Last news in Fakti

25 Ноември, 2019 12:17 2 215

Полска компания за военни системи предлага решения на България

  • wb group-
  • българия-
  • полша-
  • военни решения
Полска компания за военни системи предлага решения на България - 1

WB Group, най-голямата и специализирана компания за ИТ системи, киберсигурност и комуникационни решения в отбранителния сектор в Полша, прояви интерес към настоящото българско превъоръжаване. Полската компания доставя обoрудване и софтуер по най-високите стандарти на НАТО за пазарите в САЩ, Швеция, Унгария, Малайзия, Близкия Изток, Индия и други пазари със забележителните си способности.

Групата има значителен опит от десетилетия в предоставянето на уникални, персонализирани решения, които натрупва в трайните си отношения с полските отбранителни сили и десетки отнай-взискателни клиенти в света, включително САЩ.

С екип от близо 1200 души (над половината от тях са инженери от отдели за научноизследователска и развойна дейност) в световен мащаб, WB Group е водещият производител и доставчик на специализирана електрoника и модерни системи за управление и интеграционен контрол. Патентованите решения, създаващи стандарти не само в Полша, но и в световен мащаб, са източникът на успехите на компаниите на WB Group на световния пазар за военни системи.

„Последните 20 години бяха изпълнени с все по-големи предизвикателства, преодолени благодарение на мобилизирането на целия екип и чистата решимост за надминаване на всички очаквания“, споделя Пьотр Войчеховски, президент на WB Group. „Успяхме да се справим с безкрайните бариери в административната среда и оперативни предизвикателства в бранша. Ефектът от това е силно осезаем и сега. WB Group, като мащабна индустриална организация, се превърна в един от най-актуалните и все по-важни елементи на националната сигурност на всяка страна, с която си партнира. Експортните ни продажби непрекъснато нарастват, но това, което ни радва най-много, е фактът, че постоянно се утвърждаваме като важен и надежден партньор и доставчик на технологии за строгите и специфични нужди на нашите клиенти. Гордеем се, че сме единствената полска компания, която създава военни технологии за САЩ и системите на която се използват във военни условия от американските сили. Ежегодно хиляди наши системи се произвеждат и инсталират на нови и модернизирани превозни средства. България е в процес на поетапно модернизиране на отбранителните си клонове и вярваме, че ще се нуждае от наистина надежден партньор за персонализираните нужди на армията и сигурността на българската нация. ", подчертава Войцеховски.

Дейностите на компанията включват първокласна специализация в проектирането, разработването и производството на модерни безжични решения за специални и M2M комуникации. Дългогодишният опит в интеграцията на различни видове специализирана техникa за военни превозни средства позволява на групата да бъде една от малкото, които развиват високи компетенции в областта на използваната военна техника и модернизацията на въоръжението. Понастоящем WB Group предоставя за оперативната военна тeхникa цялостни инсталационни уcлуги по винаги най-новите световни системи за комуникация, управление и огневи контрол. Групата предоставя и цялостни системи за контрол на въоръжението - по-специално проектирани по поръчка решения, съобразени с изискванията на българската защита за модернизация.

Системите, предлагани от компанията, са доказани в битки не само от полската армия по време на мисията ISAF в Афганистан, но и от други чужди сили, като американската армия по време на бойни мисии, които САЩ провеждат по света.

Сред много други технологично усъвършенствани проекти в световен мащаб, WB Group успешно модернизира не само всички полски артилерийски части чрез доставени модерни Fire Control & Battle Management Systems (Системи за огневи контрол и бойно управление), известни като Интегрирана система за управление на бойни действия - ICMS TOPAZ. В допълнение, инженерите на компанията проектират и произвеждат C4ISR система за командни превозни средства за Североизточната мултинационална дивизия на НАТО. Проектираната система отговаря на всички стандарти на НАТО, включително обработването на секретната информация на НАТО и е напълно взаимодействаща с всички системи за комуникация и командване на съюзническите сили.



Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове