21 Май, 2020 15:35 1 925 8

Хотелите, предлагащи българска храна, влизат в "държавен Booking"

  • хотели-
  • ресторанти-
  • български храни

Туристите ще могат да видят на платформата храните, които се предлагат в съответния хотел или ресторант от кои вериги идват, от кои региони, както и по какъв стандарт са произведени

Хотелите, предлагащи българска храна, влизат в "държавен Booking" - 1
Снимка: МС

Държавна онлайн резервационна система „Преоткрий България“ ще заработи от 1 юни. Всички хотели и ресторанти, които решат да предлагат услугите си чрез платформата, ще трябва да предлагат храна само от български земеделски производители. Това стана ясно по време на извънреден брифинг в Министерския съвет, съобщи economic.bg.

„В системата всички хотели и ресторанти ще могат да публикуват офертите си за потребители в България за лятна ваканция: стая, нощувки, резервации за ресторанти. Тя ще стартира заедно с началото и на туристическия сезон тази година. Идеята е да се насърчи вътрешния туризъм в тази ситуация“, обясни Филип Анастаси от „Метро България“.

„Целта е да направим сигурен продукт за българския потребител на услуга, както и за чужденците впоследствие. Ние трябва да представим пакета така на нашите клиенти, които изберат платформата, резервирайки нощувка и вечеря, да избират да отидат на сигурно място от гледна точка на чистота, хигиена, гарантиране на социалната дистанция. Втора точка от тази програма е да върнем българските храни в менютата на ресторантите, задължително условие се явява за хотели и ресторанти да предлагат български храни и ястия, произведени от продукти, предоставени от български предприятия и фермери, включително малки фермери“, обясни Георги Гърневски от „Метро България“ .

Министърът на туризма Николина Ангелкова също взе участие в брифинга и обяви, че се планира платформата да стартира на 1 юни, но не може да каже дотогава колко хотели ще се включат в нея. Участието в платформата е безплатно, обясниха много кратно по време на брифинга.

„Министерство на земеделието приветства платформата „Преоткрий България“. Гарантираме, че в България има достатъчно качествена продукция, за да задоволи българската продукция за наши и чужди туристи. Ние поемаме ангажимент и за контрол на този доброволен стандарт, който избере да почива през платформата „Преоткрий България“ Надявам се и хотелиерите да намерят възможността чрез тази платформа да успеем да върнем българските туристи“, каза министърът на земеделието Десислава Танева.

Туристите ще могат да видят на платформата храните, които се предлагат в съответния хотел или ресторант от кои вериги идват, от кои региони, както и по какъв стандарт са произведени. Освен това ще има информация и за това какви хигиенни изисквания има в хотели, както и какви мерки са предприети, за да не се разпространява заразата от коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    5 0 Отговор
    Абе Симеонов успя ли да открие Боко.!?
  • 2 хъгъ

    3 2 Отговор
    КПСС....БКП-връщаме социализъмътттт
  • 3 Ха ха

    3 0 Отговор
    Поредното решение стимулиращо корупция! Само се замислете колко трудно изпълнимо е, ако се опиташ да го изпълниш!? Предполагам гаранциите ще са същите, като стандарт 'Стара планина'. Изобщо никой горе няма и идея какво да прави. Ние пак ще си ходим другаде.
  • 4 Брах ви лайката гербаджийска

    2 1 Отговор
    Гергерастите и буукинг ли ще крадат сега
  • 5 Барабанчик

    2 0 Отговор
    Министърът на туризма Николина Ангелкова също взе участие в брифинга и обяви, че се планира платформата да стартира на 1 юни, но не може да каже дотогава колко хотели ще се включат в нея.
    Братя и сестри, аз съм влюбен! ЛУДО ВЛЮБЕН!!! Една е Николинка на света - титан на мисълта и неземна красавица (още не мога преценя кое от тия й качества надделява)
  • 6 ИЗВЪН

    1 2 Отговор
    Връщам се няколко пъти в годината, в желанието си да "подаря" част от своята австрийска заплата на туризма в България.
    Последните няколко години ми прави впечатление, че разрухата и безхаберието са навсякъде. Жалки опити да се прави туризъм. Услуга с изключително ниско качество и необосновано високи цени.
    Емблематични градове : Копривщица, В. Търново, Мелник, Трявна... тотал щета. За морските курорти да не говорим.
  • 7 Разговори с кого

    0 0 Отговор
    Разговорът е за хотели, а разговарящите са от министерството и "метро България"? Странно, нали. Но ще контролират хотелите.
  • 8 123

    0 0 Отговор
    Хотели се цени на стая по високи от 50 лв, и ресторанти с цени по високи от 17лв за пълен обяд или вечеря няма смисъл да се регистрират.Това са максималните цени които може да си позволи един среден български турист на ден или 800 лева за 8 дни почивка.
    Но ако вземем данните които българските туристически фирми са дали за приходите си от миналата година а това са девет милиона и двеста и осемдест хиляди туристи които са оставили три милярда и седемстотин милиона евро излиза че всеки един от тези чужди туристи е платил средно 777 лева и 37 стотинки за ваканцията си в България.Интересно защо след като чуждите туристи са плащали такива цени който са по нормален Български стандарт на плащане,Българските туристически фирми искат 3 пъти по високи цени от Българските туристи ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове