21 Февруари, 2020 09:35 6 620 26

Забранени антирадари се продават свободно в интернет

  • антирадар-
  • антирадари-
  • пътна полиция-
  • кат-
  • войната на пътя

В града можеш да караш с 200 км/ч и изобщо да не могат нито да те засекат, нито да те снимат. Тези устройства те правят невидим на пътя и е много опасно, коментира гражданин

Забранени антирадари се продават свободно в интернет - 1

Антирадари се продават свободно в интернет, въпреки че са забранени по закон. Устройствата манипулират показанията за скорост и така спасяват нарушителите от глобите на КАТ.

В момента антирадарите, които заглушават сигнала на камерите на КАТ, са забранени от закона. Глобата за водачите, които искат да останат „невидими” на пътя, е 50 лв. В други европейски държави санкциите са доста по-сериозни. Ако се движим по пътищата на съседна Гърция например и открият такова устройство в колата ни – джобът ни ще олекне с 2 000 евро.

След бърз преглед на офертите в интернет още в първите минути човек попада на десетки обяви, в които се предлагат всякакви устройства, които заглушават сигнала от камерите на КАТ.

Търговците обещават, че с модерните антирадари ставаме „невидими” на пътя и ще избегнем глобите за превишена скорост. Според офертите устройствата ни предпазват от всички видове стационарни, преносими и най-нови лазерни камери на КАТ.

Екип на NOVA решава да се обади на телефона, оставен в една от обявите, за да разбере повече за работата на заглушителните устройства. Търговецът детайлно обяснява, че в сервизите антирадарите се монтират така, че да не бъдат открити при проверка на пътя.

На такива оферти в интернет попада и гражданинът Борислав Иванов. Недоумява как устройствата са забранени на пътя, а се продават без контрол навсякъде.

„Мога да платя 1 300 лв. и от утре да карам като ненормален по всички пътища на България и никой да не ме санкционира. В града можеш да караш с 200 км/ч и изобщо да не могат нито да те засекат, нито да те снимат. Тези устройства те правят невидим на пътя и е много опасно”, коментира той.

В някои от офертите директно е обяснено как и къде се монтират антирадарите, за да останат скрити от пътните полицаи. „Пишеше, че отнема 4-5 часа професионален монтаж – маскира се, прави се добре и няма как да бъде познато. Праща обратни лъчи, които ги замъглява, заглушава и абсолютно нищо не се вижда на снимки, на номер и т.н.”, обяснява още Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    54 5 Отговор
    Пълни глупости!!!
  • 2 123

    54 4 Отговор
    Борислав Иванов ебе ти нямаш ли си работа манаф такъв
  • 3 макдоналдс тръмп

    18 7 Отговор
    БРАВО ,ОТЛИЧНО ,ДОРИ МНОГО ДОБРЕ
  • 4 Учуден

    48 6 Отговор
    И защо не могат да те снимат!? Сигурно устройството като октопод хвърля боя по камерата!?

    Коментиран от #7, #10, #18

  • 5 гларус

    33 7 Отговор
    Колегата дрънка глупости .Разрешени са в България и те не пречат на радарите .Ползвам такъв и бих казал , че не помага на 100% но ме спасил от доста глоби
  • 6 Да да да

    72 2 Отговор
    Значи, като маскират триногата с клони и я крият за контейнери за смет, няма проблем или като махнаха табелите за камери пак няма проблем, ама като шофьорите играят тяхната игра тогава е броблем. Или Въпросният Борислав Иванов не е пътувал в провинцията и да види, че от Русе до София на всеки километър има ограничение 60км/ч настилката е лунен пейзаж (особено около Плевен) и тези 350км ги пътуваш 7 часа, ако спазваш всичко.
  • 7 Провери как работят

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Учуден":

    Камерите и тогава пиши
  • 8 Гост

    24 7 Отговор
    Марче, гледай си тенжерите и остави тея неща на мъжете. Антирадар във вида който си описала не съществува. А това, което се продава като такова е пълна измама. Но щом има кой да купува на тея пари - къв е проблема?

    Коментиран от #20

  • 9 а така

    17 3 Отговор
    само едно неразбрах така хубава реклама им направихте но защо не им казахте и от каде да си ги купят не са ви платили достатъчно ли?
  • 10 така ще е

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Учуден":

    ще се чудиш още дълго време за много неща
  • 11 Гост

    9 14 Отговор
    Малаките са го измислили,удри и тук 2000лв глоба ,и яко контрол на продажби да видиш как ще се оправят.а и какво значи радара,ако има цивилна кола на КАТ ,която се движи със 80км/ч и този я изпреварва ,а радара им не реагира адекватно го спираш и в халето за проверка да видим как е маскирана системата му.Ако искат да се справят ще се справят.А и отделно ганьо си е ганьо,когато му се случи нещастие ,чак тогава се сеща ,че нетрябва така.Иначе винаги е най-хитрият и все да надхитри системата.
  • 12 кафе с каймак

    15 1 Отговор
    60% от катастрофите са от безрасъдни рискови изпреварвания на забранени участъци,алкохол,нарко вещества или от преумора,20%са заради лоши пътни настилки или коли технически непригодни за движение,и другите 20% са заради скорост.

    Коментиран от #17, #22

  • 13 кукуруку

    18 0 Отговор
    Има разлика от антирадар и радар детектор която куките не правят
  • 14 боцмана

    16 0 Отговор
    Тя и дрогата е забранена , но се продава. Дори и се употребява от водачи на МПС.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Прост народ

    8 1 Отговор
    Прекалено много драма
  • 17 Komapak

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "кафе с каймак":

    Забрави в процентите да споменеш БМВ... 😂
  • 18 куку руку ку

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Учуден":

    Почти позна, само че не хвърля боя, а разстройва сигнала на радара.
  • 19 Гост

    4 1 Отговор
    преди години имаше репортаж за това, продаваха се срещу КАТ на сергия.
  • 20 Марчето линти е проблем?

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Радара ли ти е проблем? Антирадара ли ти е проблем? Или това дето го носиш на рамената? Тъй тъй имаш проблем с пющенето, иди на риболов!
  • 21 ПЕНСИОНЕР

    7 0 Отговор
    ЧЕ ТО СЪЩОТО И С МЕТАЛОТЪРСАЧИТЕ.УЖ СЕ ОПИТАХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ АМА НЯМА КАК ДА СТАНЕ ЩОТО МАНГОВЦИТЕ ЦЯЛ ДЕН РОВЯТ С МЕТАЛОТЪРСАЧИ ЗА ЖЕЛЯЗО.НОРМАЛНО МОЖЕ 100 КИЛА ДНЕС ДА СЕ НАМЕРИ НО НЯКОЙ ВАДЯТ 1000 КИЛА.ОБАЧЕ МЕТАЛОТЪРСАЧИ СЕ ПРОДАВАТ ЗАКОННО С ФАКТУРИ НАВСЯКЪДЕ.ОТ ДРУГА СТРАНА В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ,НЕМАФИОТСКИ ДЪРЖАВИ КАТО САЩ,АНГЛИЯ,АВСТРАЛИЯ МЕТАЛДЕТЕКТОРИТЕ СА СВОБОДНО ПРИТЕЖАЕМИ КАКТО И ОРЪЖИЕТО.ТАМ ИМА КЛУБОВЕ ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ А СОБСТВЕНОСТА Е НА ТОЗИ НА КОГОТО Е ЗЕМЯТА В КОЯТО Е НАМЕРЕНА АНТИКАТА.В МАФИОТСКИТЕ ДЪРЖАВИ КАТО ИТАЛИЯ И ГЪРЦИЯ ВСИЧКО Е ЗАБРАНЕНО ИЗМИСЛЕНАТА ДЪРЖАВА ПРЕТЕНДИРА ЗА ВСЕКИ НАМЕРЕН БОКЛУК СТИГА ДА Е ПО ДЪРТ.ТАКА Е ЗАКОТО ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ТОЛЕРИРАТ НЯКОЛКО БАНДИТСКИ КАНАЛА И ВСИЧКО ВЪРВИ ПРЕЗ ТЯХ.
  • 22 Димирест

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "кафе с каймак":

    Колега абсолютно си прав. Обаче имам да добавя ако има добри пътища и магистрали ще намалеят изпреварванията нали? Освен това по пътищата е пълмоп с автомобили и особенно камиони, които не могат да поддържат поне 80км/час. Това също е предпоставка за рисковани изпреварвания. А и да добавя интензивното движение на ТИРове през почивните дни. Така че проблема е комплексен!
  • 23 мани мани

    4 0 Отговор
    радар детектора не е разрешен... едно време от незнание си беше разрешен, но ушавите се изучиха и го забраниха, за да ни сурвакат повечко... то по закон и не трябва да ни снимат без наше съгласие, ама го правят навсякъде и ни се изтъпанва главътъ на снимките! инак може да се опитате да си монтирате еднo или две червени или зелени лазерчета не по-малко мощни от 200mw отстрани на номера, решетката и да го насочите едното напред да сочи, а другото да бие леко надясно ... ще заслепява уж камерите и радарите :) не съм го тествал :) 5 волта нз откъде ще извадите да ги захраните, но може пък да си намерите лазери дето са на 12 волта ... с нано фолио от алито също може да пробвате :) но вече супердупер модерните им камери го ловяли номера нз ... може и малка дупчица в номера и от там да се показва лазерния лъч, та да блещука на камерите :) тфъа ие фантасия мойя :) аз инак отдавна си карам спортягата кат' мишка и се оглеждам кат' гърмян заек за ловци еничари... колегите ме псуват закоту карам кат' баба и така съм опасен повече, отколкото, ако си карах с 20-30км над разрешената, ама не ща да гълтам плувката на няк'ви дето всекидневно газят закона, ама инак облякани във власт!
  • 24 До #5 Гларус

    5 0 Отговор
    Има два вида антирадари. Едните са приемник, който открива радара и ти сигнализира. Но понякога късно. Те са неоткриваеми защото не излъчват сигнал. А другите заглушават и объркват радара, но ако те засекат където и да е ще го намерят. И те са забранени!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 балък67

    0 0 Отговор
    Нямам нищо против да си плащам глобите, пък и да имам пак ще ги плащам-така са го измислили, но не е там работата...За откраднатите трилиони от държавата - няма глоби, за КТБ, няма глоби, за един хазартен бос - няма глоби, а за такива като мен - за 20 или 200 - няма прошка, и през годините и пак, и пак, и пак удрят винаги по джоба на вече многократно ограбените и после...учудени защо така е гласувал народа или изобщо не гласува. Всеки се спасява сам като гледа как "да скрои калпака" на държавата ала Баш майстора в едноименния филм - и ако управниците продължават така и българина също ще продължава да"скроява калпака" както може...а може би ще избере запъртъци в мазилката?...изборът е необятен...до безкрай!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове