Last news in Fakti

27 Септември, 2019 11:39 2 706 10

Амалгамата ГЕРБ – ДПС става все по-видима

  • герб-
  • бсп-
  • избори-
  • първан симеонов

Традиционният електорат на партията намалява и ДПС е принудена да се отваря към нови места и те обикновено са най-бедните места в България

Амалгамата ГЕРБ – ДПС става все по-видима - 1

ДПС търси да се отвори към нови публики, заяви пред БНР Първан Симеонов от агенция „Галъп интернешънъл“.

„Внимателно трябва да се следи какво ще направят ДПС. В последно време се забелязва тенденция ДПС да се превръща от партия на една етническа група в партия, която се опитва да апелира към маргинализираните общности въобще“, каза той в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

„Традиционният електорат на партията намалява и ДПС е принудена да се отваря към нови места и те обикновено са най-бедните места в България… Това, което вече се вижда, е бавното превръщане на ДПС от етническа в по-скоро бизнес партия. Бизнес крилото на ДПС ще става все по-водещо“, посочи Първан Симеонов.

Според него в някои големи градове вече няма да е така лесно за ГЕРБ, както по време на предишни кампании.

„Цветан Цветанов също е от нещата, които трябва да бъдат наблюдавани внимателно на тези избори. Въпросът е за какво работи Цветанов в близко бъдеще“, подчерта социологът и добави:

„Личи си, че Цветанов е успял да набави някаква западна подкрепа. Това е мощен механизъм за легитимност в България. ДПС от поне година насам също много ясно се позиционира и препозиционира на Запад. Въобще в България като че ли много групи спорят помежду си за западната подкрепа. Западна подкрепа има, и то се чу от две посолства – американското и британското, за действията на прокуратурата и за личността на Иван Гешев. Оказва се, че в България това е една от най-интересните интриги в момента – западните ни партньори кого предпочитат“.

„Демократична България“ прави кампанията си през темата за избора на нов главен прокурор, смята Симеонов. По думите му този избор е основен сюжет, който ще диктува и много от останалите. Политическият свят в България се раздели на отбор „Промяна“ и отбор „Статукво“, което не е много добре за властта, добави социологът.

Според него се наблюдава нормално „износване“ на ГЕРБ. Той смята, че „амалгамата ГЕРБ – ДПС става все по-видима“.

Първан Симеонов прогнозира яростна кампания в София.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормално

    11 2 Отговор
    Те така са свикнали от едно време да подават дупе - я на Германия, я на Русия, сега на САЩ и Англия.
  • 2 Ел М. Горбачоне

    4 5 Отговор
    Слава на Тринидад и Тобаго!
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 5 Отговор
    ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА и предсрочни избори!!! /reshetnikov/

    Коментиран от #6

  • 4 onq s konq

    14 4 Отговор
    Ами гербаджийте наложиха чалмите в името на келепиреца.

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Детектив

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ти не си истинският кон, оня е интелигентен.
  • 6 ТРОПЧО

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    TE ИДВАТ СЕГА КАТО ЗАГУБИ СОФИЯ ИДВАТ ГОЛЯМА ГРЕШКА ДЕТО ИЗГОНИ ЦВ.ЦВ. ТОИ МУ ВЪРШЕШЕ МРЪСНАТА РАБОТА СЕГА ЩЕ ВИДИ КАТО СЛУША ФЕСА ДОГАН ОТ ДЕ ИЗГРЯВА СЛЪНЦЕТО АМА ТОИ БОКО МНОГО СЕ ЗАДЪРЖА ЗА ТОЛКОВА ПРОСТ ЧОВЕК ТОВА Е НЕВИЖДАНО ПОСТИЖЕНИЕ ФЕСА ЩЕ ГО ДЕТРОНИРА И БОКО ЩЕ МУ СТАНЕ ЧИРАК ОХРАНА ТО ТОВА МУ Е И ПРИЗВАНИЕТО ЗАЕДНО С МАНОИЛ МАНЕВ ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАТ КАДРИ ЗА ОХРАНА НАЛИ МАНО ИМА ТАКАВА ФИРМА ЗА ОХРАНИТЕЛИ ПАДАРИ НЕ СТАВА ОТ ТЯХ ТОЛКОВА СА ХАБНИ ЧЕ НЯМА НАКАДЕ ПОВЕЧЕ ДАНО СЕ СЪБУДИ МАЛКО ТОЯ НАРОД ДА СИ ОТВОРИ ОЧИТЕ А НЕ САМО ГЪЗА
  • 7 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    МОЖЕ ДА Е С ПСЕВДОНИМ " П Ъ Р- С И " !!! ЗА ДА СИ ТЕЛЕВИЗИОНЕН ДРЪНКАЩ ДНЕС ...ТРЯБВА ДА СИ : ПЛЕШИВ ;КЬОРАВ; САМОУКРАСЕН С КОСМИ ...ИЛИ ДА СИ СТАРА СМРАДЛИВА СКУБЛА !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 любител гинеколог

    4 0 Отговор
    Отново един дебел среден пръст за българския народ!
  • 9 АНЕНЕРБЕ

    5 1 Отговор
    Спомням си как през 2009 Борисов дойде на гребена на народното недоволство като обеща да разруши БАРБЕКЮТО НА СЕЛЯНИНА ОН ДРЪНДАР ЗАЯВИЛ НАГЛО, ЧЕ ТОЙ Е ЧОВЕКА КОЙТО РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!

    БАРБЕКЮТО НЕ БЕ СЪБОРЕНО , А ДЕБЕЛЯН ПЕЕВСКИ ОТ ДПС след умишленият фалит на КТБ се превърна в собственик на ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ АКТИВИТЕ НА БАНКАТА.

    СЕГА ПОРЦИИТЕ В ДЪРЖАВАТА ГИ РАЗПРЕДЕЛЯ БОРИСОВ , НО ТОВА СТАВА ПО СТРАНЕН НАЧИН ПРИ КОЙТО ПЕЧЕЛИВШИЯТ ВИНАГИ Е ИЛИ ДРЪНДАРСКИЯ ЦИГАНИН ИЛИ ПРОТЕЖЕТЕ МУ ДЕБЕЛЯН.

    ИЗЛИЗА, ЧЕ БОРИСОВ РАЗПРЕДЕЛЯ ТОВА КОЕТО МУ КАЖАТ ОТ ДПС , разбира се с любезното съдействие на патриотите и най вече на ПИГМЕЯ СИДЕРОВ , който посочи от квотата на партия Атака за министър на икономиката , човека на ДЕБЕЛЯН РАЗПРЕДЕЛЯЩИЯТ ПОРЦИИТЕ В ПРИВАТИЗАЦИЯТА - МИНИСТЪР КАРАНИКОЛОВ
  • 10 АНЕНЕРБЕ

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    И САМО ГЕРБ ЛИ???

    ЗАБРАВИ ЛИ КОЙ ПОСОЧИ КАНДИДАТУРАТА НА ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС ?? Евроджендъра Станишев, който се гушка с турците и се извинява за възродителния процес !!

    Какво да кажем за СИДЕРОВ който е другият голям съюзник на ГЕРБ!! Тази Юда Искариотска назначи от квотата на неговата партия АТАКА човека на ПЕЕВСКИ - министър КАРАНИКОЛОВ!!!

    ЩО ЗЕ ИЗРОДИ СА ТЕЗИ БОКЛУЦИ КОИТО ТРОВЯТ ЕФИРА НИ С ТЯХНОТО ПОВЕДЕНИЕ?!!

    БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ПРЕВЪРНАХА В СОДОМ И ГОМОР ДЪРЖАВАТА НИ!!

    ГОРЕТЕ В АДА БОКЛУЦИ МРЪСНИ!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове