14 Септември, 2019 13:35 2 704 7

Бунт в СДС – Пловдив срещу местното ръководство

  • сдс – пловдив-
  • пловдив-
  • румен христов

Организацията в Града под тепетата искат смяна на ръководството

Бунт в СДС – Пловдив срещу местното ръководство - 1

Публично настояваме, националното ръководство на СДС, спешно да вземе мерки, като бъде разгледана нашата жалба, която отлежава в деловодството на централата, да бъде отстранено нелегитимното ръководство на СДС- Пловдив в лицето на Никола Хаджийски и Милко Стрехин, като главен виновник за съсипване на пловдивската организация.

Това се посочва в декларация на организацията.

За краткото време, с което разполага СДС- Пловдив, трябва да възстанови доверието на пловдивчани, като покаже различни, можещи, знаещи, разпознаваеми за тях хора, нови лица за партията, да изпрати силни послания, че организацията е готова за работа в полза на Пловдив и пловдивчани. Да се види лицето и чуе гласът на СДС в Пловдив, който е замлъкнал, от доста години, няма публична позиция, по нито един проблем или събитие, случващо се в Пловдив, се посочва в документа.

Недопустимо е, хора от Стамболийски, Сопот, Раковски, Лъки и други по-малки населени места, да определят политиките на СДС- Пловдив, организация, в която членува градската десница и интелигенция, която не припознава по никакъв начин Никола Хаджийски от Стамболийски, посочват сините от Пловдив.

Ето и позицията на СДС-Пловдив

До Председателя на СДС

Г-н Румен Христов

До членовете на НИС на СДС

До членовете на НС на СДС

До всички български медии

Позиция

на членове и симпатизанти на

СДС – град Пловдив

Уважаеми Г-н Председател, вече сме в предизборна кампания, което е вид състезание на хора и идеи за местно управление, и както повелява олимпийския принцип, смятахме, че трябва да спрем с вътрешнопартийните битки, за да не рушим авторитета на СДС в този важен за всяка партия момент,въпреки крещящите проблеми в СДС-Пловдив. Бяхме провокирани да вземем отношение, от появилото се в медиите ,,Отворено писмо“, подписано от 31 човека, членове на СДС, инициирано от Милко Стрехин и Никола Хаджийски, адресирано до Председателя на партията Г-н Румен Христов, което нарушава олимпийския принцип и компрометира СДС в условия на изборна обстановка.

В писмото се говори за ,,брутални фалшификации, идеология недемократична, противоуставна и вредна за СДС“, касаеща националното ръководство. Бяхме изумени от проявената наглост, имахме усещане, че Милко Стрехин е преписал нашите жалби, срещу неговите методи за управление на пловдивската организация,които бяха отразени от множество медии, по повод конфликта с нелегитимния избор на Никола Хаджийски за председател на СДС – Пловдив. Години наред, Милко Стрехин, системно съсипва структурите на СДС- Пловдив, лишава от членство стотици членове на СДС, като отказва да приеме членския им внос и така според устава, те се самоизключват. Това че СДС в Пловдив, наречен синята столица на България, губи членове, симпатизанти, гласоподаватели, губи позиции и ореол на демократична партия, за тях не е важно, важно е да се владеят трите букви и да се търгува с тях, по най-грозен и безцеремонен начин. Те нямат в Пловдив любимо място, любим артист, поет, писател, художник, те не знаят хубавото и лошото , което се случва тук, те не са свързани емоционално с Пловдив, защото, това не е техния град, те никога не са живели в него. Сигнализирали сме многократно бившето национално ръководство и медиите, за порочния стил на управление на секретаря на СДС-област, Милко Стрехин, който с изфабрикувани протоколи, манипулация на местните структури и националното ръководство, постави Никола Хаджийски, като председател на СДС- Пловдив, който никога, по никакъв начин, не е избиран за такъв, според Устава на СДС. Поради нежелание, да се раздухват скандали около партията, националното ръководство подмина сигналите ни , за една изключително опасна и разрушаваща СДС личност, която не подбира средства и начини за постигане на целите си , лично облагодетелстване,чрез уреждане с постове, неколцина близки до него хора.

Публично настояваме, националното ръководство на СДС, спешно да вземе мерки, като бъде разгледана нашата жалба, която отлежава в деловодството на централата, да бъде отстранено нелегитимното ръководство на СДС- Пловдив в лицето на Никола Хаджийски и Милко Стрехин, като главен виновник за съсипване на пловдивската организация. За краткото време, с което разполага СДС- Пловдив, трябва да възстанови доверието на пловдивчани, като покаже различни, можещи, знаещи, разпознаваеми за тях хора, нови лица за партията, да изпрати силни послания, че организацията е готова за работа в полза на Пловдив и пловдивчани. Да се види лицето и чуе гласът на СДС в Пловдив, който е замлъкнал, от доста години, няма публична позиция, по нито един проблем или събитие, случващо се в Пловдив. Само така, СДС-Пловдив, ще се представи достойно на предстоящите избори и ще има своето политическо представителство. Недопустимо е, хора от Стамболийски, Сопот, Раковски, Лъки и други по-малки населени места, да определят политиките на СДС- Пловдив, организация, в която членува градската десница и интелигенция, която не припознава по никакъв начин Никола Хаджийски от Стамболийски. Националното ръководство на СДС, трябва спешно да изведе организацията от анонимност, да бъдат проведени срещи с ръководството на ГЕРБ-Пловдив, като сестринска партия от ЕНП, за подписване на споразумение, за подкрепа на кандидата за кмет - Здравко Димитров и явяване заедно на местните избори. С близки идеологии и програми, ГЕРБ и СДС могат да спечелят достатъчно мандати в Пловдив и да сформират мнозинство в Общиския съвет-Пловдив, което успешно да работи за просперитета и благоденствието на Пловдив.

Уважаеми Г-н Христов, уважаеми членове на НИС, бихме желали да посетите Пловдив, в ден и час удобен за Вас, за да се срещнете с другите, пловдивски седесари, несъгласни с това, Никола Хаджийски и Милко Стрехин да представляват и водят СДС на местните избори. Това, ще е пагубно за изборните резултатите и има риск, от прекъсване на традицията, Пловдив да се управлява от дясноориентирани партии. Пловдивската интелигенция и десен избирател, няма да ни прости това предателство! Надяваме се, че демократичния дух не е напуснал СДС и настоящото, национално ръководство, ще прояви повече разум, прагматичност и чувство за самосъхранение, от предишното, за да спаси потъващата, все по-дълбоко пловдивска организация на СДС, дала на България, Президент, министри, множество депутати, кметове и уважавани политици!

12.09.2019г.

гр. Пловдив

Подписали:

Чавдар Марев – бивш председател на СДС –Пловдив

Веселин Стойков- бивш председател на СДС-Пловдив

Тони Симидчиева – Бивш Секретар на СДС

Марта Момина- председател на клуб 13

Еню Енев-бивш зам.председател на СДС-Пловдив

Плюс по списък, 49-тима членове и симпатизанти на СДС-Пловдив


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи хи хи

    19 0 Отговор
    Че то има ли още мърша в тази организацийка, та чак и да се бунтуват...
  • 2 Пловдив

    17 1 Отговор
    Кое му е дясното на този съюз, след като за втори път се прегърнаха с комунистът другаря Борисов ?
  • 3 СДС ли?

    18 1 Отговор
    Отдавна няма такова животно! Те погребаха България!
  • 4 3121

    17 0 Отговор
    Боже, Боже четъъъъъ и не вярвам на ушите си. Умрели пишат писмо......
  • 5 Гост

    13 0 Отговор
    Тия бърже усвоиха герпажийския урок, как се манипулира и фалшифицира, остава, най-важния да им се преподаде, КАК СЕ КРАД, не че сдс не са наясно, но лек опреснителен урок, в случай, че са позабравили материала....
  • 6 Ама сдс

    8 0 Отговор
    има ли структури в страната?
  • 7 Цурко

    2 0 Отговор
    Има седесари но Румен Христов продаде СДС на бандитската сган от герб
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове