Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 16:40 2 308

Листата на ПП МИР беше представена символично на Витоша

  • пп мир-
  • витоша
Листата на ПП МИР беше представена символично на Витоша - 1

Кандидатите за общински съветници от листата на ПП МИР се събраха днес символично в Природен парк "Витоша". Заедно със семействата си те се качиха в планината, с което показаха един от основните приоритети на ПП МИР - целогодишния достъп до планината.

"София има уникална даденост, каквато е Природен парк "Витоша" и той трябва да бъде върнат на столичани", каза председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев. Именно по негово предложение в сегашния мандат на Столичния общински съвет беше създадена временна комисия, която да реши проблема с целогодишния достъп до природния парк.

"За огромно съжаление управляващите от ГЕРБ бламираха решаването на проблемите с достъпа до Витоша, но ние няма да спрем дотук. В новия мандат на общинския съвет ПП МИР ще внесе предложение всички лифтове да бъдат върнати за управление, стопанисване и контрол от Столична община. Мястото на въжените съоръжения е в общинското предприятие „Столичен електротранспорт", каза пред събралите се граждани в природния парк водачът на листата за общински съветници инж. Симеон Славчев.

„Всички сме обединени от идеята Витоша да бъде върната на столичани”, коментира членът на Националния съвет на партията и кандидат за общински съветник Георги Кардашев по време на събитието.

"Мотото на предизборната кампания на най-младата политическа партия МИР е "София е моето семейство", а природен парк Витоша е също част от това семейство и ние имаме волята, желанието и експертизата да превърнем планината в място, което столичани ще могат да използват максимално за спорт, отдих и туризъм", беше категоричен Симеон Славчев. Като председател на партия МИР и водач на листата за общински съветници, инж. Славчев представи и цялата листа пред гражданите, които се бяха качили на Витоша в неделния ден. "Листата на МИР е силно експертна и гражданска, в нея има експерти от всички области, които имат готови идеи и предложения за проблемите на София", завърши инж. Симеон Славчев.



Ето и листата на ПП МИР от кандидати за общински съветници:

1. Симеон Славчев – Симеон Славчев е роден на 14.06.1978 г. в град Варна. Средното си образование завършва в 34-то СОУ „Стою Шишков“ в гр. София с профил история, литература и философия.

Висшето си образование завършва в Техническия университет – София и е инженер-магистър по „Индустриален мениджмънт”. Завършил е „Академия за социална политика“ на Института за социална интеграция и има придобита допълнителна професионална квалификация по „Управленски умения“. Специализирал е „Политически мениджмънт“ в Българското училище за политика към Нов български университет.

Има повече от 15 години управленски опит, като мениджър и управител на фирми и ръководител на проекти. Владее немски, английски и руски език. Женен с едно дете.
Инж. Симеон Славчев е общински съветник и съпредседател на „Политическа група 5” в Столичен общински съвет. Член е на председателския съвет на Столичния общински съвет. Зам.-председател е на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране и е член е на постоянната комисия по транспорт и туризъм, както и на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика.
Учредител и председател на Политическа партия МИР.

2. Георги Росенов Кардашев - 31г., юрист, Георги Кардашев е Магистър по „Право“ в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Придобил е професионална квалификация по Управленски умения от Нов Български Университет. Придобил е правоспособност за медиатор и е специализирал търговска медиация. Член на НС на МИР.

3. Момчил Мирославов Маринов 37г., мениждър и експерт по застраховане

4. Владислав Василев Милев 44г., икономист и мениджър с над 20 годишен опит в автомобилната индустрия и зам .председател на МИР, женен с две дъщери

5. Владислав Тодоринов Пакеров - лекар кардиолог,д -р Владислав Пакеров е познато лице в инвазивната кардиология в България, натрупал своя опит в УМБАЛ Царица Йоана, УМБАЛ Св. Екатерина, Токуда Болница София, УМБАЛ Св. Екатерина, УМБАЛ Александровска. Притежава две медицински специалности- вътрешни болести и кардиология, сертифициран е за интервенционална кардиология и електрокардиостимулация. Той е известен със своите публикации и доклади на национални и международни конгреси, както и като лектор на национални и международни кардиологични курсове. Представял е научни разработки във връзка с интервенционалното лечение на стволови стенози, биохимични маркери при сърдечна недостатъчност, комплексни коронарни интервенции и др.

6. Анелия Руменова Парапунова - родена в София, магистър е специалностите Културен туризъм и Културна антропология и етнология и педагогика. Комуникативна, организирана, амбициозна, мотивирана, и отговорна личност с опит в международна фирма и работа с бизнес и корпоративни клиенти. Развити и доказани търговски умения. Опит в медии и в организиране на промоции и събития.

7. Георги Петров Славчев - Георги Славчев е роден през 1976 г. в София. Основното си образование завършва в 31 СУЧЕМ “Иван Вазов”, а средното – в Колеж “Електронни Системи” към ТУ София със специалност програмиране и софтуер. От 1995 г. до 1997 г. отбива редовна военна служба в 9-та Танкова бригада – Горна Баня, като командир на свързочно отделение. Завършил е семестриално ТУ София -комуникационна техника и технологии. Бакалавър по “Журналистика и масмедии” към УНСС София и магистър по “Мениджмънт в екранните изкуства” към НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Участвал е в създаването и развитието на двете емблематични музикални телевизии – ММ и МАД ТВ. От 2006 г. е продуцент на рекламни телевизионни и кино клипове, а от 2018 г. и кино продуцент. През годините е реализирал стотици реклами, множество телевизионни предавания и документални филми, както и редица музикални и корпоративни събития. Има две деца – момче на 13 и момиче на 4 години. Владее свободно английски и руски език. В свободното си време е запален скиор, кайт сърфист, къмпингар и капитан на отбор по ветроходство.

8. Веселин Лъчезаров Грозданов - 37, доктор по икономика - Д-р Веселин Грозданов е на 36 години. Доктор по „Икономика“ – УНСС, със специализация „транспорт“. Работил по въпросите на градската мобилност с Технически университет Дортмунд, Германия и други водещи европейски консултанти и агенции. Консултант по градска мобилностна на 10 български града. Притежава опит в областта на логистиката и международния товарен транспорт. Сътрудник и Ръководител по управление на европейски проекти. Главен редактор на научно-приложно списание „Железопътен и интермодален транспорт“. Асистент във ВТУ „Тодор Каблешков“. Множество публикации в местни и чуждестрани издания относно проблемите и развитието на транспорта. Вещо лице към Софийски градси съд – съдебно икономически експертизи.

9. Цанко Бориславов Донков - 30г., хон. преподавател, редактор в научни издания

10. Светослав Николаев Стефанов - 37г., финансист, PR и медиатор - Светослав Стефанов е роден на 27.01.1982 г. в гр. София. Магистър по специалност „Медийна информация и реклама“ от Университет по библиотекознание и информационни технологии – гр. София, бакалавър по специалност „Финанси“ от Висше училище по застраховане и финанси – гр. София. Средното си образование завършва със специалност „Радио и телевизия“ от Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация “А. С. Попов” – гр. София.
Професионален опит в сферата на финансите и финансовия контрол.
От май 2015 е председател на Съюза на бащите в България. Заема длъжността на зам. председател в Център за спогодби и медиация към Софийски градски съд и Софийски районен съд. Разведен с едно дете.
В свободното си време се занимава с медиация като през 2017 г. получава номинация за медиатор на годината.

11. Александър Маринов Пеновски - 41г., публична администрация - Александър Пеновски на 41 години. Магистър „Администрация и управление“- НБУ. Магистър инженер-конструктор – ВВТУ „Тодор Каблешков“. Дългогодишен опит и трудов стаж в държавната и общинска администрация. Организационни умения и компетенции в координация, управление и администрация на хора и проекти. Учредител и секретар на Сдружение „Професионален синдикат на българските артисти“. Баща на две деца.

12. Ирена Момчилова Парунева - Д-р Ирена Парунева е родена в София през 1967 г. Има две степени „магистър“ – по медицина (Медицинска Академия, София) и бизнес администрация (City University of Seattle). От 1994 г. до 2012 год. заема ръководни позиции в едни от най-големите международни фармацевтични компании. От 2012 год. управлява собствена консултантска фирма, фокусирана в областта на генетичните тестове и персонализираната медицина. Семейна, с две деца.

13. Розалия Василева Николова - Административен мениджър

14. Пламен Богомилов Стоянов - Пламен Стоянов е роден на 01.05.1960г. в София. Женен с две деца. От март 1995 година работи като служител на отдел „Отбранително- мобилизационна подготовка“ на Министерство на външните работи. Като такъв е участвал в организирането и провеждането на мероприятия по защита на българските дипломатически мисии в чужбина и на всички български граждани в страни с военни конфликти и други кризисни ситуации.

Като ръководител на звеното по „Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка“ на МВнР се е занимавал активно и със задачи по осигуряване на безопасността на дипломатическите ни мисии и предпазването от терористични актове в различни горещи точки на света като Афганистан, Ирак, Иран, Йемен и други страни и региони, които е посетил лично, както и разработването на плановете за действие в различни кризисни ситуации за защита и на всички български граждани в тях. През 2004 година като ръководител на сектор „ОМбП“ организира дейността на Кризисния щаб към МВнР по време на кризата с двама български шофьори, взети за заложници от Ал Кайда в Ирак, като сектора бе първия, който предостави информация за двамата задържани от терористите.
От октомври 2005 година до април 2011 година е генерален консул на Република България в Новосибирск, Руска Федерация. Като такъв организира подписването на договор за сътрудничество /за побратимски отношения/ между третия по големина град на България – град Варна и третия по големина град на Русия – град Новосибирск. По негова инициатива, през септември 2008 година, се подписва и договор за сътрудничество /побратимяване/ между Шуменска област и Алтайски край на Руската Федерация в град Барнаул, с последвали редица изгодни за страната ни спогодби.
Като представител на страна – член на НАТО, през май 2006 година организира Международна конференция по Съвета НАТО – Русия в Новосибирск, в Дома на науката в Академичния град, която има широк отзвук в руските средства за масово осведомяване.

Офицер от Българската армия, зелена барета – алпийски стрелци и служител по мобилизационния резерв във военно окръжие Пламен Стоянов има голям опит и по въпросите за националната сигурност и отбрана на страната.

По време на прехода не е бил член на партии и не е заемал ръководни партийни длъжности.

15. Марио Николов Христов - Д-р инж. Марио Николов Христов е роден на 27 август 1954 в Оряхово. Той е машинен инженер специалност “Двигатели с вътрешно горене”; дипломиран патентен специалист; докторска дисертация на тема “Методи и модели за системно проектиране на технологични иновации”; магистър по право; лицензиран оценител на дълготрайни нематериални активи; БГ представител по индустриална собственост за изобретения, марки и дизайни; европейски представител за изобретения, марки и дизайни; от 1999г. е секретар на Съюза на изобретателите в България; от 2009г. е председател на Съюза на изобретателите в България.

16. Светлин Минков Колев - 35г., учител

17. Арсен Людвиг Назарян - 41г, спортист, брат на легендарния шампион Армен Назарян

18. Стамен Цветанов Македонски - 33г., юрист

19. Милена Георгиева Вацова - Мениджър маркетинг и продажби

20. Мико Рафаел Леви - 51г, застраховател

21. Александър Пламенов Лазаров - 40г., магистър агроном, експерт в сферата на растителната защита.
22. Стилиян Деянов Ринков - 19г., тон-режисьор

23. Николай Василев Милушев - 42г., телекомуникационен инженер

24. Страхил Димитров Димитров - 20г.,маркетинг специалист

25. Емилия Цветанова Славова - е родена в гр. Тръстеник, обл. Плевен. По настоящем живее и работи в София. Има магистърска степен по “Организация и управление на културата” от хуманитарен университет в Санкт Петербург и специализации по маркетинг, мениджмънт и застраховане. Един мандат е заемала длъжността Изпълнителен директор на Българско акционерно дружество за експорт и импорт в гр.Москва – РФ.

От 16 години се занимава със застраховане, от които 14 е работила за големи Европейски компании. Понастоящем работи в ЗБК Балкан. Има един син. Хоби – пътувания и книги.

27. Кирил Петрунов Петрунов - на 43 години, финансист, има повече от 15 години опит като мениджър и ръководител на различни екипи. Има опит в банковата система, като поетапно заема различни ръководни позиции, започвайки с финансиране на малки и средни фирми, ръководител отдел продажби „Депозити и инвестиционни продукти".

Ръководи дирекция „Продажби", успешно развива дългосрочни търговски отношенията с клиенти в сектор МСП, въвежда и управлява ползотворно процеси с вързани с комплексни финансови решения за граждани и фирми. Заемал е длъжността Директор дирекция „Застраховане" в „Българска агенция за експортно застраховане", където с опита си подпомага българските фирми при търговските им сделки с чужбина.

28. Евгений Стефанов Попов - 64г., машинен инженер

29. Силвия Дилиянова Живова - Предприемач, юрист

30. Александър Димитров Заралиев - 40г., учител

31. Константин Киров Киров - 45г., инженер

32. Ивайло Маринов Пеновски - 47г., дизайнер

33. Асен Димитров Станоев - 46г., инженер


Платена публикация

Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове