Last news in Fakti

30 Април, 2020 18:00 4 626 64

Заразените с коронавирус у нас минаха 1500

  • заразени-
  • covid-19

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 66

1506 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 18 нови случая, като 2 са в област София, 13 в област Видин и 3 в област Ямбол.

Лабораториите продължават да работят. 317 са лицата с потвърден COVID-19, настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 40 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина – към 30 април: 751 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 755 на жени.

Към 30 април, 17.00 часа, регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 43; Бургас – 47; Варна – 26; Велико Търново – 22; Видин – 103; Враца – 7; Габрово – 6; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 67; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 26; Перник – 13; Плевен – 146; Пловдив –73; Русе – 13; Силистра – 5; Сливен – 45; Смолян – 34; София – 713; Стара Загора – 37; Хасково – 17; Шумен – 4, Ямбол – 13. 164 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 66. В областната болница във Видин е починал 73-годишен мъж. Пациентът е страдал от мозъчно-съдова болест и хронична бъбречна недостатъчност. Прекарал е и инсулт. Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалия мъж.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Процесор Кучков

    40 17 Отговор
    А безработните ще минат 1.500 000 хиляди души Алабуги

    Коментиран от #38

  • 2 Terenski

    32 14 Отговор
    Утре ще са общо 1555 заразените

    Коментиран от #54

  • 3 афроамериканец рискова група

    33 2 Отговор
    Епидемиологичната картина е ясна. Де има от братчедите, има и огнища. Само в Лудогорието няма вирус, щото там са само турци.
  • 4 Гост

    39 9 Отговор
    Утре сутринта ще са 51,може да не гледате брифинга.....пардон,епизода от сериала

    Коментиран от #6

  • 5 На коя цифра заразени

    19 3 Отговор
    Ше има заря и банкет😂😂😂😂😂😂😂 че с тва ежечасово броене натам отиват нещата 😂😂😂😂
  • 6 къртица в щаба

    32 8 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Утре ще са повече, понеже е петък, трябва да ви държи влага за целия уикенд. 😷
  • 7 Boy&Co ltd

    37 6 Отговор
    Днес гледах по БНТ филма заснет в Пирогов, който показва как диагностицират и лекуват болните от Короната. През целия филм ни един пациент не се изкашля. Абе все едно гледах филм за спечелилите от държавната лотария на Черепа.

    Коментиран от #26

  • 8 emo

    29 5 Отговор
    Ало щаба, нещо да не сте сбъркали, вчера 50, днеска 18. Да не сте сменили алкохола? Ако тръгнат да намаляват още ще ви закрият щаба. Сигурен съм, че си пожелавате: утре 100, вдругиден 200, да капят заплатите.
  • 9 Утре сутринта оня пак ще откачи

    26 4 Отговор
    Моля Ви, когато Ви плашат поне малко давайте вид на изплашени, иначе се губи смисъла.
  • 10 Барселона Чао

    32 4 Отговор
    загубилите работа заради щаба колко са?
  • 11 Барселона Чао

    26 3 Отговор
    Щаба ще работили на първи май?

    Коментиран от #15

  • 12 Светия Синод

    22 4 Отговор
    Реши!-в чест на Гергьовден да замени иконата ,,Свети Георги убива змея'' да се замени с иконата-,,Свети Бойко Масконосец убива вируса с багер!''
  • 13 Centurion

    32 3 Отговор
    Да 1500 установени,без сериозни проблеми в същото време за 50 дни грубо от рак инсулт и инфаркт са починали 15 000 ,ама това не е важно,важното е да се говори за короната и да играете чуждата игра!Вашата работа изглежда по следният начин.Цялото тяло е в метастази но те се вайкат за порязаното пръстче,на лявата ръка.Помияри долни!
  • 14 стоян георгиев

    16 29 Отговор
    интересно тия под мен дето пишат че няма вирус що не се хванат доброволци в някое инфекциозно по големите софииски болници?хем ще докажат нагледно лъжата на правителството.има и по-хард вариант предложен от един от лекуващите лекари в александровска.тои търси усилено доброволци за по няколко дълбоки вдишвания от апаратите за обдишване на които са закачени болните.само че мераклии няма ни за първия ,ни за втория вариант.иначе диванни убиици бол.сега ще има поне 100 пост с обиди към генерала и екипа му.та другари опцията стои ,докажете че няма вирус и че всичко това е манипулация!!!!

    Коментиран от #23, #24, #25, #53

  • 15 emo

    21 8 Отговор

    До коментар #11 от "Барселона Чао":

    Да, щабът си има норма, всеки ден по 50-100 заразени, иначе няма как да пискат, че леглата свършвали. Махайте тия мерки, за да не ви махне вас народа.
  • 16 куку

    12 7 Отговор
    Ей тея от София не спряха да се разхождат във Видинско :) Спрете се бе!
  • 17 майтапчийски

    12 12 Отговор
    БЪЛГАРСКА ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АРМИЯ - Треньор №1 на България по футбол ще замени проф. Мутафчийски начело на Националния оперативен щаб, считано от първия извънреден брифинг по нощите днес-утре.
    Рокадата е предприета, за да се осигури на населението по-стегната, конкретна и вдъхновяваща информация, след като се чу дюдюкане и нарастващо недоволство от споделяните тревожни новини, спекулации и заплахи.
    "Аз ще казвам нещата такива, каквито са - петдесет на петдесет, а не шеесе на четирсе. Не ме интересуват корани, вируси, дезинфектанти, разредители. Имаме тежка задача, която трябва да посрещнем леко и с настроение. Да се защитаваме, но да хвърляме и по очичка напред в атака" - коментира Пенев. Легендарният футболист и треньор обяви, че запазва "Мутафджич" в състава, както и тоя с мустаците, но ще разчита в екипа си на още двама, едни трима и тези с пагоните, "защото сме армейци, въпреки че сега не е важно кой син, кой червен и кой е гербаджия".
  • 18 А бе

    15 9 Отговор
    Мнoгo интeрecнo вceки дeн дa пишeм кoй умрял oт кoрoнaвируc! Щo нe пишeтe зa ocтaнaлитe някoлкocтoтин души, кoитo умирaт нa дeн в Бългaрия, някoи oт кoитo oщe дeцa? Щo вcякa минутa нe пишeтe кoй и oт кaквo умрял? Дaйтe пo тeлeвизиятa дa глeдaмe цял дeн кoй бил умрял! Тoвa ли трябвa дa ни интeрecувa? Игрaeтe му пo cвиркaтa нa oня c Нaпoлeoнoвият кoмплeкc. Нa нeгo тoвa му e ocнoвнaтa рaбoтa, дa ни кaзвa кoлкo ca умрeли oт кoрoнaвируc и дa ни плaши дa cи cтoим вкъщи. Ceгa му e пaднaлo дa кoмaндвa нaрoдa и дa ce изявявa кaтo cпacитeл, caмo нe знaм кaк щe ce рaзбeрaт c Тиквaтa кoй дa e иcтинcкият Cпacитeл!
  • 19 Гешо Опегето

    13 10 Отговор
    Тва нашто Годжи голяма работа бре!По великан и от Кадафито и Фидел Кастро !Ония ква власт имаха и само полковници станаха,а нашия хем гемерал хем майор,хем професор хем доктор,хем коремен фирург хем вирусолог,хем началник Болница хем началник ШТаб.Направо му дайте не държава ами цял континент да управлява! Такова голямо Нищо надали ще се роди втори път!
  • 20 GOST

    11 10 Отговор
    Днес в България новите заразени са 18. О извинете грешка ,НЯМА ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ .ЩАБА Я УНИЩОЖИ.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ТОЙ

    13 8 Отговор
    Пишете колко десетки умират дневно ,защото реално нямат достъп до медицинска помощ.
  • 23 Boy&Co ltd

    10 7 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Те там случайни хора не вземат. Аз съм съгласен да влезна в инфекциозното в ВМА и Пирогов чисто гол и да стоя два дена. Обаче след това искам в Шведска болница да ме изследват за корона.

    Коментиран от #63

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Госあ

    5 10 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Защото са абсолютни селяндури. Затова. После ше реват с пълно гърло обаче като стане "бау" . Затова тояга за низшата прослойка.

    Коментиран от #64

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ivan

    13 6 Отговор
    Браво,минаха 1500. След 20-25 години ще минат милион,а след два века цяла България ще го преболедува.
  • 28 Съд за шайката ГЕРБ

    19 15 Отговор
    Уважаеми сънародници ! Българи, на 14 май в 12 часа започва грандиозния ,безсрочен многохиляден протест на единствената опозиционна политическа партия в България "ВЪЗРАЖДАНЕ" за оставка и изправяне пред правосъдието на ГРАБИТЕЛСКАТА клика и крадлива шайка с абревиатура ГЕРБ начело с техния ментор главатаря на тежката организирана престъпност в България лицето Бойко Методиев Борисов! Същото това арогантно и крадливо същество преди седмица имаше наглостта да каже- "Няма да раздам по 350 долара на калпак в страната както направиха в Албания! Ще пазим парите . Ако раздам на 7 млн.човека по 350 долара са 3 млрд.и половина"....Борисов нали преди 2 месеца твърдеше че имаме 10 млрд.лв.валутен резерв и 3 млрд и половина бюджетен излишък?! Нали тези пари са точно затова , при подобни кризи да се подпомага с тях населението?! Откога пазиш парите? Или пазиш нашите пари от самите нас? Става ясно че този валутен резерв и бюджетен излишък са били само на книга ! В действителност парите отдавна са откраднати от шайката и кликата ГЕРБ! Само един пример дадох а ако започна да изреждам всичките кражби на хунтата няма да ми стигне полето! Затова всички честни и онеправдани Българи да излезем на 14 май! Няма кой друг да води тази битка вместо нас ! ЩЕ БЪДА ТАМ !

    Коментиран от #30, #31, #35, #37, #52

  • 29 Max

    7 3 Отговор
    Отдавна,отдавна са минали 1500,много повече са.Престанете с тая олигофрения.
  • 30 Стойко

    17 10 Отговор

    До коментар #28 от "Съд за шайката ГЕРБ":

    И аз ще бъда там! От Велико Търново тръгваме 40 автомобила и 200 души! И ще искаме вече не само оставката на корумпираното правителство опоскали страната като термит , но и незабавен арест и народен трибунал за крадците!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Винету от Банкя

    9 6 Отговор
    Давайте по смело с бройката бре! С това темпо докато стигнете 10 000 те хората ще умрат от старост и глад!
  • 34 стратег е този вирус

    9 2 Отговор
    Вирусът се прегрупира и подготвя за същинска атака около парламентарни избори , предсрочни или редовни , ще удари мащабно. Зададат ли се такива ще има яростна атака с масово поразяване.
  • 35 защо си мислиш

    14 11 Отговор

    До коментар #28 от "Съд за шайката ГЕРБ":

    че карантината ще свърши на 13 май? не по-рано от април догодина ще е. Бойко трябва да е пил дезинφектант,да разреши протест срещу себе си.
  • 36 От Народа

    9 1 Отговор
    Ей, журналистчетата това вече дотегна на народа. Стига вече! Хахахахаха. То повече хора умират от ПТП-та. Питайте кога се очаква следващия ПИК или новото заразяване на Софиянци шамана Мутафчийски. Хаххаха
  • 37 ГЕРБер-богаташ

    12 4 Отговор

    До коментар #28 от "Съд за шайката ГЕРБ":

    Аз пък няма да дойда на протеста срещу правителството! Доволен съм от управлението! Пиша си фалшиви фактури по ДДС и си правя по 2 Бона на ден! Никой не ме закача! Няма да дойдат и 630 хиляди държавни служители които сега работят на непълен работен ден, но си вземат пълните заплати! Няма да дойдат и 175 хиляди учители които са разпуснати вече 2 месеца и нямат учебни занятия ,но си вземат също пълните заплати! Няма да дойдат и 45 хиляди военни , които не са в поделенията а в домовете си заради извънредното положение но също си вземат пълните заплати! Няма да отидат и служителите в министерствата,в общинските и областните управи,служителите в НОИ,НАП и т.н.Ще отидат може би само бедняците които блъскат за 800-900 лв.колкото да си покриват само храната,транспорта и битовите разходи. Но ние от ГЕРБ ще ги смажем защото и властта и парите са в нас!

    Коментиран от #41, #42, #44

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 azko

    10 0 Отговор

    До коментар #37 от "ГЕРБер-богаташ":

    Иронично,,,,,, но вярно. Жалко. А иначе се осигурявам на пълния си доход. Ооооще по-жалко.
  • 42 Антитрол

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "ГЕРБер-богаташ":

    Прав си само където малко си завишил бройките - с ромите сте по-малко от милион и половина (изборите го доказаха). А останалите които блъскат за 800-900 лв.колкото да си покриват само храната,транспорта и битовите разходи сме много повече.

    Ама сега май и ромите не можете спечели.
  • 43 хипстер

    2 0 Отговор
    Сапунката продължава

    Сапунджийски
  • 44 Оня

    4 6 Отговор

    До коментар #37 от "ГЕРБер-богаташ":

    А преди ГЕРБ си живеехме царски , а ? А оня ръбавия дето една година протести и контрапротести и те така, той щеше да оправи работата , а ? Импексова , Галева , и Фатмака , тва ли са Ората ? Те ли ще оправят нещата ? За един преАтел питам ! И кога ще е протеста ..

    Коментиран от #45

  • 45 ЕТО КАК ЖИВЕЕХМЕ ПРЕДИ ГЕРБ

    10 13 Отговор

    До коментар #44 от "Оня":

    БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА КОЯТО СЛЕД ВЛИЗАНЕТО СИ В ЕС СТАНДАРТА НА ЖИВОТ Е ПО НИСЪК ОТ ПРЕДИ!!! ВЛЯЗОХМЕ 2008 Г. А ПАРТИЯ ГЕРБ УПРАВЛЯВА ОТ 2009 Г. ВЕЧЕ 10Г. ТОЕСТ ОТ ВЛИЗАНЕТО НИ В ЕС ДОСЕГА ПОЧТИ ИЗЦЯЛО УПРАВЛЯВА ГЕРБ. РЕЗУЛТАТА ПО НИСЪК СТАНДАРТ ОТ ПРЕДИ ВЛИЗАНЕТО НИ КОЕТО Е ПОТРЕСАВАЩО. НЕ МОЖЕ ДА СМЕ 10 ГОД.СТРАНА ЧЛЕН НА ЕС А ОГРОМНА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ДА ИЗПИТВА ТРУДНОСТИ ДА СИ ПЛАТИ ОТОПЛЕНИЕТО,ДА СЕ ЛИШАВА ОТ ПЪЛНОЦЕННА ХРАНА И НОВИ ДРЕХИ И ПРОСТО ДА СЪЩЕСТВУВА. ВСИЧКО ТОВА Е СЛЕДСТВИЕ ЗАЩОТО МУTРATA И КЛИКАТА КРАЙ НЕГО КРАДАТ КАТО ОТКАЧЕНИ. ЗА 10 ГОД.БЯХА ИЗТЕГЛЕНИ 43 МЛРД.ЗАЕМИ КОИТО НЕЗНАЙНО КЪДЕ ПОТЪНАХА?!?! ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ ОТ 10.80 ЛВ.ПРИ СТАНИШЕВ СЕГА СА 22 ЛВ. КОИТО НЕЗНАЙНО КЪДЕ ПОТЪНАХА?!?! ВИНЕТКИТЕ ОТ 53 ЛВ. ПРИ СТАНИШЕВ СЕГА СА 97 ЛВ. А ДУПКИТЕ ПО ПЪТИЩАТА ОЩЕ ПО ОГРОМНИ. ЦИГАРИТЕ НАПРИМЕР МАРКА РОТМАНС 2.30 ЛВ. ПРИ СТАНИШЕВ СЕГА 5.30 ЛВ. КАТО АКЦИЗА ОТ ТЯХ НЕЗНАЙНО В ЧИИ ДЖОБОВЕ ПОТЪВА?!?!? А ДАНЪЦИ НА ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ И ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ УВЕЛИЧЕНИЕ 3 ПЪТИ ПРЕЗ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ. ЗА ДВУСТАЕН АПАРТАМЕНТ СМЕТКА ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО ПРЕЗ ЗИМАТА ПРИ СТАНИШЕВ 100 ЛВ. СЕГА ОКОЛО 250 ЛВ. НЯМА ДА МИ СТИГНЕ ПОЛЕТО ЗА ВСИЧКИ СРАВНЕНИЯ ОТ ТОГАВА И СЕГА! СЛЕД ВСИЧКИ ТЕЗИ ФАКТИ ИМА ЛИ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН ДА ГЛАСУВА ЗА ШАЙКАТА И ГРАБИТЕЛСКАТА КЛИКА ГЕРБ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА КОНТРОЛИРАНИЯ КОРПОРАТИВЕН ВОТ НА ТЪРТЕИТЕ НА ЯСЛАТА НА ГЕРБ И КУПЕНИЯ ВОТ В ГЕТАТА??!??

    Коментиран от #46

  • 46 Прав си

    7 13 Отговор

    До коментар #45 от "ЕТО КАК ЖИВЕЕХМЕ ПРЕДИ ГЕРБ":

    Забравяш че преди 10 год.при правителството на Станишев 1 кубик вода бе 0.78 ст.а сега е 3.60 лв. Също така хляб Добруджа 650 гр.бе 0.46 ст.а сега е 1.05 лв. Всички цени са се увеличили през периода на управлението на Борисов 3 пъти а заплатите 2 пъти. Това се казва драстично смъкване на жизнения стандарт. Наистина е прецедент!!! Няма страна която след влизането си в ЕС да не е вдигнала жизнения си стандарт само България го смъкна след влизането си...А причината вярвам на всеки е ясна....

    Коментиран от #49

  • 47 Васил

    4 3 Отговор
    Нормално за Бай Ганьовците от България никой не спазва карантината всички се мислят за безсмъртни.
  • 48 ТОЙ

    7 13 Отговор
    Айде на бас ,че преди 13,05,2020 заболелите рязко ще нараснат ,за да не махнзт ИНЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ.
  • 49 Иван

    8 14 Отговор

    До коментар #46 от "Прав си":

    Това е напълно вярно което сте написали и са точни цифрите. Ще дам и аз 1 пример- 2008 г.( последната от мандата на правителството на Станишев) за Коледа майка ми получи 200 лв.коледен бонус. Станишев 4 години даваше по една пълна пенсия на всеки пенсионер за Коледа. Майка ми тогава вземаше 200 лв.пенсия. Сега взема 300 лв.и получава по 40 лв.за Коледа. Спомням си също че с нейния бонус си платих Гражданската отговорност на колата в Алианц която беше 99 лв.и ми останаха 101 лв.само от бонуса й за Коледа от Станишев. А сега гражданските отговорности са по 300 лв.а бонуса по 40 лв. Също така всички работещи не само пенсионерите вземаха и по 13 заплата. Е може да направите сравнение тогава и сега при 10-годишното управление на ГЕРБ
  • 50 Поемане на отговорност от правителството

    4 4 Отговор
    И ОСТАВКА Е ДЕМОКРАТИЧНИЯ ПЪТ. Наркомания, убийства, ПТП, кражби, корупция, изнасилвания всеки ден най-малко по 2-ва случая. Това правителство НЕ СЕ СПРАВЯ С ОСИГУРЯВАНЕ НА РЕД, СПРАВЕДЛИВОСТ и БЛАГОДЕНСТВИЕ на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. ОСТАВКА!!!
  • 51 Аз казах

    5 2 Отговор
    Искам някой журналист да зададе въпроса на Щаба: Вярно ли е, че има болници, в които лекари предлагат по 1000 лв на човек, за да го пишат болен от Ковид - 19? Мен лично няма да ме учуди да е истина, даже съм почти сигурен, че е вярно! Простата логика гласи: 10 мед. работника на смяна, ако имат контакт със "заразен" получават по 1000 лв за борба на първа линия! Ами защо да не жертват по 100 лв да има и за "заразения"?Да се самосезират и да почват проверки..да не се окаже,че броиките са по-малко?!Ако това се окаже вярно, какви ще са наказанията за виновните? А как ще компенсират хората, които съвестно стоят без пари и психясват?Има медици и полицаи, които заслужават допълнителен доход, но има и утайки между тях, които сега е момента да се отсеят, за да спрат да се приемат болни заради фалшиви клинични пътеки... по принцип.
  • 52 pepy

    14 4 Отговор

    До коментар #28 от "Съд за шайката ГЕРБ":

    ".... единствената опозиционна политическа партия в България "ВЪЗРАЖДАНЕ"..."

    То пък една партия, то пък една опозиция... Всеки има право да мечтае... дано поне копейките са истински...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 прочетено във фейса

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "дафта буле со мангес":

    Шефът на онкологията рече - "Около 48-49 души умират дневно от рак в България". Толкова общо пък умират у нас месечно от коронавирус. И това е така не защото не ходите в парка или защото в Щаба са им свършили чувалите за трупове. Какво има повече да говорим? Слушахте ли д-р Антония Първанова по bTV? И както каза тя, просто следете парите. Толкова по въпроса с прословутата пандемия. Правят ни на идиоти. Глобално. И не защото коронавирус няма или защото той не може да има летален край, а просто защото има още около 1000 други смъртоносни болести от които може да умрете още днес. Но не съм чул, някой да иска да ни държи вкъщи, защото горим боклуци, въздуха е брутален и сме на първо място по рак на белия дроб в Европа и света. Нали така или бъркам? А на онези, чакащите да умрат на дивана вкъщи, искам единствено да кажа, пийте дезинфектант!
  • 59 Baris М@нгу

    6 7 Отговор

    До коментар #53 от "Дунавски юнак":

    Туй бутиково вирусче показа краха на здравната система в България. Щом нямало уж достатъчно легла, при положение, че в болниците са 300 човека, тогава закъде сме тръгнали ? Къде са отишли нашите пари ? Всяка година се дават по 4-5 милиарда за здравеопазване, а непрекъснато лекарите реват, че нямало пари. За 10 години това прави 50 милиарда лева! За тия пари 5 ваксини и още 2 пъти по толкова лекарства да са измислили срещу коронката. А те разчитат на топлото време и на малкото тестове. Гола вода сме, а се хвалим, че сме уж едни от първите в Европа. Къде са парите ? Обществена тайна е, че почти всеки пациент плаща 2 пъти - веднъж от здравната каса, когато е здравно осигурен и 2 път му искат други пари в болниците за "дофинансиране", "медикаменти", "обслужване", "изследвания", "допълнителни разходи". В частните болници един преглед от 15 минути струва по 160-200 лева. Къде отиват парите?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Cannonball Run

    2 9 Отговор
    От статистическа гледна точка. данните и графиките, които изнасят от НОЩ нямат никакъв смисъл и не носят информация. В същото време от НОЩ не дават никакви цифрови критерии за аргоментацията на която и да е мярка, която се взема. Всичко се прави на тъмно и по субективен начин. Имам чувството, че прогнозите им се правят, като хвърлят (шарен) боб.
  • 62 Кирил

    4 2 Отговор
    Другите градове трябва да вземат пример от Разград и Търговище няма изследвани няма заразени
  • 63 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Boy&Co ltd":

    взимат всякакви хора за доброволци.утре отиваш и почваш и няма нужда да си гол.само че да ти кажали кво ще стане?няма да си мръднеш пръста.тва е манталитета на българския мранкялник.мрън,мрън,мрън...лошото е че сега точно режете клона на които седите.ако пламне у нас пандемия няма кои да ни спасяваме нямаме и 10% от капацитета на италианци и испанци и ходи пали свещи на мутавчииски щото тои е основната причниа тук умрелите да са 60 ,а не 6000!
  • 64 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    много си прав уви!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове