26 Април, 2020 06:20 5 927 52

Томина неделя е

  • томина неделя-
  • великден-
  • това неверни-
  • христос

Oceм дни cлeд Възкрeceниeтo Хриcтoc ce явил прeд Тoмa и тaкa тoй caм ce убeдил в иcтинaтa, пaднaл нa кoлeнe и мoлeл Бoг дa му прocти

Томина неделя е - 1
Снимка: БГНЕС

Cветлата сeдмицa зaвършвa c Тoминa нeдeля, пo имeтo нa cв. aп. Тoмa, кoйтo eдинcтвeн oт двaнaйceттe aпocтoли нa Иcуc нe пoвярвaл нa Хриcтoвoтo възкрeceниe.

В тoзи дeн ce чeтe eвaнгeлcкoтo чeтмo зa явявaнeтo нa Хриcтoc нa Cвoитe учeници, мeжду кoитo бил и Aпocтoл Тoмa - eдин oт двaнaйceттe aпocтoли нa Ииcуc, кoйтo нe пoвярвaл нa Хриcтoвoтo Възкрeceниe.

Кoгaтo мълвaтa зa изчeзнaлoтo oт грoбницaтa тялo Гocпoднe ce рaзнecлa, eдинcтвeн aпocтoл Тoмa нe пoвярвaл в тoвa знaмeниe и пoиcкaл личнo дa ce увeри, кaтo дoкocнe рaнитe oт гвoздeитe нa прикoвaния към кръcтa Ииcуc.

Oceм дни cлeд Възкрeceниeтo Хриcтoc ce явил прeд Тoмa и тaкa тoй caм ce убeдил в иcтинaтa, пaднaл нa кoлeнe и мoлeл Бoг дa му прocти.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    16 50 Отговор
    Русофилстващите тука предричат уверено че като свърши Карантината ще започнат едни Протести и Митинги,които ще съборят Правителството и Борисов.Когато обаче това НЕ САМО че не се случи,ами на Следващите Избори Ние ОТНОВО изберем бат Бойко за Лидер на България,тогава всички Русофили-неверници ЩЕ ПАДНАТ на Колене пред него и ще искат Прошка.

    Коментиран от #5, #9, #31, #33

  • 2 Пенсионер 200

    27 7 Отговор
    КАКВО ОТ ТОВА! БУЛЮ БУЛЮ 10 ГОДИНИ БЪРКА В УСТИТЕ НА НАЙ- БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ В ЕВРОПА, ЗА ДА ПРОВЕРИ, ДАЛИ СА ЖИВИ ( ДА НЕ БИ ДА СА ЯЛИ НЕЩО). ТО ТАКА Е НА БЕЛИЯ СВЯТ - ИМА ТОМИНА НЕДЕЛЯ, ИМА И ВИДОВ ДЕН!
  • 3 Е и ?

    24 7 Отговор
    Незнам за неделята,....ДИКТАТУРА Е !
  • 4 Behemoth

    6 6 Отговор
    Цялата тая работа намирисва ...ма много...
  • 5 Ха ха ха ха ха ха

    14 10 Отговор

    До коментар #1 от "оня с коня":

    Провокаторче го раздаваш 😉
    Няма лошо,но си пракалено елементарен и тъп за да ти се върже някой.
    Не ти се вярва,а?
    Ами виж си минусите,ама ти дори от лодката да паднеш, водата не ще уцелиш.така,че продължавай да ни забавляваш тук с идиотизма си.
  • 6 среднощен

    19 2 Отговор
    Свети апостол Тома е събирателен образ на "рационалната вяра". Всеки човек носи в себе си тази вяра - на сетивата и на разумът от този свят..? "...Ако не положа пръста си в раните от гвоздеите, няма да повярвам..." - колко много тези думи подхождат на днешното разбиране за вярата...? След като се уверил в истинността на Възкресението, Св. ап. Тома отива да проповядва в Индия - там той умира, свидетелствайки за своята вяра..! Бог не отхвърля хората с такава вяра! Във вярата също има степени на морална ценност и духовно съвършенство...? "..Блажени са тези, които не са видели и са повярвали..."!

    Коментиран от #8

  • 7 7777

    14 1 Отговор
    Преди повече от два месеца, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от два месеца гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е, коронавируса , дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС.Д-р Москов се хвали, че има чадър от най-високо. Постоянството на този коментар е протест срещу толерантността на правителството към крадците!
  • 8 Офффф...

    4 13 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    ....айде стига бе христосович !
    21-век сме.
    Това не ти е средновековието за чиято тъмнина,мрак,мизерия,смърт,глад и избиване в зверски мъки на 1000-ди невинни жени,деца,мъже стои точно ,,блаженната" ти пропита с кръв исусова религия.
    Вие 2000 години ми го рисувате оня реджеп от израел като норвежец ама иначе ,,вервайте"
    Проповядвай в къщи над тоалетната и не забравяй после вода-та !

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 среднощен

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Офффф...":

    Дайте ми цел и ценност, която в 21-ви век си заслужава да отстояваме...? Еднополовите бракове, гей-парадите, глобалната икономика, корпоративните войни, "удължаването" на човешкия живот с някакви дни...? Вие кажете..? Смъртта идва - ФАКТ! Това ли е човешкият живот - една торба "лайна"...? Без вярата сме точно това - изтичащи в "канализацията на времето" фекалии..? Ще ме разберете напълно в мига на отделянето на душата от тялото Ви - пред лицето на смъртта..? Защото тя идва за всеки - бил той вярваш или невярващ...!

    Коментиран от #12, #15

  • 11 Истината

    8 10 Отговор
    Всъщност Тома изначало не бил под въздействието на опиум понеже в същия ден пропуснал сбирката на апостолите, и за това не видял летящия Исус, а чак след седмица го видял, когато засмукал от новата реколта, от маковите полета на Пилат.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Реалист

    3 9 Отговор

    До коментар #10 от "среднощен":

    Бих ви дал не една,МНОГО ценности на 21 век стига поне една малка част от мозъка ви да не беше промит.
    Това щеше да позволи въпреки фанатизма ви да осмислите и дори може би разберете другата гледна точка.
    За съжаление при вас това е абсолютно
    не-възможно !
    А изтъквайки безспорните минуси на съвремието вие не сте във състояние да изтриете плюсовете или да промените реалноста такава каквато е.
    Християнската религия е доказано НАЙ-кървавата религия в света до момента.
    Религия която проповядва обич и състрадание, а е наложена през вековете чрез зверства,масови убийства и извращения.
    И който си мисли,че всичко това е останало назад във времето,нека погледне по-отблизо армията на господаря на Бг. - фащ !
    Преди войниците да окупират поредната суверенна държава и да започнат масовото избиване на невинни хора,идва пастора който в името на исус ги благославя с молитва.
    Така,че като става дума за ,,лай*на" христовата религия държи до момента 1во място.
    И нека се прави разлика м/у религия и онова в което е вярвал и правил исус.

    Коментиран от #16, #17

  • 13 Ха ха ха ха ха ха

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    ...ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Само едно уточнение, че когато засмукал от новата реколта,бил и още снощен от предният ден 😉
  • 14 Дааааа

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    +++++++++++++++++++++ 👏👏👏👍
  • 15 Така и така

    5 6 Отговор

    До коментар #10 от "среднощен":

    живота е един, защо хората да не си го изживеят по свое усмотрение. ? защо вие например имате желание да се живее по вашия модел , от къде това чувство да отнемате правото на човек сам да избира пътя си ? религиозното натрапничество за мен е също толкова противно колкото и гей-парадите, и нямат спирка целогодишно, през ден, през два ми се натрапват религиозни психарии, които трябва да издържам, гей-парада поне е веднъж в годината. Човечеството трябва да бъде единно и да живее в мир и спокойствие, но това няма как да се случи, докато съществуват различните фантастични вярвания. Не съм съгласен, че без ,,сляпа вяра,, живота е фъшкия, и това е поредното необосновано твърдение, без доказателства. Самият факт, че споменавате еднополови бракове, гей-паради и това, че не ви се нравят, си е чиста омраза и нетърпимост към инакомислещите, а в това нито има доброта, нито състрадание, общо взето вярата не ви е научила на това, което е преподавал Исус. Няма смисъл вече, дойдоха времена, в които вярата трябва да си остане лична, и да не се натрапва на който ви попадне, да не се парадира пред инакомислещите с нея, защото има отвратени от нея, също както и гей-парада, и това е благоразумно и справедливо. Смъртта иде да наистина, и точно това е повод да не се бъркате в личния живот на простичките хорица

    Коментиран от #19

  • 16 среднощен

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Нищо не казвате за смисъла на човешкия живот пред лицето на смъртта..? Не чух нито една логична причина или цел - въпреки многото думи, които сте написал..? Всъщност отговорът ми в #10 е към #8 - не към вас..? Но явно нещо Ви провокира в моята позиция..? Повярвайте винаги ще намирате "провокации" в позициите на другите, докато не се "изясните" със себе си..? Съвестта Ви г-н "Реалист" - там "проверете"..!

    Коментиран от #18, #22

  • 17 И още нещо

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Не само християнската, исляма и юдаизма са с едни и същи основи, като всяка следваща е копирана и преработена от предходната, и наложена на човечеството с терор и кръвопролития, нещо което е в разрез с цялата концепция за добруване и състрадателност
  • 18 Мисля

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "среднощен":

    че ако търсите логика за живота, то трябва да търсите и такава в смъртта, какво логично намирате в нея ?

    Коментиран от #20

  • 19 среднощен

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "Така и така":

    "...Самият факт, че споменавате еднополови бракове, гей-паради и това, че не ви се нравят, си е чиста омраза и нетърпимост към инакомислещите, а в това нито има доброта, нито състрадание, общо взето вярата не ви е научила на това, което е преподавал Исус..."; Много бъркате - не съдя никого..! Вие подменяте, това което Е проповядвал Иисус Христос - в Кана Галилейска Той благослови брака между мъж и жена, не между мъж и мъж...! На никого не се натрапвам - просто излагам позицията си...!!

    Коментиран от #25

  • 20 среднощен

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Мисля":

    За себе си имам логичен отговор за смъртта... Тя е резултат и последица от неправилно употребената свободна воля от прародителите ни Адам и Ева..! Тя е "цената", която изкупи Иисус Христос от самите нас..! Тя е цената да знаем добро и зло, но с личния си опит..? Правилно разсъждавате - по-често трябва да се замисляме за "живота и смъртта"...! До сега нямам нито един отговорил ми "опонент" - все нови се "закачат"...? Да носиш отговорност за това, което говориш или пишеш е много важна стъпка в осмислянето на човешкия живот..!!

    Коментиран от #23

  • 21 Ташунка Витко

    3 3 Отговор
    Чакат ме Вековните ловни полета в Барселона.Началника е с мен.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Защо

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "среднощен":

    Няма нито дума в Библията за Америка или Австралия(континента и държавата).Там пише за негри,бели ,азиатци и римляни,но за индианци и маори - нито дума.Явно и Господ не е знаел какво съществува на територията Земя.Ходил,ходил до края на Земята,за малко да падне,но предшествениците на Винету не забелязал.

    Коментиран от #29

  • 24 среднощен

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Behemoth":

    В този свят не познавам друга биологична форма, която да се нарича и да носи отговорността на "Личността"...? Вашата "дрозофила" каква морална отговорност носи за своите постъпки - тя се води и постъпва само от "вложени" в нея закони...? Нима може да се сравни човешкият живот с този на "мишката"..? Колега, тезата Ви е много "лека"..? Не можете да се "скриете" зад "детерминираното" битие на "дрозофилата" - дори и не знам какво представлява тя..? Личността е такава, когато носи отговорност за постъпките си..!!
  • 25 Много са

    1 6 Отговор

    До коментар #19 от "среднощен":

    противоречията в словата му, и точно за това мисля че не е сполучлива концепцията, а вълшебствата са допълнителен елемент, който буди сериозно подозрение относно истинността за Бог, и най-вече намеренията му. Не казвам, че Вие лично се натрапвате с неясна цел, достатъчно е да знам, че постройките за молитви са достатъчно натрапчиви и противоречащи, особено в кръга на финансирането им, което определено е в противоречие с Исус. В момента, в който разбера, че търговията не се толерира в храмовете, чак тогава бих казал, че цялата работа не е с користни цели

    Коментиран от #26

  • 26 среднощен

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "Много са":

    Има цял един закон писан за да регулира материалните взаимоотношения в религиозните общности - "Законът за вероизповеданията"..? Този закон е напълно хармонизиран с Финансовото министерството..? Какво още искате от Църквата..? Проблемът е в главата на българина...? Но това се отнася не само по въпросите касаещи Православието...?

    Коментиран от #27, #28

  • 27 Друго

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "среднощен":

    имам предвид, не случайно завърших с ,,търговията в храма,, аз лично приемам постъпката на Исус в храма с търговците буквално , цялата работа не подлежи на тълкуване, както често правят в исляма например, и то точно заради тия различия, всеки си тълкува и говори каквото си иска, а би трябвало нещата да се приемат буквално, иначе не виждам как с догадки бихме могли да научим нещо положително
  • 28 И една

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "среднощен":

    свещичка да бъде обект на търговия е вид човешко противоречие срещу собствения им месия

    Коментиран от #30

  • 29 среднощен

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Защо":

    Господ Е знаел и знае всичко! Но ни дава да приемем само толкова знание, колкото можем да "поберем"... Ние сме "крайни", все пак..? Налейте 2 литра вода в съд побиращ 1 литър...? Това че днешното знание на човека надхвърля "западните граници на Испания", защото за древните /там е свършвал света/, по никакъв начин не ни дава право да кажем, че няма Бог!!

    Коментиран от #34

  • 30 среднощен

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "И една":

    ".. Отдайте прочие кесаревото кесарю и божието Богу..." "..Който има уши да слуша, нека слуша..."
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Някак

    0 3 Отговор

    До коментар #29 от "среднощен":

    като че ли заобикаляте или съзнателно си затваряте очите за човешкото своеволие да гласи нещата по лично усмотрение. за какво тогава се на Исус се уповавате след като общо взето не го следвате ?
  • 35 среднощен

    5 0 Отговор
    "като че ли заобикаляте или съзнателно си затваряте очите за човешкото своеволие да гласи нещата по лично усмотрение.."; Точно заради това и пиша по форумите, защото други си "затварят очите" за Истината и говорят лъжа..! Господ Иисус Христос Е Богочовек, Той победи смъртта..! Ние сме смъртни хора и се страхуваме от смъртта - вижте "психозата" от ковит19... Моята теза е, че ако нямаме надежда отвъд границите на този живот, се превръщаме в "роби на страха от смъртта"..! Тази Надежда намираме само и единствено в Името на Господ Иисус Христос! Когато човек срещне Христос, животът му придобива смисъл - въпреки смъртта...!! Това искам да кажа..!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Behemoth

    0 2 Отговор
    Абе тъпанар що ми се банва моментално коментара?

    Коментиран от #46

  • 40 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Behemoth":

    А как стои въпросът за съвестта при "дрозофилата" ? Има ли или няма такова понятие за онзи, "живее пълноценно като ти да си Бог а не свита мишка изпълняваща зададена програма...или има ли санкция, която отделя доброто и злото ? Или " аз живях както исках " и какво оставяш на "другите живи същества"? Доста безпардонно , егоистично и безотговорно. Затова и преди и сега човечеството събира плодовете от тази "свобода".

    Коментиран от #42

  • 41 гост

    1 0 Отговор
    Какво се яде на днешния празник и можели да си пийна?

    Коментиран от #43

  • 42 Наистина ли

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "Не религиозен":

    Искате да кажете, че е егоистично да не следваме фашистките ви идеи, така ли ? Това е пълен абсурд. Според мен прекалявате. Подобно твърдение е изтекъл Мусолини към черноризците, но не относно Бог, а неговата личност. Напротив, за да има смисъл живота, със сигурност не трябва да бъде диктуван от един човек. Това е призив за самоунижение, съжалявам.....

    Коментиран от #45

  • 43 среднощен

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Може... Аз вече си хапнах и си пийнах..., малко..? Тялото все пак гори калории...? Светли празници!
  • 44 Не религиозен

    2 0 Отговор
    …" със сигурност не трябва да бъде диктуван от един човек". Да, разбира се, когато това се отнася за човек, винаги има риск от диктатура и фашизъм. Но Исус Христос е Бог, който дойде да обитава между нас като човек. Смали се и стана подобен на нас, за да премине през живота си на земята като човек, но и като стана подобен на нас, да ни научи и покаже с човешко лице, как трябва да живеем, не като дрозофила...
  • 45 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Наистина ли":

    И когато човечеството не желае да приеме вечните принципи и закони, които Бог - Създателят е постановил с разум , тогава Бог допуска диктаторите, които хващат ръжена ...А Исус каза: "Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя.
    Вземете Моето иго върху си, и научете се от Мене; защото съм кротък и смирен на сърце; и ще намерите покой на душите си.
    Защото Моето ИГО е БЛАГО, и Моето БРЕМЕ е ЛЕКО" (Матей 11:28-30)
  • 46 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Behemoth":

    Може би, защото си мислиш, че живееш "пълноценно като ти да си Бог" и затова ти е позволено да се забиеш в колата, спряла пред теб и да я размажеш, като "Бог".

    Коментиран от #47

  • 47 Behemoth

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Не религиозен":

    Интересно каква е връзката ?Или искаш да кажеш че християнските мишки не вземат наркотици?Ми той Исус е бил дрогАр бе иначе как щяха да му родят в кратуната тия простотии....всичко покрай него говори за нарко комуна....

    Коментиран от #48, #49

  • 48 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Behemoth":

    Как какво ? Давам само един пример за последиците от прокламираното от теб живеене "пълноценно като ти да си Бог"... Има и други. Този е най-"пресен". И защо мислиш, че само употребата на наркотици е причината за това? Най- напред започваш с непокорство към установените норми, после идва ГОРДОСТТА, че "като ти да си Бог" и накрая свършваш като "торба с лайна"- #10
  • 49 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Behemoth":

    И защо пробутваш внушенията, че, "Или искаш да кажеш че християнските мишки не вземат наркотици"? Защото не знаеш или не искаш да приемеш, че много хора, които са приемали наркотици ,след като са приели да следват Исус Христос са били ОСВОБОДЕНИ ОТ ТАЗИ ЗАВИСИМОСТ!!! Ползваш стар и изтъркан похват още от времето на Адам и Ева...
  • 50 мнение

    0 2 Отговор
    Ако наистина съществува Бог, и наистина е сътворил всичко, то трябва да ви кажа, че толкова много зло е създал, че просто не виждам как може да очаква от хората добро. Съветвам ви да го бойкотираме, и ясно да покажем, че няма да толерираме злините, които причинява на невинните, а виновните дори ги награждава, или поне така излиза. Аз не съм съгласен с нечовешкото му отношение. Нямам доверие на хората, и точно за това е редно да прати нов учител-месия, който нагледно да ми покаже и научи, как точно трябва да го следваме

    Коментиран от #51, #52

  • 51 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "мнение":

    Пропускаш още едно действащо лице, което винаги се крие и прехвърля всички отговорности на Бог - неговия Противник - Дявола, известен като Сатана. И той като теб , поради своята гордост и желание сам той да бъде равен с Бог, "посъветва" част от ангелите да бойкотират Създателя. И беше изгонен, заедно с падналите ангели. Сега Е "князът" на този свят, в който живеем и се преправя на " светъл ангел", докато подмолно манипулира, действа чрез разцепление, страх и контрол и прехвърля вината на Бог. И както изглежда успява да заблуди мнозина, особено най-умните...
  • 52 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "мнение":

    В занаята на грънчарите е известно, че Грънчаря слага дръжката на гърнето, където той реши, понеже Грънчарят извайва гърнето...Това за допълнителен размисъл.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове