11 Юни, 2012 19:36 11 795 19

Слънчев бряг на война с алкохола

  • алкохол-
  • война-
  • слънчев бряг

Откритите заведения да затварят в полунощ, предлагат хотелиери

Слънчев бряг на война с алкохола - 1
Подобни гледки ще останат в миналото...

Нови мерки за ограничаване на алкохолния туризъм у нас - откритите заведения в Слънчев бряг ще затварят в полунощ, а супермаркетите - два часа по-рано. Около промяната се обединиха хотелиери и организатори на алкохолни турове в комплекса. Целта е гледката на пияни туристи по алеите да изчезне, предаде бТВ.

Шумът от нощните заведения и пияните младежи по алеите дразнят хотелиерите, които твърдят, че алкохолните турове гонят богатите туристи.

„Всяко едно открито заведение в „Слънчев бряг” се превърна на дискотека и това дойде всичко от туроператора, който за да не си плаща вътре в дискотеката входа, реши да го прави по всяка паланка,” коментира пред телевизията хотелиерът Венелин Ташев.

Англичанинът Стив Кларк е един от организаторите на бар кролове в комплекса. Разказва, че нощни обиколки с алкохол е имало и преди 20 години.

„То беше същото, само не толкова шумно. Сега е шумно, защото са повече хора. ОК, ние ще затворим заведенията, обаче при условие, че магазинът продава денонощно алкохол, ние няма как да го контролираме,” казва Стив Кларк - собственик на заведения в Слънчев бряг.

За да има контрол над пияните туристи, хотелиери и организатори на бар кролове настояват магазините да затварят в 22 часа, а откритите заведения - в полунощ.

„Ако успеем да ги затворим поне в тези закрити дискотеки и закрити заведения, ще постигнем това, че няма да ги виждат в неприличен вид по алеите,” смята Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците.

Новите правила трябва да станат част от промените в Закона за туризма и да важат и за останалите големи курорти - Златни пясъци, Албена, Боровец и Пампорово. И още една промяна - предвижда се изцяло да бъдат премахнати сергиите и павилионите с дрехи на открито.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    5 0 Отговор
    БРАВО! Искам да се из..рете много яко в/у икономиката. Превърнете народа в роби. Следете го с камери от всякъде. Глоби 5х средната заплата и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО убиите туризна и всички останали отрасли който повишават Брутния Вътрешен Продукт на страната!!!

    До няколко години продайте народа на Европейския съюз и си живейте спокойно с парите които сте ограбили.
  • 2 еии

    3 3 Отговор
    махнете ги тия гнусни и миризливи вертепи - свърталище на отрепки от скандинавието и от уж все" поучаващата "ни европа -сбор на бедняци и дегенерати които търсят да се налюскат за без пари и да са в амок през целият си престой тук - от такава сволоч - файда никва !
  • 3 до еиии

    0 0 Отговор
    Евала брат ,за съжаление тва е истината!
  • 4 ПИСНА НИ!

    2 1 Отговор
    АМАН ОТ ЗАКОНИ...ТОА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ НИ Е*А М....ТА ОТ'СЯКЪДЕ И ПРОДЪЛЖАВА...!!!
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    И кой ще напълни тези 70 000 легла в Слънчев бряг, ако се забрани алкохола? Да не си мисли някой, че милионерите от цял свят само чакат тази забрана, за да се засилят към България? Слънчев бряг уцели, може би без да иска, една много успешна ниша - купонджийски курорт за младите хора от цяла Европа. Давайте със забраните и младите просто ще отидат някъде другаде, а Слънчев бряг ще е празен. Мястото много отдавна не става за семейна почивка, няма и как да стане, просто е друг тип курорт. Но някои дървени глави сънуват разходки на баби по алеите и си вярват, че имат печеливша стратегия.

    Впрочем, чета, че хотелиерите искат да регулират работното време на магазини и заведения. какво ли ще стане, ако магазинерите и собственици на заведения решат, че имат изисквания към хотелите?
  • 6 Георги Тодоров

    1 0 Отговор
    аз пък неразбирам. сл. бряг отдавна е европейският тайланд. няма лошо, да ходят на секс и алкохолен туризъм. изобщо не ми пука. всеки над средно интелигентен няма да стъпи там, така че какъв е проблема?
  • 7 Бай Михал

    1 1 Отговор
    Абе с това ЕВАЛА що не отидете по някви турски форуми ...Български думи не знаете ли бе...?
    до еиии
    (гост)


    Неутрално
    322:06

    11.06.12Отговор
    Евала брат ,за съжаление тва е истината
  • 8 стига глупости

    1 0 Отговор
    Толкова години се стараха да го направят бардак , сега ще му вдигат нивото ... Сетила се мара да се побара. Големи пари от туризъм се правят с нормални хора , а не с пияндурници .
  • 9 медиатор алфа

    0 0 Отговор
    Слободията е единственото привлекателно място на гетото наречено Слънчев бряг. Няма нищо лошо чужденците да дойдат, да се на.ерат и да си платят. А сега забраняват единствената екстра на курорта.
    Слънчев бряг е купонджийски курорт. Бабешките курорти са на др. място.
  • 10 дддддд

    0 0 Отговор
    Алкохолът им виновен ... а нарко-картелите ? а мутрите? к..валяка ... стига глупости оправете незаконните неща а тогава легалните ...
  • 11 Кирил Червенков

    0 0 Отговор
  • 12 борислав

    0 0 Отговор
    леглата са 700 000 моето момче
  • 13 хххххххххххх

    1 0 Отговор
    Много ми е интересно как ще стане това от снимката на зимните курорти при минус 10-15 градуса да спят по пейките.
  • 14 ЗЗЗЗ

    0 1 Отговор
    ЗАБРАНИХА ПУШЕНЕТО
    СЕГА ДА ЗАБРАНЯТ И ПИЕНЕТО

    И ПОСЛЕ ЩЕ ПРИВЛЕЧЕМ ТУРИСТИ (от монаси Тибет .... които нямат пари)

    ГЕРБ= ПРОСТИ
    много ПРОСТИ
    БСП = още по прости ..
    КУНЕВА = Мъгла
  • 15 аууу

    0 0 Отговор
    Забраниха пушенето!?!
    От теб го разбрах!
  • 16 пфууу

    0 0 Отговор
    Абе то тези, които идват сега, т. нар "младеж" не, че плащат кой знае какви пари, почивките им са изключително евтини, но колкото и да е, пръскат пари по заведенията. Дискотеките са изключително скъпи, дори и за тях...(правете си сметка какви туристи идват). Но ако и те спрат да идват...какво ще стане със Слънчев бряг? Сума ти народ разчита на тях да изкара някой лев през лятото, та да му е що годе спокойно през зимата, а те искат и това да отнемат на хората... Бабички и дядовци пак идват, в началото на сезона (май-юни) и края (септември-октомври). Оставете курорта да си функционира както си е функционирал до сега!!!
    Аз лично съм против да се затварят откритите заведения (в частност баровете по плажа). Затворят ли ги, един вид задължават всеки, който е решил да излезне да се разтовари от напрегнатото ежедневие, да ходи и да пълни гушите на собствениците на дискотеките. Аз примерно искам да отида на бар, да си поседя до 1-2 и да си тръгна...
    За мен цялата тая работа е някаква пародия! Не може ти да казваш на хората кой къде да ходи, уж живеем в свободна страна!!!
  • 17 кик

    0 0 Отговор
    до гост бравос..хора примката се затяга след това ще кажет 4е децибелите са пагубни за пилетата и прилепите ношно време и ще забранят тонколоните и ще си носим слушалки, нема да пушим нема да пием а ще ходим на заведение с уокмени и ше се люшкаме като шизофреници, кои не му аресва да не ходи на съниту
  • 18 Борислав Борисов

    0 0 Отговор
    А Ние(наемателите на заведения и магазини), които разчитама на този летен сезон, който от година на година става все по кратък КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИМ ГОСПОДА СОБСТВЕНИЦИ??????????????????????????????
    НАМАЛЕТЕ МИ НАЕМА НА ПОЛОВИНА, ЧЕ И ПО МАЛКО И СЪМ СЪГЛАСЕН ДА ЗАТВАРЯМ В ПОЛУНОЩ.
    ВИЕ СТЕ ТЕЗИ КОИТО СЪЗДАДОХТЕ АЛКОХОЛНИЯ ТУРИЗЪМ - ЗАЩОТО ВИЕ ПРОДАВАТЕ ХОТЕЛИТЕ СИ НА НИСКИ ЦЕНИ, Е КАКВИ ТУРИСТИ ОЧАКВАТЕ ДА ИМА ТОГАВА(естествено че най-голямата сган от Европа ще идва при нас). ВИЕ ВДИГНАХТЕ НАЕМИТЕ ДО НЕБЕСАТА.
    Е ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ПЪРВО ВЪРХУ ТОВА И ПОСЛЕ СЪЗДАВАЙТЕ НОВИ ПРАВИЛА И ИЗИСКАВАНИЯ!!!!!!!!!!
  • 19 Milen

    0 0 Отговор
    Защо трябва да се вземат мерки? Нека гледат хората , който иска да се излага колкото иска. Нека се види простотията на хората докъде стига!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове