19 Септември, 2019 19:53 1 850 50

Шулева: Потокът от негативни новини демотивира много българи

  • лидия шулева-
  • търговска камара-
  • рецесия

Бившият вицепремиер призна, че се очаква нова рецесия и икономическа криза в Европа

Шулева: Потокът от негативни новини демотивира много българи - 1
Снимка: БГНЕС

Инициативата на българите да се дават положителни примери е подкрепена от много организации. За икономиката на страната ни не се знае много от гражданите. Затова направихме едно изследване, което потвърди съмненията ни.

Над 60% от хората искат да чуват за успехи на компании и добри примери. Това каза бившият вицепремиер и председател на Специализираната комисия по икономическо развитие към Германо-Българската индустриално-търговска камара Лидия Шулева в предаването "Лице в лице" по бТВ.

Тя допълни, че една от целите, които преследва инициативата е да се разграничат от рекламата при показване на успешните примери.

„Потокът от негативни новини демотивира много българи. Много от анкетираните са споделили, че голяма част от младите хора не желаят да гледат новини по тази причина. Други се чудят какво правят в тази страна. Ние някак си не си даваме сметка, че не даваме на нашите деца позитивният пример“, подчерта Шулева.

Бившият вицепремиер призна, че се очаква нова рецесия и икономическа криза в Европа към края на годината. „Нашата икономика е силно зависима от ЕК и това ще се ѝ се отрази. Още повече, че ние не успяхме напълно да се възстановим от кризата през 2008 г.“, изрази опасения тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    38 2 Отговор
    Вчера излизахме с жената. Тя се спря да си купела от лотарията билет - тези дето се търкат. А аз и викам:
    - Женааа, ти ако имаше късмет... мен ли щеше да вземеш. ;)
  • 2 Ernesto Guevara

    26 5 Отговор
    Младите бягат от България.Няма да ги спрете с "розови" новини,а с действия за подобряване на бизнес среда.Възможности за дребен и среден бизнес.Изключително рядко явление е млад човек да започне собствен бизнес.

    Коментиран от #31

  • 3 Алфа Вълкът

    7 20 Отговор
    Айде всички русофилирасти в затвора!
  • 4 Шублеров

    17 2 Отговор
    Кранта
  • 5 Ами така е

    22 5 Отговор
    Какво да ни мотивира ниските заплати, високите сметки, престъпността за която няма справедливи наказания, здравеопазването което никакво го няма. И още куп други неща за които сте виновни вие политиците. Какво да ни мотивира да останем тук в България.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Единственото, което ни демотивира е

    17 1 Отговор
    това, че все още престъпници, национални предатели и убийци на бъдещето на България и българите се разхождате все още ненаказани и нагло се изказвате по всякакви въпроси
  • 8 А Шулева...

    24 3 Отговор
    НЯМА ЛИ СРАМ да се изказва , човек ,който стана милионер докато беше на власт, ЗАГРАБИ ПОЛОВИНАТА ЧЕРНОМОРИЕ И ГО СЪСИПА! За нея няма опасност от икономическа криза ...ВИЖТЕ КАКВИ БАРИЕРИ Е СЛОЖИЛА В АЛБЕНА И СЪБИРА ПО 20 лв. ЗА ДА СТИГНЕШ ДО МОРЕТО!
  • 9 Borislav PopoF

    14 3 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Платен трол от АЛДЕ! :(

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 BorislaF PopoF

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Платен трол от АЛДЕ!!!

    Коментиран от #16

  • 12 Генади

    14 4 Отговор
    Потокът от негативни новини е пряко свързан с прекрасното битие на Българина

    Коментиран от #28

  • 13 Иве

    3 1 Отговор
    Да бе тия откриха топлата вода.
  • 14 Лален

    14 1 Отговор
    Бъркаш Шулева, вие демотивирахте Българите, такива " народни избранници" като вас са за гробищата
    Знаете ли колко стълбове има в пустите села? Шепа " избранници" съсипахте и окрадохте България в името на евроатлантическите ценности. Вече съм се отрекъл от ценностите ви, от държааата ви по добре гражданска война и всичко да гори след това всичко ще си доиде на мястото.
  • 15 Неподготвен си

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    За Бостана и Бангладеш, а за живота, на българският гражданин, масовият, от рождението до смъртта е много тежък, жестоко несправедлив! Защо все русофили са си в устата? Истината, човече, но Ти русофили, та русофили!

    Коментиран от #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 маг Мустафа

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Я се разходи малко из циганските маали да "защитиш" честа на България бе братоФчед.За по-сигурно си сложи РОЗОВИТЕ ОЧИЛА и розовите прашки.
  • 18 Искам да чета само добри

    4 1 Отговор
    новини-например как ислямските мигранти продължават тихомълком да заселват западните държави (факт), и много градове на Германистан вече са болшинството от населението, и в околните зап.европейски също-ето това са добри новини
  • 19 BorislaF PopoF

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Платен трол от АЛДЕ!!!
  • 20 Бангладеш

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Има над 700 милиярда БВП, а България над 100! За ръст от над 9 процента годишно, при Боствана, за България е мечта!

    Коментиран от #26

  • 21 Наблюдател

    6 9 Отговор
    Това е и целта на руската хибридна война срещу България, която Русия води с помощта на своята пета колона от национални предатели българофоби!
  • 22 Кой68

    9 0 Отговор
    Новините започват със убийства,изнасилвания,ПТП и др.престъпления като и така завършват.Като те заредят още рано сутрин с негативизъм и целия ден си като дъждовен облак....
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Съжалявам за моята наглост! Но когато не си пия хапчетата редовно, ставам друг човек!
  • 25 Това

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Че си патриот е похвално, даже много, че борец срещу русофилите още повече! Но набеждаването и обидите към непознати, говори много лошо за теб! Да отричаш лошият живот на Народа, също! Ти категориен пенсионери ли си? От армията ? На макса и с приходи от наеми Е, как ще разбереш, гладният?

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Сбъркана държава

    3 1 Отговор
    Хубави са новините,бе!Що щете?Ето, икономически ръст 3,6%?!Нови магистрали,нови магистрати/катоГешев/Нови мурви,нов бардак!Нови схеми ,нови кражби!Новата година наближава,както и новите цени на хляб,вода,ток и парно!!!! Що рИвете,бе?Що още сакате!???Нови данъци ли, още задължения ли,?По -високи лхви!?А не бързайте,бе ...догодина!!!Може пък и по раничко!Зависи!
  • 30 Защо демагогстваш,

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    Какво се изразяваш? Къде прочете, че те обвинявам , за борбата срещу русофилите? Не се нерви... А изразът- “ напреки” издава приблизителната ти възраст- около 60-етте. Грубото, надменно отношение, че си черен чорап!

    Коментиран от #32, #48

  • 31 Алфа Ромео

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ernesto Guevara":

    Кво говориш бе човек, те го смачкаха малкия че и средния бизнес нарочно. Преди да велезем в ЕС и преди да дойде ГЕРБ имаше много повече хора които се занимаваха с малък и среден бизнес и се прехранваха и заплати плащаха, после ЕС със съдействието на ГРОБ ги размаза като хлебарки със абсурдни правила и задължения.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Анонимен

    2 1 Отговор
    Крадло, обра акциите на работещите , от основаването на албена,,,,,, и стана първи акционер........ Хората когато я сториха ти пика еше в гърнето....... А кой получи , никой от тия от 1969 до 1996 година.... Здравето им отиде да работят, и работеха,,,, по 80 човека на район по 4 района свободна консумация.... Масите се завърта ха по няколко пъти...... Работеше се от март до ноември....... След 1989 година имаше борса. Дойде ти и борса няма , работиш 3 лета и тогава.... Сезона по 4 месеца..... Ще избягат хората , ами и още как... Ти нали лапа всяка година милион че то . Е той бог пари не взема..... Умря мъжът ти... Теб те е оставил да се мъчи и ще се мъчи, алчни преватизаторка.
  • 34 Лудницата е пълна и е навсякъде

    5 1 Отговор
    Във водещите страни отдавна са разбрали и внедрили във фирмите си образователна квалификационна подготовка на всички служители.всяка година и инвестират милиони за обучението на работниците си и никога не се оплакват от тях. А ще дам за пример ФК -Барселона където ти поемат всички грижи даже и в семейството за да се концентрираш само в за играта. Но в действителност и много други западни фирми практикуват близка до тази система за да накарат своите работници да работят.
    Тук е пълна лудница . От сутрин до вечер политически идиотщини. А за бизнеса освен да реве от студио в студио друго не умее. Бизнеса иска на тепсия и поръчки и печалби и субсидии също и квалифицирани работници да им работят а за заплатите колкото им се откъсне от сърцето . Виновни са им единствено работниците и по цял ден един дежурен обикаля от студио в студио и едни и същи теми за болнични и липса на кадри. Ами бумеранга на ниските заплати се връща и удря лошо. Ако заплатата ти е висока ще се храниш и поддържаш добре здравословно за да не отсъстваш от работа защото губиш много. Япония след втората световна война изпрати хиляди млади японци да следват в САЩ. за да положат основите на елитни проспериращи фирми. А кой създаде нашите ? Това е резултата.

    Коментиран от #43

  • 35 бай Даньо

    0 3 Отговор
    Ето ги отдолу коментарите на 60% от искащите добри новини!? Другари скачайте от терасите ако толкова не се трае , па кво толкова, подкрепете думите с дела така да се каже, дайте един добър пример...
  • 36 Еретикa

    0 2 Отговор
    Голямaтa ми дъщеря имa три мaгистрaтури a тук рaботеше зa700-800лв. е зa кaкво дa стои тук.Мaлкaтa ми дъщеря имa вече второ висше и влaдее четири чужди езикa,кaто не броя руски и румънски е кaкво дa прaви и тя в Булгaристaн.Е и двете влдеят ПЕРФЕКТНО aнглийски.Е щом сa зaвършили aнглийско висше.Нa големият ми син бългaрскa фирмa му дължи почти двaйсет бонa е кaкво дa прaви и той в Булгaристaн.Е големият ми внук кaзвa мaхaм се.Не искaм дa слугувaм нa Бойко Борисов.Е aз имaм и още внуци и те сa същите нaглaси.Със същaтa нaглaсa е и мaлкият ми син a в неговaтa облaст е нaй добрият в грaдa ми.Кaкто бях и aз,кaкто беше дядо му,кaкто беше прaдядо му.Е зa моят прaдядо знaм че е отмъстил зa убийството нa брaт си когaто е бил нa90 години.Е стaр съм зa дa емигрирaм.
  • 37 Д.Кънев

    1 0 Отговор
    Тaзи гъинa излезе от нсфтaлинa.A тя трябвa дa бъде обесенa зa езикa.Тя е един от преките виновници зa погромa нa един от великaните нa бългaрскaтa икономикa. Е и бaт ви Бойко имa зaслугa зa товa.
  • 38 бай Даньо

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Има и добра страна. Точно това мрънкане е причината да няма чужденец посетил България и да не е останал приятно изненадан. Очаква Бангладеш па то Европа все пак.
    Изглежда това мрънкане (разлайвано от руските тролове и достигащо кречендо при нашите полезни идиоти) ще продължи по същия начин още около 10 години. Ей така ще си разпрявяме как нищо не върви , нищо добро не се случва , все по-зле (скачаме от балконите вече) докато се удвоят още един път доходите у нас и тогава при средна заплата 1500 евро настоящите опорни точки ще звучат просто нелепо. Как така нищо не става пък сме докарали до богатия свят, другари !? Поне до Гърция и Португалия ще сме. До 1500 евро от 150 долара средна работна заплата през 1989 !? Сериозно ли нищо не се случи!? Друг въпрос . Какъв провал е демокрацията ( друга основна опорка) ако България за пръв път ще се нареди сред богатите отново след 10 години!? НЕЛЕЛИ! Още от сега мислете опорките че 10 години като нищо ще се отърколят, само като 2 мандата на Бойко.

    Коментиран от #45

  • 39 бай Даньо

    2 1 Отговор
    Негативните новини идват от журналисти. Затова много пъти съм твърдял че за окаяното психично състояние на Българина най-виновни са журналистите с ураганите от лоши новини , защото добара новина не е новина, нали?. И това журналистите го правят в пълно игнориране за отговорноста си към тоя народ. Тия отровиха сравнително глупавия българин и му вмениха усещане за неминуема катастрофа (после що емигрирали младите!?) , дори когато нещата вървят доста прилично . Критичното мислене се подтисна от емоции на омраза към политици ( който просто са част от народа , толкова ни е класата на българите такива политици имаме) , а в много случай проблема е друг и тук идва затварянето на порочния кръг извикваме поредния цар, Жорж Ганчев, Сидеров, Марешки , Слави да ни оправи... Честито на журналистите целата е постигната по тоя път по който вървим , друго няма. Не случайно Вежди Рашидов наскоро спомена че свободата на словото като самоцел е вредна и беше оплют позорно. Давай дерзай , може и да има нещо още което да не сте отровили в душата на бедния българин, журналистите. Интересен случай е България , да унищожиш цял етнос като му вмениш усещане за катасрофа, не се случвало . Заслужено ще изглеждаме като най-тъпото племе на земята , особенно в очите на други в Източна Европа ( поляци, чехи, словаци) които си изградиха държавноста отново от руините на соца. Изглежда руснаците ще успеят да я превземат тая териотрия...

    Коментиран от #46

  • 40 горд производител

    6 1 Отговор
    гОСПОЖО шушулева, като са те нагласили за толкова голем шеф в тая германско-Българска организацийка, обясни на немските ви присъстващи там, тия като ЛИДЛ и Кауфланд, чрез техните продажни мениджерчета, така че нека започнат да купуват приоритетно българска стока от родни производители... така и ще видиш, че само това ще помогне повече, отколкото всичките ти излишни глупотевини и бръщолевини по националните медии... ТАКА КАКТО ГО БУТАТЕ И глАсите НЯМА ДА СТАНЕ!... Защото вече и на хората от Горно-Нанадолнище е пределно ясно, че сте се продали за жълти центове... Работете за Националните Български Интереси... Видно е за съжаление, че си се облещила в нещо... за тебе сигурно голямо, но отстрани погледнато много недалновидно и пошло... ЖАЛКО!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Помнящ

    7 0 Отговор
    Най- отвратителните усмивки на прехода - Лидия Шулева и Стефан Софиянски .
  • 43 На Египет Фараона

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Лудницата е пълна и е навсякъде":

    е как кой бкп им раздаде куфарчета и ги подкани да развиват бизнес незнам кво развиха но явно интелект не можаха да развият после такива които върнаха по една подводница за скрап направиха първия си милион сега за заплатите не дават и дума да става че щели да фалират ми народа не фалира ли бе
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 На Египет Фараона

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "бай Даньо":

    Ти май си от платените къде е тая 1500 евро средна заплата и отделно няколко милиона българи са на минимална заплата а тя колко е дано да знаеш и цел живот да си останеш на нея
  • 46 Грозно е

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "бай Даньо":

    Спецялно па за поляците да ти кажа че са от отдавна по европа и работят навсякъде в европа и са толкова много че се чудя живее ли изобщо някой в полша да ако са изградили нещо то е благодарение на парите които внасят и на високата им покупателна способност с европейските заплати които взимат извън полша разбира се.Иначе те са по долно племе от нас.И че животът е скапан и е мизерия в бг не е внушение страничен пример тези коли които тук се карат като луксозни лимузини в щатите са некви ежедневни каруци които карат колкото да не им удерат пред супер маркета боята на мустанга или корвета с големия двигател за който вобще не им пука колко харчи.А тук кредит който изплащаш цял живот за апартамент и кола и лихви големи и чудеса пък и бензин скъп храна скъпа пътищата са ремонт на ремонта и пак е за ремонт.
  • 47 Западните Балкани

    1 0 Отговор
    Когато се появи някой виновен за сегашното дередже и почне да обещава как ще се погрижи за нас, тръпки ме побиват. Аз не искам да чувам за нови заводи (особено когато собствениците са Пеевски, Домусчиеви, Доган, Гергов и подобн, които са окрали парите от нас). Аз искам да чуя за малки предприятия, които са проспериращи, и то много такива. Но Борисов не казва нищо за тях. Какви са облекченията за тях, а не за оялите се политици. Когато хората живеещи в мизерия станат от над 50 % под 20 % ще кажем браво на политиците.
  • 48 Путарина

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Защо демагогстваш,":

    черен чорап носи мъжа със стил, зелени им раздаваха в армията и си ги носеха и цивилни като са
  • 49 the voice

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Потокът от негативни новини демотивира много българи" ... тази политика се провежда от Америка чрез Мас-медиите най вече 6тф и пеефск.и .. това е остарял начин за контрол на масите и хората.. все повече се игнорират тези заглавия и ако искате печеливша медия .. промотираите Българксото и Българщината.. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!
  • 50 българин

    1 0 Отговор
    Нали това е идеята! Да депресират хората още повече и да прогонят всички българи от България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове