Last news in Fakti

3 Юли, 2020 08:05 2 105 23

Протест "На ясла и градина при Бойко Борисов" под прозорците на властта

  • протест-
  • борисов-
  • детски градини-
  • родители

Родителите на неприетите в детска градина или ясла деца искат компенсация

Протест "На ясла и градина при Бойко Борисов" под прозорците на властта - 1
Снимка: БГНЕС

Пред сградата на Министерския съвет в София се проведе трети протест с искания за ваучери за неприетите в софийските ясли и детски градини деца, пердаде "Евроком".

Демонстрацията бе под наслов "На ясла и градина при Бойко Борисов". Плакатите, които хората носеха гласяха "От 10 години не строите. Детето ми иска ваучер, за да ходи на детска градина".

Родителите на неприетите в детска градина или ясла деца искат компенсация. Приетите в градина деца получават приблизително около 500 лева субсидия всеки месец, казват те и призовават със същата сума или поне част от нея да бъдат подпомагани родителите на деца, записани в частни ясли.

10 875 са приетите деца в ясла и детска градина от септември. Недостиг има в яслените групи за близо 6 000 деца и за 1 500 в първа градинска група.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Transpocalypse

    14 3 Отговор
    До 10г дечурлигата ни с пол ще се раждат, а школата и даскалите ще задават предпочитанията за хормонална терапия. Родител 1 и 2 ще могат само да подсмърчат от ъгъла и да се вайкат, що са дремали в час.
  • 2 Миризлив пор

    18 1 Отговор
    Защо вместо да протестират че не се строи да изкарат имената на тези които реституирана и продадоха на времето ясли и градини? И от коя партия са били.

    Коментиран от #13

  • 3 Оги

    18 5 Отговор
    Нека протестират, нали на изборите пак ще гласуват за баце строителя.

    Коментиран от #7

  • 4 Полиция

    3 17 Отговор
    Да ги разгонват безделници
  • 5 Пфууу

    12 19 Отговор
    Я марш от дето сте дошли, аман от монтанци врачанци, узбекистанци и други подобни! На вас, всички за всичко са ви длъжни.

    Коментиран от #12

  • 6 Около Банкя

    13 4 Отговор
    Тиквеландия избира Фандъкова за кмет, да и потърсят сметка защо не е осигурила отрочетата на трудоваците в столицата.
  • 7 АБСОЛЮТНО си прав !

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Оги":

    👍➕➕➕
    Дори попчета неможеш да ловиш дълго време на една и съща стръв.
  • 8 Пенсионер

    1 10 Отговор
    Децата не са на градина, майките и бащите не са на работа, ами кой ги храни тези хора? Май има и плащане за стоенето пред министерството. Пак ли Майчето? Тези родители с проблема за детските градини вероятно търсят други варианти, а не протести.

    Коментиран от #11

  • 9 ????

    2 8 Отговор
    Зло, зло, но голямото зло е отвън и иска да влезе през задната врата. Шегуваме се с батето, но за много неща казано от Него е вярно, а всичко друго е боя боядисано и наситено и ние не знаем, кой, коя от коя партия е. Побъркахме се от квичене и четене... Искаме да управляване, но тая работа не е като на село при уфцете, акъл много не се иска, а тия, които стачкуват изберат ли..е пасат патки на село. При бб чиновници, а при другите избранници на село и от там продукция в големи вериги. Избирай стачкуващи жени, деди и сие. За пореден път комунягите ще ви измамят и ще си прокълнете майчиното мляко в ограбванията им. Дано да греша, дано не правилно разсъждаващ човек. Но от много, много е така. Вземат ли властта и.. И се започва с поголовната сеч. От герб в сдсбсп обратно и мишки и котараци... Защитничката започна да бие злибно тъпана.. Гарван гарвану око не вади нищо, че са прости Женки.

    Коментиран от #14

  • 10 Пенсионер

    3 8 Отговор
    Децата не са на градина, майките и бащите не са на работа, ами кой ги храни тези хора? Май има и плащане за стоенето пред министерството. Пак ли Майчето? Тези родители с проблема за детските градини вероятно търсят други варианти, а не протести.
  • 11 Новичок

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пенсионер":

    Пенсионерче, майките може и да не са на работа а мъжете сме на работа.И работим за да изкараме нашите заплати плюс вашите пенсии.
  • 12 Българин

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Пфууу":

    +++++++++++++взе ми думите.....
  • 13 Грейс

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    От СД С

    Коментиран от #15

  • 14 32345

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "????":

    Хората не са толкова глупави никой не иска пребоядисващата се "столетница"На оная крещящата дето и за кмет не я искат или на другата манхатънския апартамент ли ще повярват??За говорителят им дето срича и мънка ли???
  • 15 ГРЕС

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Грейс":

    Дали? А сдс кои го създадохте???На Жельо дъщерята???Мир на праха им.
  • 16 Стига вече

    3 4 Отговор
    Бе. Компенсации. Не съм съгласен. Който има деца да си ги гледа. Егати и Нахалството. Държавата за всичко. Така ли. И в богата Германия има недостиг и висиш в някакви списъци.
  • 17 Да бе

    4 3 Отговор
    щото ББ ги е правил си поемайте отговорностите и си гледайте децата
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Да изметем БСП БКП

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Не позна оная не я избраха и сега проси гласове по села и паланки.
  • 20 Имам

    5 2 Отговор
    една позната. Заведе си детето на градина и цял ден с такива като нея на кафе пред блока. Търсела си работа и с детето в къщи не ставало. Детето порасна, но тя още не работи. Има и други който си водят децата в градината когато искат да си ходят по магазините, да си пазарува. Трябва да се прецизират изискванията. Само работещи и живеещи от години в София
  • 21 месара

    2 2 Отговор
    импексова нарежда , “ независимата “ организира ! ами да си бяхте стояли на село бе протестиращи мами , там за децата ви места има !
  • 22 Пълна

    2 3 Отговор
    ПРОСТОТИЯ
  • 23 гост

    1 0 Отговор
    Защо протестират детските градини по селата са празни ,как да се насмогне като идват на талази от селата!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове