21 Ноември, 2019 21:30 2 733 25

БДЖ обявява конкурс за пътепис на тема „Разходка с влак”

  • бдж-
  • разходка с влак-
  • конкурс

БДЖ се стреми да привлече именно тези хора в своята кампания за популяризиране на еднодневните разходки сред природните забележителности на България

БДЖ обявява конкурс за пътепис на тема „Разходка с влак” - 1
Снимка: БДЖ

Разходката сред природата през почивните дни винаги е приятна, а някои любопитни туристически дестинации са лесно достъпни с влак за всеки решил да грабне раницата и да избяга за кратко от шумотевицата на големия град. БДЖ се стреми да привлече именно тези хора в своята кампания за популяризиране на еднодневните разходки сред природните забележителности на България, като обявява конкурс за пътепис на тема „Разходка с влак”.

Най-добрите авторски пътеписи, които са способни да впечатлят читателите дотолкова, че да нямат търпение да се втурнат в описания от автора маршрут, ще бъдат публикувани в специална рубрика на официалната страница на БДЖ, както и във фейсбук.

Отличените участници ще получат по два билета за предстоящо организирано от БДЖ атракционно пътуване с парен локомотив или два билета за пътуване с влак на територията на страната по произволно избран маршрут до края на 2020 г.

За участниците в конкурса е необходимо да спазят следните условия:

Текстът да бъде авторски и написан от придобити лични впечатления.

Текстът да бъде придружен с авторски снимков материал от пътуването с влака и посетените обекти.

В пътеписа е желателно да бъдат посочени конкретните влакове, с които авторът е пътувал като маршрут от/до и часове на тръгване и пристигане.

Текстът да бъде свързан с разходка в рамките на един или два дни.

Текстът да бъде с дължина между 2 и 5 страници.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат своите пътеписи на официалната електронна поща на БДЖ ([email protected]) до 01.03.2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Предложение:

    6 16 Отговор
    Качете на този влак ушатия Румен+Курнелия и Манолова и директно в Русия при Путкин и рублите.

    Коментиран от #10, #14

  • 2 Алфа Вълкът

    9 6 Отговор
    Дали си е работа да ти се лангъркат бъбреците 9 дена 8 часа от возията на БДЖ-то?
  • 3 100

    20 3 Отговор
    Пътеписът ще е в жанр хорър.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Защо

    8 3 Отговор
    Пътепис? Можеха да обявят конкурс за кратък филм. И после най-добрият да кандидатства за награда в КАН.
  • 6 Лешпер

    15 3 Отговор
    Подозирам, че повечето сьчинения ще са в стил "18+" и от СЕМ ще се видят в чудо, а Прокуратурата (бившата Цацаратура, а сега ГеШЕФтура) ще дъвче нокти да не я повикат. БДЖ отдавна е конкурент на индийските си колеги, макар че имат много съвестни, съпричастни и разумни хора в персонала! Жал ми е за неумолимата деградация на този иначе романтичен и безопасен транспорт...

    Коментиран от #15

  • 7 Трагедия

    9 3 Отговор
    Спален вагон, единична кабина, без парно. Отговорът беше: Ами, не са пригодени за нашите условия, затова не работи парното.

    Коментиран от #13

  • 8 ....ииии наградата печели...

    11 4 Отговор
    ...Стивън Кинг ! За пътеписа "Боже Дано стигна Жив" /БДЖ/ !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бл.134 в Зап. парк

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Предложение:":

    Дрън , та прас.Айде , закривайте го това БДЖ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 На вън е студено

    12 4 Отговор
    В влака е по студено съмърди на пор пълно е с тъмнозелени

    Коментиран от #20

  • 13 Парното е супер лукс

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Трагедия":

    Само кралски особи могат да си го позволят.
  • 14 Ще е по яко теб да те качът

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Предложение:":

    И право в Русия в Сибир

    Коментиран от #24

  • 15 Е да ама в Индия са тарикати

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Лешпер":

    Индийското БДЖ е по напред щото там няма зима и не харчат пари за парно. То и наще не харчат ама има зима и се забелязва.
  • 16 Дедо

    11 0 Отговор
    Няма по-голям кеф от пътуването с влак ! Човек може да се разходи , може да отиде до тоалетната , може да си отвори прозореца , а най-големия кеф е , че не пълни гушите на турските автобусни превозвачи .

    Коментиран от #17

  • 17 Груспудин

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "Дедо":

    Предпочитам да пълня гушите на автобусни превозвачи, ако ще да са турски, отколкото да пътувам в тази мизерия. Студ, мръсотия, закъснения...

    Коментиран от #18

  • 18 КОр за фесовете

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "Груспудин":

    Аз пък предпочитам да си пълня Рейндж Роувъра с качествено английско гориво по евтино от БГ ментето

    Коментиран от #21

  • 19 Машиниста

    1 4 Отговор
    Имам написан цял роман със заглавие ,, Кошмарна разходка с БДЖ '' , чакам голямата награда !!!
  • 20 Пежо

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "На вън е студено":

    Наградата я давам на твоето "есе".Кратко и ясно-нЕма нужда от 3 страници
  • 21 Груспудин

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "КОр за фесовете":

    Какво общо има с БДЖ и България? Извън темата да добавя. Като не искаш БГ менте гориво, като си почнал напълни си там и пърдялника с качествена турска течност
  • 22 El Torro

    2 3 Отговор
    Влакчето на ужасите. През лятото на 2013 година решихме със семейството да ходим с влак на море. Децата не бяха се качвали никога на влак, синът ми тогава на 8 годинки тръпнеше в очакване да се качи на влакчето.До тук добре, изненадите започнаха на Централна Гара София. Няма спални вагони, беше отговорът на билетопродавачката. Казах: - ами добре тогава искам първа класа и шест билета в едно купе ( за да бъдем сами в купето и да си разтегнем седалките) и това не може. Дори и да платим за всички места, казва служителката, ако се напълни влакът, началник влака ще настани пътници при нас. Е добре, попитах я, нали си плащам за това купе да не ме безпокоят?!?. НЕ МОЖЕ, ядосано отговаря. Е ок. Взимам билетите, изчакваме влака, беше късеният влак за Бургас качваме се и кошмарно пътуване до около 06:30 сутринта. Няма да ипадам в подробности за самото пътуване, но след него децата не пожелаха повече да се возят на влак и въпреки запазените билети за връщане се прибрахме с автобус за около 6 часа Царево-София.
  • 23 боцмана

    4 3 Отговор
    Тръгнахме от София за Бургас с влак , пристигнахме в Бургас с автобус , не питайте за колко време.
  • 24 боцмана

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ще е по яко теб да те качът":

    Нека да прикачат и още един вагон , за хубавците от ГЕРБ.
  • 25 Силвия Кателиева

    2 2 Отговор
    Идеята е чудесна. С нетърпение чакам да публикувате най-хубавите според вас пътеписи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове