Last news in Fakti

12 Юли, 2020 20:20 4 847 63

Родителите на бития младеж на протеста: Полицаи са го тормозили и в болницата

  • студент-
  • пирогов-
  • протест

Охранявайки другото момче, когато нашият син е влязъл в стаята, един от полицаите му е направил забележка защо е станал, разказва майката

Родителите на бития младеж на протеста: Полицаи са го тормозили и в болницата - 1
Снимка: фейсбук

Родителите на пострадалия студент, който сам излезе от „Пирогов“, след като попадна там с комоцио след протест, разказаха, че и в болницата е бил тормозен от полицаи, съобщи бТВ.

От полицията обясниха още вчера, че униформени се проверяват за превишени права на демонстрациите.

Майката на второто момче, Юлия Педева, разказа, че два дни е издирвала сина си. След информацията в медиите, решава да звънне да провери не е ли това синът ѝ. Оказва се права - Д. П. е в болницата с белезници и обвинение, както и с множество наранявания. 

Нови кадри показват какво се е случило под прозорците на властта с 21-годишния мъж, който бе приет в "Пирогов" след протестите в петък.

По думите на студента в Хага, един от полицаите му казал, че го търсел цивилен, сподели майка му пред нашата камера.

Бащата пък поясни, че се вижда от нови клипчета в социалните мрежи, на които Евгени се разпознал, че синът му е бит брутално от органите на реда.

"Нашият син каза: "Аз, аз вече загубих чувство, че ще оцелея… вече, аз, каза, се бях предал.. и казва: Мислих кога ли ще свърши това нещо". Той е лежал отдолу, те са го били, те са го мачкали. Има няколко видеа … няколко вида записи и буквално Евгени, който лежи отдолу и полицая, отгоре се гаври върху него. Той хваща другото бито момче и го хвърля върху нашия син … Той не взима другото бито момче да го постави до нашия син. Той го хвърля буквално върху безжизненото тяло на нашето дете. Това е ужасяващо! Това е ужасяващо! После го вдигат сякаш така… сякаш така… двамата така заговорнически – единият му слага шапката", разказва изуменият баща. 

Според него боят не се вижда, защото органите на реда са го обградили:

"Той боят не се вижда, защото те са обградени, тенденциозно са обградени. Жертвите са долу на земята, те са ги оградили, за да може да не се вижда евентуално от някъде", коментира Евгени - бащата на студента в Хага. 

Въпреки мнението на медиците, че трябва да остане на лечение, Евгени напусна неврохирургията днес. Казал на близките си, че е подложен на тормоз от полицаите. Въпреки че срещу него няма повдигнато обвинение. 

„Охранявайки другото момче, когато нашият син е влязъл в стаята, един от полицаите му е направил забележка защо е станал, защо е излизал навън, да си стои на място, защото някакъв цивилен полицай го издирвал. Това много разстрои нашият син, защото той само при думата, че цивилен полицай го търси отново страшно много се разстрои и каза "мамо, дали няма да ме приберат пак някъде" и започна да плаче. Изпадна във нервна криза. Аз се опитах да го успокоя“, заяви Красимира Димитрова, майка на Евгени.

Полицията проверява случая. 

"Вътрешната проверка отнема време. Събираме доказателства относно вината на гражданите, така трябва да съберем доказателства, когато ще обвиним и наш служител", заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов днес. 

Проверка се прави и на другите видеоклипове в социалните мрежи, на които съмнения за превишаване на полицейски правомощия. 


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    40 161 Отговор
    То и убиецът на Милен Цветков е студент в чужбина. Да си студент в чужбина не е признак на интелект, възпитание, още по-малко индулгенции за нещо.

    Коментиран от #22, #26, #35, #53

  • 2 Европа

    153 15 Отговор
    Съд за милиционерите!
    Некадърна и зависима от управляващите прокуратура!
    Гешев в затвора!
    Вън мутрите от държавата!
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    65 7 Отговор
    шпиц команди а не полицай а тоя петьо кото рита момчето защо е зад граница а БОРИСОВ ни казвал няма хубав бой но ето шпиц бият иначе има полицай и полицай
  • 4 Никой няма да ви бие

    63 7 Отговор
    Освен нашата милиция!
  • 5 Asdfg

    113 10 Отговор
    Ченгетата в БГ са много прости и злобни! А колко са корумпирани, това е друг въпрос.
  • 6 Наблюдател

    96 9 Отговор
    Полицаят в България е синоним на престъпник. Разлила на практика няма
  • 7 НЕ МОГА

    62 7 Отговор
    ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ТАЯ ЗЛОБА...ТИЯ ПОЛИЦАИ СА СЪЩИТЕ КАТО БАРЦЕЛОНСКИ...МИЗАНТРОПИ ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мамин осинче

    10 64 Отговор
    Аз ако съм щях да го опъна яко отзад

    Коментиран от #14, #15, #37

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ttt

    55 4 Отговор
    Те българските милицЮнери са си такива - коплексирани, мързеливи плазмодии с празни кратуни. Целта им е да се скатават колкото могат, да прибират подкупи колкото могат и да се пенсионират рано.
  • 12 мутрите вън

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    може би твоята
  • 13 ttt

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Asdfg":

    Тя неговата е търсена понеже е евтина
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 VVV

    20 4 Отговор
    Герберас ченгеджизма е огромен проблем .Няма нито един осъден ченгеджист за душманство. Властта се използва с цел да се навреди. На мен ми одрязаха ръцете от мафията герб и ЕС .Международния съд стои зад този вид престъпност ,а мафията герб прави душмански закони .Мафията герб и ЕС са проблема. Може да се прокара антидушманско законодателство и да има душмани в затвора.
  • 17 ttt

    21 1 Отговор
    Простите милицЮнери май си мислят че само Петко Стрелеца може да им се опъне ... хахахаха
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Каквото и да е станало, такъв брутален

    40 3 Отговор
    бой от държавни служители, на които всички ние им плащаме заплатите и бонусите, е недопустим. Това да отгледаш детето си, да трепери над него всеки божи ден и накрая няколко фатмака да го пребит почти до смърт... Какво ли биха направили родителите на това момче ако им паднат тези изверги на улицата?
  • 20 И какво

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "смърт":

    Всички ще умрем хубаво е да сте подготвени .
  • 21 big

    35 1 Отговор
    Вътре.шните пров.ерки са пълен та.шак! Досега съм пускал няколко жалби срещу пол.ицаи, резултат никакъв! Едната жалба беше до мини.стерството по електронен път, имаше и телефон за проверка докъде е стигнал сигнала, обадих се и едва ли не ме набиха с телефона ако имаха възможност! Файда и резултат никакъв, нямаше дори отговор! Напълно самозабравили се хора на всички нива!
  • 22 Някъде

    37 5 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Двата случая са коренно различни, дори момчето да има някаква вина, полицаите трябва да го закопчаят и вкарат в буса. Самия факт, че толкова много хора са го ритали трябва да говори какви заповеди са получили преди това

    Коментиран от #25

  • 23 Гост

    28 7 Отговор
    Ти какво образование имаш? Сигурно килийно. Срамота да бият малко момче полицаите. Що не бият мутрите които предизвикаха всичко това? Не им стиска.
  • 24 оня с коня

    10 33 Отговор
    Студент в Чужбина значи че Той е ТАМ за да Учи.Въпросният Тип обаче заеб.. Науките и се върнал в БГ.А от цялата бълг.- територия е избрал ТОЧНО мястото на Протеста.Не стига това,ами със САМОЧУВСТВИЕТО НА Чуждестранен Студент-умник решава е да ПОНЯПЛЯСКА малко Български полицаи,предупреждаващи го да не буйства.Тъъъй ли?!...Ами намерил си е точно това,което е търсел.И дано след въпросния Инцидент РОДИТЕЛИТЕ МУ да осъзнаят ВИНАТА СИ че не са намерили време да възпитат Чедото си ДА СПАЗВА И УВАЖАВА ЗАКОНИТЕ,защото където и да е по Света да прави подобни Зулуми Полицията няма да му цепи басма,а ще има и "Килия" за около Месец!

    Коментиран от #57

  • 25 ttt

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "Някъде":

    Маниерът му е на платен трол... Да прави слабоумни съпоставки и по този начин да дискредитира определен човек ... доколкото е възможно... с малооумни аналогии. Не храни трола!
  • 26 чекмедже 2

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Със сигурност интелект е 10полицаи да тупат един студент и се изисква много четене на книги..а на полиция трябва половин година да разбере кой бие,чак ще се "разрева" като слушам тези калинки..НО ,когато същите тези полицаи отиват в махалата и там ги тупат цигани ,трошат колите,те траят за да няма етническото напрежение..жалка история,както всичко при това малоумно управление.ОСТАВКА..всички няма да набиете..ще ходите рано или късно, а полицаи престъпници които са били студнти трябва да бъдат съдени,най малко да ги гонят с тояги от там.
  • 27 Ало протестиращите

    13 22 Отговор
    Не знам защо си мислите, че като поискате оставката на Борисов, нещастният ви живот ще се оправи с магическа пръчка?? Той вече три пъти си я подава и народът пак го избира всеки път с по-голям рейтинг! Така си мислехте и преди няколко години, когато избрахте комунист от селата за президент. Само че от тогава, саламът стана от 5-6 лева на 40 лева, а сиренето и кашкавалът на 15 лева. Нищо не зависи от тези двама политици, нито от вашите прищевки! Нещата се определят от най-едрия търговец до най-дребният и от най-големият производител до най-малкият, от най-голямият магазин и заведение до най-малкият и от най-дребният бизнесмен до най-едрият… Вие сте безгласни букви и можете даже да си опънете палатки на площада, но саламът няма да падне под 40 лева и заплатата ви не зависи от Борисов! Всичко в капиталистическа България зависи от пазарната икономика и ако не ви харесва, двата куфара и бегом към терминал 2 в посока комунистическа Северна Корея! Само да не объркате самолетите към Русия, че там и бият лошо, освен всичко това!

    Коментиран от #44, #45

  • 28 Густо, майна!

    9 2 Отговор
    Еее, не, че го препоръпвам, ама тея фарфуйковци другия път ако гиобкражи тълпата, с маски...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 . Б. Б.

    16 3 Отговор
    Б. Г. Полиция. Са. Еничари
  • 31 Някой си

    20 2 Отговор
    Трябва като в Грузия.
    Уволнение на цялото МВР и КАТ и започване на чисто, без боклуци..... с полицаи избрани с конкурс и тест за интелигентност!
    И двадесет заплати на куково лято!

    Коментиран от #48

  • 32 Густо, майна!

    17 4 Отговор
    Тва незнам къв нещастен комплексар требе да си, да тормозиш децата! Събрали се 10 униформени страхливеца и си избиват комплексите!
  • 33 жжжжжжжж

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Търсил е майкати и сестрати за да ги повтори пак заедно!
  • 34 HohoBoho

    21 4 Отговор
    Това е позор!
    Да биеш паднал човек е ПОЗОР!
    Разследване и СЪД на тези полицай!
  • 35 един от стадото

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    ти като излизаш на протест с щит, каска, белезници и патлак ли си. Вярвам, не. Е тогава. По закон полицията те превъзхожда априори. Иска се само да те спре, ако трябва да употреби помощни средства и арестува. Кубинки, юмруци, десет човека върху паднал това не е арест, а гавра
  • 36 Qwert

    6 18 Отговор
    А къде бяха родителите по време на протеста? Знаят ли какво е са правили синчетата всъщност? Ама не, той бил нит, той бил студент в Хага...видиш ли. Ами ако не помни щот се е надрусал безпаметно....само питам

    Коментиран от #61

  • 37 Евстати

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мамин осинче":

    Явно теб вече са те опънали отзад .
  • 38 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    13 4 Отговор
    Бандитската Шайка в затвора ! Връщане на смъртните наказания за държавно предателство и огромните грабежи на властимащите
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Оставка и съд на този гологлавия

    9 2 Отговор
    неадекват поредна калинка на бою а също така и на шофьора на Мето и на самия Бою, след това и на униформените безмозъчни амеби които бият човек с белезници
  • 41 Светла

    12 1 Отговор
    и после пак ще ревем, че никой не уважава полицията, пари нямало то нашата полиция си е някаква нова форма на -плащаш да не те бият, плащаш данъци за заплати на полицаичетата пак те бият, на тия мястото им е в затвора за минимум 20 години
  • 42 Я... Я

    6 2 Отговор
    ПРОТЕСТА СТАВА ОГРОМЕН. ВЕСЕЛИ ХОРА ПЕЯТ СИ СВИРЯТ, ВИКАТ ОСТАВКА. ЧУВАМ, ЧЕ ИМА И АГИТКА НА "ЛЕВСКИ". ТОЛУПА СИ ОТИВА.... АМИН.
  • 43 въпрос

    3 0 Отговор
    абе софиянци интелигентни
    ако аз дойда при вас супер интелигентни толератна компания
    и ви кажа, че уча в чужбина студент и съм хванал господ за шлифера
    а вие сте селски аборигени, тъпаци, нещастници и др.
    вие ще ми кажете, че не съм прав така ли?
    или ще ме сритате, за да млъкна?
  • 44 Ало коментиращия

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "Ало протестиращите":

    До голяма степен сте прав Но аджиба кой докара тази така наречена пазарна икономика и демокрация Кутия цигари пет лева при крайна себестоиност седемдесет стотинки Жива спекула Това ли е просперитет
  • 45 5876

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ало протестиращите":

    До края на живота си няма да го проумеят.Колкото и да обясняваш.Не виждаш ли,че чакат някой да им каже- аз ще ви оправя -и са готови да гласуват за него.После той ги оправя из от зад, разбират,че са излъгани и почват да търсят и чакат следващия с обещанията,който ще вземе властта и ще им раздава париi.Ходи им обеснявай,че като дигат минималната трябва да се дигнат те,като е скат по-добри условия,ремонти се вдигат данъците.
  • 46 Мен

    4 3 Отговор
    Мвр к*рви сте време е народа да Ви нарита.
  • 47 гост

    15 2 Отговор
    Осъдете МВР за това, че насилието на полицай над оковон човек е оснанало безнаказано. Гешев ще си трае като п-ка, но Страсбург ще ви спечели делото срещу т.н. Държава .

    Коментиран от #59, #60

  • 48 Онзи

    4 15 Отговор

    До коментар #31 от "Някой си":

    В бленуваната ти Грузия знаеш ли кво щеше да стане с този поплювко....студент в Хага бил , е ѝ ? Да не си е дръпнал нещо холандско , и затова да не е бил на себе си два дни ? Май такава ще е работата !
  • 49 Дедовия

    15 2 Отговор
    Те така беше и през "щастливото" комунистическо време, ченгетата се чувстваха и бяха недосегаеми !Затова родителите трябва да ги съдят до дупка в Страсбург за много пари!До дупка!
  • 50 Ван дер Любе

    16 3 Отговор
    Борисов, Гешев, вие одобрявате ли действията на полицията? Във вашата власт ли е да спрете убийството на един човек? Или всичко това ви радва?
  • 51 селянин 1

    4 0 Отговор
    Дебошири..на държавна хранилка-тва племе требва да се намали,станаа повече от 60000..
  • 52 Днешната полиция

    3 9 Отговор
    Не бие. ...Само вчерашната полиция бие. .ха ха да не се е навирал между шамарите
  • 53 Гост83

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Русе е хубав град с хубави хора,е, и там има по някой прост идиот
  • 54 КП Протест

    10 0 Отговор
    Аз съм баща на едно от момчетат малтретирани зад колоние пред МС.
    Бедна ви е фантазията какво им се е случуло там .Да снимаш действията на тези пазители на реда според каскетурата е хулиганство.Днешната полиция не бие.Ама с нощната малееелементи! !!
  • 55 A.C.A.B.

    5 0 Отговор
    ALL COPS ARE BASTARDS!!!
  • 56 Бай

    5 0 Отговор
    Най-голям брой полицаи на глава от населението в цяла Европа..това е резултата! Малко им били парите така ли?!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ПРЕДАТЕЛИ

    1 0 Отговор
    Е КАК ДА НЕ ХВЪРЛЯТ БУТИЛКИ И БОМБИ КАКТО КАЗА МИНИСТЪРА МУТРА
  • 59 България не е държава

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "гост":

    в смисъла който познаваме. България е под корпоративно управление. " Ние" сме като една частна фирма. Всяко дете, което се ражда е СОБСТВЕНОСТ на " фирмата " , акта за раждане е един вид акция, която има своята стойност на " борсата " а родителите само са длъжни да го хранят. Опитайте се да си вземете акта за раждане от общината...Не, не се надявайте, ще ви дадат извлечение от акт за раждане но оригиналът не го дават. Това е така, за да не използвате естественото право, което защитава човешките права. За това могат да отнемат децата от родителите по " законен " начин. Докато актът ви за раждане е в държавата, вие сте без права (защото сте "акция "на фирмата България) и никакъв Страсбург не може да реагира. One people' s public trust!!!!!!
  • 60 One public 's trust

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "гост":

    Полицията ще тормози безнаказано , защото хората не се усещат че са в юридически капан а законът не признава непознаването на закона.
  • 61 Хммм

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Qwert":

    Видеото е свободно в нета.В телевизиите не го пускат,но в нета го има.Ако имаше желание можеше да го изгледаш ,и нямаше да задаваш тъпи въпроси какво е правил на протеста. А на всичкото отгоре и родителите къде са.Ти като се държиш на майка ти за полата...не всички са така.
  • 62 Дръвчо

    2 0 Отговор
    Аз като родител бих издирил и размазал тез полицай.
  • 63 Той

    1 0 Отговор
    Полицията все 1 не е от този държава да протестират и те .. или по скоро ти могат само да изпълняват заповеди срам ме е че живея в България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове