Last news in Fakti

30 Март, 2020 08:33 1 741 32

Горанов готви актуализация на бюджета

  • владислав горанов-
  • актуализация на бюджета-
  • извънредно положение

Финансовият министър бе категоричен, че Българската държава не отделя по-малко средства за подкрепа на икономиката в сравнение с други държави

Горанов готви актуализация на бюджета - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

През следващата седмица се готви за предложение за актуализация на бюджета. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов в студиото на Нова телевизия.

Само преди дни финансовият министър заяви в студиото на "Панорама", че това ще се случи, ако и когато управляващите преценят, а иначе финансирането на мерките за интервенция на държавата в икономиката засега се предвиждат от преразпределяне.

"Още следващата седмица ще предложа актуализация на бюджета, свързана с възможността за осигуряване на повече финансиране на българския бюджет, т.е. поемане на дълг, за да има готовност, когато пазарите дадат възможност за това нещо, то да се случи", заяви Горанов.

Милиардът, който ще се добави към фонд "Безработица", за да може да посрещне мярката, свързана със съхраняването на заетост, също трябва да намери място в сметките на държавата.

"Как ще се развие икономическата ситуация, зависи от това как ще се развие кризата с коронавируса, колко дълга и дълбока ще бъде тя, обясни Горанов и не се ангажира с прогноза. След като преодолеем последиците от заразата и се погрижим за живота и здравето на българските граждани, неминуeмо заради ограниченията, които налага пандемията, ще стигнем и до стопанска криза, очаква Горанов.

"Засега предимно са страховете... Много малко сектори няма да бъдат директно засегнати", каза още той и посочи, че няма как кризата да ни подмине, най-малкото защото българските производители са свързани с международни договори и световните пазари. Всички мерки, които се взеха и в останалия свят, с който сме свързани, определено повлияват на бъдещето на всички сектори, които са свързани с експорт.

Усилията на държавата са насочени към запазването на заетостта и работните места, увери Горанов и обясни, че мерките подкрепят именно работодатели, които искат да запазят своите работници. Това се отнася точно до тези работодатели, които само преди два месеца искаха да внасят работна ръка от разни екзотични дестинации и се оплакваха от липсата на работна ръка. Нека сега да покажат своята ангажираност към своите налични работници, призова Горанов.

Финансовият министър бе категоричен, че Българската държава не отделя по-малко средства за подкрепа на икономиката в сравнение с други държави, включително и такива, които се дават за пример като Германия, Италия, Гърция. Той се позова на данните за процент от вътрешния продукт на съответната и на нашата държава.

Също така Владислав Горанов заяви, по повод въпрос за кредитите на физически лица и запорирани сметки и имоти от преди кризата, че няма как държавата да се меси в чисто търговски отношения, но някои търговски банки вече са обявили свои мерки за гражданите.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Баро Вкаров

    19 1 Отговор
    А какво мисли по тоа въпрос бугарина Лахан от Швеция?Още ли се крие от вируса в гъстите швецки гори?
  • 5 БирникЪ

    33 1 Отговор
    3 млрд лева излишък от 2019 (според хвалбите на Пунта Мара). Един милиард нови заеми само за 44 дни. 1.22 милиарда плюс 670 милиона дадени от ЕС за борба с коронавируса. 9.72 милиарда постъпления в бюджета (до 15.03).
    Дотук - 15 милиарда. И (пак според Пунта Мара) сме били вътре с 3.5 милиарда. Което означава, че тоя пъпчив пъпеш и мазната тиква са профукали (или откраднали) над 18 милиарда за три месеца!
    А ние, будалите, събираме дарения и капачки за болниците!

    Коментиран от #7, #13

  • 6 За какво е нужна актуализация на бюджета

    17 0 Отговор
    когато тиквата се разпорежда с него като ЕООД?За него няма закон за бюджета.
  • 7 ВЛАДИ ГОРАНОВ

    4 15 Отговор

    До коментар #5 от "БирникЪ":

    ДНЕС ОТПУСНАХМЕ ПЕТ МИЛИОНА ЛЕВА ОТ БЮДЖЕТА КАТО БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОМОЩ,ЗА ЗАКУПУВАНЕТО НА ВИБРАТОРИ,ОТ КОИТО ИМАТ СПЕШНА НУЖДА ХОРАТА ОТ ПОЗИТАНО 20,И ДОНДУКОВ 2,ВИБРАТОРИТЕ ЩЕ БЪДАТ РАЗДАВАНИ ОТ НАРОДА ПРЕД СПОМЕНАТИТЕ ВЕЧЕ АДРЕСИ,МОЛИМ ЗА РАЗБИРАТЕЛСТВО ПОРАДИ СЪЗДАДЕНАТА СИТУАЦИЯ,И НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ЧИННО ДА СЕ РЕДЯТ НА ОПАШКИ БЕЗ ИЗЛИШНИ ЕМОЦИИ,НЕПОСЛУШНИТЕ ЩЕ БЪДАТ НАКАЗВАНИ.СЪЩИТЕ ЩЕ БЪДАТ БИТИ С ВИБРАТОРИТЕ ПРЕЗ МУЦУНИТЕ,А ПРИ СЪПРОТИВА И Е......НИ.!!!!ПОСЛУШНИТЕ И ДИСЦИПЛИНИРАНИ ЩЕ БЪДАТ ПООЩРЯВАНИ С БОНУСИ,ПОД ФОРМАТА НА ОГРОМНИ ДИЛДА,СТРАПОНИ И САДО-МАЗО АКСЕСОАРИ.!
    ЗА УСПОКОЕНИЕТО НА ДРУГАРИТЕ СЪОБЩАВАМЕ,ЧЕ ВСИЧКИ ВИБРАТОРИ СА ТЕСТВАНИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ВЪРХУ СПОДВИЖНИЦИТЕ НА "БОЕЦ". И. "ВЪЗРАЖДАНЕ",КАКТО И ВЪРХУ ТЕХНИТЕ ЛИДЕРИ ЖОРО ТЪПОТО,И КОСТЯ КОПЕЙКИН.!

    Коментиран от #11, #15

  • 8 чудя се

    9 0 Отговор
    Банките сигурни ли са с депозитите и спестяванията на гражданите в тая криза?Кажете ми какво да правя?
  • 9 Ей го на

    18 1 Отговор
    Бездомника , приютен в огромен апартамент (с кон да препускаш в него) и той "компетентен" ! Цял чувал грехове на гърба му !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 стига вече самолети и глупости

    19 1 Отговор

    До коментар #7 от "ВЛАДИ ГОРАНОВ":

    Кога ще закупите маски,спирт и дезинфектанти?
  • 12 чичо рук

    15 1 Отговор
    А кръстницата му обзавежда вилата!
  • 13 пари няма

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "БирникЪ":

    Така е ма с тоя неграмотен народ няма смисъл от разясняване.Пак ще си го изберат.
  • 14 Цвета

    16 1 Отговор
    Пак щял заеми да взима. Тоя Горанов само това знае-заеми и пак заеми. А кой ще ги плаща е отделен въпрос.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бойчо

    9 0 Отговор
    Човек, който си няма имот, а като държавен служител живее под наем но без пари - този ли ще прави бюджет?
  • 17 смок

    9 0 Отговор
    Е,как да е нямал? Нали накакви имоти имал и апартаменти? Не колкото Цвъки,ама пак имал Горанчо.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Трикстер

    8 0 Отговор
    Горанофф, теб няма да те мислим, защото си уредил родата за 10 поколения напред. Ама нали знаеш, че не сте безсмъртни и някой ден ще отговаряш за греховните си дела. А негативизмът, който провокираш у хората също ще изиграе своята роля и злото няма да те подмине, няма да подмине цялата ви престъпна клика наречена ГЕРБ - ОП и т. н.
  • 20 Той пък един финансист

    6 0 Отговор
    Докога народа ще ви плаща „наема”, докога ще плащаме вашата алчност, лакейство, липса на самокритичност и себеоценка, некомпетентност и липса на нравствени качества?! Кадърните финансисти отдавна не са в БГ. Но май тук далаверата е голяма, а полетът на „сокола” от гнездото в сараите- безконтролен и необезпокояван.
  • 21 безпартиен

    5 0 Отговор
    Дали приема предложения как да си съкрати разходите?Предлагам/не само аз/ всички получаващи заплатите си от бюджета/държавен или общински/ да получават минималната заплата за страната!Това не се отнася за служителите в болници и в МВР!За МВР и всички други министерства и областни администрации да се извърши съкращение на пенсионери "работещи 4 на места за които има кандидати в не пенсионна възраст!Само в МВР има около 4500 човека на пенсия и заплата!Това е един законен начин за източване на пенсионната система!Спрете кранчето и ще видите колко "изтича"месечно.Чак пък толкова да са ценни тези кадри и да няма желаещи за работните им места,не ми се вярва!ега като почнат едни минуси...…..
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Шили и Гела

    5 0 Отговор
    70 % от актуализацията е за нас. Все пак сме крупни „дарители”
  • 24 Руснак антикомунист

    3 7 Отговор
    Кремъл ни унищожава бавно, методично и сигурно с възможно най-лекото генно биологично оръжие! Добрата новина е, че ние руснаците ще оцелеем накрая, както и тези от вас, които имат минимум 75% руски произход! Лошата новина е, че тези от вас , които работят за Кремъл, а това са комунистите, атеистите, атакистите и русофилите и нямат 75% руски произход ще пийнете много скоро една леееедено студена водица в набързо сформираните полеви болници в страната..... Другите, които ще гушнат букета също, поне няма да съжаляват, че са работили досега за Кремъл, за унищожителите си....Слугувайте и работете за Кремъл, очаквайте да ви вкарат парички в кредитните карти, но не се надявайте да ви вкарат руски произход в ДНК - обречени сте....
  • 25 Дон Чико

    8 0 Отговор
    Владко и в бъдеще няма да плаща наем, а Ганьо ще връща заеми та дупе да му е яко. Боко натовеца преведе 2 милиарда долара на америте за 8 самолета. Всяко стадо си заслужава управниците.
  • 26 До педерастчето гораноФ

    8 0 Отговор
    Нинова отдавна ви каза, че трябва актуализация на бюджета, но вие Недоносчета герберски сте Тъпанари!

    Коментиран от #28, #30

  • 27 Горанов е наточил секирата

    5 0 Отговор
    Внимание!!!
  • 28 схемичка

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "До педерастчето гораноФ":

    Друго си е да може да се краде.
  • 29 Дидо

    0 2 Отговор
    Наливайте милиарди в мафиозки руски проекти , банкрут
  • 30 Дидо

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "До педерастчето гораноФ":

    Каква е разликата
  • 31 mazna filia

    0 0 Отговор
    при извънредно положение министърът не се меси в търговски отношения а къде се меси в сладкарницата
  • 32 Салама

    0 0 Отговор
    Какво готви не го знам тоя ! Но му пожелавам да го зготвят в малашевци !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове