ФАКТИ.БГ

А1 дари респиратори на болниците в Силистра, Добрич и Монтана, благодарение на хората, които използват Моят А1

Телекомът пое ангажимент да дарява по един лев за всяко плащане, извършвано през Моят А1

Публикувана: 27 Април, 2020 13:14
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 957
А1 дари респиратори на болниците в Силистра, Добрич и Монтана, благодарение на хората, които използват Моят А1
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Първото голямо дарение от кампанията за дигитална солидарност на А1 вече е факт. Още през март компанията обяви, че ще дарява по един лев за всяко плащане през мобилното приложение Моят А1 или портала Моят А1 на сайта А1.bg. До момента кампанията е събрала над 100 000 лева, благодарение на хората, които решиха да останат по домовете си и да платят сметките си онлайн. С тези средства вече са закупени респиратори за три болници в страната – МБАЛ „Добрич”, МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” – Монтана, МБАЛ „Силистра”.

След като през март А1 дари 5 респиратора за сумата от 220 000 лв. на „Александровска” болница в София, в хода на настоящата кампания дарения получиха и болниците в Силистра, Добрич и Монтана. С това А1 показва, че не са забравени и нуждите на лечебните завeдения в провинцията. Респираторите са от най-ново поколение и в последните месеци се превърнаха в дефицитна стока в световен мащаб.

А1 дари респиратори на болниците в Силистра, Добрич и Монтана, благодарение на хората, които използват Моят А1

Дарението би било невъзможно без стотиците хиляди абонати на А1, които спазиха стриктно изискванията за социална дистанция и платиха сметките си онлайн. От резултатите е видно, че кампанията набира скорост и все повече потребители избират плащането през приложението Моят А1 или през портала Моят А1 на А1.bg.

Само през първите две седмици на извънредното положение компанията отчита 260% повече регистрации в портала Моят А1 на А1.bg, 1 044% повече инсталации на мобилното приложение Моят А1 и ръст на плащанията през тях от 50% спрямо същия период на февруари.

Дарителството е само един от стимулите, които А1 въведе, за да стимулира плащането през Моят А1. Всички клиенти на телекома, които платят през приложението или сайта, получават и еднократен бонyс от 10 000 МВ мобилен интернет на максимална скорост. Той е валиден в продължение на 30 дни от датата на активация, като всеки потребител може да реши дали да го използва за себе си, или да го дари на свой близък, който също има мобилна услуга към А1.

Малко след началото на извънредното положение в България, А1 стана първият телеком, който отключи допълнителни безплатни ТВ канали, даде еднократен бонyс за всички частни клиенти на мобилна услуга в размер на 10 000 МВ на максимална скорост, както и по 1000 МВ за клиенти в роуминг в ЕС и по 50 безплатни минути за всички, които се намират в други страни.

А1 дари респиратори на болниците в Силистра, Добрич и Монтана, благодарение на хората, които използват Моят А1

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални yслуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани уcлуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформa за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на близо 5 милиона клиенти. През 2019 г. A1 България отчита приходи от 486,2 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 179,4 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 25 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония (А1) и Сърбия (Vip mobile). Приходите на A1 Group за 2019 година са 4,57 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,56 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.6 от 5 гласа.