31 Октомври, 2019 11:11 6 102 26

Пътна полиция с акция "зима" от утре

  • проверки-
  • коли-
  • зима

Полицаите ще проверяват изправността на фаровете, чистачките и устройствата за почистване на стъкла на автомобилите

"Пътна полиция” започва масови проверки на автомобилите по пътищата от 1 ноември.

По време на нея полицаите ще проверяват изправността на фаровете, чистачките и устройствата за почистване на стъкла на автомобилите.

Ще се следи и за качеството на гумите на колите - дали имат достатъчно грайфер. Освен това ще има засилен контрол над велосипедистите и пешеходците, като полицаите ще следят дали те пресичат правилно и на обозначените за това места, съобщи Нова Телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    33 11 Отговор
    толкова ли не можахте да изчакате хората да си сложат гумите 1, 2 седмици?
  • 2 Димитър

    12 28 Отговор
    Напълно подходящо време за смяна на гумите е.....Ама нали, все се чака последния момент...

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Гост

    48 4 Отговор
    какво му е на времето, от утре пак се затопля, пред всички гумаджии има чакане на ред, хората сменят, ама нали някой трябва да прави акции и да отбива номера че работи...
  • 4 smeh

    35 0 Отговор

    До коментар #2 от "Димитър":

    Последния момент е много далеч от 1.11...на цели 2 седмици от него - 15.11.2019г. Това, че времето стана подходящо от няколко дена насам, не означава, че хората трябва да си зарежат всички ангажименти и да се втурнат към гумаджийниците. А статията написана по такъв начин е точно с такава цел - да ни припират - айде, че ще глобяваме, за който се върже...щото закона е друг.
  • 5 comment

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "Димитър":

    Ти вероятно през август си ги сменяш за зимата, за да не си в последния момент щото ...
  • 6 Бентлито

    18 25 Отговор
    С чисто нови летни гуми съм и докато не се изтрият никакви гумаджии.Аман от измами.Нама гуми, които да държат на лед и стига са лъгали хората със зимни глупости.Къде има зима у нас?

    Коментиран от #18, #23

  • 7 Славейко

    16 5 Отговор
    Още е рано за зимни гуми, но за всеки случай в багажника си возя и 4 зимни на джанти.
  • 8 Дионтей

    10 17 Отговор
    Еее голям проблем, че ще карате 1-2 седмици зимните гуми при температури от 10 до 20 градуса. Направо ще се разпаднат, даже джантите може да омекнат от тези жеги....

    Коментиран от #15, #22

  • 9 Дончо

    10 14 Отговор
    Ясно, само цървуланковци-професионалисти карат по пътищата с летни гуми целогодишно.
  • 10 Иво

    23 3 Отговор
    Зимните гуми са по-добри при истинска зима но на по-топло време, дали е на сухо или на мокро е опасно да се шофира с тази измишльотина дори и с невисока скорост.
  • 11 123

    20 0 Отговор
    Зимните гуми не са задължителни! Само дълбочината на грайфера могат да ви проверят. И чистачки фарове и дали имате течност чистачки, а дали е зимна, ако не е замръзнала и си пръска - все тая и без това не може да се докаже зимна/лятна ли е.

    Свиркайте си
  • 12 Фил

    15 10 Отговор
    3години карам със зимни гуми.целогодишно 35000км никакъв проблем .оригинални китайски.

    Коментиран от #16

  • 13 Биоробот

    23 1 Отговор
    С летни гуми съм, още е топло. Но за всеки случай си карам в багажника 4 зимни гуми с джанти, 4 всесезонни гуми с джанти, 4 зимни гуми с шипове за лед, 4 зимни гуми с едър грайфер за сняг, вериги и допълнително по една резервна гума от всички изброени по-горе. Наложи се да закача и ремаркето за да побера всичко това, но пък съм готов за проверките на КАТV
  • 14 Бай Стою касапина

    8 3 Отговор
    Чудя се коя гума е по-добра, зимна с три милиметра грайфер, или лятна с четири и повече милиметра?
  • 15 Роки

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дионтей":

    Научи Разликите между Зимни и Летни Гуми и тогава коментирай!
  • 16 Байо

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Фил":

    Нищо не е, аз 2001 си вземах кола у Дупница със зимни гуми и още не съм ги сменявал, ама нов фнос от Германия с оригиналните си Германски гуми.
  • 17 Куц кон

    7 0 Отговор
    Ама и патрулните коли да си сменят гумите, че след вчерашния репортаж, останах с впечатлението, че са още с летните гуми, а тези Кии не ми изглеждат високо проходими и стабилни, в тежки зимни условия.
  • 18 Komapak

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бентлито":

    Ти май в Родопите не си стъпвал. В Пампорово зимата е 2м. сняг!!!
  • 19 Пакича

    5 0 Отговор
    Абе няма ли най-после да има и една акция
    събиране на пари за бюджета ами все
    (хуманитарни)акции??????????

    Коментиран от #24

  • 20 Бойко

    3 3 Отговор
    Според болшинството коментирали статията зимни гуми може и да не се слагат през зимата, защото закона позволява летни над 4мм, или ако се слагат то трябва да се монтират в последния ден преди да почнат глобите - 14.11, и ако на 15.11 температурата е над 7 градуса то тогава са се минали и закона е срещу тях, защото летните гуми при 8 градуса са много по-добри от зимни. Такива философи и многознайковци са останали в тази страна, че няма как да има развитие и прогрес от толкова тарикатлъци!

    Коментиран от #21

  • 21 Любознайко

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бойко":

    Боко, а в Сандански с всесезонни може ли караме или само от онези-със снежинките и балканчето? А имаме ли право да си слгаме гуми според климатичните условия и маршрута? Питам само защото в гаража имам и от едните и от другите а имам и такива дето са за писта.
  • 22 Коментар📝

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дионтей":

    В ЗАКОНОНОВАТА НАРЕДБА ГЛАСИ 15 НОЕМВРИ.
  • 23 666

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бентлито":

    И аз така си мислих като нямах пари!
  • 24 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Пакича":

    Започва акция "Взима"
    Срок - постоянен
  • 25 асдф

    0 1 Отговор
    Гумените глави ме спират за изгорял габарит, но понеже младшия беше благосклонен не я писа технически неизправна колата :)
  • 26 гост

    1 0 Отговор
    Ще има ли проверка за качеството на пътя и маркировката?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове