Last news in Fakti

10 Юли, 2020 15:07 3 084 22

Глобиха джигит с 1150 лв. за 253 км/ч по "Тракия"

  • джигит-
  • тракия-
  • глоба

Ограничението в района е 140 км/час

Глобиха джигит с 1150 лв. за 253 км/ч по "Тракия" - 1
Снимка: Архив

Водач на лек автомобил "Ауди C8", който е бил засечен на 3 юли по автомагистрала Тракия със скорост от 253 км/час, е бил глобен с 1150 лева, съобщава "Монитор". Ограничението в района на км 228 в посока към Бургас е 140 км/час.

Стационарна камера, монтирана преди около 3 години в този участък, е засекла шофьора. Водачът е бил установен само два дни по-късно. 

Същата камера на 28 юни засече "Мерцедес С500 Майбах", който е прелетял покрай съоръжението със скорост от 248 км/ч, припомнят от ОД на МВР-Стара Загора. Той е бил засечен около 13,45 часа да лети по АМ "Тракия". 

От ОД на МВР-Стара Загора припомнят, че е засилено ежедневното полицейското присъствие на аутобана. През почивните дни ще има разположени максимален брой автоматизирани технически средства и системи за контрол на скоростта. Целта е да не се създават предпоставки за настъпване на тежки ПТП. 

За първите 6 месеца на годината са били установени общо 4 439 нарушения по АМ "Тракия" и "Марица". Според статистиката в десет от случаите автомобилите са били карани с по над 200 км/ч, а в 140 от 180 до 200 км/час. 


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този с

    11 6 Отговор
    Майбаха е бягал от Гешев. Съдът ще му ги опрости понеже е имал уважителна причина да бърза.

    Коментиран от #5

  • 3 Стаматов

    11 10 Отговор
    Като почнат да глобяват масово да видищ как ще намалее трафика - и хазната ще се напълни, народа ще отслабне, градският транспорт ще се развие, ще спасят Ганя от 2-3 вида рак . . .

    Коментиран от #16

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 9 Отговор
    поредния комплексар
  • 5 Каскета

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Този с":

    Чичо ти Гешев вече има 5-6 олигарха със запорирано имущество, че не са много етични действията му - не са, но няма друг демокатичен начин по който да буташ изпечени изманици
  • 6 дфдфдфдфдфдфдф

    10 3 Отговор
    Богатите толкова ли нямат едни 1200лв за радар детектор и едни 2000лв за анти радар за смущаване на триногите .Просто се чудя .След тази инвестиция нам да плащат повече глоби.

    Коментиран от #20

  • 7 Carsens

    4 3 Отговор
    Брееех, не пишат А6 ами само C8 , всички да рзберем че е с най-новия модел !

    Коментиран от #19

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 5 Отговор
    такъв джигит уби господин МИЛЕН ЦВЕТКОВ
  • 9 Бай хой

    7 2 Отговор
    За 100 км отгоре 1000 лв глоба, тва ли са ви мерките? Глобата трябва да е 3 заплати минимум или процент от дохода. Тоз със С8 са ще има да се хвали нагоре и надолу с тоз фиш пред аверчетата.

    Коментиран от #10

  • 10 Джъстин Драганов

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    В Швейцария ти конфискуват колата и влизаш в затвора. Книжката ти се отнема доживот.

    Коментиран от #13

  • 11 незнайко

    6 1 Отговор
    10 случая с над 200 и 140 над 180 това общо са 150 случая от 4 439 нарушения !!! Значи останалите 4 289 нарушения са между 140 и 180 км/ч. Колко ПТП са станали от тази превишена скорост ??? КАЖЕТЕ !!! Май е по лесно да се събират глоби отколкото да се казва истината !!!
  • 12 Доктор Жозеф Игнасий Гилотин

    0 1 Отговор
    Малко е
  • 13 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Джъстин Драганов":

    Да може би си прав така ще е най добре
  • 14 ...

    2 1 Отговор
    боли го за глобата мвр палячовци
  • 15 оня с коня

    1 1 Отговор
    Нали сме нямали пътища и всичко било осеяно с Кратери и Дупки бе Злобни Руски Амбреажи?!!А тия с бързите коли според вас БЕДНИ ЛИ СА?Ама ще кажете че Те НЕ СА народа...А КОЙ е Народа бе - ВИЕ ли Лумпени които поради Мързел сте гладни като Църковни мишки?А иначе сте първи на всеки Протест или Контрапротест - щото има безплатни Сандвичи и "некой лев",пък Баламите да ходят да бачкат!
  • 16 Мъка

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Стаматов":

    Е колко по масово да ви глобяват? Немога да ви разбера с кои глави мислите. Докога ще се поробвате? Та хайде да погледнем според статистиката която са дали. Значи имате за 6 м. 4439 нарушения по АМ Тракия. Друг е въпроса колко от тях са истински и колко са от капаните им от неправилно поставени ограничения, за рекет. Това е друга тема. Та от тях 10 са с над 200 км. Хайде сега го сметнете. Това са около 0.2%. 0.2% са карали с над 50% превишение. Ти да видиш сега как тези 0.2% са главните виновници за катастрофите у нас. Ако някой го вярва, няма да има нужда да се коментира такава трагедия. А да. Имаме и едни 3% които са с 180-200 км. Или това ще рече с около 30-40% превишение. Дали тези факти оправдават милионите които се дават за камери? Сега разбирате ли защо всяка година се дават милиони за камери софтуери и други съпътстващи артикули. Защото аз не разбирам. Не разбирам, но разбирам, защо след като ги дават вече 30г. резултата е един и същ. За това ми е смешно, като прочета подобни мнения, в които се говори за увеличения на глоби, за още глоби и т.н. Та вие така сами се поробвате. Хората си лапат милионите от вас, вие сте съгласни, та даже и доволни от рекета. Не мога да я разбера тази ваша мъка. Причините за ПТП в България са съвсем други, но от тях не могат да се лапат така лесно милиони и за съжаление, шепа хора печелят от трагедията на народа, но след като се съгласявате с всичко което ви кажат, никой не може да ви помогне.
  • 17 аман от КАТ на знак 60

    3 1 Отговор
    Стига сме правили герои такива пишман водачи на МПС-та. Глоба за над 250 км. 25 000лв, взимане на книжката за 3 години и сваляне на номерата на колата. След 3 години на ново курс-кормуване,листовки изпит и ограничения като за нов водач. Ко ми ги снимат като филмови звезди.
  • 18 трябва да е като в белите държави

    2 1 Отговор
    Защо глобата не е 30% процента от стойността на автомобила!
  • 19 Random

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Carsens":

    S8, не C8, на българските журналя е малко трудно да им се разбере
  • 20 123

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "дфдфдфдфдфдфдф":

    Не вършат работа особенно анти радара направо си казва на полицията да те арестува дори и да не си превишил скороста .
  • 21 хахаха😲

    4 1 Отговор
    Трябва да се сварлят номера и взимане на книжка за един милионер 1000 лв глоба е нищо той ги прави за 1 час.
  • 22 Г. К.

    1 2 Отговор
    Толкова се радвам, когато видя здраво мислещ и адекватен човек даваш перфектно мнение по даден въпрос! Защо не сме повече такива хора!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове