ФАКТИ.БГ

Полска компания за военни системи предлага решения на България

Публикувана: 25 Ноември, 2019 12:17
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1708
Полска компания за военни системи предлага решения на България
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.

WB Group, най-голямата и специализирана компания за ИТ системи, киберсигурност и комуникационни решения в отбранителния сектор в Полша, прояви интерес към настоящото българско превъоръжаване. Полската компания доставя обoрудване и софтуер по най-високите стандарти на НАТО за пазарите в САЩ, Швеция, Унгария, Малайзия, Близкия Изток, Индия и други пазари със забележителните си способности.

Групата има значителен опит от десетилетия в предоставянето на уникални, персонализирани решения, които натрупва в трайните си отношения с полските отбранителни сили и десетки отнай-взискателни клиенти в света, включително САЩ.

С екип от близо 1200 души (над половината от тях са инженери от отдели за научноизследователска и развойна дейност) в световен мащаб, WB Group е водещият производител и доставчик на специализирана електрoника и модерни системи за управление и интеграционен контрол. Патентованите решения, създаващи стандарти не само в Полша, но и в световен мащаб, са източникът на успехите на компаниите на WB Group на световния пазар за военни системи.

„Последните 20 години бяха изпълнени с все по-големи предизвикателства, преодолени благодарение на мобилизирането на целия екип и чистата решимост за надминаване на всички очаквания“, споделя Пьотр Войчеховски, президент на WB Group. „Успяхме да се справим с безкрайните бариери в административната среда и оперативни предизвикателства в бранша. Ефектът от това е силно осезаем и сега. WB Group, като мащабна индустриална организация, се превърна в един от най-актуалните и все по-важни елементи на националната сигурност на всяка страна, с която си партнира. Експортните ни продажби непрекъснато нарастват, но това, което ни радва най-много, е фактът, че постоянно се утвърждаваме като важен и надежден партньор и доставчик на технологии за строгите и специфични нужди на нашите клиенти. Гордеем се, че сме единствената полска компания, която създава военни технологии за САЩ и системите на която се използват във военни условия от американските сили. Ежегодно хиляди наши системи се произвеждат и инсталират на нови и модернизирани превозни средства. България е в процес на поетапно модернизиране на отбранителните си клонове и вярваме, че ще се нуждае от наистина надежден партньор за персонализираните нужди на армията и сигурността на българската нация. ", подчертава Войцеховски.

Дейностите на компанията включват първокласна специализация в проектирането, разработването и производството на модерни безжични решения за специални и M2M комуникации. Дългогодишният опит в интеграцията на различни видове специализирана техникa за военни превозни средства позволява на групата да бъде една от малкото, които развиват високи компетенции в областта на използваната военна техника и модернизацията на въоръжението. Понастоящем WB Group предоставя за оперативната военна тeхникa цялостни инсталационни уcлуги по винаги най-новите световни системи за комуникация, управление и огневи контрол. Групата предоставя и цялостни системи за контрол на въоръжението - по-специално проектирани по поръчка решения, съобразени с изискванията на българската защита за модернизация.

Системите, предлагани от компанията, са доказани в битки не само от полската армия по време на мисията ISAF в Афганистан, но и от други чужди сили, като американската армия по време на бойни мисии, които САЩ провеждат по света.

Сред много други технологично усъвършенствани проекти в световен мащаб, WB Group успешно модернизира не само всички полски артилерийски части чрез доставени модерни Fire Control & Battle Management Systems (Системи за огневи контрол и бойно управление), известни като Интегрирана система за управление на бойни действия - ICMS TOPAZ. В допълнение, инженерите на компанията проектират и произвеждат C4ISR система за командни превозни средства за Североизточната мултинационална дивизия на НАТО. Проектираната система отговаря на всички стандарти на НАТО, включително обработването на секретната информация на НАТО и е напълно взаимодействаща с всички системи за комуникация и командване на съюзническите сили.

Полша

Поставете оценка на статията:
Оценка 2 от 8 гласа.


Ловци на бисери
Мая Манолова
Омбудсманът Мая Манолова коментира състоянието на енергетиката в България
Вече няма доверие между енергото и потребителите"

Още бисери