Last news in Fakti

24 Януари, 2020 10:50 1 300 30

Каним Кипър да доставя газ за България СНИМКИ

  • кипър-
  • външен министър-
  • никос христодулидис

Интерконекторът Гърция-България ще свърже газовия коридор Север-юг с Южния газов коридор

Каним Кипър да доставя газ за България СНИМКИ - 1
Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи на Република Кипър Никос Христодулидис. На срещата в Министерския съвет присъстваше също вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Това съобщи правителствената пресслужба.

По време на разговора беше изразено удовлетворение от добрите политически, икономически и културни връзки в контекста на 60-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Кипър. Премиерът Борисов отбеляза, че сътрудничеството между двете страни е в полза и на двата народа и трябва да бъде допълнително задълбочено. „Изключително сме доволни от резултатите в редица сфери, които изградихме в последните години. България и Кипър са две наистина приятелски държави“, заяви българският министър-председател.

Каним Кипър да доставя газ за България СНИМКИ
Снимка: МС

В хода на срещата беше обсъдено и двустранното партньорство в енергийната сфера. Премиерът Бойко Борисов посочи, че реализацията на газовата връзка Гърция-България /IGB/ е от особено значение като входна структура за внос на газ от алтернативни източници за целия регион на Югоизточна Европа.

Интерконекторът Гърция-България ще свърже газовия коридор Север-юг с Южния газов коридор и ще даде възможност за внос на газ от LNG терминала на Алексадруполис, Гърция и планирания Източносредиземноморски газопровод. „В тази връзка разглеждаме като перспективно стратегическото енергийно партньорство по оста Израел-Кипър-Гърция“, допълни българският министър-председател пред кипърския министър.

Премиерът Борисов подчерта и важността на споразумението между Израел, Кипър и Гърция за изграждането на газопровода EastMed.

„Това е един изключително мащабен енергиен и инфраструктурен проект, който има огромно геополитическо значение за развитието на региона и Европа“, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много хубаво ама

    25 4 Отговор
    Бойко питал ли е Ердоган дали може да дойде кипърски газ?

    Коментиран от #8

  • 2 1122

    22 1 Отговор
    А цената му каква е. Ако е по евтин добре. Ако е по скъп не е добре.

    Коментиран от #13

  • 3 идиот

    23 4 Отговор
    тикво а от марс няма ли да вкарваш газ
  • 4 Реалист

    21 4 Отговор
    А можехме да имаме ние тук... Ама като си хем не кадърен, хем прост и изпълняваш чужди интереси сега ще си я купуваме.... Пак пари ще се перът... Тия пари от наркотици, цигари и оръжие трябва да минат от някъде...
  • 5 Изпуснахме питомното

    22 3 Отговор
    Сега ще гоним дивото. Ще чакаме газ от газопровод който никога няма да бъде построен.

    Коментиран от #22

  • 6 бисмарк

    16 4 Отговор
    тоя няма ли кой да му пръсне тиквата - пууууу .....................
  • 7 Тиберий

    21 4 Отговор
    Избягвам да коментирам Бойко защото е под достойството ми но такава тъпотия вече е много
  • 8 Водолаз

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "Много хубаво ама":

    А Ердоган знае ли какво мисли чичо Сам по въпроса?

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Ердоган

    15 3 Отговор

    До коментар #8 от "Водолаз":

    Отдавна не ме интересува неговото мнение, както той гледа интереса на САЩ и аз гледам интереса на Турция. От него треперят малките и бедните държави, така, че....
  • 10 На Ердоган му е през хея

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Водолаз":

    Какво мисли чичо Сам. Ердоган си гледа интереса на собственият народ за разлика от някои други които гледат интереса на споменатият чичко.

    Коментиран от #12, #14

  • 11 SAAB

    9 3 Отговор
    Главанако кани US да ни доставя ......след ,като спря "Южен Поток "
  • 12 Водолаз

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "На Ердоган му е през хея":

    То ако ставаше само с гледане....
  • 13 3333

    3 13 Отговор

    До коментар #2 от "1122":

    Най скъпа е РУСКАТА ГАЗ .

    Коментиран от #15

  • 14 Имаш предвид

    3 10 Отговор

    До коментар #10 от "На Ердоган му е през хея":

    Путинофилците ли, и комплексираното джудже ?
  • 15 1122

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "3333":

    ,за това ли Германия купува руска газ. Много са прости.
  • 16 батко хой

    7 2 Отговор
    важното да не е от Русия,щото онези от Вашингтон ще ни уволнят.Колкото ни кажат ще плащаме и ще пеем от радост.
  • 17 Хасан

    1 4 Отговор
    Бойко ,недей да влизаш там ..евреин и гърчин ще ти изпапкат паричките за тръбата и после скъпо ще ти продадат газта
  • 18 Хасан

    7 3 Отговор
    Руснака ти докара безплатно в Бургас и ти го оряза а сега търсиш михаля в Кипър
  • 19 Гост

    6 2 Отговор
    Клиничният идиот и кухата лейка договарят!Да изхвърлиш и да се хвалиш, че си прецакал най-големият проект за България, а именно Южен поток, а сега да се чудиш като държавник, как да имаш газ си явно с ментални отклонения!
  • 20 Атакист в атака

    3 1 Отговор
    Тръмп е влюбен в тайландка на много високо ниво в държавната йерархия на Тайланд и с Китай се случват опасни неща!! Внимавайте да не се влюби в украинка, защото с Русия е свършено и без корона на вируса😁😁😁😁😁
  • 21 нечий цитат

    0 1 Отговор
    „Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в „Хан Аспарух“, „Терес“ и „Силистар“. На 19 април ще започнем да дупчим и да си добиваме газ и нефт“, заяви .....
  • 22 стоян

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Изпуснахме питомното":

    До 5 ком -Кое питомно сме изпуснали бе кумунисче =на Путин специалната най скъпа цена на газта за България ли

    Коментиран от #23

  • 23 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "стоян":

    Ей селяндур див, първо се научи на грамотност, че явно си с пещерно образование!
  • 24 хуху

    3 0 Отговор
    изпуснахме питомното за да гоним дивото...сега се чудим откъде да докараме по-евтин газ .трябва да се харесаме на задокеанските си приятелчета..бездушни продажни душици от герб ,колко още ще изгубим заради вашите угоднически методи .не забогатяхте ли достатъчно ? продажници проклети .
  • 25 Доналд Борисов

    2 0 Отговор
    Добре е да се наблегне и на българските находища на газ. Политиците трябва да извършват изгодни договори за държавата. Защото подариха златодобивната ни промишленност на чужди фирми. Освен това заробиха държасвата с изтребител геит.
  • 26 Доналд Борисов

    1 0 Отговор
    Добре е да се наблегне и на българските находища на газ. Политиците трябва да извършват изгодни договори за държавата. Защото подариха златодобивната ни промишленност на чужди фирми. Освен това заробиха държасвата с изтребител геит.
  • 27 Сандра Бориславовска

    2 0 Отговор
    Политиците ни за едно потупване по рамото и големи комисионни, са готови да подарят държавата ни на господарите си. Богата държава с корумпирани политици няма бъдеще.
  • 28 потъпка

    1 0 Отговор
    Предатели и изменници.
  • 29 Мермеров

    1 0 Отговор
    Американската газ ще ни е по скъпа отколкото ако я внасяме от друга планета. Това го изпитахме и от най скъпия американски ток които купуваме. В момента прахосаха три милиарда за да закупят и воюват с изтребители. Така се превръщаме в мишена на терористи. На България е необхпдимо зенитни остановки за отбрана. С изтребителите се превръщаме в агресори и ще търпим терористични деиствия. Всичко което закупуваме от САЩ е най скъпо и е в загуба на икономиката ни.
  • 30 Хилда Димитрова

    1 0 Отговор
    Политиците внасят скъпи и некачествени стоки от щатите срещу голям хонурар и потупване по рамото. Ако искат да бъдат в полза на държавата ни нека да закупят лиценз за производство на джипове Хамър и мотори Харлей Девисън. Може и производство на изтребители и кораби, да правим съвместни българо американски филми.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове