Last news in Fakti

20 Юли, 2012 12:52 1 438 12

"ГЛАС" поиска оставка на правителството

  • "глас"-
  • поиска-
  • оставка-
  • правителството

Независимо експертно сдружение „ГЛАС” поиска оставката на премиера Бойко Борисов в отворено писмо изпратено до самия него. Под писмото са се подписали председател: Рачо Петров,  Управител: проф. Кръстьо Петков, проф. Чавдар Николов, доц. Николай Радулов, Цветан Начев.

Ето и аргументите за исканата оставка:

"Когато настъпят драматични времена и националните интереси  са сериозно увредени, управляващите поемат политическа отговорност - пред парламента и народа. Когато щетите са непоносими, държавните мъже, които държат на своята чест и достойнство, подават оставка. Това е морален императив! Той не е записан в основния закон, но се подразбира и спазва във всички демократични страни. Последвайте примера на големите държавници и демократичните политици, господин премиер.
С действията си през последните три години управляващото мнозинство нанесе сериозен удар върху международния авторитет на нашата държава:
Вашето правителство върна България пет години назад, на изходната точка, от която започна нейното членство в ЕС. Ние ще продължим да бъдем наблюдавана държава, с ограничени правомощия, което е безпрецедентно решение в историята на европейската общност. България е класифицирана като страна на организираната престъпност,  държава на мафията,  свърталище на международна контрабанда и зона на „перфектната корупция”;
Вашето правителство поведе политическа война срещу независимата съдебна власт. Установихте пълен контрол върху  назначенията и работата на правосъдните институции. Последният драстичен пример е  поръчковото уволнение на председателя на Съюза на съдиите г-жа Тодорова - заради проявения от нея кураж да заведе съдебно дело срещу първия Ви заместник в партия ГЕРБ и министър на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов;

Вашето правителство постави под пряк и косвен контрол всички водещи медии в страната, превърна ги от трибуна на свободното слово и информационен посредник между властта и гражданите в инструмент за срамен слугинаж на правителството и възхвала на неговия титуляр;
Вашата партия  и нейната парламентарна група демонстрираха най-безскрупулното  лобистко поведение в цялата история на прехода. За да реализират своите корпоративни и  фамилни бизнес интереси, депутати от ГЕРБ прекроиха десетки законови регулациии - за горите, лекарствата, банковите кредити, публичните търгове, кадастъра и други.
Добрите дела, които успя да сътвори правителството на ГЕРБ /техническа подготовка за влизане в шенгенската зона; строителство на пътища; строга фискална дисциплина/ не могат да компенсират щетите, нанесени върху националния престиж.
Изброените по-горе факти и аргументи, взети поотделно, са достатъчни, за да се поискат оставки от отговорните лица-министри, парламентаристи, партийни лидери. Такава отговорност не беше потърсена. Промените в кабинета досега бяха направени от други  съображения: главно заради несъобразяване с Ваши разпореждания.
Днес обаче всички прегрешения и безпринципни компромиси се струпват накуп и са документирани в очаквания да бъде финален мониторингов доклад на ЕК за България.  Докладът е вече факт и той чертае нов, унизителен период на получленство на страната ни в ЕС. Сринат е почти до основи  авторитетът на България в Европа и света.
За наша беда, точно в този момент беше извършен кървавият атентат срещу израелски туристи в Бургас. Той извади на показ една неприятна истина- колко некомпетентно и хаотично действат специализираните служби у нас при подобни терористични акции. Всичко това се случва в разгара на туристическия сезон и се третира като изненада. Но същите тези служби работиха цели седем години  под Ваше лично ръководство като бивш главен секретар на МВР и настоящ премиер. За България като страна със занемарена сигурност и лесна мишена за терористични атаки узна целият свят!
Именно в такива съдбоносни моменти истинските политически мъже се оттеглят, за да отворят път към промяна и възвръщане на уважението към държавата като гарант за правовия ред. Оттеглянето е и жест, който показва  на дело, че държавните мъже са слуги на народа, а не обратното.
Докажете се като достоен мъж, господин премиер!
Поемете цялата отговорност – както на правителството, което ръководите, така и  Вашата лична отговорност!
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xoxoxo

    0 0 Отговор
    xoxoxoxo tia pak kakvi sa "glas" :DDDD
  • 2 комитата

    1 0 Отговор
    да уважаеми господа , всичко написано от вас отговаря на истината и сте прави за оставката но да не забравяме че и вие бяхте същите .сигурност имаше единствено при тодор живков и нека некой го опровергае.

    Коментиран от #3

  • 3 Цветомир Попов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "комитата":

    Нека не бъркаме сигурността с негласността!
  • 4 Петър

    0 0 Отговор
    ГЕРБ е ГРОБ на България. ГЕРБ е ГРЪБ на Мафията. Бойко е перач на наркопари и безпардонен простак, а Цветанов е най-тъпия и ограничен политик, който сме имали. Цялата ни политическа класа е жалка, но по-добре хора на власт учили за държавници, а не кръгли ид..ти.
  • 5 ехо

    0 0 Отговор
    Мишока Станишев ли визираш от училите? Защото като махнем ГЕРБ те са наход, разбира се както винаги с подкрепата на етницеската партия ДПС!!!! и новото маскирано НДСВ - т.е. прословутата вече тройна коалиция ли предлагаш отново? Мерси!
  • 6 симеон

    0 0 Отговор
    споделям напълно текста от отвореното писмо трябва да си подадат оставките и ако са мъже да се кандидатират отново на изборите за да си каже народа има ли им доверие на безчинствата и терора или трябва да се управляваме от интелигентни и възпитани хора
  • 7 хохи

    0 0 Отговор
    гласувах за герб сега съжалявам-но още по жалкото е че няма за кой друг.тези които се въртят в политическото пространство до един са едни и същи-тези които трябва да ни управляват не смеят да излязат на светло.така че положението е страшно и не съм сигурен че повечето от вас го осъзнават-не че има значение
  • 8 Петър

    0 0 Отговор
    Ами "АТАКА" ?
    Ами "Ред, законност, справедливост" ?
    ...нямало кой ?

    Абе то има, ма няма народ вече... Това е проблема, ИСТИНСКИЯ ПРИ ТОВА !
  • 9 комитата

    0 0 Отговор
    че имаше сигурност имаше не може да се отрече . и колко престъпления имаше не разкрити .тогава имаше много добри кадри от всички етажи на сигурноста. а сега какво има само рушветчий и хайдуци .
  • 10 не партиен

    0 0 Отговор
    Крадливите комунисти два пъти докарваха България до ръба на оцеляването. Кой друг си беше позволил да покаже крадците Доган, Р. Овч., и всичките производни. Само Бойко се осмели да ги каже и покаже схемите и далаверите на всички преди него. Точно такъв ни трябва хеб бандит, хем богат. Като знае на бандитите схемите може лесно да ги лови, а на незаконно богатите да им провери парите от къде са. Каквото и да плюете Бойко ще остане най-добрия. Няма зависимост от никой. Не цепи басма нито на руснаци нито на американци. Защитава българските интереси. Преди когато нямаше криза предишните да бяха махнали ограничението за лечение на болни деца в чужбина, не нали. Това е само един пример .А сега в световна и нечувана криза, Бойко намира начини да плаща на всички. Румбата Петков отишъл иискал пари за мотоциклетизъм. Бойко чул видял и дал. Защо предните не са дали. Притиска тези който се скатавати не плащат данъци и ги мори. Така трябва да е. Е, няма пенсии по-високи, няма заплати по-високи, ама пое държавата на минус, и я изкарва на равно, и никой от чужбина не е казал че сме зле. Ние сме зле защото нищо не произвеждаме а само искаме да прекупуваме и да печелим. Да не плащаме данъци, да правим далавери, да крадем държавни пари и да се правим на велики.
    Кой искате да дойде червените и рязаните, те пак ще крадът и за народа пак няма да има. Тогава ще приемат закон който като откраднат да не ги съдят. Тогава ще искате Бойко ама той няма да се навие да оправя нещата.
    Аз лично съм потърпевш от Бойко. Преди крадях ДДС, а сега не мога. Но ми харесва защото защитава бъл. интереси.
  • 11 случаен

    0 0 Отговор
    Абе какви са тези от Глас, от къде се пръкнаха. На тоз Кръстьо съм му давал лично рушвет, той ли ще управлява, ами той е червен сътрудник и зависим от комунетата. Я не пишете такива глупости. Ако нямате какво да пишете, пишете за секс. Поне някой ще чете, ама за тез не пишете.
  • 12 минаващ

    0 0 Отговор
    Никаква оставка никакви предсрочни избори! Борисов трябва да управлява до края на мандата си, за да стане ясно и на последния глупак, че управлението на една страна изисква интелектуален, а не физически труд. Заради избирателите на ГЕРБ управлението на Борисов не бива да бъде прекъсвано от спасителни акции. Корабът трябва да бъде оставен да потъне и цената за избора на този човек трябва да бъде платена докрай. От всички нас. Защото в противен случай ще продължим да робуваме на илюзията, че всеки може да управлява държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове