Last news in Fakti

23 Март, 2020 10:12 3 086 53

Младен Маринов: Армията трябва да се използва

  • младен маринов-
  • армия-
  • извънредно положение-
  • вето

Вътрешният министър отчете спад на битовата престъпност

Младен Маринов: Армията трябва да се използва - 1

Ветото, което наложи президентът, е негово конституционно право. Бях изненадан, по отношение на армията аз държа на това, че тя трябва да бъде използвана в определени ситуации. Армията при всички положения трябва да бъде използвана, в рамките на компетентността, която има. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ вътрешният министър Младен Маринов.

Като възможни примери той даде съвместни патрули с полицията, както и да поемат част от обектите за охраняване. Военните биха били на подчинение на МВР, тъй като то отговаря за обществения ред в мирно време, каза Маринов.

По думите му към момента не би следвало да се ползва армията, това може да стане в период, в който се изчерпа ресурсът на МВР. Засега министерството се справя със ситуацията, каза Маринов.

14-дневната карантина се контролира от МВР, има образувани над 100 досъдебни производства, а наказанията са до 5 години лишаване от свобода и глоба от 10 000 до 50 000 лв. Всеки ден се увеличават сигналите за хора, които не спазват наложена карантина, допълни министърът.

Младен Маринов каза, че трябва време, за да се затегне строгостта при пропускането на контролните пунктове при областните градове, тъй като много от хората е трябвало да се сдобият с необходимата служебна бележка. Сега потокът е по-малък, отколкото в нормална обстановка, каза вътрешният министър.

Проблемът с бежанците стои на дневен ред, към момента няма данни за сериозни придвижвания, а към нашата граница няма нито един опит за преминаване през изминалото денонощие.

Маринов даде и положителен пример от по-строгите мерки за сигурност през последните дни - отчита се спад на битовата престъпност, като няма нито едно откраднато превозно средство през изминалото денонощие на територията на страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    33 2 Отговор
    Коя армия?
    Тая на Мето Илиянски ли?
  • 2 Веднага !!!!!

    35 3 Отговор
    Младен Малинов да си скъса дипломата в национален ефир ВЕДНАГА

    Коментиран от #52

  • 3 Анонимен

    24 0 Отговор
    А на Киро гела повдигнахте ли обвинение?
  • 4 Факт

    33 2 Отговор
    COVID-19 дори не е в TOP 1000 причинители на смърт !

    Коментиран от #46

  • 5 БАТЕ НЕЦИ

    24 3 Отговор
    НЕДЕЙ ДА ПОДКЛАЖДАШ ОГЪНЯ,ЗМЕЙ ОЧИЛАТ.И БЕЗ ТОВА МУФТАДЖИЙСКИ ГО ПРАВИ ПО 3 ПЪТИ НА ДЕН.ЩЕ ТИ СЕ ВИДИ ТЯСНО ОКОЛО ШИЯТА.
  • 6 вашето мнение

    18 0 Отговор
    Мето илиянски какво каза по въпроса, боклук.
  • 7 Фикус

    20 3 Отговор
    "Армията трябва да се използва. "МЪ-ХЪ!Трябва. Да се използва като тоалетна хартия след миене на ръцете и дупето. То колко ли армия вече е останала? Ония,висшите офицери,дядовци и пенсионери ,дето им вдигат с 3 години смученето на пенсии и заплати,няма как да се ползват. Да му мислят войничетата и младшия състав!
  • 8 Абе

    28 2 Отговор
    Каква армия бе, ще стреляме короната с калашници ли кво? Съвсем се филмирахте. Това само показва колко ни е зле милицията.

    Коментиран от #32

  • 9 Гост

    18 2 Отговор
    Аз съм за така или иначе се повъртат в поделенията. Но от друга гледна точка ако изкараме администрацията на МВР по улиците, ще завардат всеки метър от държавата.
  • 10 пешо

    20 0 Отговор
    На една крачка от диктатура сме !

    Коментиран от #15

  • 11 Чума

    16 0 Отговор
    Ами, като няма лекари, идват снайперистите и след тях настъпва гробна тишина......
  • 12 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    24 1 Отговор
    Детска учителка управлява София (за послушните овце повече подхожда пастир) , Счетоводител ръководи здравеопазването, Счетоводителка - енергетиката, целувач на телесни части - Справедливостта, Пожарникар-България, еврофондовете и мутрите , Шофьор/пазач - Полицията ........ Русенски шкембе "войвода" - парите на армията
  • 13 КАТ

    10 0 Отговор
    И ние ще отчетем по-малко жертви. Стига да не са, като онези пишман шофьори от вчера, които се обърнаха на празен път.
  • 14 Един

    4 16 Отговор
    Време е Ганьо да стане малко по-дисциплиниран!
    Няма самосъзнание Бай Ганьо - нищо не може да го възпре!
    Него вирус не мож го застигна!
    Ако стане Ганя малко по-дисциплиниран и се опита да спазва въведените мерки ще се облекчи живота на всички!
    Не само да грачи , че го ограничават!

    Коментиран от #19, #26

  • 15 Анонимен

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "пешо":

    Световна диктатура по скоро
  • 16 виши

    19 0 Отговор
    Ами полицията е поне два пъти повече от армията което никога в историята на България не е било.
  • 17 Банкянски вирусолог

    15 0 Отговор
    Най активно да се включи армията с цялата си мощ срещу гражданите. Заедно с полицейските патрули ще участват в блокадата. Барни Ръбъла иска дерогация на демократичните права на човека, гарантирани в ЕС. Очакват съдът в Страсбург да не гледа нарушенията на правата. Барни не знае, че не може да дерогира цялата конвенция.
  • 18 Усмивката

    18 1 Отговор
    Това е последният коз на Барселонския крадец.Ако народа реши да излезе , не може да спреш милиони с 50 хиляди.Ще настъпи хаос и клане.Народа не се убеждава с оружие. Историята го доказва.Трябва да се научим да живеем и работим в условията на епидемията. Но за тов атрябва разумна и обоснована стратегия.Това ви казва Президента.
  • 19 Ели

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Един":

    Имаш предвид Барба Ганьос. Правилно
  • 20 Ангел

    15 2 Отговор
    Другарите полицаи са минимум 3 пъти повече от личния състав на армията така че да излизат на улицата и да си вършат работата. Всички други приказки са с цел създаване на нов конфликт.

    Коментиран от #45

  • 21 СВД

    10 0 Отговор
    Армия имаше едно време! Сега кого да изкараш! Дъртаците, които са служили през 1955 година! Защото младежта не е служила от 20 години! Стана традиция всеки проблем в държавата да се решава с полиция, армия, ДАНС, каскет... Дори, когато проблема изисква съвсем друг професионален ресурс, а силовите структури да осигуряват реда и помагат, вместо да са основни действащи субекти! Изтекъл язовира - бам, на всеки язовир полиция да го пази и вдига тревога. Медиците искали пари и нещо друго - бам, икономическа полиция в болниците да видите как точат пари от касата, Перник вода нема - бам, полицията копае из трасето към Стомана - 2,5 км да търси нелегалната тръба, която изпи водата, козата на баба Шарка - жандармерия, вирус - Каракачанов! Абе, Нено Димов още ли е под карантина? Да не се окаже, че само той единствен политик не е дал положителна проба и да вземе властта!
  • 22 Род

    14 0 Отговор
    Армията на подчинение на МВР!!!!???? тоя в ред ли е !!!??? Може да изпълнява задачи по искане, след съгласуване!!! Но подчинение, как ще стане, ясно ли му е на тоя полицай или не ??!!
  • 23 Усмивката

    9 0 Отговор
    И кой смяташ че плаща тези милиционери и военни бе , експерте.Ако фалира държавата откъде ще им се плати. Ако полицаите и военните не го разберат своевременно ще има братоубиствена гражданска война.Нужен ни е един по прагматичен и работещ механизъм.Защита и маски за всеки излязъл и дезифинктанти навсякъде. И строг контрол за това. Иначе какво става когато през терасите си разменяме продукти.Карат хората да извършват безмислени ограничения. А бумът от тези глупавите мерки ще го очакваме не след дълго.
  • 24 Тодор Живков

    11 0 Отговор
    "в рамките на компетентността, която има" Какви са те в мирна обстановка? Правителството не прави масови тестове и следователно не се знае каква е реалната ситуация. При 190 болни и само трима починали, за какво реално говорим. Намерисва на своеволия на управляващите. Няма реална информация какво ни очаква, няма данни за да се оринетираме. Ако е военна обстановка - главно командващ е президентът. Ако ще се използва армията, най-добре е Борисов да подаде оставка и да се направи правителство на спасението, което да въведе по-адекватни мерки, насочени към спасяването на хората, а не за спасяването на Борисов.
  • 25 Касчей

    13 0 Отговор
    Мислех, да коментирам тази блестяща идея, но се отказах. Затова ще споделя един виц по темата за ефективността на МВР

    Двама приятели водят разговор:
    - откраднаха ми колата, казва единия
    - обади ли се в полицията, пита другия
    - обадих се, не били те
  • 26 Усмивката

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Един":

    И кой смяташ че плаща тези милиционери и военни бе , експерте.Ако фалира държавата откъде ще им се плати. Ако полицаите и военните не го разберат своевременно ще има братоубиствена гражданска война.Нужен ни е един по прагматичен и работещ механизъм.Защита и маски за всеки излязъл и дезифинктанти навсякъде. И строг контрол за това. Иначе какво става когато през терасите си разменяме продукти.Карат хората да извършват безмислени ограничения. А бумът от тези глупавите мерки ще го очакваме не след дълго.
  • 27 Ммммммм

    15 1 Отговор
    Тя Армията половината бременна,другата половина неразположена
  • 28 откъде ще намери армия

    9 1 Отговор
    Щом ви трябва армия.Повикайте НАТО тогава да ви помага.Нали са ви партньори.
  • 29 Последния софиянец

    12 1 Отговор
    хората в тази обстановка имат нужда от помощ и съпричастие а не от силоваци, които да ги подтискат. Тепърва ще дойде цунамито и тогава ще лъсне истината за „цъфтящата“ ни родина.
  • 30 Гошо

    16 1 Отговор
    Армията трябва да се използва от главнокомандващия на въоръжените сили за да се извърши преврат и да се ликвидира мафията.

    Коментиран от #33

  • 31 До МВР министър Маринов

    11 1 Отговор
    МАРИНОВ, АКО ИСКАШ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ДА СИ ПОЛЕЗЕН, ЗАТВОРИ ЦИГАНСКИТЕ МАХАЛИ. ТО ВЯРНО, ЧЕ СИ ПОЛИЦАЙ, НО В ЮХАН НЯМА ЦИГАНИ.
  • 32 Ква милиция

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Абе":

    Ква милиция бре?
    Нявга да станеш джандарин ти наливаха поне малко акъл в кратуната.
    Е не ,че и тогаз немаше тъпунгери.
    Ама са от кол и въже неуки,не образовани,нисък интелект,да не говорим за елементарна култура или някакви познания свързани със задълженията им.
    Е па върха на глупендарите са ТОЛ джандарите
    7 вида полиция и на първо място по престъпност и на първо място по полиция на череп.
  • 33 Е да де

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "Гошо":

    Са армията,че се използва да запне преврата оти чашата на търпението нс народа робски и глупоста на управляващите от няколко дни преливат.
    Они всичко са предвидили по краварски патент.
    Ноооо бугарите са бомба със закъснител.
    Те това не знаят.
  • 34 Гостилничаря

    2 0 Отговор
    Особено срещу патладжаните.....
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 XXXXXXX

    3 0 Отговор
    ......ТИБАМАИКЯТА !.....
  • 43 Усмивката

    1 1 Отговор
    Много факти потвърждавата че италианците са стигнали до това положение поради липса на елементарни предпазни средства в първите седмици.Това се наблядаваше и при нас, а и до днес и се се неглижира заради тезата че трябва да се наложи военно положение. ,,Някой " умишлено и целенасочено ни тика към този сценари.

    Коментиран от #48

  • 44 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    АРМИЯТА!!!А КЪДЕ Е БРЪКСЕЛ???????НЕЩО ТАКА СТОЛИЦАТА на есъто изчезна бе!!!ИЗЧЕЗНА!...адеее пак....сами сме си виновни и да черпим опит от БАРОН Мюнхаузен....
  • 45 Ачко

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ангел":

    Ще те пусна на ромеите, педро. Къде си ти от цялата работа ве съсел, тъпанар!
  • 46 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    нима значение ,брат ти прочети ,,история на гъшата хуйня,,,!!!Ще разбереш!!!!....СИСТЕМАТА!!!
  • 47 Умно село

    2 1 Отговор
    Ако има в предвид американците в базите си у нас , защото ние си имаме Каракрачанов без армия.
    Такава беше повелята на Промяната от –90-те. Да разпуснем армията и да се спасямаве вкопчили се като зелена муха на ................о.
    Ние приехме всичко на 100 % от препоръките им и
    сега си сърбаме студената попара от това мило лицемерие на новото, което ни Господ ни дари!
  • 48 666 999 666 999 666 999 666 999 666 999

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Усмивката":

    ITALY. E RUSENA OT GORE BE. SMART STUPID !!!!
  • 49 Русенец

    2 0 Отговор
    Само почакай за битовата престъпност. 200 000 са се върнали откак сме в епидемия. Скоро ще огладнеят и ще почнат да търсят.
  • 50 селянин 1

    1 0 Отговор
    Ква армия..ченгетат стигат,Б-Я е на първо место в Е.С.по изразходване на средства по опазване на общ.ред-а по селата старците-гледат как мургавите по сред ден,изнасят покъщината им..Б-я е на последно место в Е.С.по изразходване на средства в здравеопазването и пенсии.
  • 51 Поцо

    0 0 Отговор
    Още един изненадан идиот! Ти бе, келеме милиционерско, не беше ли с биография на пазач/шофьор?
  • 52 Поки

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Веднага !!!!!":

    Не може, няма диплома!
  • 53 Пълни глупости

    1 0 Отговор
    Все едно в една фирма шефа да е на подчинение на работника
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове