Last news in Fakti

13 Април, 2020 14:37 2 398 15

Стриктни проверки на пътуващите около великденските празници

  • проверки-
  • полицаи-
  • празници

Проверките за спазване на дистанция и носене на маски продължават

Стриктни проверки на пътуващите около великденските празници - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Стриктни проверки по КПП-ата в областните градове - това са част от мерките на МВР в дните около празниците.

От началото на извънредното положение са съставени над 2700 акта, съобщи пред бТВ главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Компромиси при пътувания за празниците няма да се правят, предупредиха от МВР.

„Надяваме се КПП-ата да свършат своята работа и това че са празници – в никакъв случай служителите на министерствата няма да бъдат по-лежерни и снизходителни в отношението си. Напротив, те ще бъдат инструктирани да следят основанието за пътуването да е сериозно, иначе хората ще бъдат връщани“, заяви Ивайло Иванов.

Проверките за спазване на дистанция и носене на маски продължават.

„Не трябва МВР да е единственото нещо, което ще ги накара да останат вкъщи, санкциите, които налага МВР, трябва да са последното нещо. Нека да не стигаме до глоби, а всички да имаме самоконтрол и дисциплина. Да останем вкъщи, за да не се налага полицаите да използват тези свои правомощия“, каза още главният секретар на МВР.

Полицията ще следи за струпване на хора около храмовете в предстоящите празнични дни. Армията може да се включи само ако има много заразени полицаи. Засега обаче намесата на военните не е необходима, категорични са от МВР.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    19 6 Отговор
    Долу ръцете от Руската Федерация!
  • 2 Гладен

    36 5 Отговор
    Пълна милиционерщина.
  • 3 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕

    6 14 Отговор
    Айде вземай ги,и ги носи у федерацията
  • 4 Видях един с маска с надпис ДИКТАТУРА !

    28 1 Отговор
    А чеверме под магнолията в Банкя, ще има ли ?

    Коментиран от #7

  • 5 в Англия

    16 3 Отговор
    спират само при нарушение на водачът такива неща няма

    Коментиран от #14

  • 6 Герберастка черна каса

    25 4 Отговор
    Честита ви "Демокрация" по мисирски!
  • 7 Ние сме на всеки километър

    3 19 Отговор

    До коментар #4 от "Видях един с маска с надпис ДИКТАТУРА !":

    Жертвите от комунистическия режим са неизброими,но това не пречи на червената гмеж тук да оплюва правилните решения на правителството и кризисния щаб.Добре че мислещите хора са повече от малоумните в България и на следващите избори ще предпочетат ГЕРБ.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 ✯Партизанския✯0тряд✯

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ние сме на всеки километър":

    Ако са били такива продажни мекерета като теб малко им е било.
  • 9 Кукуригу

    19 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ние сме на всеки километър":

    Така е!На всеки километър сте!И пребоядисаната бивша червена тиква е във всеки телевизор!Само сменихме майор Деянов с "Генерал"Винету!
  • 10 Еблю

    15 2 Отговор
    Това е диктатура, по време на комунизма българите не можеха да пътуват чужбина а сега и в собствената си страна като полицията се използва да се сплашват хората.Използват вируса по предлог да манипулират обществото, впрегнат е целия държавен апарат умират хора с множество заболявания а ги съобщават като жертви на коронавируса. Това тук в България е най голямата измама.
  • 11 Дон Чико

    8 0 Отговор
    А служебни бележки за ада ако пътувам изискват ли?
  • 12 ТРОПЧО

    5 1 Отговор
    КВО ЗНАЧИ КОМПРОМИСИ АЗ ИСГАМ ДА СИ ОБИКАЛЯМ С КОЛАТА НЕ САМ НА УЛИЦАТА ПЪК И СИ ИМАМ ДЖИП И КПП НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ВИИ СЕ ПОБЪРКАХТЕ БЕ ХОРА ГОСПОД ЩЕ ВИ СЪДИ ДЕХО СТРЕСИРАТЕ ХОРАТА С ВАЩИ ПРОСТОТИИ КОИТО ИСКА ДА СИ СЕДИ В КЪЩИ НЕ МУ ПРЕЧИМ НИИ ДЕТО СМЕ НАВЪН НАЛИ ДА СНИМА С ТЕЛЕ ОНА СИ ДА ВИ ПРАЩА СНИМКИ КЛИПЧЕТА И ДА СЕ САМОСАЖЕЛЯВА ДА ИЗКУФЯВА ЩО И НИИ НОРМАЛНИТЕ ДА СЕ ПОБЪРКВАМЕ СТРГИ МЕРКИ ЩЕЛИ ДА ЗИМАТ КОМПРОМИСИ НЯМАЛО ДА ПРАВЯТ ОК
  • 13 торкемада

    0 0 Отговор
    сигурно вече е приготвил и кладите за аутодафетата....
    Ще гори всичко напечатано с изключение на "Винету".
  • 14 Сетих се да ви разкажа нещо смешно

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "в Англия":

    С един приятел пушихме трева докато се возехме в колата му в Англия и паркирахме на един булевард който беше пълен с хора минаваха насам натам и паркирахме да си допушим на спокойствие сплифа (това е голяма трева като цигарите на уйзкалифа) и чингетата спряха зад нас а ние продължихме да си пушим и те стоят и ни чакат да тръгнеме с колата но ние излязохме от колата напушени и си тръгнахме пеша по улицата и никой нищо не ни каза мухахахахаха

    Коментиран от #15

  • 15 Spliff Star

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сетих се да ви разкажа нещо смешно":

    Е да ама това в Англия ... Тук ако беше, ушевите на момента да са ви претарашили колата и да са ви съблекли на средата на пътя ... и то за едно сплифче.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове