Last news in Fakti

29 Април, 2020 10:40 2 597 17

НАП няма да удължава срока за подаване на данъчните декларации

  • нап-
  • данъчни декларации

Всички декларации са вече подадени, заяви говорителят на НАП

НАП няма да удължава срока за подаване на данъчните декларации - 1
Кадър бТВ

Срокът за подаване на данъчни декларации от граждани няма да бъде удължен, съобщи говорителят на НАП Росен Бъчваров пред бТВ.

„Всички данъчни декларации вече са подадени. 8 от 10 декларации са подадени по интернет и това е логично. От месец призоваваме нашите клиенти да не посещават офисите на НАП, защото всичко може да бъде направено онлайн“, каза Бъчваров.

Въпреки това огромни опашки се извиха в големите градове пред офисите на приходната агенция. Според Бъчваров те са изглеждали огромни заради отстоянието, което е трябвало да спазват помежду си чакащите, но са били обслужвани бързо.

Един от градовете, където се извиха огромни опашки бе Бургас, но сега ситуацията бе много по-добра и никой не чака, установи кореспондентът на bTV. Офисът на приходната агенция вече отваря с 1 час по-рано. Опашки вече няма, а потоците на влизащите и излизащите са разделени при спазване на мерките срещу разпространение на короавируса.

Около 900 000 души имат ПИК и подават декларации електронно. През последния месец имало засилен интерес към издаването на персонални идентификационни кодове и са издадени още 50 000. 30% от чакащите на опашките са били в офисите на НАП за тяхното получаване.

Макар издаването на ПИК да се може да се заявява електронно, то получаването му трябва да става персонално с представяне на лична карта, за да не се стига до злоупотреба и някой друг да получи Вашия идентификационен код, обясни Бъчваров, който е категоричен, че номерата са били давани изключително бързо - „за 30-40 секунди“.

Възстановяването на ПИК обаче може да бъде издадено дистанционно чрез проверка на самоличността по телефона и изпращането на номера на имейл адреса, с който се е регистрирал получателя му при издаването.

30 000 декларации са били подадени в рамките на вчерашния ден, което е своеобразен рекорд, разкри Бъчваров.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    23 2 Отговор
    Вчера се разбеснели банда данъчни из квартала. Не стига че работим само за вкъщи на загуба. Пратиха ми един шпионин по сандали и къси гащи, ама вече ме бяха предупредили. К.р!!! Така помага държавата на малкия бизнес. Гледа да ни довърши.

    Коментиран от #7, #10

  • 2 безгласен гласоподавател

    24 2 Отговор
    От липсата на едни дребни жестове от страна на държавата ние разбираме, че във ваше лице имаме мащеха, а не майка-закрилница. Ето защо не обичаме държавата си.

    Коментиран от #11

  • 3 Рошко

    16 1 Отговор
    Има си хас, те са последния куршум в ковчега, докато се опитваш да оцелееш
  • 4 ГА-ДО-ВЕ ❗❗❗

    21 0 Отговор
    Защо бе гадини нещастни ?
    Медиите опищяха какво ли не,че НАП удължава сроковете,а в същото време НИКОЙ не ацентира в/у това,че всъщност сроковете за физически лица не са пипнати и с 1ден+ ! ЗАЩО ?
    За да цапнете глобички на хората,нали ?!!!
    Аз и жена ми сме сред най-рисковата група и се изолирахме от ден 1-ви в едно малко село на 260км.от нашият град.
    ПИТАМ, откъде по дяволите да знам,че пътувайки на 12 март няма да мога физически да се прибера до 30 април ?
    Звъня в НАП и питам ,,може ли да направите изключение някакво ?
    Все пак това е ИЗВЪНРЕДНО положение и няма как всичко да е за наша сметка без държавата да проявява елементарно разбиране.Ситуацията е прецедент!"
    А оная ми хленчи насреща...ми разбирам ви,ама няма как да ви помогна.
    Не познавам дума с която да мога да ви окачествя твари долни.
    Не се разл.по абсолютно нищо от оня наркоман който нагло уби М.Цветков.
  • 5 тариката

    19 0 Отговор
    що не съберете данъците от собствениците на бугатита, ролсове и бентлита а ? ? ама те не декларирали доходи !!! хахахаха смешници....
  • 6 Лекар БГ

    3 10 Отговор
    В рамките на 20 мин.,счетоводителката пусна ГДД електорнно.Още през март.Платих и годишното изравняване.През телефона.
    Значи,само с мрънкане не става.Ел.подписът е вече норма.Колкото и да е загубено във времето,"електронното правителство" на Дончев,колкото и кинти да са откраднати за него,все пак е далеч по-нормално,в 21в.,да се контактува с институции електорнно.

    Коментиран от #9, #14

  • 7 Прав си !

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Затова всеки да гледа и мисли как да го забие в гърба на държавата ама тъй по-дълбоко.
    Това е задължение на всеки!
    Каквото почукало, такова и отворило.
  • 8 111

    11 0 Отговор
    За мен интересна тема е колко човека се водят на щат в НАП и не само, какво работят, какви възнаграждения получават, какви допълнителни бонуси получават и колко човека са назначени в последните години, поради каква причина и въобще така ли смята да продължава това управление.
  • 9 Реалист

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лекар БГ":

    Това,че ПРИ ТЕБ ! нещата са се развили докторе по този начин не уеднаквява реалноста и за останалите въобще !
    Коментара ти е абсолютно безмислен.
    Дано поне като лекар си ,,стоиш на мястото"
  • 10 гост

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Това е като онези данъчни, които тропали хоро два часа с бабите от Марково, за да издадат акт за липсваща квитанция при събирането на такса от 4лв. В същото време безработни карат нови коли, живеят в палати и нямат една стотинка платен данък, ама тях няма кой да ги гони. Това грозното. Разбирам да са заети основно с големите измами, да намалят точенето на ддс, да не опрощават по 10млрд. годишно на крадците- да, ще се съглася с кокошкарските гонки, ама сега е просто репресия.
  • 11 Абсурдистанска реалност.

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "безгласен гласоподавател":

    ➕➕➕ от мен братле !
    Точно заради такива неща патриот се става !
    Не се раждаш патриот.
    Патриотизма е лукс, който държавата трябва да заслужи.
    Неможе геноцид и плюене в лицето на бг.данъкоплатец и после,,амъ бъдетИ патриоти"
    🖕🖕🖕 за държавата !
  • 12 Митю

    3 1 Отговор
    Системата си отива заедно с лъжата че парите трябва да останат като разменно средство! Медиите ще трябва да осъзнаят това иначе ще бъдат пометени заедно с властелините опитващи се да закърпят системата.Медии говорете истината и преходът ще бъде по безболезен !
  • 13 ТРОПЧО

    4 1 Отговор
    ЗА НАП НЯМА КАРАНТИНА НИ ПАНДЕМИЯ НИ Е ИНЕМИЯ ТЕ СИ ТЪРСЯТ СВОИТО 60 НА 40 АААА ТОВА Е УЛОВКАТА УТРЕ ЩЕ ВИ КАЖАТ ВИИ РАБОХИХТЕ НИИ ВИ ПОМАГА МЕ ДАВАИХЕ ПАРИ НЯМА ПРОШКА И ТОГАВА ЩЕ ВИ СЕ ИЗЯСНИ ПОЛОЭЕНИЕТО АМА ЩЕ Е КЪСНО БРАТЯ ЩЕ ИМА ФАЛИТИ ЩЕ ИМА ИЗЗЕМВАПЕ НА ФИРМИ НА АКТИВИ ИМАМ ПРЕДВИД ЗА ТОВА Е ВСИЧКО ТО Е С ДЪЛГОСРОЧНА ЦЕЛ НЕ СИ МИСЛЕХЕ ЧЕ НЯКОИ МИСЛИ ЗА ВАС НЕЕЕ ПРОСТО ВИ ПОДКАРВАТ КЪМ КОШАРАТА И СЛЕД ТОВА ЩЕ Я ЗАТВОРЯТ И ВИИ ЩЕ СТЕ ВЪТРЕ КАТО СТАДО ОВЦЕ ДА ЗНАИХЕ ПОМИСЛЕТЕ ДОБРЕ КАТО СЕ ХВАЩАТЕ НА УЛОВКАТА НЕ Е БЕЗЦЕЛНА ТЯ
  • 14 Майка БГ

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Лекар БГ":

    Детето ми кара Джипка,ама аз от 10 год.не подавам данъчна декларация.Все пак във ерата на Боко сме.
  • 15 Държавата трябва да солидарна с бизнеса

    2 1 Отговор
    И НАП трябва да се разпусне за една година........Стига сте стригали бедния народ
  • 16 Тоя Бъчваров откъде взима заплата

    2 1 Отговор
    Оставете хората да дишат и стига сте ги тормозели
  • 17 JEFF

    0 2 Отговор
    Правилно. Декларират се приходи и разходи за 2019 г. , които трябва да обложат .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове