ТЕМА: Местни избори 2019
Новини

Кандидатът за кмет на Хасково от БСП предизвиква опонента си на дебат

Ангажиментите, които кандидатите за местна власт от БСП поеха са: отделяне на средства от бюджета за всяко село

Публикувана: 10 Октомври, 2019 17:06
КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1019
Кандидатът за кмет на Хасково от БСП предизвиква опонента си на дебат
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Кандидатът за кмет на община Хасково Коста Стоев от Коалиция „БСП за България“ отправя покана за дебат към основния си опоненет в предизборната надпревара - кандидатът на ГЕРБ Станислав Дечев. Предложението на Коста Стоев е дебатът да се излъчи по местната телевизия.

"Безработицата, инфраструктурата, незаконните сметища, липса на средства за неотложни разходи. Това са основните проблеми, които се очертаха при срещите досега на кандидата за кмет на община Хасково от Коалиция „БСП за България“ Коста Стоев и бъдещи съветници от листата с жителите на хасковски села. Той добави, че в голяма част от тях читалищата са затворени или полуразрушени, няма пенсионерски клубове. Жителите на хасковските села предложиха да се насочат работодатели и в селските райони.

Ангажиментите, които кандидатите за местна власт от БСП поеха са: отделяне на средства от бюджета за всяко село. Като приоритет в бъдещото управление на общината, социалистите изтъкнаха партньорството между общински кмет - администрация и селски кмет и ефективното използване на средствата от предстоящия програмен период.

"Общината може да бъде посредник и да стимулира пратньорството между местните производители на суровини и местните преработващи и търговски фирми", подчерта Коста Стоев. Той добави, че ще държи да се гарантира справедливо разпределение на общинските мери и пасища и да се ограничи тяхната продажба. "На територията на общината има изградена тържищна компания, която трябва да възобнови своята дейност, да бъде посредник между производители и търговци", посочи Коста Стоев. Той обеща подкрепа за развитието и запазването на фолклора и традициите в общината, като се подпомогнат и ремонтират читалищата.

"Листата ни от кандидати за общински съветници е широка палитра от силни характери и професионалисти", отбеляза при предизборните обиколки в селата председателят на социалистите в Хасково кандидат за общински съветник Камен Тодоров. Той добави, че вижда колко трудно се живее по селата и единственото, което гражданското общество може да направи е да излезе срещу корпоративния вот на предстоящите местни избори. "С вашия глас намалява тежестта на контролирания вот, заяви Камен Тодоров. Той отправи покана за среща към работещите в сферата на образованието, за да обсъдят заедно частта от управленската програма, касаеща този сектор. Срещата ще се състои на 14.10.2019г. от 16:30 часа, в Предизборен щаб в Малък бизнесцентър.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2 от 4 гласа.


Ловци на бисери
Румен Радев
Президентът на България Румен Радев коментира изказването на вицепремиера Валери Симеонов за майките на деца с увреждания.
Безконтролната власт ражда цинизъм..."

Още бисери