9 Май, 2020 15:28 4 373 55

Всички лекари от болницата в Карлово подадоха оставка

  • лекари-
  • оставки-
  • карлово

До момента спешната помощ в Карлово е обслужвала население от 50 000 души

Всички лекари от болницата в Карлово подадоха оставка - 1
Снимка: Shutterstock

Остра криза за медици в Карлово, след като целият състав на местната болница подаде оставки. Лекарите и медицинските сестри са провокирани от решение на Областния кризисен щаб да бъде разкрит нов приемен дежурен кабинет в здравното заведение.

Той трябва да започне работа в понеделник, но според медиците той ще дублира дейността на сегашната Спешна помощ в Карлово. Не е ясно и дали ще има лекари, които ще работят в кабинета.

До момента спешната помощ в Карлово е обслужвала население от 50 000 души. Д-р Дориана Маринова работи от 30 години в местната болница "Д-р Киро Попов" и недоумява защо се налага да се открива специален кабинет, при положение, че в момента няма върнат пациент в спешно състояние.

Решението да се открие спешен кабинет не е обсъдено с лекарите, при положение, че те са изразили писмено своето становище преди два дни.

"Оставките ни бяха в резултат на това, че не искат да чуят лекарите, които работим тук. Направиха това, което си искат, без да чуят обратната страна”, каза пред Нова телевизия д-р Мария Абрашева, завеждащ Вътрешно отделение.

От областния кризисен щаб заявиха, че заради сигнали на граждани за липса на спешен кабинет, са решили да изпълнят Закона за лечебните заведения и да разкрият такъв. Нужда от подобен кабинет изпитват и екипите на Спешна помощ.

Карловската болница разполага с отделен кабинет за случаи на коронавирус.

"Имаме такъв кабинет, в който преглеждаме хората с температура, за да не натоварваме колегите в спешната помощ. Какво още да направим?”, пита Дориана Маринова - председател на медицински съвет в МБАЛ "Д-р Киро Попов".

Ако не се намери решение на проблема, след изтичане на предизвестията, болницата в Карлово ще остане без медицински персонал.

В понеделник се очаква да има среща между лекарите и областният управител.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народен артист

    56 3 Отговор
    Браво.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния софиянец

    53 2 Отговор
    В града на Левски все още има дух.

    Коментиран от #7

  • 4 Леле не

    65 4 Отговор
    В МУТРОЛАНДИЯ НЕЩАТА ОТИВАТ НА МНОГО ЗЛЕ. ЩОМ НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА НИ ЛЕКУВА СТАВА СТРАШНО. НЕЗАБАВНО ОСТАВКА НА НАЙ НЕКАДЪРНОТО И КРАДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #19

  • 5 Българка

    57 6 Отговор
    Подкрепям ви, БРАВО
  • 6 Брах ви лайката гербаджийска

    25 35 Отговор
    Като стане напечено или се отвори работа и давай да напускаме, ама като вирим ктака и пишем рецептички и взимаме заплатките седим

    Коментиран от #51

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ръмпези

    34 4 Отговор
    ИМА ЕДИН СИГУРЕН ДОБРОВОЛЕЦ...БАРЦЕЛОНСКИ...ПОВСЕМЕСТЕН ХАОС...ОЧАКВАМ СЕГА ДА НАСТРОЯТ ДРУГИТЕ ХОРА СРЕЩУ ТЯХ...НЯМАТ ДРУГ ХОД...
  • 9 Майна

    38 8 Отговор
    Браво... СВАЛЯМ ВИ ШАПКА. Хайде, българи, трябва да СТАВАМЕ
  • 10 Бате дай 50 стинки эа баничка

    27 4 Отговор
    Е утре не дай си да трябва да се эащитаваме с армията да вэемат и войниците да напуснат.
  • 11 Жорж

    35 3 Отговор
    Хаосът започна набира сила
  • 12 Дани

    31 1 Отговор
    Отново има липса на компетентност в областната управа.
  • 13 Гербав трол

    45 6 Отговор
    Браво на медиците - да покажат на управляващата ни шайка че и те са хора и трудът им трябва да е заплатен достойно. Това са хора които спасяват човешки и получават мизерни заплати а иначе Бойко много загрижен какво ще правели футболистите от Левски без огромните си заплати.

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Запознат

    33 7 Отговор
    Защо не кажат тия лекари колко от тия 50 000 разчитат на тяхната помощ или по-точно им имат доверие?Колко палят кок те или търсят превоз до Пловдив?Само етноса без здравни осигуровки и без финансови възможности се лекуват там,а всички плащащи осигуровки ги издържаме.

    Коментиран от #24

  • 16 хоминид

    28 0 Отговор
    "Всички лекари от болницата в Карлово подадоха оставка." Е,ТЕ СЯ СИ Е---БА МАЙКАТААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ако не се намери решение на проблема, след изтичане на предизвестията, болницата в Карлово ще остане без медицински персонал. Тоест,болницата ще затвори вратня. Нещо като ресторант по време на кризата.
  • 17 Да не ти се налага

    18 5 Отговор

    До коментар #13 от "Гербав трол":

    Иди да лежиш там да видим дали ще ти спасят живота или ще те оттърват от него.
  • 18 Димитър

    14 14 Отговор
    Не разбирам тия лекаро що се правят на ощипани моми, какъв е проблемът в кризата да има още един спешен кабинет?
  • 19 ,8969

    21 5 Отговор

    До коментар #4 от "Леле не":

    Ами ако се разчита на такива като в карловската болница да те лекуват ще е по-добре свещи и даде молиш.Подават оставки, защото не могат да лекуват,свикнали да само за пари да реват.Така или иначе държат докато изтече клиничната пътека и ако си оцелял те пращат в Пловдив.
  • 20 оня с коня

    23 6 Отговор
    Да - подали оставка въпросните лекари...Но ЗАТВОРИЛИ ЛИ СА ЧАСТНИТЕ СИ КАБИНЕТИ,които на Практика им носят ОСНОВНИТЕ ДОХОДИ?

    Коментиран от #22

  • 21 Браво

    13 6 Отговор
    Браво така се прави. До кога ще Ви мачкат?
  • 22 Тоя с катъра

    12 7 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Знаете ли, какви заплати... МИЗЕРНИ... получават медиците от бърза помощ...
    И на кого звъните, когато ви сполети нещо... КАТО МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ЛИ ЩЕ ГИ... НАБЛЮДАВАМЕ... БЪЛГАРИ, ДНЕС ТОВА Е ОТРЯД ОТ ВОИНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #27

  • 23 Чума

    11 8 Отговор
    Ами, в началото на хаоса така наречения президент /защото няма пари и правомощия/ Радев констатира общо взето следното - ,,Липсата на медицински ресурс за реагиране на задалата се опасност, се компенсира със строева подготовка на българските граждани."
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Инфантилни

    8 10 Отговор
    Глупаци! Само те искат да им се плаща без да лекуват. Сега защо да дайдат други? Ще им грабнат париците. Никой не работи за народа. Алчни подли тъпаци. Ами прочете им оставките и им унищожете дипломите !!!!! Те това заслужават.
  • 26 Next

    17 1 Отговор
    Да излизаме масово по всички градове в България, да пометем властимащите лумпени. Нека най накрая да усетят народната любов.
  • 27 оня с коня

    22 5 Отговор

    До коментар #22 от "Тоя с катъра":

    Когато преди 4-5г. си навехнах Китката/може и да е била пукната/ и отидох до близкия Частен кабинет на преглед Ортопедът ми взе 50лв и ми каза на другия ден да го намеря в Окръжната болница.Там ми Гипсира ръката до Лакета с Материали на Болницата и ми взе 50лв.След съответния 1-номесечен срок отидох да ми махне гипсакато мислех че това влиза в Сумата платена от мен.Да,ама НЕ,щото ми взе още 20лв за да го среже с едно Мини-Ъглошлайфче за няма и 2 минути.Сега ме питай дали ми е дал Касов Бон!ТА:Не им знам заплатите,но ИМ ВИЖДАМ "ПОРШЕТАТА" ,паркирани пред Болницата:)

    Коментиран от #32, #43

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 2 Отговор
    В книгата ”Признанията на един лекар...” на д-р Робърд Менделсон въз основа на данни от погребалните агенции, са изнесени факти, че когато лекарите стачкуват, смъртността спада двойно!!! Звучи ви невероятно, нали? ... Това станало очевидно, когато докторите стачкували през 1973 година в Израел ... Нещо подобно се случило и 20 години по-рано, когато пак стачкували медицински работници. Същият ефект е установен И В МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА.........
    .......................
    Статистиката от ПОГРЕБАЛНИТЕ АГЕНЦИИ не зависи от хартийката-смъртен акт, написан от дежурен лекар по време на стачките. За по- ясно прочети книгата, има и извадки в мрежата. Там ще прочетете и какво става с неотложните и планираните операции...

    Коментиран от #33

  • 30 Сачо

    5 5 Отговор
    В карлово няма добри лекари.за наи малкото по сериозно и те карат на пловдив,там дасе оправят с теб.трябва да има такъв кабинет.
  • 31 Петров

    7 1 Отговор
    Мисля,че правилно са постъпили.Ние сме демократична държава и трябва да се борим с тероризма с всички мерки.И идва реалността,защо довчерашните терористи,които се бореха за правата си и достойно заплащане,бяха оплювани,а днес,затова,че не искат да са терористи,а работещи медици с мнение,не биват чувани,а отново плювани...Демокрацията,която ние разбрахме погрешно дава плодовете си.Предлагам Бойко,НОЩ и сие да заемат местата им и заплащанията им,ще има някаква полза ,а и ще получават някакви доходи,защото сега те горките, работят без пари за благото на бъдещите си избиратели.
  • 32 Ми що не си отрезА ти

    9 5 Отговор

    До коментар #27 от "оня с коня":

    гипса, като ти се вижда лесно? И колко поршета видя? Я иди в JOBS.BG и виж какви пари дават за лекар със специалност. Ето ти една обява: https://www.jobs.bg/job/5289131. 1200-1400 лева бруто. Ето ти и още една обява, за шАфиор в НСО: https://www.jobs.bg/job/5286002. 1100-1300 лева НЕТО.

    Коментиран от #40, #44, #45

  • 33 Значи е лесно

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    , никога не ходи на лекар. Може и да доживееш до 120.

    Коментиран от #48

  • 34 Лост

    3 1 Отговор
    Само едно не разбирам. Другите лекари по-квалифицирани ли ще бъдат?
  • 35 6968

    7 2 Отговор
    Когато искаха да затворят болницата,защото само точат пари протестираха,че родилката те от етноса няма къде да раждат.Сега им отварят отделение в което освен раждащи от етноса ще помагат и при спешност вместо да отпращат е Пловдив подават оставки.Наляха пари за ремонти в една неработеща почти болница,а сега когато се налага да лекуват-подават на ставки.Да им кажат,че като подадат оставки ще затворят печатницата им за пари/болницата/ ще си ги оттеглят бързо,защото са небъдници и освен в Карлово няма кой да ги вземе.
  • 36 иван

    9 1 Отговор
    Да се махат
  • 37 (__)

    16 3 Отговор
    Хипократовата клетва е обърната на търговска!Трябвало да питат медиците може ли, трябва ли?Ами да питаме и осъдените,колко години да им се дадат?Да питаме войската ,трябва ли да изпълняват дадена заповед ?Да питаме полицаите как да си изпълняват задълженията?Да питаме работник дали трябва да съкрати дадена процедура в производството, или да я преиначи!????Медиците взеха на подбив държавата, клетвата си,и най-вече пациентите!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Довечера в 9 часа

    2 4 Отговор
    всички да пляскат по балконите.
  • 43 Тоя с катъра

    10 1 Отговор

    До коментар #27 от "оня с коня":

    Виждам как подкрепяш СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО.... ЛЕГНАЛ СИ ИМ СЪВСЕМ, НЯМА КАК ДА
    СИ НА КОН. ТЕЗИ С ПОРШЕТАТА, СА ТЕЗИ, КОИТО СЕГА ИЗОБЩО НЕ ДА НА ЛИНИЯ. КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ ДА ПЛЮЕШ ПО НОРМАЛНОТО И ИСТИНАТА?

    Коментиран от #47

  • 44 оня с коня

    3 7 Отговор

    До коментар #32 от "Ми що не си отрезА ти":

    А ти мислиш ли че ако ПОДОЗИРАХ подобна Алчност нямаше да си сваля САМ Гипса,след като имам в Мазата Инструменти Бол?!И както казах - МИСЛЕХ че подобна Процедура ВЛИЗА в платената от мен сума...която може да е на пръв Поглед "Мижава",но пък е ПОКАЗАТЕЛНА!А вместо да ми предлагаш Обяви за Мед Персонал, на 1400лв,що не ме пробваш с Обява за МИТНИЧАР на Турската Граница за 0/нула/ лв Заплата?
  • 45 Тоя с катъра

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ми що не си отрезА ти":

    Добре му го каза и показа
  • 46 курейски дик татор

    5 1 Отговор
    чингето дето го гърмят,военния дето го взривяват, пожарникаря дето диша пушек който може да режеш с нож ,те ко праят.
  • 47 Калинките

    8 2 Отговор

    До коментар #43 от "Тоя с катъра":

    некадърни от РЗИ, които според Боко са на първа линия не излизат от канцеларията и създават хаос и напрежение в системата. А им дават по хилядарка за малоумието. Да ги озаптят поне да не пречат на тези, които работят да си вършат работата.
  • 48 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Значи е лесно":

    Това е така, но пък за това са измислени санкциите ако не си направиш профилактични прегледи.-.. така, че мърдане от кошарата да няма.
  • 49 бойко

    10 0 Отговор
    горанов дай на полицаите от карлово по 650лв и да почват нощем в болницата като лекари.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Брах ви лайката гербаджийска":

    И В КИТАИ ТАКА НАПУСКАТ КАТО СТАНЕ НАПЕЧЕНО
  • 52 Д-р Менгеле

    1 1 Отговор
    БРАВО НА ДОКТОРИТЕ ОТ БОЛНИЦАТА!
  • 53 Корабът

    1 1 Отговор
    Потъва иплъховете бягат.Разлика няма да има и там да са!
  • 54 Май май

    0 0 Отговор
    На лекарите им писна да се занимават с цигаНи ,това е резултата
  • 55 Работник

    0 0 Отговор
    Играят кючеци на тумби после лекарите да ги оправят ,то така ако може
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове