Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 10:41 1 221 15

Премиерът подкрепи листата на ГЕРБ за Добруджа

  • бойко борисов-
  • герб-
  • листа

Мога да кажа във всеки един град и село какво е направено. И не е важна победата заради кметския стол и пост, важно е направеното за хората

Премиерът подкрепи листата на ГЕРБ за Добруджа - 1

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов пожела успех на кандидатите на партията на местните избори. Снощи в зала "Арена Шумен" се състоя среща на структурите на партията в Североизточна България. Представени бяха всички кандидати за кметове в областите Шумен, Търговище, Разград, Силистра и Добрич. На срещата присъстваха още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и депутатът в Европейския парламент Емил Радев. Това съобщиха от пресцентъра на партията в областния град.

Пред многобройната публика в залата Борисов е изразил своето убеждение, че партията се е доверила на добри управленци, авторитети по места и преди всичко добри хора. Той е коментирал опитите на някои политически сили да всяват страх сред населението в смесените региони.

"Мога да кажа във всеки един град и село какво е направено. И не е важна победата заради кметския стол и пост, важно е направеното за хората. По време на избори политическите ни опоненти плашат хората с ГЕРБ и говорят как сме щели да бутаме молитвени сгради. Ние правим точно обратното - строим улици, училища, детски градини, спортни зали, подобряваме средата за живот на всички хора. Днес християни и мюсюлмани заедно живеят, работят, празнуват - няма значение кой каква религия има. Ние от ГЕРБ сме гарант за етническия мир и никога няма да допуснем границата да бъде премината. От нас има смисъл само ако правим добрини. Ние не се борим да ставаме на 100 години и да причиняваме няколко национални катастрофи, както са го правили БСП." С тези думи Борисов е призовал кандидатите и структурите на партията да се мобилизират и да спечелят местните избори, но преди всичко с уважение към всички български граждани. "Защото след изборите ще живеем и работим отново заедно," е казал още Борисов.

Домакинът на срещата и кандидат за кмет на Шумен Любомир Христов е благодарил от името на всички кандидати за доверието и за хубавите думи. "Подготвени сме да градим по-доброто бъдеще на нашите градове. Ние можем да покажем какво е било, какво е станало, какво искаме да направим и как ще продължим. Знаем какво можем и как да го реализираме. Вярвам, че ще се поздравим с успех на изборите и ще постигнем още по-добри резултати в нашата работа. Разчитаме и на помощта на правителството на ГЕРБ. Защото без тази помощ днес нямаше да ги има нито тази зала, нито старческият дом в Шумен" е казал Христов.

По-рано той, заедно с Бойко Борисов и Владислав Горанов, са посетили Индустриалния парк в Шумен и са разговаряли с немски инвеститори, които купуват терени там. След това тримата са се срещнали с ръководството и студентите във филиала на варненския Медицински университет, разкрит по време на правителството на ГЕРБ през 2015 г. По покана на управителя на Комплексния онкологичен център д-р Сотир Караниколов те са разгледали и лечебно заведение в съседство. Там работят едни от най-добрите специалисти в тази област, центърът е оборудван с най-модерната апаратура, която, за да бъде в крак с новите технологии, трябва периодично да се обновява. Борисов е припомнил, че са направени много неща за Шумен от правителството на ГЕРБ през този мандат. Той е бил посрещнат с огромна благодарност и от живеещите в Дома за стари хора, за който през 2018 г. правителството отпусна 1 млн. 500 хил. лв. за завършване на строително-ремонтните дейности.

"Правим всичко възможно, за да осигурим достоен живот на възрастните хора, те го заслужават. Искаме да помогнем и за футбола в града и ще го направим", е уверил шуменци Бойко Борисов.

Томислав Дончев и Владислав Горанов са призовали в "Арена Шумен" кандидатите да се борят за подкрепата на своите съграждани не само на изборите, но още от първия ден след тях. "Нещото, което правим и ще продължим да правим, е да работим за хората, за да живеят по-добре заедно. Политиката ни в това отношение в Североизточна България е целенасочена и последователна", е казал от сцената на залата Томислав Дончев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долу Корумпираната сган

    16 2 Отговор
    Вие изгонихте интелигентните хора от държавата и я съсипахте
  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    12 2 Отговор
    Добруджа май скоро ще иска референдум да се връща в Румъния както са тръгнали нещата.
  • 3 Гледания от други

    13 2 Отговор
    Борисов да си ходи.
  • 4 Уил Стивънс

    11 1 Отговор
    Какъв подем бе Борисов? България е в технически фалит със 70 милиарда лева външен дълг и не може да обслужва кредите си. Фалирала държава.
  • 5 Уил Стивънс

    8 1 Отговор
    Какъв подем бе Борисов? България е в технически фалит със 70 милиарда лева външен дълг и не може да обслужва кредите си. Фалирала държава.
  • 6 onq s konq

    8 3 Отговор
    От секретни проучвания е ясно, че губите София. Поне някое село или градче в Добруджа да спечелите.
  • 7 Танас

    6 1 Отговор
    Борисов отново е яхнал служебният джип и заедно с цяла тайфа от НСО обикаля страната.
    Открива километри магистрали, обикаля по села и паланки ... да не би да идват избори?
    И редно ли е премиерът да прави предизборна кампания?
  • 8 Оня с коня щом се отказа от партия гроб

    4 1 Отговор
    Нещата са ясни
  • 9 Нсо хаби пари

    6 1 Отговор
    Закривай
  • 10 оптимистично

    10 1 Отговор
    Да, много направихте. Заплатата ми е повишена за последен път през 2013 г. на 730 лв. Цените пораснаха в пъти. Обзавеждането в дома ми е от татово време. Кухненските уреди са ми от 15 г. Колата ми е 20 г. Направленията при личния лекар все са свършили. Осигуровките пораснаха, както и броят на фалшивите телкове. Лекуваме родителите си в болница, където и чаршафи нямат, да не говорим за лекарства. Дупките по някои улици са от миналия век, за разлика от други, които ги асфалтират по 2 пъти в годината.Пораснаха местни данъци и такси. Половината град е платено паркиране. Спираш и докато се върнеш от автомата за таксуване скобата ти е сложена. Вечер паркираме колите една върху друга. Престъпността си я има непроменена. Магистралите се скъсяват заради неравности. Благодарим ти, Бойко!
  • 11 Centurion

    6 0 Отговор
    Това е човек с много ниска обща култура,гледах им събранието!!!Този титан на мисълта пише история!!!Снощи научих ,че Галилео Галилей е изгорен на клада!!!Смях се със сълзи!Галилей е имал проблеми със Църквата и е осъден,но присъдата, се заменя с домашен арест,който е карал в един замах.Умира на 77 г във вилата си във Флоренция!!!От днес прякора не е Буда нито Тиква,той е ГАЛИЛЕЙ!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Психотерапия

    0 0 Отговор
    Боко тиквата професионално прегоря.
  • 15 Агент Буда

    2 0 Отговор
    Аз запалих кладата лично:))))
    То това за тяхната сбирщина не е нищо!!!ми за Махатма Ганди къв смях беше:)))
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове