9 Юли, 2020 06:52 1 309 19

Обсъждат задължителната предучилищна за 4-годишните

  • депутати-
  • парламент-
  • предучилищна

Депутатите ще разгледат и промените в Закона за военното разузнаване

Обсъждат задължителната предучилищна за 4-годишните - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите ще разгледат на първо четене промените в Закона за предучилищното и училищното образование, които предвиждат задължителна подготовка за 4-годишните деца, контрол върху настоятелствата и обучение в електронна среда, съобщи БНР.

Предложените допълнения от правителството имат за цел да обхванат и децата на четиригодишна възраст, като това ще става само в детските градини. Мотивът за по-ранното им въвеждане в образователната система е, че това е много важно за езиковото им развитие.

Друга съществена промяна е въвеждането на законова уредба за обучението в електронна среда, което беше приложено по време на извънредното положение.

Депутатите ще разгледат и промените в Закона за военното разузнаване, внесени от ГЕРБ и Обединени патриоти, според които Служба „Военна информация“ се преименува във Военно разузнаване. Окончателно ще бъдат разгледани и поправките в Закона за държавните резерви и военновременните запаси, чрез които се създава Държавна петролна компания.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 излагация

    22 0 Отговор
    Бе ква предучилищна бе, те вече нищо не учат, само затъпяват пред компютъра и телефона!

    Коментиран от #17

  • 2 Някой

    29 0 Отговор
    Поредната ОВЧА идея!!
    Да отнемат от най-ценното от децата-Безгрижието!!!!!!!!!
  • 3 Грейс

    27 0 Отговор
    Значи големите дори и първокласници могат да се обучават дистанционно, а малките, които още устичките им миришат на мляко ще ги задължите да посещават детска градина. Заради неукият ви електорат под претекс развитие на езиковия потенциал ще ги лишите родителите им да преценят кое е по добре за тях. Нищо свързано с дете до 7 г не трябва да бъде задължително.
  • 4 Долу България на БКП ДС

    7 2 Отговор
    То бива животински мутро-милиционерски инстинкти за РАЗГЕПВАНЕ, но БКП-ГЕРБерстията с ДС-патриотарстващата СГАН посегнаха и на 4-годишните деца! Тая БКП+БЗНС-ШАЙКА не може да организира големите ученици да положат едни изпити, да ги снабдят с БЕЗПЛАТНИ PDF-учебници, функционални мобилни компютри с БЕЗПЛАТНИ ПРОГРАМИ и ИНТЕРНЕТ, ..... А сега ще се учат и на 4-гофишните, при положение, че алтернативата е карантини с домашно затворничество!

    Коментиран от #7, #14

  • 5 Пако

    21 0 Отговор
    Никакви 4 години,да ги взимат от родилното....

    Коментиран от #16

  • 6 гражданин

    15 0 Отговор
    Не приемат децата в детските градини. Но е задължително четири годишните да посещават детска градина. Това нормално ли е ?
  • 7 Пижо

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Долу България на БКП ДС":

    Ти пък откъде се взе би И...т,стига с това БКПбе,
    Сополанко.
  • 8 4 годишните

    22 0 Отговор
    Това недомислие, 4 годишните на предучилищна! Оставете децата да пораснат,, те трябва да изживеят Детството си!!!! Да ги скупчите в класни сай, да се строяват, да се учат отрано на казармен ред, това ли искате!!!!! Няма работници за фабриките на Олигарси те,???? По рано да излизат на "трудовата борса" НЯМА Индианци, само Вождове и чиновници!!!!!
  • 9 гражданин

    11 1 Отговор
    Защо няма детски надбавки за всяко дете?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 веселяк

    10 0 Отговор
    Ембрионално развитите в третия месец с тест по математика!
  • 12 резервист

    15 0 Отговор
    Стига сте ни юркали и задължавали! Създайте подходящите условия и хората сами ще изберат по-доброто за децата си! Всичката ли я наредихте в държавата, че опряхте да командорите как да учим и възпитаваме децата си?!
  • 13 Направо на 3 години

    14 0 Отговор
    Да почват да учат глаголите и умножение с двуцифрени числа хахах
  • 14 Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Долу България на БКП ДС":

    Какво измрънка ???Безплатно да ти гледам неграмотниците???Аз ли ти ги направих бе мозък ама овчи.
  • 15 Уди Кълвача

    11 0 Отговор
    Направо от бенета да тръгват на училище. Смешници ще пращат 4 годишните на подготовка. Направо тогава да итмемят 1-2 клас да ги приемат в 3ти клас и да завършват на 15 г. за да робуват на соросите.
  • 16 За Българите

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пако":

    А от 4 години да почват работа да има отдръжки,стаж и години за пенсиониране
  • 17 ъъъъъ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "излагация":

    Поредната еврогейска химиотерапия на мозъка (ще ги учат на 3-4-5 вида тоалетни според половете)
  • 18 Жалка картинка

    2 0 Отговор
    Дебилщината сред малките стана толкова вече плашеща,че правителството се чуди к'во да измисли,но като си си продал гъ*зъ на американския модел на възпитание,ако ще и на 4 месеца в университети да ги изпратиш ще е все тая.
    Жалка абсурдистанска реалност.
    Децата имат нужда от възпитание,да се научат да се съобразяват с останалите и да знаят,че това,че са деца не е оправдание и не ги извинява.
    И разбира се имат нужда от детство.
    Затова на сина ми съм му казал кои предмети са важни.
    По всичко останало ако ще по 2 2-ки да ми носи на ден.
    Важното е да учи това което ще му трябва качествено,да има достатъчно време за почивка за да не се налага да си отглеждам идиот-отличник.
  • 19 гуньо

    0 0 Отговор
    Дали ще бележници и оценки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове