21 Януари, 2020 14:23 1 562 27

Станишев: БСП трябва отново да стане алтернатива

  • сергей станишев

И тази година Сергей Станишев не изневери на традицията и покани журналисти след Нова година и ги почерпи с баница с късмети

Станишев: БСП трябва отново да стане алтернатива - 1
Снимка:dariknews.bg

БСП трябва отново да стане алтернатива, защото сега не е, и да покаже, че дава по-добри решения за проблемите на хората. Такъв извод направи лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев, съобщи dariknews.bg.

Той посочи, че изборите за нов лидер на левицата трябва да енергизират партията, но по думите му подготовката вървяла вяло. Станишев изрази притеснения, че провеждането на прекия избор крие рискове, които могат да доведат до съмнения колко прозрачно са се провели те. Станишев обаче няма да се кандидатира за лидер на Столетницата.

Нямам такива планове, отговори на въпрос лидерът на европейските социалисти.

И тази година Сергей Станишев не изневери на традицията и покани журналисти след Нова година и ги почерпи с баница с късмети. Изтегленото от него късметче звучи оптимистично: „Миналогодишните грижи забрави, приятелствата заздрави“.

В анализа, който лидерът на ПЕС направи, той посочи, че в следващите години се очаква да се вижда „все по-социален ГЕРБ“, а тази трансформация на управляващите би била рискова за БСП, тъй като в момента тя е избягала от основния си облик. По думите му левицата търси нови ниши в патриотичния сектор като противопоставянето срещу Истанбулската конвенция, евроскептицизма и др. През годините опитала да копира и „хашлашкия тон на ГЕРБ“, но гласоподавателите на последните три избора показали, че предпочитат оригинала, а не копието.

Според Станишев ГЕРБ продължават да са на власт, въпреки че са се изчерпали, защото няма алтернатива. А за целта БСП трябвало да се върне към своята физиономия – на модерна, европейска, лява партия, да се разширява към центъра, и да запази своята експертност и демократичност.

Станишев изрази и сериозното си притеснение от прекия избор за лидер на левицата, а по думите му основната цел била да се преизбере настоящият председател. Новата процедура звучи много красиво, но всяко съмнение за прозрачността на избора ще удари върху легитимността на партията като бъдещ кандидат за управлението на държавата, категоричен бе той.

Лидерът на ПЕС уточни, че има много неизяснени технически въпроси – няма още избирателни списъци, не е ясно колко души ще участват във вота. Има и потенциална опасност от ниска избирателна активност, прогнозира Станишев.

Моделът е да има вожд и членска маса. В Испания и Германия лидерът е отчетен. Тук няма никой над лидера, коментира той.

Станишев добави, че когато критикува не е, за да поиска оставката не един или друг, а от загриженост, че грешките се повтарят.

„Само опозиционност не е достатъчна, за да бъдеш алтернатива. Трябва и да покажем, че сме по-добри“, заключи Сергей Станишев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отзад без любов

    15 1 Отговор
    яловия спермоят пак си подава моцунката
  • 2 Снайперист

    7 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 3 Dbdn

    11 2 Отговор
    БКП(БСП) не е спирала да управлява от 1944г.....като последните няколко години го прави скрито през други партии...а те са всички партии след 1989г...не ни заблуждавайте
  • 4 Шалом

    14 0 Отговор
    Сергeй Дмитриевич Яков-Станишев е роден на 5.05.1966 в град Херсон, Украйна. Това е най-еврейския град в Украйна. Господин Станишев не прави изключение. И по двете си родови линии той принадлежи на стари еврейски родове. Майката на Станишев, Дина Мухина е от Херсон, откъдето той взима и съветско гражданство. Тя е чистокръвна еврейка - смес от евреи, имигрирали след Болшевишката революция от Германия (роднини на Бронщайн) и местни украински евреи от хазарски произход.
    Бащата на Станишев също е евреин, за което говори и вехтозаветната му фамилия Яков. Бащата на Димитър Станишев се е казвал Якоб. Самият Димитър Станишев е бил партизанин от 1944 в отряда Чавдар, откъдето се познава и с Джуров и Живков. Той е един от главните участници в пуча срещу Тато през 1989, заедно с Младенов, евреина Луканов и помака Семерджиев. По-късно става свидетел срещу Живков в съда.
    Самият Сергей е пратен от баща си да учи в Москва. Злите езици говорят, че е заради нетрадиционната му ориентация да не срами баща си, който през 1984 е секретар в ЦК на БКП. През 1989 Сергей завършва Московския държавен университет, като темата на дипломната му работа е "Ролята на униформата в Съветската армия". В семейството си се е говорило на руски, българско гражданство взима едва в края на 90-те години, когато е решено от БСП той да влезе в политиката. Чуждото гражданство го спасява от казарма, не е женен, няма деца, няма трудов стаж преди да стане премиер на България. Фиктивната му приятел

    Коментиран от #13, #25

  • 5 торенте

    12 0 Отговор
    Гея да не се обажда, че и неговата я сърбахме.
  • 6 нжфдпй

    9 3 Отговор
    Докато Станишев разцепва БСП и подкрепя ГЕРБ, БСП няма да бъде алтернатива.
  • 7 нжфдпй

    6 3 Отговор
    ГЕРБ никога не е бил социален и няма да бъде социален.
  • 8 Шалом

    8 0 Отговор
    Лицата на прехода към и техният произход. Водачът на преврата от 10 ноември - Андрей Луканов - руски евреин по майка. Протежето на Горбачов в България, основен участник в налагането на плана Ран-Ът у нас. Произхожда от руски евреи. Свързан с международния аферист и шпионин Робърт Максуел (евреин). Филип Димитров - евреин по майка. Възстановил незаконно българското гражданство и имоти на 40 000 евреи (създаване на "пета колона"). В същото време етнически българи зад граница чакат с години български паспорт. Разрушител на България; за благодарност е изпратен като посланник в САЩ; сътрудник на българската ционистка организация "Шалом", член на Атлантическия клуб. Георги Пирински - евреин по майка. Гео Юрай (Пирински) е син на словашката юдейка Полин Юрай. Има данни че са роднини на Робърт Максуел. Считан за протеже на Андрей Луканов. Александър Божков - евреин по майка. Иван Костов - копанарин. Иван Костов не бил циганин. Само баща му е бил циганин навремето. Надежда Михайлова-еврейка Еврейските черти са ясно изписани и на физиономията й. Едвин Сугарев - евреин, бивш депутат и посланик в Монголия и Индия, поет-дегенерат. Ционистки фанатик . Петър Стоянов е с кипа (еврейска шапка) на снимката в студентската му книжка. Мадридският Пришълец - Шимон Кохари Симеон Сакскобурготски (Кобург-Кохари) - космополит авантюрист, без националност и образование, но затова пък член на три масонски ложи. По линия на дядо му Фердинант в жилите му тече еврейска кръв на рода Коха
  • 9 Шалом

    7 0 Отговор
    Сергей Яков Станишев - син на украинска еврейка и български евреин. Сергей Станишев е роден в град Херсон (днешна Украйна). Син е на Димитър Яков Станишев. Херсон не е просто най-еврейския град в Украйна, а столицата на най-ортодоксалните, фанатични евреи-хазари. Оттам е рода на Яков-Станишев по майка. Майка му, е на служба в Института по български език, при положение че не знае добре български език! Меди Доган - грешка, не е турчин. Циганин, турчеещ се. От същия етнос са и доста други лица от "турската" - реално циганската му партия. Доган - името му е Аамет Исмаил, е незаконен син на циганин от с. Пчеларово - Добричко. Майката на Доган е татарка, от род на преселници от Крим. Оттам идват и монголоидните очички на "турчина" Доган.
  • 10 Шалом

    5 0 Отговор
    . Шимон Дянков-евреин по майчина линия. Дянков често се снима с кипата си (шапка-чифутка) и дори се показа по телевизията с нея. Дянков е женен за американката Керълин Фройнд - от еврейски произход с корени от Тимишоара. Кристалина Георгиева - еврейка. Ирина Бокова - еврейка. Меглена Кунева - еврейка. Миглена Кунева е братовчедка на Соломон Паси. Леа Коен - член на борда на директорите на масонската ложа "Атлантически клуб - България", еврейка, дипломат, член на групата Билдерберги. Проф. Тодор Вълчев - член на "Б'най Б'рит", евреин, изнесъл е от България над 1 млд. и половина щатски долара, бивш шеф на БНБ. Ивайло Калфин - с еврейски произход. Яне Янев - евреин. Ексшеф на МОСАД организира охраната на Яне Янев Нов световен ред обсъжда клуб Билдерберг. Българин канен на тяхна среща е бившият вече депутат Николай Камов. Той присъства на срещата през 1999 г. в португалския град Синтра. Николай Камов знае доста тайни за това кои и откъде дърпат конците на нашенските политици. Още с еврейски произход и постовете които заемат или са заемали: Илко Ешкенази - член на “Цион”. Гиньо Ганев - зет на известния превратаджия и масон Кимон Георгиев. Кристиян Вигенин - заместник на Станишев, хомосексуалист. Алберт Бенбасат - иманяр-трафикант. Андрей Райчев – издател на вестник “Сега” и един от собствениците на радио “Нет”. Виза Недялкова – съпруга на Райчев, журналистка. Йосиф Перец - зам.-главен редактор на вестник “Про Анти”. Татяна Ваксберг – журналистка в радио “Свобод
  • 11 Шалом

    6 1 Отговор
    Турчеещи се българи и турски цигани: Ахмед Демир Доган (ДПС) - терорист, депутат от 36-то, 37-мо, 38-мо, 39-то Народно събрание. Председател на антибългарската партия ДПС. Юнал Лютви (ДПС) – заместник-председател на НС, депутат. Мехмед Дикме (ДПС) – министър на земеделието. Неджет Моллов (ДПС) – министър без портфейл, отговарял е като ресорен министър за държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). Лютви Местан (ДПС) – заместник-председател на ДПС, депутат от 39 НС. Опитвал се е да внася закони за цензура. Венцислав Йотов, организационен секретар на ЛДС – Ловеч, през ноември 1999 г. прави откритието: “В парламента единствено българският народ няма свое лоби.”
  • 12 Този

    6 0 Отговор
    не се ли напапка на европейската паница?
  • 13 Бат Зоро

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шалом":

    СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ – по думите на личното му пресаташе Таня Генева не е ходил войник, защото бил с двойно гражданство! Премиер чужденец! Ако знаеха, нашите революционери от освободителните ни борби щяха да се обърнат в гроба! През 1985-1987 г. той трябвало да бъде войник , а той бил журналист на свободна практика... Същият не е бил войник и в редовете на Червената армия като съветски гражданин. В замяна на това, обаче, дипломната му работа в Историческия факултет на Московския държавен университет е: „Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия”. До 30 годишна възраст т.е. 5 май 1996 година Станишев е трябвало да отбие военната си служба, но това не се е случило. Доскорошен член на ВС на БСП Илия Божинов, който познава отблизо Станишев казва: “... Сергей не познава добре живота на хората в България. Станишев е откъснат от живота и много му личи, че не е ходил в казармата”.
  • 14 Стършел

    11 0 Отговор
    Тоя лисугер, по-точно, плъх е толкова неприятен за гледане, да не кажа от.ратителен, че ми идва да драйфам! Всичко, което заграби и окраде (а и многото около него, които също захлебиха), ще им държи топло до девето коляно. Най интерестното е, че има все още много подръжници, най вероятно зхлебилите около него! Не, че корнела е по-убава де. И тя е от същото тесто айдушко.
  • 15 Антисоциалист

    7 1 Отговор
    Господа, чуете ли чуждици - опитват се да Ви лъжат. "Алтернатива" е "различно" от друго. Често с "алтернатива" се означава "противоположно". Алтернативи са живот и смърт, ситост и глад, човещина и зверщина. Г-н Станишев не определя нито кому е нужна алтернатива, нито каква противоположност и на кои от всичките партии ще е алтернатива партията БСП - Български Социални Паразити.
    И още...
    Щом БСП трябва сега да стане алтернатива, то тя не е и не се различава съществено от от другите партии, а това не е вярно. За последните 75г. има три партии, с управлението си причинили държавни фалити - БКП, БСП и НДСВ. Другите партии не са причинявали държавни фалити.
    Та кому е нужно БСП да е управляваща алрнатива? Кому са нужни още фалити? Едва ли на българския народ, нали!
  • 16 Същите ла/на сте !

    4 0 Отговор
    Само дето словоблудство ви е по- успешно!
  • 17 Балкан Боклук

    8 3 Отговор
    Червената Чума БКП-БСП трябва да бъде изгорена и заличена от лицето на държавата и планетата!

    Коментиран от #24, #26

  • 18 Панагюрище

    2 7 Отговор
    Аман от изказващи се помиари
  • 19 Йозеф

    5 2 Отговор
    Трябва, ама надали. Тази партия е изчерпана. Закривай.
  • 20 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    НО НИЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЗНАЕМ ,ЧЕ ТОЙ Е ЕДИН ОБИКНОВЕН " УСР ПЕДЪР " -ПРЕВОД НА" СЕР ГЕЙ " !!! КАК ТАКА СТАНИШ БОНЕВ ОЩЕ Е "БЪРКЪЛО" И СЛЕД СМЪРТТА СИ ...-"РУСКАТА БАНЯ "- ГОЛЯМ КЕФ !!!!!!!!!!
  • 21 До-18-Панагюрище

    5 0 Отговор
    Изказвай се по-точно ! Кои са помиарите ???
  • 22 месара

    1 1 Отговор
    бсп,...... има ли такава партия?!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Све

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Балкан Боклук":

    Добре си се определил, но иначе инфантилен ...днешен булгаристанец. По-простичките не не знаят какво е комунизъм, социализъм, демокрация... КОЙ ИДИОТ НЕ ТЪРСИ СПРАВЕДЛИВОСТ ?????
  • 25 Само еврей и продажници .....

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Шалом":

    Новите ни господари имат ли еврейски корени??Тиквун, Пеевски,Цвък. цвък,Домуз бей,Череп колекционер антики и другите от пещерата на Сезам...Иначе не им отстъпят по любов народна...Много ни обичат.
  • 26 Посерко , та те сите са от

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Балкан Боклук":

    Един отбор "АПАШИ " ! Та нали всички тях , Червеното знаме - роди ги ! А ти пееше - "Социализма си отива !" Няма никакво значение , КОЙ ЩЕ КАРА ВЛАКА ! За НАРОДА - остава пресен курмит, голям праз и повечко куряж !
  • 27 НАРОДА е ужасно наивен и НЕВЕЖ !

    2 0 Отговор
    И напълно основателно е всичко което СТАВА с него ! Както с овче стадо - върви на там където го подсказват, дори и към касапите !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове