Last news in Fakti

25 Септември, 2019 18:25 6 644 32

Премахват пазара в столичния "Младост 1" заради строеж

  • пазар-
  • строеж-
  • софия-
  • младост 1

Инвеститор иска да построи на мястото 8-етажен блок

Премахват пазара в столичния "Младост 1" заради строеж - 1

Пазарът в столичния район "Младост 1" може да бъде премахнат, съобщава БГНЕС. Причината е, че инвеститор иска да построи на мястото 8-етажен блок.

За това сигнализира в своя профил във „Фейсбук“ общински съветник.

От 1999 г. кооперативният пазар е придобит от частната фирма " Алко" ЕООД с управител Васил Котов.

Главният архитект и кандидат за кмет на "Младост" арх. Стефан Стефанов съобщи, че вече е внесено мотивирано предложение за изменение на регулацията и застрояване на имота.

Определено има опасност, ако тази процедура стигне до край в следващите няколко месеца, един ден пазарът да изчезне и ние да нямаме пазар в "Младост 1", призна той.

Запитан дали ако се наложи, тържището може да бъде преместено, Стефанов обясни, че в момента общината не разполага със собствен терен с такива мащаби и на подобно комуникативно място.

По негова информация към момента предложението е разгледано на районен експертен съвет по устройство на територията. От там са отправили пет забележки, които вече са изпратени до главния архитект на София Здравко Здравков.

Стефанов обаче предполага, че те ще бъдат отстранени и ще се премине към процедура по допускане на реализиране на строителството.

Той посочи, че се предвижда на мястото на пазара да бъде изградена висока жилищна сграда и поясни, че изходът на метростанцията в "Младост 1" попада в този частен терен.

По негови думи това е вторият такъв казус, след като в "Младост 3" се е появила първата "частна метростанция". Стефанов обясни, че инвеститорът е уверил, че няма да иска премахването ѝ, но това не кореспондирало с подадените документи.

Той подчерта, че когато е станал главен архитект на район "Младост", "цъкащите бомби" с проблемните терени в района били около 10, докато в момента проблемните терени вече надхвърляли 30. Стефанов увери, че в най-кратки срокове всички тези казуси ще бъдат локализирани.

По негови думи от две години се правят опити всички проблемни имоти да бъдат заменени с терени на други места, за да може тези казуси да не да дразнят повече жителите.

Заради опасността пазарът да бъде премахнат, утре недоволни граждани готвят протест до метростанцията. Те се опасяват, че поредният блок в "Младост" ще доведе до нови проблеми с трафика и задръствания в района.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bubbles

    107 5 Отговор
    Така такам застройте всичките пазари, Младост 1, Младост 3, Ситняково, Римската стена, Димитър Петков, Женския, Иван Вазов, Кооперативния в Люлин...
    ...абе всичките до един, после бутнете училищата и детските градини постройте блокове, офис сгради и молове на тяхното място, накрая може да бутнете и народното събрание и да турите на негово място един замък за великата Тиква с огромен двор за магнолиите...
    Какво повече му трябва на Ганя?!

    Коментиран от #5

  • 2 112

    88 1 Отговор
    Абе идиоти, до там ли опряхте, до един квартален пазар?!! Акъл нямате за 5 ст. Алчността ще ви погуби, ей!!!
  • 3 Ventura

    62 0 Отговор
    Да работим, да се трудим, да строим живота нов.
    Имаше такава ком. песничка.Дерзайте бетонирани мозъци.Грам трева и дървета да не останат.

    Коментиран от #6

  • 4 Буко Баламата

    67 4 Отговор
    Ми тя Иванчева затова е в кауша.
  • 5 Хаджи хаджи Българин

    60 3 Отговор

    До коментар #1 от "Bubbles":

    Уважение и адмирации! Хората на Запад предпочитат ниско строителство, не повече от 3-4 етажа и с много зелени площи между тях! В София е добре развита мрежата на Метрото, а пък , с на изток и на запад има толкова място за строеж, че да се построи още един град ! ИДИОТИ! Малките градове и села изчезват бавно от картата на България, а вие се бутате като овцев кошара в тази София! Къде останаха зелените градинки, за да си играят децата на воля и дишат чист въздух! Това се отнася и за родителите! Не се учудвайте, че хората умират все по- често от болести, предизвикани от стреса!
  • 6 360

    9 21 Отговор

    До коментар #3 от "Ventura":

    КАТ СА ПРЕМАХНАЛИ КОМУНИСТИТЕ ЧАСТНИЯТ БИЗНЕС И СА ПРИСВОИЛИ ПОВЕЧЕТО ИМОТИ ЩЕ ТРЯБВА ОТ "0" ДА СЕ ПОЧВА . . . АМА КВО ДА ПРАВИШ КАТ Е ЗАБРАНЕН ЧАСТНИЯ БИЗНЕС - СТАВАШ ИДИОТ, УРЛАВЛЯВАН ОТ БАШ ИДИОТИ
  • 7 от младост

    12 31 Отговор
    ми на мен не ми харесва тоя пазар, честно казано. пълно е с доставчици нагли бусове и мазни цигани придаващи цветя на всеки празник

    Коментиран от #9

  • 8 ШОП

    25 4 Отговор
    Абе нещо не разбират тия хора че повече не требва да се строи в младост!!! Е към горубляне има много свободен терен(между младост и цариградско шосе) има место за още два квартала като младостите!!! НЕ РАЗБИРАТ ЧЕ ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ СА НУЖНИ НА ПРЕЗАСТРОЕНИТЕ КВАРТАЛИ А НЕ ПОВЕЧЕ СТРОИТЕЛСТВО!!!!

    Коментиран от #11

  • 9 778

    48 4 Отговор

    До коментар #7 от "от младост":

    На мен пък ми харесва! Това е един от малкото истински пазари останали в София. Боклуците в Кауфланд ли да купувам? Наистина е голям абсурд, че искат да махнат пазара!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гениалната Държава

    24 0 Отговор

    До коментар #8 от "ШОП":

    ТЕ НИКОГА НИЩО НЕ СА РАЗБИРА ЛИ, ЦЯЛАТА ИНФРАСТРУКТУРА Е ОЩЕ ОТ "БАЙ-ТОШОВО" , ЕДИНСТВЕНИТЕ НОВИ БУЛЕВАРДИ СА ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ И БУЛЕВАРДА МЕЖДУ МЛАДОС И ДЪРВЕНИЦА. ДОСЕГА НИТО ЕДИН ГЛАВЕН АРХИТЕКТ НЕ Е ПРОКАРАЛ НОВИ ПЪТИЩА НИТО Е ПРЕДЛОЖИЛ НОВИ ЗОНИ ЗА ЖИЛИЩНО СТТРОИТЕЛСТВО. В СЪЩОТО ВРЕМЕ СЕ ДАВАТ РАЗРЕШЕНИЯ ЗА СТРОЕЖ НА МЕСТА БЕЗ КАНАЛ И УЛИЦИ / СЛУЧАЯ В МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ/
  • 12 Реалист

    21 6 Отговор
    Аххх лелеее ДАЙ БОЖЕ ИВАНЧЕВА ДА СЕ ВЪРНЕ ПАК КМЕТ НА ОБЩИНА МЛАДОСТ !!!
  • 13 Да попитам

    14 17 Отговор
    Някой може ли да каже в Младостите, Люлин, Дружбите и т.н. Крайни квартали какви хора живеят? Странно ми е, но там не може да се чуе твърда реч. Само мякала. Ммм чи тйе от дйе шъ си купват салам народйен?

    Коментиран от #17, #31

  • 14 Хан Крум

    23 3 Отговор
    Всичко е с една цел.Набутване на българите в ЛИДЛ. БИЛА.МЕТРО.КАУФЛАНД и други небългарски МАРОДЕРИ предлагащи евтина храна и бързи инсулти и болести.Продажно племе сме.С ВОЖД -ТИКВА..
  • 15 гост

    13 0 Отговор
    Строят нека,но да си помислят за колите ,които ще паркират.Тряба да им се издава разрешителното когато за всеки апартамент осигурят по едно парко място и по един гараж.В противен случай няма разрешително за строеж.
  • 16 Вло

    14 0 Отговор
    Във Варна пазарчето на Трошево направиха същата работа.Нямат наяждане строители и общини.Пожелавам им да нямат къде да си паркират джиповете по уличките тесни.
  • 17 КЛЮКАР

    11 3 Отговор

    До коментар #13 от "Да попитам":

    Абе в тия дето си написал е добре. Отиди в Ман. Ливади и по затворените комплекси, да чуеш за какво става въпрос.
  • 18 Нищо ново

    21 0 Отговор
    Архитекта на Младост непрекъснато дава съгласие на всички да застрояват.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Заинтересован

    10 3 Отговор
    Дайте най-накрая да я запалим тази община и да я изтрием от картата на София. Само глупости решават
  • 21 Виктор

    13 1 Отговор
    Блъскайте блок до блок и върху него нов блок.Младост 1 е един от хубаивте и непрезастроени квартали , но видимо че нещата няма да са още дълго така.София стана втория Слънчев Бряг и ще си патим от всичко това.Няма паркиране има огромни задръствания , защото само се строят жилища и офиси , а за сметка на това никаква инфраструктура!
  • 22 Пазара е на 5 метра от метрото

    7 1 Отговор
    Голяма борба ще падне. По точно кой ли ще замести Иванчева с кинтите?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Усмивката

    4 3 Отговор
    Това е така ,след като Гешев стана единственият кандидат.А как се става кандидат....Продаваш душата си на бог,, Бо" ,и си в свитата му
  • 25 Купувай народеее

    7 2 Отговор
    Ами нормално , прибраха Иванчева и строителството се разгърна в невиждани мащаби в Младост, кой каквото и да говори това е резултата за нас живеещите в Младост. На кратко не ме интересува какво е искала и кой и е предлагал но 2 години в междублоковот пространство в Младост не се строеше, дойде ли кандидат кмет който да направи това ще го изберем. Не се налапаха тия с бетона , а тия в общината дали не взимат под масата а? Някак изведнъж почнаха да строят като подивели.
  • 26 Още бетон молимм😂😂😂

    8 0 Отговор
    Направо пускаите бетонпомпите да фъргат насекъде бетон😂😂😂дорде не се види слънцето вече😂😂😂😂
  • 27 54341

    4 3 Отговор
    пазара е само от тарикати-дъмпингачи..и манипулатори на кантари
  • 28 Каруцар

    4 4 Отговор
    Тоя празар, освен, че е най-скъпия, продавачите, които са в голямата си част селяндури, въпреки високите цени, не дават да си избираш, искат те да сипват...е, не всичките де. А тая мантра, че оттам се купува нещо истинско, я забравете - по тия пазари се продават само вносни плодове и зеленчуци 4-то качество, за изхвърляне. Всичко с етикет "домашно" по пазарите и най-вече по сайтовете е измама ! А иначе, какво съм виновен аз, че са ме родили в София. Сега си завършваме къща в едно хубаво село без цигани, даваме 3-те жилища под наем на селтаците и никога нема да стъпя повече тук, в гнусната, пълна с комплексирани селяци София !
  • 29 Анонимен

    3 0 Отговор
    Радвам се че не живея в кочината и се радвам за всички "софиянци".
  • 30 ПроблемаПазарен

    5 1 Отговор
    Е сега ли разбрахте, че всички пазари минаха ремонти по година, след което малцина останаха на по-скъпия наем. Целта е да няма пазари - за да сме "цивилизовани" видиш ли - щото в германия пазари няма. И познай кой немскоговорящи вериги ще се облагодетелстват от премахване на квартален пазар ?
    Познайте Защо ГЕ (Германия) + РБ (Ребуплика България) правят едно и също само в името на ГЕ.
    Друго си е да ядеш зеленчук, пропътувал 3000 км за да стигне до квартала ти ... това са камиони, дизел, спедиция, производство на камиони, гуми.... абе с две думи като си купиваме зеленчук от Испания примерно - ние изхранваме цели индустрии да се развиват - това е целта на тези вериги, да ти продава нещо, което се разхожда из Европа - за да си продават машиностроенето.
  • 31 Да ти отговоря

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Да попитам":

    В "младост" преди 40-50 год. бяха изнесени живеещите в центъра, заради отчуждаване на имотите им, както и научно-творческата интелигенция. А меко говорене можеш да чуеш във всички квртали, дори т,н, "елитни'
  • 32 От Младост

    3 1 Отговор
    Като си искате Иванчева да спре застрояването , колко от вас гласуваха за нея на предните избори , и колко от вас ще станат да протестират пред ЦИК , че отказа да я регистрира за сегашните кметски избори! Точно една шепа смелчаци! Другите къде сте да я защитите когато мафиотската прокуратура я мачкаше на сред София!!! Точно затова ще гниете в презастроени и мръсни квартали!!! Просто трябва да се ревизират строителните норми като , отстояния м/у блоковете , наличие на паркоместа и наличие на задължителна инфраструктура!!! НО ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО С НОВИ УПРАВЛЯВАЩИ , СПАЗВАЩИ ЗАКОННОСТА !!! ОТХВЪРЛЕТЕ СЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЦИ НА ИЗБОРИТЕ , ТОГАВА ЩЕ ИМА И ШАНС ЗА ПРОМЯНА!!! ГЛАСУВАЙ МАЖОРИТАРНО , САМО ТАКА ЩЕ ОТБЕРЕМ ЖИТОТО ОТ ПЛЯВАТА В ПОЛИТИКАТА!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове