Last news in Fakti

26 Юни, 2020 06:58 2 883 25

Христо Радков: Никъде не отнемат книжки по границите за неплатени глоби

  • христо радков-
  • книжки-
  • глоби-
  • граници

Българското обединение на шофьорите ще отнесе до адвокати въпроса с новата мярка

Христо Радков: Никъде не отнемат книжки по границите за неплатени глоби - 1
Снимка: БГНЕС

Българското обединение на шофьорите ще отнесе до адвокати въпроса за това правомерно ли е отнемането на книжки по границата за неплатени глоби. Това заяви пред Bulgaria ON AIR председателят на Българското обединение на шофьорите - Христо Радков.

"Санкцията, която дължим, е за административно нарушение. Ние сме придобили свидетелството за управление на МПС на изпит. Имаме и санкция за отнемане на книжка, както и сваляне на номера на границата - това никъде го няма", посочи Радков.

Според Радков санкцията от 300 лв. за преминаване на червен светофар не е толкова малка, но и преминаването на червено не е основна причина за жертвите по пътищата.

"Не изглежда много ниска санкцията. Според статистката на МВР, след на преминаване на червен светофар няма толкова загинали. В нашия закон не е забранено преминаване на червено. В момента всеки средностатистически юрист може да ви измъкне от подобно наказание. Минаването на червено е глупаво, но вследствие на него няма толкова произшествия", обясни той.

Христо Радков заяви, че последните промени в Закона за пътищата няма да намалят жертвите на катастрофи, а ще отворят вратички за корупция.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    26 39 Отговор
    Да но и никъде няма толкова не платени глоби?

    Коментиран от #11

  • 2 Patton

    46 14 Отговор
    Това е поредната БОЙКОВЩИНА , която ГЕРБ ни гарантира ! Явно дебилността им е неконтролируема. Простотиите им нямат край и следват една след друга. Докога ли ?
  • 3 Гледам и о не

    46 6 Отговор
    Отваря вратичка за корупция???!!!Че то в България е зейнал един огромен портал и друго не се прави.Официален държавен ре.ет
  • 4 Националист

    15 33 Отговор
    Само така ще има събираемост на глобите

    Коментиран от #5

  • 5 Анонимен

    28 12 Отговор

    До коментар #4 от "Националист":

    Чекмеджетата трябва да се пълнят....

    Коментиран от #6

  • 6 Националист

    11 20 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Червения вирус е по опасен от корона вируса ,уврежда предимно мозъчните клетки
  • 7 Поговорката е,

    14 8 Отговор
    на зла круша зъл прът ! В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ИМ ГИ ВЗЕМАТ ДИРЕКТНО ОТ СМЕТКАТА, САМО ПОЛУЧАВАШ УВЕДОМЛЕНИЕ, ЗАЩО ОТ СМЕТКАТА ТИ Е ВЗЕТА ТАЗИ СУМА ! Но тук искаме да прецакаме държавата по всякакъв възможен начин, а като ни опре до задните части ревем , че държавата трябва да ни помага !
  • 8 Лошия

    26 3 Отговор
    Нямало сабираемост, ми няма и да има. Като не изпращат глобите по адрес, как човек да плати като не знае?
  • 9 Благодарско Буби!

    21 5 Отговор
    Чуден е нашия Буби! Нема втори на света. За да отклони общественото крайно недоволство от пълното шкафче с кинти и кюлчета засили Мачкането на народонаселението. Веднага скочи броя на заразените, намери повод да спира тези които не искат да ходят на Кафявото море, инструктира медиите да плашат с Короната. И за да запази о@рания си тлъст заБник, нанася тежки финансови загуби на държавата. Заради данните за "заразени", полети с туристи са отменени. Загуби, загуби и загуби. Унищожи туризма, тази година няма да го има. Всичко му е Пунта Мара. Явно
    Си мисли, че като обеднеем още ще забравим за шкафчето пълно с пари и злато. Грешно решение, пътник е! Цял свят му се подиграва. Дори Американската посланичка има забрана за срещи с него.
  • 10 Гост 22

    11 8 Отговор
    Който нарушава да си плаща.Като не иска доброволно да си плати-удръжки от заплатата, спиране от движение и ще се оправи.Другият път като тръгне за границата ще тича първо да провери и плати глобите.
  • 11 гост

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Абе как в цял свят има начин,само в БГ няма. Пишете ей така,да се намирате на работа.Отиваш да си плащаш данъците,Не можеш да платиш ако първо не си платиш глобите.Ако нямаш данък,не можеш да минеш технически преглед и тогава ти спират автомобила от движение. Просто и лесно. И сега ТП на МПС не може да бъде извършен ,ако не е платен данъка. Една проста стъпка е нужна.Да ама явно някой има интерес тоя хаос да продължава.

    Коментиран от #21

  • 12 Отминаха времената

    5 2 Отговор
    Когато само единици ходеха в чужбина. Вече знаем как е в Гърция, че и в Хърватия, че и на други места. Плащаш ВЕДНАГА по БАНКОВ път или тръгваш пеша също веднага. Андрешко все пак се е смилил и погрижил не за своя си джЕб, като този адвокат на дявола.
  • 13 БОЙКО БУДАЛА

    9 3 Отговор
    ....НАЙ МИ Е ДОБРЕ...
    ....С ПЪЛНО ЧЕКМЕДЖЕ...
    ....С МИЛИОНИ ЕВРАЦИ
    И СЪС ЗЛАТНИ КЮЛЧАЦИ...
    ОТ РЕКЕТА....ОТ РЕКЕТА....
    ....ОП...СА...ОП....САААААА....
    ....ХЕЙ БИЗНЕСМЕНИ ЮНАЦИ
    Я ЕЛАТЕ ПРИ БАЦЕ ВИ БОКО
    ДА МИ НАПЪЛНИТЕ
    ЧЕКМЕДЖЕТО ДЪЛБОКО...
    С МИЛИОНИ ЕВРАЦИ
    И СЪС ЗЛАТНИ КЮЛЧАЦИ....
    ...ОП...СА...ОП....САААААА....
    ...ОХ РЕКЕТ...ОХ КЕФ....
    ...ОЙ...ОЙ...ОЙ...
    ...СЛАДЪК Е ЖИВОТА МОЙ....
    ...ВСИЧКИТЕ РОБИ
    РЕКЕТ МИ ПЛАЩАТ
    А ПЪК КОЙТО НЕ ИСКА -
    - ПРАЩАМ МУ СЕВДА...
    ИЛИ КАРАТИСТА...
    ...И КА ФЕ НЕ ТО
    И ДАНСА И НАПА
    ...И МУ ГО ВКАРВАМ СЪС ТРИСТА...
    ...ОП...СА...ОП....СА....
    ...ОХ РЕКЕТ...ОХ КЕФ....
    ...ОЙ....ОЙ... ОЙ...
    ...УБАВ Е ЖИВОТА МОЙ......
  • 14 В абсурдистан

    9 1 Отговор
    Сичко става за пари и парите са превърнати в култ и сички верват на парите не в господа
  • 15 До тулупа от снимката

    6 3 Отговор
    Да ама на Запад като не си платил глоба започва да ти тече прогресивна лихва. Започват да ти идват картички с новите суми. И накрая започват да те търсят. В България от шофьори идиоти годишно умират хора за един малък град и повече хора от корона вируса.
  • 16 Пунчо

    10 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В нашия закон не е забранено преминаване на червено.
    До там ли я докарахме??!
  • 17 Опит

    6 3 Отговор
    Ми не е вярно. Като те спрат за нарушение те спират от движение, докато не си платиш не само глобите, но и данъците ако имаш неплатени.
    Така е в белите държави.
  • 18 Васил

    11 2 Отговор
    Когато в страната карат толкова пияни дрогирани хора без книжки и такива с отнети няма какво друго да се направи. В Швейцария за каране без книжка или пият там направо ти конфискуват колата и те карат към панделата за две годинки на топло а колата се пуска на търг.
  • 19 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    0 3 Отговор
    АМИ ПЛАТИ СИ ГИ....И МИНАВАЙ СПОКОЙНО ГРАНИЦАТА
  • 20 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    1 2 Отговор
    Я ДА ТЕ СПРАТ В ЕС И ДА НЕ СИ СИ ПЛАТИЛ ГЛОБИТЕ ИЛИ ДАНЪЦИТЕ......ЖАЛНА ТИ МАЙКА
  • 21 ха-ха

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ти мвлоумен ли си??
  • 22 Баце ви

    2 0 Отговор
    Нас ни интересуват парите от глоби , а не колко ще се избият по пътищата.
  • 23 123321

    1 1 Отговор
    глупак, никъде по света няма да отидеш/стигнеш до границата с неплатена към държавата глоба, мога да ти разкажа, как става в Испания, ама не ми се занимава...
  • 24 111111111111

    1 1 Отговор
    никъде по света няма толкова неплатени глоби, нито някой ще стигне до границата с неплатена глоба, ама кво да ти обяснявам
  • 25 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    УВАЖАЕМО "ПЪРВОМАЙСКО БАЛОНЧЕ" - ПРОСТО НЕ ТЕ ПУСКАТ ДА ПРЕМИНЕШ ,КАКТО Е И В БЪЛГАРИЯ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове