Last news in Fakti

18 Септември, 2019 15:30 1 550 13

Ще определят линията на бедността по нова методика

  • линия на бедността-
  • доходи-
  • методика

Линията на бедност се използва при разработване на държавната политика в областта на доходите и жизненото равнище

Правителството прие нова Методика за определяне на линията на бедност за страната. С документа се предлагат промени, произтичащи от реформата в политиките за правата на хората с увреждания.

Те се налагат с оглед на необходимостта от създаване на по-прецизна и детайлна нормативна уредба и осигуряване на финансова устойчивост при предоставяне на социалните помощи за хората с увреждания, съобщават от Министерски съвет.

Съгласно новата методика линията на бедност се определя от изследването „Статистика на доходите и условията на живот“ SILC за предишната година и се индексира с индекса на цените за малката по състав кошница на годишна база. С приемането на новия нормативен документ се създава устойчивост на политиката за финансова подкрепа за хората с увреждания, като се изключва възможността за понижаване размера на линията на бедност на страната. Това е в съответствие с провежданата политика на правителството за увеличаване на степента на защита на уязвимите групи от българските граждани.

Линията на бедност се използва при разработване на държавната политика в областта на доходите и жизненото равнище, при определяне на конкретни мерки за социална защита и е база за определяне на размера на финансовата подкрепа за хората с увреждания. Размерът на линията на бедност се определя ежегодно до 31 август с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на труда и социалната политика.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От утре всички ще сме

    5 1 Отговор
    Богати
  • 2 гост

    7 1 Отговор
    Ами според Бойко средният доход е над 2х.лв, как може да има бедни тогаз, щом дори не могат да смогнат да отварят заводи, какво като плащат по 500лв, на двама ще изпишат 100х.лв и накрая ще излезе пак по 2х.лв средно. Нали ги имаше такива в бюрата по труда, шофьори, чистачки, дребни служители на заплата по 350лв, а с бонуси по 15-20х.лв, ама и те не знаели за тях.
  • 3 Ал та фанах Атаопънах

    13 0 Отговор
    Методиката е: "Който яде повече от веднъж на ден, не е беден".
  • 4 Име

    11 0 Отговор
    Според новата методика всеки, който живее в боколандия е богат!
  • 5 69696969

    13 1 Отговор
    Боко движи само с богати и гелосани отрепки как да знае колко хора днес се самоубиха от глад и немотия !!! :(
  • 6 Гост

    17 0 Отговор
    Пълна скръб. Няма как богатши да определят линията на бедност.
    Ситият на гладния не вярва.
  • 7 99% БЕЗКРАЙНО БЕДНИ много под линията

    8 0 Отговор
    1% - УЛТРА БОГАТИ ОКОЛО ВЛАСТТА. ТОВА Е ПЛОДЪТ НА НЕКОМПЕТЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ И БЕЗХАБЕРИЕ.
  • 8 РОДИТЕЛ

    6 1 Отговор
    А кога ще определят магистралата за нещастниците, които по една или друга причина все още са на територията на РБ? И линията на магистралата да се индексира с ежедневното поскъпване на всички стоки и консумативи от първа необходимост. Пример– поради задължителното и безплатно образование в държавата до момента съм платил за учебници, пособия, застраховка и др. дребни повече от 300лв., но това е само началото.
  • 9 Западните Балкани

    8 0 Отговор
    Както и да я определят в България е голяма мизерия. Бойко може да се пеняви на имотите на приятелите си олигарси и да им реже лентичките, но хората мизеруват, дори когато работят в тези заводи.
  • 10 Ввв

    7 1 Отговор
    Ква мизерия бе алоооо,вий знаете ли,че 24/7,365 Боко отваря заводи,той колкото е отворил,вий само пътищата до тях не може да направите :) Истината е че кой може трябва да ходи на Терминал 2,тва е,който не може поради някакви причини,здраве да е....
  • 11 антрашпиц

    2 0 Отговор
    Резултатът ще е все същия...
  • 12 3622

    4 0 Отговор
    Методиката ще е такава, че всички ще сте средна класа. А онзи от Банкя назидателно ще Ви се кара по телевизора, че сте нагли и неблагодарни и сте лигльовци и че живеете богато. А това е само усещане за бедност
  • 13 ДОКО

    0 0 Отговор
    ЕМИ НОВАТА МЕТОДИКА Е ПО КОЛКО КЕБАПЧЕТА ИЗЯЖДА ЕДНО СЕМЕЙСТВО НА СЕДМИЦА..ХА ХА ХА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове