Last news in Fakti

14 Септември, 2019 11:41 2 750 15

Страшно е! Ето колко деца изгубихме на пътя само за година

  • деца-
  • катастрофа-
  • загинали-
  • убити

Надежда Тодоровска поясни, че България е водач в негативен план, по загинали и ранени на брой население

Страшно е! Ето колко деца изгубихме на пътя само за година - 1

Загубихме 35 деца на пътя миналата 2018 година, което прави що-годе една празна класна стая. Това каза Заместник-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска в интервю за Агенция „Фокус“ по повод Световния ден на първата помощ.

"Това са едни сериозни цифри, които не могат да не ни тревожат. За това е важно всички участници в пътното движение да обърнат внимание, да бъдат внимателни на пътя , защото наистина е много тъжно, когато виждаме такава статистика", допълни още тя.

Тодоровска поясни, че България е водач в негативен план, по загинали и ранени на брой население.

„Всички се опитваме да направим нещо по безопасността на движение по пътищата в България. Искаме да насочим вниманието си към децата, към тяхната безопасност както в училище, така и на улицата.

Понеже знаете, че много деца стават жертва на пътни транспортни произшествия, бихме иска ли да ги предпазим и още веднъж да алармираме обществото да бъде по-внимателно на пътя, за да се запази живота и здравето на децата ни“, коментира Тодоровска.

Тя поясни, че стават различни инциденти в училищата, в детските градини с децата навън, затова е важно да се обърне внимание как да се движат децата по пътя.

„Желателно е да бъдат облечени с по-светли дрехи през есенно-зимния сезон, когато рано се стъмва или те трудно се виждат от водачите на моторни превозни средства.

Всички трябва да бъдем внимателни, важно е децата да се оглеждат добре, да преминават само по пешеходните пътеки, така че да може да спасим повече деца, да имаме по-малко жертви на пътя тази година, защото нашата радост са децата и ние бихме искали да имаме повече здрави и усмихнати деца“, коментира още Надежда Тодоровска.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    6 33 Отговор
    Червените тъпанари като крякаха "Асфалт не се яде", сега да коментират броя на жертвите заради тесни пътища, разбити пътища с дупки и липса на ленти за изпреварване.

    Коментиран от #6, #10

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 2 Отговор
    БОГ ДА ПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ ДЕЧИЦА
  • 3 Киро

    12 3 Отговор
    Видях онзи ден лютви местан, беше в чудесно настроение,пийваше си кафенце

    Коментиран от #4

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    КИРЕ МЕСТАН ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИ ОТ КОЙТО СИ ТРЯБВА ОТ СЬД ЩЕИЗБЯГАШ ОТ БОГ НЕ ФАКТИ НЕ МЕ ТРИИТЕ ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ ТА МЕСТАН УБИ ДЕТЕНЦЕ ПРИ КАТАСТРОФА
  • 5 Миризлив пор

    11 0 Отговор
    А защо всеки обвинява водачите? Защо никой не казва че липсва контрол а само се правят акцийки. Нека се махне члена "несъобразена скорост", да се наблегне на контрол и превенция вместо на показни акции и нещата ще се оправят.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Всичко ше спре

    3 3 Отговор
    Като измреме😂😂😂😂
  • 8 Borislav Popov 😎

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    А за пътя при Своге нещо да споменеш! Кой го беше отремонтирал?
  • 9 Фен

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    Ами да, несъобразена скорост покрива и всички случаи с неизправни автомобили, минали фиктивни прегледи, с износени гуми, промени по конструкцията. Но такава статистика не се води, скоростта е винаги несъобразена!
  • 10 К..

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Какво е мнението ти за червения бандит Боци Маймуната ?
  • 11 criminal

    2 0 Отговор
    Процента на катастрофи поради гуми и неизправно МПС е нищожен.......проблема е в липса на обучение, неадекватни реакции и хора мислещи се за безсмъртни с на тати новата кола...... Абе съобразена скорост е термин който МВР използва за да има как те глоби...

    Коментиран от #13

  • 12 criminal

    1 0 Отговор
    Преди години на тънък лед....карам с няма и 10км в час леко поднасяне и счупено огледало на колега....акт от МВР несъобразена скорост.....ами в градско е 50 аз с 10 каква е съобразена 1 ??????????
  • 13 Миризлив пор

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "criminal":

    Колкото и да е добро обучението, след като се качиш да караш и се усетиш, че ако нарушиш няма КОЙ да те санкционира разбирай скорост, изправност на автомобила, изпреварване в нарушение или алкохол. То човек започва да си кара как му е удобно "само на едно малко", "то тук може", "голяма работа то няма да ходя в гората", "ама аз бързам Ко да се влачат с 40" или любимото ми "ААА таз кола/камион харчи, те отзад са длъжни да ме пазят" и се кара с колко му е кеф на някой, я с 40 при извънградско или 70 на магистрала. И в един момент ставаш част от статистиката.
  • 14 Простак

    2 0 Отговор
    жертви ще имаме винаги с тези алчни ,бандити и крадливи политици
  • 15 Мартин

    2 0 Отговор
    Като цялата мъдрост на управляващите ни се изчерпва до това да вдигнат глобите, как да се оправи ситуцията. Администрацията от горе до долу тъне в корупция, размера на глобата влияе единствено на размера на рушвета - на нищо друго! Поне не и в нашата ситуцията. Решения се дават според проблема, а не според практиката на други. Като имаш специфичен проблем, са ти нужни и специфични решения.
    Като караме 20-30 годишни коли, по ужасни пътища или нови такива, които са строени от роднините на "някой". Голямата гордост "Северна тангента" като минеш през металните прорези на мостовете колата ти отскача от асфалта, като караш по новият път на вълнички и се чудиш кога ли късмета ще те изостави и ще се озовеш в канавката, като минеш през шахтата която е винаги + или - 5-6 сантиметра от асфалта и преживееш микроинфаркт.
    Българите ще се оправят, тогава когато забогатеям малко и им остане време да мислят за другите неща от живота, а не само какво да вечеряме, кога да тегля кредита, че да мога да платя другият и ще ми останат ли пари да оправят тока, дали водата ще ме изчакат пак - те не ме спират веднага. Ако купя маратонки на детето сега - то ще ги скъса, направо ще му взема зимни обувки, ама пък е топло времето. Ако прегъна блузата си още веднъж и я поръбя ще изглежда като нова. Как да направя 16 кюфтета с 250 грама кайма...
    Всеки иска двойно, ама само за мен има.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове