Last news in Fakti

3 Юли, 2020 15:14 1 426 26

Борисов обсъди с Щаба готовността на болниците за COVID-19

  • нощ-
  • бойко борисов

Министър Ананиев докладва на премиера Борисов, че на насрочена среща с Българския лекарски съюз ще бъде дискутирана корекция на цената на клиничната пътека за COVID-19

Борисов обсъди с Щаба готовността на болниците за COVID-19 - 1
Снимки: МС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и мерките за поддържане на готовността на болниците да приемат и лекуват пациенти с новия вирус.

На разговора присъстваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Министър Ананиев докладва на премиера Борисов, че на насрочена среща с Българския лекарски съюз ще бъде дискутирана корекция на цената на клиничната пътека за COVID-19, така че финансирането ѝ да е адекватно на полаганите грижи от медицинските екипи. Ще бъде обсъдена също и възможността цените на всички клинични пътеки да бъдат завишени с такава сума, че с нея да може да се покрива входящият тест за коронавируса на пациентите при постъпване в болница, независимо с какво заболяване, а не да е за сметка на болния или на лечебните заведения. 

„Засилваме готовността на болниците за лечение на българите с коронавирус. Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията“, заяви по време на срещата министър-председателят Бойко Борисов.   

Премиерът разпореди на здравния министър и на щаба да продължат изключително внимателно да следят и анализират данните на заболеваемостта у нас с цел възможно най-добра реакция на здравната ни система за опазване на здравето и живота на българските граждани. 


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутафчийски

    9 4 Отговор
    Яко ще се мре!!!ха ха ха!
  • 2 Колко артистина на едно място

    14 1 Отговор
    Събрал ги е да им заповядва, пишете всичко от корона, от катстрофи, естествена смърт, трябва народа да гледа надолу и да не може да диша, да няма работа и пари, да пцова Божков и Радев, зашото те да виновни. Ако престанат да ми търсят сметка за гепеното, ще се намаляват бройките. Още малко българи останаха да им се връзват, а каквото ще става ще става есента, когато парите ще свършат и гладните ще излязат да търсят сметка.
  • 3 Йосарян

    12 0 Отговор
    Мутро! Въже, брадва и лопата!
  • 4 Литература

    16 1 Отговор
    Еднокнижникът да прочете "Владетелят на света" от Александър Беляев и да си помисли(ако може) какво прави с хората.

    Коментиран от #9

  • 5 За туристите

    7 0 Отговор
    ще има ли места?

    Коментиран от #23

  • 6 Я... Я

    7 1 Отговор
    ТОЯ СЪС 200 ЛИ КАРА? ПРЕДИ МАЛКО БЕШЕ В ДЖИПКАТА А СЕГА НА СЪВЕТ. ИЛИ ЩАБА ПОДКАРА СЪС 200 ТА. ТЕЗИ СИ ПРАВЯТ СТРЕЩИЧКИ КЪДЕТО СИ ПОИСКАТ. МАЛКО ИМ ОСТАНА. МЕСТАТА СА ЗАПАЗЕНИ.
  • 7 Последния Софиянец

    6 3 Отговор
    В САЩ на един излекуван му дали сметка 2 000 000 долара.И тука може .
  • 8 Ако ще трябва

    9 1 Отговор
    така да свиквам да живея, по добре да се гръмна.
  • 9 Дельо Хайдутин

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Литература":

    А народа да прочете Джелсомино в страната на лъжците от Джани Родари.

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Леле

    12 2 Отговор
    Добре изглеждат на снимката - 5 човека през 2 метра и с маски. Да, ама тия същите пуснаха 12 хил. души на стадиона да викат, скачат, да се прегръщат и т.н. и никой не носеше маска. След 10 дена в София и Пловдив ще има пик на заразените, пък в София болниците са почти пълни. Вярвам на Мутафчийски, ще се мре яко.
  • 12 гера

    9 1 Отговор
    Голям цирк, така се крие световна рецесия!
    И фалита на това правителство!
  • 13 Мутафа рече

    7 2 Отговор
    Ей, ще се мре, яко ще се мре но вие, плебса, не от вируса а от бедност и отчаяние. За нас не важи, защото знаем, че всичко е далавера за кинти и да се крепи разпадащият се премиер.
  • 14 Литература

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дельо Хайдутин":

    Супер идея, въпреки че е от детската литература, стойностно произведение, ама някои изначално са пропуснали четенето.
  • 15 357

    5 1 Отговор
    Сега след увеличението на парите за клиничната пътека,очаквайте всеки ден над 500 КОНСТАТИРАНИ не болни,на носещи стотици хиляди за далаверата.
  • 16 Да вярваме ли ?

    2 1 Отговор
    СТАТИСТИКАТА НА КОВИД 19 Е МНОГО ПОДОБНА НА ТАЗИ НА ГРИПА !!! Интересно. ТАЗИ ГОДИНА Г Р И П НЯМА !!!!!!!!!!!!! За пръв път от 100 години ...........
  • 17 БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ

    1 3 Отговор
    БАЦЕТО РАЗПОРЕЖДА...,..ЩАБА СЛУШКА ВНИМАТЕЛНО И. ИЗПЪЛНЯВА......ДРУГАРИТЕ МЪЛЧАТ И АНАЛИЗИРАТ, ПОРЕДНАТА СИ ИЗБОРНА ЗАГУБА
  • 18 Грейс

    3 1 Отговор
    Хайде пак чували, трупове под формата, този път не тъй зловещо на болници в готовност за приемане на болни. Ама и клиничната пътека с нова цена, ха познайте колко пациенти ще се окажат в б~ца с корона?

    Коментиран от #19

  • 19 БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ

    2 5 Отговор

    До коментар #18 от "Грейс":

    БАЦЕТО РАЗПОРЕДИ......ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА КОВИТО...,....ДРУГАРИТЕ ПАК СЕ ТЮХКАТ....ПАК НЕ СА РАЗБРАЛИ ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА БОРБА С КОВИТО....А НЕ ЗА БОРБА С КОМУНИЗМА

    Коментиран от #24

  • 20 Активист на БКП

    3 1 Отговор
    Пътнико свиден, пътнико Борисов $£€¥¢
  • 21 БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ

    2 4 Отговор
    СЛЕД КАТО 11 ГОДИНИ РАЗБИВА НА ИЗБОРИ БСП .....БАЦЕТО ПАК ПОДХВАНА КОВИТО....ШЕ ГО РАЗБИЕ И НЕГО
  • 22 Васил

    0 0 Отговор
    Ква готовност кви пет лева
  • 23 Ще има

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "За туристите":

    Борисов обсъди с Щаба , леглата да се разполагат по Фън Шуй.Начетен и вярващ.Кълне се във всичко и всички.
  • 24 Гешо

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ":

    Бацето най-добре бори фотографки, на Секвоя в Бояна.

    Коментиран от #25

  • 25 БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гешо":

    С ДЖИПА БАЦЕТО Е НЕОТРАЗИМ.......ЧЕРВЕНИТЕ КМЕТИЦИ МЕЧТАЯТ ДА МУ СЕ КАЧАТ НА.......ДЖИПКАТА
  • 26 СТАЛИНка георгиева

    0 0 Отговор
    Плашила
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове