Last news in Fakti

11 Септември, 2012 08:44 38 103 26

Мъж от Сандански умря след ухапване от змия

  • змия-
  • сандански-
  • пепелянка
Мъж от Сандански умря след ухапване от змия - 1
Пепелянка

52-годишен мъж от град Сандански умря, след като бе ухапан от змия, предаде БГНЕС.

Към полунощ е получен сигнал за починал 52-годишен мъж в полето зад комплекс "Гарант" на входа на Сандански откъм Кресна. Това е станало, след като близките му започнали да го търсят, след като не се прибрал вечерта в дома си.

Медицински екип на Спешна помощ в Сандански е констатирал смъртта на Бойко Г.

За инцидента е уведомена полицията от РУП-Сандански, направен е оглед на местопроизшествието. Към 2 часа след полунощ трупът на 52-годишния мъж е транспортиран за аутопсия в моргата на болницата "Свети Врач". Към 12 часа по обяд вчера Бойко е бил ухапан от змия в полето зад комплекс "Гарант", най-вероятно от пепелянка. Не е ясно дали мъжът е потърсил лекарска помощ или просто не е обърнал внимание на ухапването, което в случая се е оказало фатално за него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    3 0 Отговор
    ujas
  • 2 Никола Гълев

    13 18 Отговор
    Змиите трябва да биват избивани щом се видят,това е зло,от което няма избавяне ако се завъдят в голями количества,трябва да се ограничава поулацията им до минимум,даже изчезване.

    Коментиран от #6

  • 3 Смок

    13 5 Отговор
    Такива като Никола Гълев, това зло, от което няма избавяне ако се завъди в голями количества, трябва да се ограничава поулацията му до минимум, даже изчезване!!!

    Коментиран от #26

  • 4 740D

    15 1 Отговор
    В България единствено пепелянската и усойницата са отровни и те не могат да причинят смърт на здрав човек, дори да не потърси лекарска помощ. Явно човекът е имал сърдечни проблеми. Освен това те се срещат толкова рядко, че е по-вероятно да те блъсне кола отколкото да те ухапе отровно змия в БГ
  • 5 т.г.т

    12 0 Отговор
    Преди две години бях ухапан от пепелянка в планината,карах до града 3 часа и имах леко главоболие като одидох в болницата ми казаха че нищо ми няма,мястото на ухапването беше подуто 3 дена.Но човека сигурно е имал и други проблеми със здравето
  • 6 ---------

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Никола Гълев":

    @2 Ами тогава да избием лъвовете,хипопотамите,слоновете,мечките гризли,белите мечки,акулите,всички видове змии,хиените,носорозите,отровните гущери,леопардите и тигрите защото и те са виновни за много смъртни случаи на хора! А такива като теб трябва да се затворят в клетка,зажото сте опасни за планетата,невиждана зло!

    Коментиран от #7

  • 7 Никола Гълев

    1 9 Отговор

    До коментар #6 от "---------":

    Като те захапе такава змия по друг начин ще мислиш!
  • 8 прост човек

    8 1 Отговор
    Как може да има толкова прости хора като теб,просто не ми е ясно? Такива като теб трябва да бъдат бити като в древността с камшици.Я кажи сега-знаеш ли колко животни избива човека всеки ден,как разрушава териториите им,как заличава нашия дом-Земята?Айде сега говори
  • 9 Никола Младенов

    8 0 Отговор
    Змията НИКОГА не хапе без причина. Няма да видите змия, която да ухапе някого просто ей така. Винаги се случва, поради провокация. Сигурно човека я е настъпил и тя се е защитила, което е нормално за всяко животно било то хищник или влечуго.
  • 10 байо

    1 1 Отговор
    трябвало е да изпие половинка ракия и отровата не действа
  • 11 Борис Георгиев

    4 0 Отговор
    Само крайности и битовизми по тез форуми.Аман ....
  • 12 hienata

    1 1 Отговор
    До коментар #10 от "байо":

    Само не пиши глупости, ще вземе някой да ти повярва и тогава "жална му майка.." . Алкохола засилва и ускорява действието на отровата.Никола Младенов е абсолютно прав, добавя,само ще добавя,че човека сигурно е бил алергичен и е починал от алергичен шок.
  • 13 муспи

    0 1 Отговор
    Да не го е ухапал някой евреин?
  • 14 Топчо

    2 0 Отговор
    Имайте предвид , че това на снимката не е пепелянка. От опит знам, че пепелянка на дърво не се качва. Както и това , че пепелянки с такива размери несъществуват. Колкото до алкохола - той разрежда кръвта и взависимост от отровата може да забави действието й. Всичко това е доказано в практиката.
  • 15 ico

    3 0 Отговор
    змята не хапе без да е застрашена!!!тя само се защитава!!!
  • 16 Никола Гълев

    1 3 Отговор
    Абе мани бегай,змията от край време е прокълнато животно. Еми аз от къде да знам къде е,за да не я настъпа! То не е нарочно. А защо ми е интересно,половината то вас като видят таралежи на асфалта минават през тях? Не е ли същото. Змийте са добри,ооо те са най -хубавите същества,а таралежи,жаби и както нвкой видове диви хищници трябва да биват избивани.
  • 17 Турист,без раница

    2 0 Отговор
    През почивните дни бях в района на Беласица,хижата-околности,пътеки..слизане до Самуиловата крепост...как пък не срещнах змия,мечка,лисица...а очаквах да има животинки из този пейзаж.Нейсе,един таралеж ни позира под х.Конгур.Та,толкова са редки вече...щом се пише като новина,ами който ходи из планината-да си откърши една проста тояжка,не да ги трепе с нея-да създава достатъчно шум и да им даде шанс за "достойно оттегляне".Жалко,но все пак приемам случая като "частен",хем не съм заклет планинар.
  • 18 емил царевски

    0 0 Отговор
    POVE4E TAKAVA INFORMACIA NA VSEKI MOJE DA SE SLU4I
  • 19 gogoto

    4 0 Отговор
    Аз хващам и си играя с всички влечуги живеещи в България!
    На това възпитавам и дъщеря си!
    Всички живи същества на земята се борят за живота си!
    Ако някой дойде у вас и ви удари шамар, то Вие ще го гледате ли?
    Май не! Даже напротив, ще му го върнете в пъти или поне ще се опитате.
    Същото е и при дивите животни. Те просто защитават територия или самите тях си.
    Хапан съм 2 пъти от пепелянка и 1 път усойница, потърсих лекарска помощ след около 2-3 часа (толкова ми отне да стигна до лекар) и няма никакви проблеми. При пепелянката даже и не ми биха никаква противоотрова, а само нещо за разреждане на кръвта (не помня какво беше).
    От докторите знам (а и от личен опит вече), че змия в България за да убие човек е необходимо да е ранна пролет когато се събужда от сън и има много концентрирана отрова в тялото си, или да е дете, стар човек или със здравословни проблеми (алергия, проблеми със сърцето и прочие).

    Всички пъти когато съм хапан от змия АЗ съм си виновен за случилото се!!!

    П.П. От водна змия съм хапан над 10 пъти. Боли все едно е пчела или оса, и минава пак така бързо.
    Много е важно да имаме култура и да УВАЖАВАМЕ както хората с/у нас, така и животните До нас! Също при такъв случай да знаем от какво сме ухапани, а не да мецаме пред доктора глупости.
  • 20 jatboro

    1 0 Отговор
    До : Турист,без раница

    Самозванецо, голем турист се извъди и ти. Как па не си разбрал че влечугите нямат слухов апарат и НЕ ЧУВАТ! Поне като съветваш хората нещо вземи се научи на някой неща.
    Айде със здраве.

    По повод влечугите, напоследък (последните 5 години) ми прави много неприятно впечатление размерът на популяцията им. Аз живея в Сливен и често кръстосвам местните балкани. Особено на пролет, адски много влечуги. Тая пролет например видях оранжава змия на асфалта. Съвсем сериозно. Не зная такава да е позната у нас. Ще се радвам ако някой има инфо да сподели.

    Просто трябва да се внимава много това е. Яд ме е на всички ония "горди" родители дето са толкова самозабравени и вглъбени в скарите и бирите че децата им бягат боси по поляните. Замислете се, тия неща са сериозни.
  • 21 Топчо

    0 0 Отговор
    Змиите нямат слухов апарат , но усещат приближаването на човека по вибрациите в земната повърхност, силният им усет и най-вече ИМАТ ТОПЛИННИ СЕНЗОРИ в подочните ямички - това им помага в ловуването нощем.
  • 22 [email protected]

    1 0 Отговор
    мн гадни животни са това
  • 23 Адаша

    1 0 Отговор
    до 'Никола Гълев'
    НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОТНЕМА ЖИВОТ ДАДЕН ОТ БОГА И НИКОГА НЯМА ДА ИМА!!!!!!!!
  • 24 Ицо

    1 0 Отговор
    Топчо ..слушай пич :алкохола може само да ускори действието на отровата бе все пак алкохола разширява кръвоносните съдове което по бързо отвежда невротоксина до жизнено важните органи .....обогати си знанията малко поне !
  • 25 Топчо

    0 0 Отговор
    Ице, чети ВНИМАТЕЛНО - писах " в зависимост от отровата" и "забавя действието й" - по-сериозно по темата: алкохолът денатурира белтъците, вкл. и змийската отрова (тя е смес от полипептиди с ензимни свойства ), т.е. разваля структурата им и ги прави неактивни или слабоактивни.
  • 26 Боби

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Смок":

    Трябва да се избиват гадни влечуги смърт
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове