Last news in Fakti

6 Юли, 2020 10:18 2 066 9

Проф. Иво Петров: Не можем да станем оазис

  • проф. иво петров-
  • covid-19-
  • разпространение

Дори да се бяхме затворили напълно, след отварянето отново щяхме да получим хората, които са позитивни с COVID-19, смята кардиологът

Проф. Иво Петров: Не можем да станем оазис - 1
Кадър Нова тв

Страни като България, Словения и Хърватия успяха да запазят живота и здравето на хората. Това каза в студиото на „Здравей, България” проф. Иво Петров - член на Експертния съвет по кардиология към здравното министерство. 

Големия брой заразени в страната той коментира така: „Не можем да останем оазис. Ние сме част от Европа и от света. Дори да се бяхме затворили напълно, след отварянето отново щяхме да получим хората, които са позитивни с COVID-19”.

Според него здравната система у нас е достатъчно подготвена за условията на лечение. Заразата обаче изостряла проблема с недостига на медиците. „Имаме намаление на броя на специалисти в определени региони, на които държавата трябва да обърне повече внимание от гледна точка на здравеопазване. Северозападът е един от най-бедните региони в Европа и е нормално колегите да отиват някъде другаде”, каза още професорът. 

Професорът разказа история за своя колежка, която е била с COVID-19. Това че е спазвала всички предпазни мерки е повлияло за това да няма нито един заразен пациент или неин колега, въпреки че е била на 24-часово дежурство. „Това показва, че когато е спазен пълният комплекс от мерки, конкретния колега не се смята за контактен в работата си с позитивни пациенти”, уточни още проф. Петров. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    4 4 Отговор
    Квото ще става в Европата, ще става и за беден Ганьо. Васкините ще са гратис, а после всички в оазиса - Казан.

    Коментиран от #7

  • 2 Точка Омега Последни Времена

    4 6 Отговор
    Тия доктори не разбират, че "болестите" са Божието прозрение и че от тях нищо не зависи.
  • 3 сметало

    5 3 Отговор
    кой печели от ковид 19-единствено всемогъщия Бог
  • 4 От сутринта

    9 8 Отговор
    Самодисциплината изначално ни липсва. Отива детето сутринта да си купи закуска. Докато се сетя и тръгвам да звъня по телефона(бе звук съответно), че си е забравило маската, то се прибирас покупките и казва "Ами пуснаха ме" Та докато не върнат човек от вратата, или не глобят продавач, че е допуснал да влезе, нямаме право да се сърдим на никого, освен на себе си.
  • 5 Май всички

    4 1 Отговор
    се върнаха към шведската система, дори в Щатите. Разбраха, че няма къде да се скриеш.
  • 6 Камила

    0 1 Отговор
    проф.Петров не ща ги в оазиса. Нарушават ми балансирания начин на живот
  • 7 хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гей Билтс":

    Хахаха "Дори да се бяхме затворили напълно", драги пак ще говорим есента . И ново пълно затваряте ще има и то за дълго, не че вируса ще ни нагази, а защото и другите ще са в локдаун . Трупайте зърно управленци за да не ви ... ... Имало е и ще има - справка чумата в Европа 300 годишна епопея.
  • 8 Софянец

    0 0 Отговор
    Алооо гледах цялото интервю сутринта по националната Нова Телевизия и най интересното отинтервюто беше че прафесора в отговор на въпрос на водещия призна пред цяла България че има случай на написани болни за корона без да са болни и че са вписвали на умряли хора диагноза Ковид19.Каза също че знае и за случай в САЩ и Германия за изкуствено вдигане на бройката на заразени и починали.Това си е директно признанание за далаверите в България и света с Ковид 19 на гарба и страха на хората зарадифинансови изгоди.Но тук не е побликувано това негово изказване.Направете си извода дами и господа.
  • 9 8427

    1 0 Отговор
    В началото на това изречение нещо не е наред:
    "Страни като България, Словения и Хърватия"
    Страни като Словения и Хърватия нямат НИЩО общо със страни като България. Страните като България са по на юг-югоизток.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове