Last news in Fakti

17 Май, 2020 11:00 3 237 20

Коронавирусът с много по-страшни от медицинските последствия

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • медицина-
  • икономика-
  • последствия

Трябва да се върнем по-бързо към нормалния си живот

Коронавирусът с много по-страшни от медицинските последствия - 1
Снимка: БГНЕС

Медицинската част на проблема с коронавируса приключва. Ние трябва да се върнем по-бързо към нормалния си живот. Да се отворят училища и детски градини, както направиха повечето европейски държави. Почти половината от държавите в Европейския съюз (ЕС) отвориха училища и детски градини. Вредите ще бъдат много по-големи, ако не се отворят. Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ проф. Георги Михайлов пред Канал 3, съобщиха от пресцентъра на партията. По думите му част от мерките са можели да бъдат избегнати, в това число затваряне на паркове и детски градини.

„Имаме няколко запитвания към Конституционния съд, които се отнасят до части от извънредното законодателство. Едно от тях - въпросът за следенето на трафичните данни, което според така приетия закон, остава да действа и след приключването на извънредното положение“, припомни още Михайлов. По отношение на сегашния закон за здравето, депутатът изтъкна, че за пореден път в практиката на 44-тото Народно събрание в един закон се променят 15-16 закона, което по думите му не е правилна процедура. Михайлов подчерта, че като здравен специалист му е направило впечатление, че в първия член на закона, на една плоскост с коронавируса са били поставени някои заболявания, които вече не съществуват или са особено опасни инфекции. Личното мнение на професора е, че коронавирусът не е особено опасна инфекция. Една от причините е, защото процентът на смъртност е по-нисък от този на по-тежки заболявания. „Информацията е в основата на паниката от КОВИД-19. Икономическите последствия са много по-опасни“, смята още проф. Михайлов. Той припомни, че по настояване на левицата е било отменено предложението в закона – министърът на здравеопазването да има право еднолично да обявява извънредни мерки.

Във връзка с възможността от обявяване на нови мерки при трайно наличие на над 100 заразени от коронавирус дневно, Михайлов подчерта, че е важно да се отчете дали тази цифра няма да се повиши заради повече направени тестове.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФОРДЮ

    1 8 Отговор
    ГА ША РИ РЕДИМЕ ТУКАНКА НА ДЕТСКАТА ,ВЕЧЕ МЕСЕЦ НЕ ДАВАМЕ НА ДЕЦАТА ДА ИГРАТ ,ДА Е ГОТОВО ДЕ
  • 2 Фактъ

    21 9 Отговор
    Менте вирус .

    Коментиран от #3, #5

  • 3 майка ти е у нас

    11 20 Отговор

    До коментар #2 от "Фактъ":

    ментето си ти
  • 4 Българин

    9 14 Отговор
    Отчита се Професоре....Няма да правите Тестове ,няма да има установени заразени и Живота продължава....Който умира,го отчитате на Съпътстващите заболявания....

    Коментиран от #8

  • 5 Чорньо Панамеров

    4 10 Отговор

    До коментар #2 от "Фактъ":

    хасмокар трол долен
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Точно така

    0 6 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Обаче този път рискуваш да ти изчезне племето.И оснанците ги няма вече,които да ти помагат

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 идва холерата по морето

    10 3 Отговор
    ВМЕСТО ДА НИ ЗАНИМАВАТ С ЕДИН ГОЛЯМ ЕКОЛОГИЧЕН ПРОБЛЕМ. Документи, с които "Дневник" разполага сочат ясно, че след като е научил за аварията още на 20 август м.г. - в най-активната част от туристическия сезон, на варненския кмет Иван Портних, който по това време влизаше в предизборна кампания за трети мандат, са му били необходими цели два месеца, за да сформира комисия, която да се заеме със случая. А до решението за възлагане на обществената поръчка са минали още пет месеца."Дневник": Вече и от космоса се вижда замърсяването с фекални води във Варненския залив . НЕ КОРОНА А НЕЗНАМ КАКВИ БОЛЕСТИ ЩЕ ХВАНЕМ ОТ ЛАЙНОМОРИЕТО- МОЖЕ БИ ХОЛЕРА. ТЕ НИ ЗАНИМАВАТ С ЕДНИ НЕДОКАЗАНИ ЛЪЖИ СРЕЩУ БОЖКОВ. БОЖКОВ Е УБИЕЦ МОЖЕ ДА ГО КАЖЕ САМО СЪДИЯ . В ФАКТИ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В ЕДИН ПЛЮВАЛНИК ТО ВСЕКИ КОЙТО СИ ПЛАТИ.
  • 13 Българин

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Точно така":

    Нали основния Акцент на статията и Идеята на професора е,че Икономическите последствия са по-страшни от медицинските....Така е Сега спасявйте Икономиката.Ще умрат милион пенсионери със съпътстващи Хипертония и Диабет,но икономичедки е Изгодно това....Спестяваме лекарства , пенсии...и разходи по лечение....

    Коментиран от #15

  • 14 по страшни са ваксините

    7 1 Отговор
    Робърт Кенеди печели много важно дело срещу правителството на САЩ, доказващо, че проучвания за безопасност на ваксините не са правени в последните 32 години. Откакто през 1986, Рейгън подписва закона които защитава производителите на ваксини от наказателна отговорност, задължава HHS (еквивалента на нашия РЗИ) да прави тестове, проучвания, изследвания и да следи за нередности в процеса на пускане на ваксини на пазара. Също така HHS е трябвало да предоставя информация от тези си проучвания на конгреса. Кенеди чрез съда изисква документи от цялата тази дейност, но магически се оказва че HHS няма никакви такива, защото за тези 32 години не са следели нищо. Найс, а?
  • 15 Да обаче

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Има възможност вируса да мутира и да убива само млади,което го виждаме вече в повечето страни,и тогава кво правим?

    Коментиран от #17

  • 16 Иванчо пенсионераК

    3 4 Отговор
    Какво можеш да очакваш от човека.Говори партийната повеля, не професора,а с партийна книжка и професор се става.Какво могат да направят,като им нареждат" визшисти" без средно образование.
  • 17 Българин

    1 6 Отговор

    До коментар #15 от "Да обаче":

    Ами питайте ги тези от БСО.Нали са Социалисти ....Бойко спаси и стари и млади....И продължаВа да го прави със мерките след Извънредното положение.Днес в известен супермаркет не пускат без маски, служител слага дизенфектант на влизане и излизане....машина върти и мие пода....всички дисциплинирано спазват дистанция. ...Народа ще оцелее въпреки Политическите Партии...

    Коментиран от #18

  • 18 Иванов

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Незнам кого е спасил.На мястото където спортувам през цялото време на ИП се събирахме по 78-80 човека.Кой на лостове,кой да бяга по стълби и алеи.Разстоянието ни от един от друг рядко е било повече от половин метър.До този момент никой от нас не се е оплакал от нищо.Нито имаме заразен възрастен в домовете си.Това че спасителя ти е решил възползвайки се от тази настинка дадръпне малко пари всявайки паника,си е друг въпрос.По време на пандемията живота си ми е както си беше.Нито маски,нито кадки съм слагал.Бягам развърже ми се връзката която се влачи по земята,завържа я.После кога пипна лице,и няма проблеми.
  • 19 Професор

    2 0 Отговор
    Ето още едно доказателство, че БСП НЕ Е неомарксистка партия. В Европа и Америка, неомарксистките партии и организации се борят ЗА ЗАПАЗВАНЕ и дори за ВТЪРДЯВАНЕ на "мерките", без оглед на икономическите последствия. Целта е очевидна -- разрушаване на омразния "капиталистически строй" и победа на новата глобалистка неомарксистка идеология. Сега е редно да обясним какво е това неомарксизъм. Съвременният глобалистки неомарксизъм е еволюционно отроче на добре известния троцкизъм, тоест, на стария интенационален болшевизъм. Борбата между Сталин и Троцки съвсем не е случайна -- докато Троцки е болшевик-интернационалист, Сталин е национал-комунист. В тази борба Сталин е ликвидирал и заключил в концлагери повече болшевики-интернационалисти от всички бели армии взети заедно. НО, въпреки че Сталин ликвидира и главатаря на троцкизма, самият Троцки, идеологията на интернационалния болшевизъм се окопа дълбоко в недрата на капиталистическия Запад. Когато национал-комунизмът колабира в Източна Европа през 1989 г, троцкизмът ликуваше. Когато ние скачахме по площадите защото вярвахме, че капитализмът ще ни донесе благополучие и просперитет, троцкистите на Запад бяха заети да превземат тихо и кротко западните институции, започвайки от училищата и университетите, и стигайки до парламентите. Те трансформираха ЕС от икономически в политически съюз, овладяха институциите в главните западни страни и... СЕ САМОРАЗПУСНАХА, с манифест, че всичко за което са се борили е вече част о
  • 20 Професор

    3 0 Отговор
    (продължение) СЕ САМОРАЗПУСНАХА, с манифест, че всичко за което са се борили е вече част от легитимното държавно управление на Запад. Живеещи в пълно неразбиране на тези процеси, българите са потресени, че капитализмът не им донесе просперитет. Но потресени са и гражданите на Запад, на които неомарксизмът донесе сгромолясване на техния вече постигнат просперитет, терористични нападения по улиците им, разрушаване на индустрията, производството и работните места, ликвидиране на енергийните им източници, а сега и затварянето им вкъщи за много месеци под извънредни полицейски мерки типични за всяка тоталитарна власт. Знаейки какво представлява троцкизмът, не сме очаквали и друго. Интересното е, че у нас нещата са персонифицирани -- конфликтът Нинова-Станишев не е нищо друго освен конфликт на путинист и неомарксист, ако путинизмът може да се разглежда като нова форма на сталинизъм, еволюирал (както в Китай, между другото) в посока национал-капитализъм от олигархичен тип.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове