Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 11:10 2 797 61

Борисов: Много се връщат от чужбина, за да работят висококвалифицирано тук

  • бойко борисов-
  • стратегия за детето

Той обясни, че парите от Норвежката програма се използват с други цели

Борисов: Много се връщат от чужбина, за да работят висококвалифицирано тук - 1
Снимка: БГНЕС

Моля медиите за съдействия за тези не жълти, не кафяви, не лъжливи новини, в които се говори как ще взимаме децата на хората, как може да се протестира срещу стратегия, която я няма или да се говори, че я има. Това запита премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, цитиран от „Фокус“.

„Не знам как нечие съзнание може да го роди и как може по този начин да се говори. Как може да се тиражира лъжа, че норвежците са дали пари, за да изнасяме деца? До днес, когато ми показаха какво се говори и пише, не мога да повярвам, че има човек, който може да се върже на подобна лъжа“, допълни още премиерът.

Той обясни, че парите от Норвежката програма се използват с други цели. „Включително за чистотата на въздуха, за екоавтомобили“, посочи Борисов.

Много хора се връщат от чужбина, за да работят на висококвалифицирани и платени работни места в България, смята премиерът.

Той припомни, че преди няколко седмици правителството е отпуснало допълнително 5 милиона за 150-годишнината на БАН.

„Мисля, че с академик Ревалски сме свършили доста работа. С новия ресор, който има България в Европейската комисия и новите приоритети на ЕС за иновации, обучение, „Еразъм“, университети, академии и това , което открихме вчера като развоен център на една от най-големите компании – „Бош“, където се пише софтуер за новите автомобили, това, което преди няколко дни във Варна открихме офиси на една от най-големите финансови групи в Европа, за да действат оттам на цялата територия на Европа показва, че академията на най-високо ниво, университетите, финансирането, което няколко години и повече се получи не само задържа много хора, но и много хора се връщат тук, за да работят“, посочи Борисов.

Той се обърна към председателя на БАН академик Юлиан Ревалски с думите, че продължаваме да разчитаме много на академията, защото действително като население не сме голяма държава, но точно в сферите на иновациите и новите технологии българинът има много развито мислене.

„Суперкомпютърът, на който сега започваме да му изграждаме къщичката в Технопарка, също отсега трябва да го мислите къде, какво и как може да бъде използван на най-високо ниво“, допълни още Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аман ог тоя

    58 3 Отговор
    Ако беше така , защо да го приказваш.
  • 2 БОЙКО БОРИСОВ

    87 7 Отговор
    винаги съм се чудил защо има такива като тоа, които повтарят едно и също като чупена грамофонна плоча, а статистиката показва че хората бягат панически от България
  • 3 1111

    72 4 Отговор
    Xa xa xa xa xaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
    Дори не може и да лъже, толкова си му е IQ -то.

    Коментиран от #41

  • 4 ГОУСТ

    71 3 Отговор
    Интересно какво ще стане когато ниско квалифицираните си заминат.Какво ли ще правят Висококвалифицираните без обслужващия персонал.Дали ще си останат.Държавата има нужда от работници,а не чиновници каквото е повечето от населението.Тук освен л@йна друго не се произвежда.Мдаааа.Ето идея за управляващите.Ще формираме БВП с износ на гюбре.:)
  • 5 123

    56 5 Отговор
    връщат се защото станаха пенсионери и ще си харчат пенсиите по 1000 ежро тук мама т.... мръсна кога ще направиш и на нашите пенсионери такива ненсии скапан....к такъв ей много те мраза

    Коментиран от #29

  • 6 Жоро

    55 4 Отговор
    Какво стана с чумата по прасетата където уж бяха заразени.А с обещанията за 700 лева пенсия.Мафия мафия мафия.
  • 7 Хаджи хаджи Българин

    68 3 Отговор
    Онзи ден пътувах по А3 в Германия и гледам цели кервани от българи се запътили за България! А на Терминал 2 в София едно пусто, та пусто! Никой не иска да напуска страната! Истинският Рай настъпва бавно в България през Борисов -4! ИЗВАДКИ ОТ СЪНИЩАТА НА ВОЖДА!
  • 8 Побеснявам

    48 6 Отговор
    Тоя глупак няма да бъде преизбран! Жалко, че няма да е предсрочно!
  • 9 Кукуригу

    50 4 Отговор
    Объркал си посоките на терминала Баце!Не се връщат а заминават!
  • 10 onq s konq

    30 12 Отговор
    Кой ли им вярва? И Тодор Живков така дрънкаше врели некипели преди да падне от власт.
  • 11 просто кажи искам да си крадна бате

    38 6 Отговор
    Главния успивач на Републиката се е нагърбил с непосилна задача - виртуално да ни извади от реалността. Тъпо е да ми обясняваш неща дето сам виждам , че не са така.
  • 12 Джон Уик

    56 4 Отговор
    Връщат се да работят в завода на Фолксваген!!!

    Коментиран от #14

  • 13 0123

    31 2 Отговор
    Схемата е проста .Предлагат се позиций едно ниво по-високо от заеманите на току що завършили в западните фирми. Някой се лъжат да се върнат защото на запад ще са им необходими минимум 5 г. Въпроса е защо никой не дава статистика колко от завърналите се са все още в Б-я след 1 г. Оставащите са около 5%.Другите не издържат на методите на работа в българските фирми и се връщат там откъдето са дошли особено, ако са по-талантливи.
  • 14 123

    19 1 Отговор

    До коментар #12 от "Джон Уик":

    аааа хахаха ахаххаа хахаахха
  • 15 Опа

    28 3 Отговор
    Мааалиий и колко точно се върнаха?
  • 16 Бачо Киро

    23 3 Отговор
    Хахахаха претопленият виц на петилетката....
  • 17 ВИЦ ЗА БОЙКО

    33 2 Отговор
    БОЙКО НОСИ ВЕСТНИК "ФАЙНЕШЪЛ ТАЙМС" НО НЕ ЗНАЕ АНГЛИЙСКИ-ЗНАЧИ Е СРАЛ..
  • 18 Eee

    29 3 Отговор
    Самолетите не могат да ги извозят за България .
  • 19 Дедо

    33 4 Отговор
    Баце,няма ли кой да те посъветва да млъкнеш за да изглеждаш по-малко прост?Колко ти е багажа по принцип ние отдавна си знаем и няма нужда постоянно да го показваш!
  • 20 ХХХ

    33 4 Отговор
    Стига лъга, МУТРО!
  • 21 Кжло

    20 3 Отговор
    Надявай се боре че някой ще се върне в бай ганьовщината ,....
  • 22 Guest

    28 2 Отговор
    Крушата не пада по-далеч от дървото, а и с дърти ку.ви нов бардак... Наследството на БКП без фалшива пропаганда - няма как! Борисов, Борисов. Връщали се да бачкат тук високо квалифицирано и платено?! Ха... Ха... Ха... Милиционер лафи за суперкомп.
  • 23 Иван

    22 3 Отговор
    Бойко е гледал как управлява тъпия Тодор Живков и той нали е прост като него и той прави същото. Кой нормален ще се върне в България, няма такива, тези са мързеливи или им предлагат нещо да крадат, като Милен Велчев. Който е работил в чужбина, постои един месец и се връща, като види каква идиотщина е тука. Това е все едно да се чувстваш по-добре като живееш и работиш в съседа, отколкото в собствения си дом. Нямат ли срам тези кретени.
  • 24 Зевзек.

    19 4 Отговор
    Някой се връщат, а други отиват в Норвегия да сключват еднополови бракове и да осиновяват деца защото там е легално хайде Боьо и ти в Новия с някой гей горчивооооо.😂😂😂
  • 25 МНЕНИЕ

    19 3 Отговор
    ТОШКАТА СЕ Е ПРЕРОДИЛ. Е ТВА Е ТОЙ. МИЛИ БОЖЕ.
  • 26 БълХария умря

    11 2 Отговор
    Плаче ми се ... , много "с"игани са се кандидатирали за общински съветници, ужас.

    https://fakti.bg/bulgaria/415488-zaginaliat-bliznak-ot-katastrofata-krai-marica-e-kandidat-za-obshtinski-savetnik
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 По точно

    11 2 Отговор
    Малка неточност, тези които се връщат от чужбина обикновено го правят защото не са успели да се реализират там, и тук най-често работят не по специалността си, и нещо не чак толкова "висококвалифицирано".
  • 29 goni

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    Прав си. Ама, нищо не зависи от него. Той, е марионетка. Няма смисъл да го мразиш. Е! Ако, ти доставя удоволствие,прави го!:) Нормално. Колкото до пенсионерите, познавам много хора, който са се пенсионирали в чужбина и сега живеят в България. С техните пенсии тук ще живеят нормален живот. Някои си намират някаква работа, защото им е скучно.Голямото предимство на България е че тук имат жилище. Не е като в чужбина да са под наем.

    Коментиран от #31, #32

  • 30 Наблюдател

    18 0 Отговор
    Да имаме нужда наистина от високлафицирани които да заемат вашите места.. От честни и съвестни хора, които да не крадът Евро фондовете, здравната каса и пенсионни фонд на народа... Плащаме, а не получаваме..... А бе наборе защо ако 30 години плащам здравни... И поради някаква причина здр за 3 месеца не съм платила и са ми прекъснати , нямам право на безплатен преглед.... Добре ще ги платя, ами ония пари за 30 год които не съм ползвала те къде са... Защо не мога да се възползвам от тях.... Значи не съм посещавала лекар , а в статистиката се водя като пациенти на личния лекар.... Ами плащайте му на брой прегледи бе.... Ако на месец има 100 пациента пак толкова ли ще вземе..... Когато аз нямам работа,,, шефа ми дава друго да правя за да имам пълна заплата...... И това за стратегията ако се окаже истина ,,,,,,,, не знам 🤔
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 123

    12 2 Отговор

    До коментар #29 от "goni":

    Да и мойте родители се прибраха от чужбина и ще живеят добре ама какво да кажат хилядите пенсионери които взимат по 200 300 евро как се живее така работил си 30 40 години и накрая ти хвърлят жулти стотинки това нормално ли еи за капак на всичко това има и роми които те бият и грабят за 10 20 лева същите тези роми са електорат на тази партия не е нормално и аз съм против тези правила

    Коментиран от #39

  • 33 Ай стига ве

    17 1 Отговор
    Поименно,поименно г-н Борисов,колко са,с кви професии и длъжности.Да не са само като оня пишман архитект-кандидат кмет с порнозвездата?
  • 34 бря

    14 0 Отговор
    Нали ривахте за бай ви Тошо?Ей ви го на!Дори и банани има целогодишно.Туй да повтаряш,неда го подесетваш,значи е просто една манипулация.Основен факт-лъжа повтаряна ежедневно се „превръща” в истина за слушателите.
  • 35 Кирил

    3 10 Отговор
    Връщат се.
    Факт е и то хора с висока квалификация

    Коментиран от #37

  • 36 Вуте

    16 2 Отговор
    Аз се връщам в България от Холандия да си видя родата и после към Германия ! Това броили се ? А че в чужбина ни имат за второ качество хора е така ! Ако не стане от първия път, ще стане от втория ! А България умира ! Факт !

    Коментиран от #38

  • 37 Зюмбюл

    14 2 Отговор

    До коментар #35 от "Кирил":

    Верно бе!Джебчиите,просяците и телефонните измамници от маалата!Щот не ги искат в Европа!С висока квалификация!
  • 38 Кукуригу

    12 2 Отговор

    До коментар #36 от "Вуте":

    Ами като ни видят"премиера" за какви да ни имат?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Алфа

    15 2 Отговор
    ОСТАВКА Тиква , ОСТАВКА на гербавата измет !!

    Коментиран от #43

  • 43 бисмарк

    9 2 Отговор

    До коментар #42 от "Алфа":

    аз съм и за СМЪРТ до 9-то коляно
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Libre comme air

    11 2 Отговор
    Умряла циганката... та сега Бойко само се хвали... ха ха че кой мазохист ще се върне в тая идиотска държава...може би някой гербер с готов пост за кмет...за 10 години управление на ГЕРБ от България избягаха над 1 млн. Души..
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 данко хайрсъзина

    17 1 Отговор
    Борисов да покаже по всички ТВ поне един в трудова възраст, завърнал се в БГ.
  • 48 ФауВе

    9 1 Отговор
    Кои са тия "екоавтомобили"? Не знам някой производител на електрокари да ги рекламира като еко?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Просто така

    10 0 Отговор
    Сигурно ама някой друг път то тука хората мизерстват връщали се били само той ги приказва тия глупости а България се опразва с бързи темпове
  • 52 Боцее

    10 1 Отговор
    Боце боце изтрещял си от всякъде. От къде тоз поглед бе баце. Живея в Германия всеки ден прииждат българи. Никой не си отива ти къде видя висококвалифицирани да се прибират в БГ. Имам приятел компютърен специалист взима около 7 бона чиста заплата. Вие кога ще му я дадете че да се орибере в БГ в обрания бустан.
  • 53 параметър

    9 0 Отговор
    Направо ми се драйфа като го видя тоя мазен пумияр,но ще му дойде времето
  • 54 Нормално

    10 0 Отговор
    Когато си неук.....как да имаш ориентир. Той просто си е останал на нивото на Банкя от времето на Цола Драгойчева. Жалко е, че има такива ,които го гласуваха....но и това до време
  • 55 Тъжно ми е

    10 0 Отговор
    Никой не се връща. Там са ни децата. и няма кой и как да се върне докато управляват такива като този експерт по всичко. Безочливо прост и нахален
  • 56 Джон

    11 0 Отговор
    Този започва да си вярва, кой е този който ще иска да се върне в тази мутринска държава
  • 57 Той

    9 0 Отговор
    Прост пожарникар.Но иначе генерал
  • 58 Кукуригу

    7 0 Отговор
    Ха ха ха смешник къде се връщат бе при гела ли за 600лв заплата.
  • 59 възмутен

    4 0 Отговор
    Ако приказката за Пинокио беше реалност, представям си колко щеше да ти бъде дълак носа.
  • 60 Бай хойДД

    3 0 Отговор
    ТАЯ КРАДЛИВА ТИКВА ГОВОРИ ЗА ВОЙНА ПРЕЗ МИРНО ВРЕМЕ НЯКОГА В ИСТОРИЯТА ЩЕ ОСТАНЕ КАТО ПОГРЕБИТЕЛЯ НА БГРАЗТРЕЛ НАСРЕД СОФИЯ
  • 61 Driving pleasure

    2 0 Отговор
    на един върнал се (вероятно изгонен) 10 001 избягали! А кви пари давали норвежците не знам щото на мен никой не ми е давал...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове