Last news in Fakti

26 Ноември, 2019 19:54 2 116 19

Борислав Цеков: Тръмп знае, че не е нужно да кара българите да мразят Русия

  • доналд тръмп-
  • русия-
  • борислав цеков
Борислав Цеков: Тръмп знае, че не е нужно да кара българите да мразят Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Визитата е естествена последица от цялостната промяна в САЩ. Общността, която се беше инсталирала и предаваха информация, некомпетентна, с администрацията на Тръмп - на това се сложи край. Това каза пред Канал 3 Борислав Цеков от Института за държавата и правото към БАН.

"Това е нов етап в отношенията ни със САЩ. Политическите инстинкти му дадоха възможност да има адекватен подход към Тръмп. Той ръководи България със собствен глас. Нормално е да има различни позиции. По адекватен начин премиерът успя да убеди американците, че превръщането на България във враг на Русия не е полезно, но тук почука на отворена врата. Тръмп сложи край на пещерната русофобия. Той знае, че не е нужно да кара българите да мразят Русия, за да обичат Америка. Прагматизмът, принципният реализъм му дадоха възможност да оцени българското контрапредложение и в крайна сметка у нас няма да има военна база", сподели Цеков.

"Едно е да има база, друго е да има малък щаб, който се занимава с анализи и координация. Това е добре за България. Борисов цени отношенията си с Русия и не иска да се включва в конфликти. Добре е, че има сериозен ангажимент за енергийната диверсификация и доставките на втечнен газ. Всеки, който продава една суровина иска бързо да я пласира. Най-важното е по отношение на АЕЦ-Белене. Борисов съумя да извади този проект от стигматизацията", каза още юристът.

"Поздравявам г-н Гешев за избора и за волята. Надявам се, че г-н Цацаров ще получи доверие", заяви в края на предаването Борислав Цеков вече по друга тема - избора за главен прокурор и за шеф на КПКОНПИ. Днес президентът Румен Радев подписа указа за избора на Иван Гешев за обвинител №1. Действащият главен прокурор Сотир Цацаров пък вече е номиниран от парламентарните групи на ГЕРБ и на Обединени патриоти за председател на антикорупционната комисия.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реджеп

    11 51 Отговор
    Те българите и без чужда помощ мразят руснаците и джуджето.

    Коментиран от #7, #18

  • 2 ВИС-2

    5 11 Отговор
    Я - парень из твоих эротических снов, с упругой проклизменной попкой, желающий отдаться тебе прямо у входа в гей-клуб, ХОЧЕШЬ МЕНЯ?
  • 3 Усмивката

    10 5 Отговор
    Още една издънка от пресцентъра на Борисов.....Как до сега Цацаров не е получил доверието ,а пък отсега нататък ще го получи в новото си амплоа като ,,борец със злоупотребите и корупцията”.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Агент Харолд

    13 23 Отговор
    Най-успешният български политик Стефан Стамболов е мразил Русия. И е бил убит от русороби. Оставям размислите на вас.
  • 6 Усмивката

    3 6 Отговор
    Борисов е наясно ,че една база на НАТО ще е край на мафиотските потайни далавери и издънки.Това е основната причина.А не че видиш ли .Роди се извънбрачното чедо на Цар Борис ///.Другата е че основните спонсори за ,,стабилността ” на режима Борисов и етническия мир ,са твърдо против .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    15 23 Отговор
    Всяка руска подметка е тръгнала да брани руската кочина,говопейки от името на българите. А истината е, че русофилите никога не са били и никога няма да бъдат българи!
  • 9 Реджеп

    5 10 Отговор

    До коментар #7 от "Пако":

    Боклуците не мразят боклуци!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българин

    15 13 Отговор
    Тоя гнусен путиноид тръгнал да говори за русофобия. Така и не е разбрал мерзавец, че русофоби няма.

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Абе,хой сплескан!

    10 5 Отговор

    До коментар #10 от "Диамантения хой":

    Колко пъти трябва да ти повтарям,да не пишеш когато си пиян, бе кратуно?
  • 14 Бесен Язовец

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "Сорософреник от ЛГБТ":

    Време е и вие пуитноидите от ЛГБТ да го разберете, че ако някой не обича Русия, така както вие руските подлоги, сляпо я обичате и и се кланяте, съвсем не означава, че този някой, я мрази.
  • 15 Тръмп

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Комуноидите в Русия имат важна световна роля,на Антихристи и Атеисти!!!:):):)Русия от 102години е Световното Зло,но и се вижда края!!!:):):)
  • 16 Усмивката

    4 5 Отговор
    Да обичаш някого защото 45 години те е изнасилвал не е шведски ,а инстанбулски синдром..България нема нужда ,види се, от отбрана ,щото никой не се интересува от нас.Ако си поиска, даваме си.Последното ,,подаване” от владетелят Борисов бе при пременаване на руски бойни самолети над България......няколко пъти и то.
  • 17 Ц.ц.

    0 5 Отговор
    един объркан човек който получава пара от руснаците
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Казуар

    6 2 Отговор
    Когато се махна желязната завеса българите като изоглавени се втурнаха на запад, а не към дивата Русия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове