Last news in Fakti

31 Юли, 2020 16:26 5 856 53

Каракачанов: Бойният летец не може да е прост летец

  • ввву-
  • красимир каракачанов-
  • летец

За мен е голяма чест, че в рамките на една година имаме възможност да открием възстановеното Военновъздушно училище и да връчим дипломите на първия випуск, каза министърът на отбраната

Каракачанов: Бойният летец не може да е прост летец - 1
Снимка: БГНЕС

„Лесно е в днешно време да си намериш работа и професия някъде далеч от България. Малко са хората, които се посвещават на най-тежката, но и най-благородна и отговорна професия - защитник на отечеството“. С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна към курсантите от випуск „Добруджански“ на Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Г. Бенковски“ днес, 31 юли. Той участва в тържествения акт по присвояване на първо офицерско и първо сержантско звание на кадетите-випускници на ВВВУ.

"За мен е голяма чест, че в рамките на една година имаме възможност да открием възстановеното Военновъздушно училище и да връчим дипломите на първия випуск. Бъдете за пример и запомнете едно:  В българската бойна авиация няма обикновени пилоти. Има български офицери, които са се посветили в служба на отечеството, защита на суверенитета и териториалната цялост на нашата родина България“, заяви министър Каракачанов.

Той пожела „На добър час“ на випускниците и връчи първите офицерски пагони и дипломата на отличника на випуска – пилота Владимир Тасков и на първенците по успех в общо шест специализации. За отличния си успех Владимир Тасков бе награден от министър Каракачанов с офицерска сабя, парична награда и книги на историческа тематика.

„В Долна Митрополия винаги са се възпитавали военнослужещи с висок дух, с амбиция да мерят ръст с най-добрите в професията. Те писаха и пишат историята на Военновъздушните сили. Вие ще допълвате днешните и утрешните ѝ страници и няма да нарушите традицията“. Това заяви заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.

Той изрази своята убеденост, че випускниците ще изпълняват безупречно задълженията си и ще способстват за ефективната бойна подготовка на своите формирования. „Ще работите активно за поддържането и развитието на оперативни способности, необходими за изпълнение на възложените ви задачи по трите мисии на Въоръжените сили. В това число и за по-високо ниво на оперативна съвместимост със съюзниците. Ще бъдете успешни командири и лидери“, категоричен бе заместник-началникът на отбраната.

На добър час на випускниците пожела началникът на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски: „От тук започва изпълненият с предизвикателства полет към военната и гражданска авиация. Бъдете себе си, бъдете достойни следовници на нашия патрон Георги Бенковски“.

„Уважаеми г-н министър, уверявам ви, че ще върнем многократно вложеното в нас и в нашето обучение, като смело и безрезервно браним небето на Република България, нейната цялост и суверенитет и прославяме армията и по света като смела и почтена“. Това каза в словото си отличникът Владимир Тасков. Той благодари на всички командири и преподаватели от ВВВУ, както и на целия инструкторски състав на Военновъздушните сили за положените усилия в подготовката на бъдещите офицери.

На церемонията присъстваха и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, началникът на Висшето военноморско училище „Н. Й.Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров, народни представители, представители на местната и държавна власт.

Специален авиационен поздрав към випускниците отправиха българските Военновъздушни сили с прелитането на два PC-9M “Pilatus”, два L-39ZA “Albatros” от в.ф. 52090 – Долна Митрополия  и  МиГ-29 от в.ф. 28000 – Граф Игнатиево.

В отговор на журналистически въпрос за коментар на изрази като "прост летец", министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви: "Бойният летец има едно важно достойнство: той защитава държавата си. И е избрал да работи тази тежка професия при по-ниско заплащане отколкото в гражданската авиация. Той не може да бъде прост летец, независимо кой е, независимо дали е току-що завършил, или някой, който е заел по-висок пост".

На въпрос какво би пожелал на випуска министърът каза: "На младежите и девойките, които сега завършват, бих пожелал да запомнят, че българските бойни летци не са обикновени хора. Бойният пилот трябва да има достойнството и самочувствието, че той не е обикновен гражданин, но той гарантира на обикновения гражданин спокоен живот". По думите му хубаво е и обществото да знае това и да им благодари.

Министър Каракачанов коментира и положителните перспективи пред ВВВУ в следващите години. По думите му с модернизацията на Военновъздушните сили необходимостта от подготвени кадри ще се увеличава. "Висшето Военноморско училище достигна сегашното си високо ниво след години упорита работа. Военновъздушното училище има всички възможности да се изгради като модерно, което да подготвя необходимите кадри за авиацията", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Георги

    54 5 Отговор
    А министъра може ли?

    Коментиран от #32

  • 2 Радо

    112 5 Отговор
    Но простият пожарникарин си остава прост пожарникарин!!!!!

    Коментиран от #35, #42

  • 3 Бою

    55 4 Отговор
    Каза, че военният летец е фрост летец и требва да му се набива К£££Р
  • 4 Каракачанов

    44 2 Отговор
    Аз карам само Спартан.Друго не отлепя от пистата.
  • 5 Гост

    81 6 Отговор
    Бойният летец не може да е прост...ама шкембе-министърът може! О С Т А В К А!!!
  • 6 Радев

    14 55 Отговор
    Я па тоя как да не може виж мен!
  • 7 Гост

    66 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Каракачанов: Бойният летец не може да е прост летец
    Каракачанов ми отвори очите. Разбрах защо премиерът Борисов не се разбира с президента Радев.

    Коментиран от #37

  • 8 да де

    56 2 Отговор
    Пишман войводата да го каже това на тулупа, ама то на проста тиква освен да му го на.биеш за друго не става.

    Коментиран от #50

  • 9 Винету

    43 3 Отговор
    Да прав е шкембе войвода но и той ще е по подходящ за реклама на македонска наденица
  • 10 пройчо

    44 3 Отговор
    "... Той не може да бъде прост летец, независимо кой е, независимо дали е току-що завършил, или някой, който е заел по-висок пост"...*****Ами набий го това в тиквата на ортака си. Ако не вдява--и друго Му набий!
  • 11 Уффф

    10 31 Отговор
    Военните са професионални убийци!Не съм чувал военен да е произвел неква стока полезна за обществото.

    Коментиран от #13, #18

  • 12 голият охлюв

    14 22 Отговор
    Това да не са четки към дрОгаря фърчилков, подготвя следващата си мимикрия.
  • 13 дам

    10 7 Отговор

    До коментар #11 от "Уффф":

    Търтеи!
  • 14 Радунчо свързочника

    6 22 Отговор
    Може и още как зелените чорапи смърдят еднакво и на артелчик и на пилот.

    Коментиран от #26

  • 15 Лекар БГ

    26 1 Отговор
    Г-н Министри,много рЕзко противоречите на Премиера,нещо.Он казА,че точно един летец бил толкова прост,че само с к--,можело да се оправи....Или Далавери.. "прост шофьор на самолет...".
  • 16 Наденица с боб по Каракачански 250кг

    12 3 Отговор
    Тоя оригинал ли се е.
  • 17 Каракачанов какво направи за армията

    25 2 Отговор
    Ще подписва, няма да подписва и така 4 години.
    Няма танк, няма изтребител, няма кораб, няма подводница.
    Мекмеджето пълно.
  • 18 Иес капитане

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Уффф":

    Тъй верно.
  • 19 За да влезе,

    6 10 Отговор
    Във ВНВВУ, младежът, трябваше да е безпределно предат на БКП, за да не реши, да обстрелва, Партийният дом...
  • 20 Министъра на отбраната

    25 1 Отговор
    а никога не е бил войник???? Погледнете го само министърчето, като топка лой е, нездравословно дебел и отпуснат, без трудов стаж никъде, обикалял по интереси където има келепирец. Вижте министрите на отбраната на другите страни от ЕС и САЩ, има ли едно такива тулоеище сланина? Не само за срам станахме а и за подигравка заради такива като Шкембе воеводата и неговият гуричу, Бойчето. Бойчето което се крие като лалугер из страната за да не го спипат протестиращите. Вече е полулегалн, като Бай Тошо едно време. Той се крие а никой не го търси! Му-ха-ха, хайде Бойче чупката!!!!!

    Коментиран от #27, #29

  • 21 Много

    31 1 Отговор
    Много умни и смели са бойните летци. Честито им дипломиране. Нооо, на к'во да летят, бе дебелак? На хартиени Ф-ки, дето двамата с пожарникара ги платихте
  • 22 Грейс

    24 2 Отговор
    А кой го закри бе? И какво си открил? С чуждата пита на тата реклама си правите! И от бойни пилоти нямаше нужда България, затова го закрихте, НАТО ще пази нали? Надупени продажници, ама ние вече не искаме да ни дупите. ОСТАВКА!!!
  • 23 Next

    19 0 Отговор
    Ами то и българския депутат не може да е корумпиран простак.
  • 24 цербер

    19 0 Отговор
    Каракачанов: Бойният летец не може да е прост летец. АААА,МОЖЕ,МОЖЕ,ПИТАЙ БеБе.
  • 25 бушприт

    3 14 Отговор
    Във Финладния забраняват вече в града Хелзинки да се движат коли от догодина… Само градския транспорт…електро… Но това са финландци, не са БГ, не са си избрали един прост летец! Бил летец… Ми ние имаме хиляди летци! Tоя къде вози по двеста и петдесе пътника в самолета е сто пъти повече летец у гражданската авиация… П*чка им майчина!
  • 26 Старшината

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Радунчо свързочника":

    Свързочник, за двадесет години служба поне веднъж да си беше измил краката. Така и не можах да те науча!
  • 27 АНОНИм

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Министъра на отбраната":

    Грешка! Служил е! А какъв войник е бил - по-добре да не питаш!
  • 28 Шопо

    9 2 Отговор
    Бате,скрий се некаде ,че сланината ти се тресе много гадно!
  • 29 АНОНИм

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Министъра на отбраната":

    Хора дето са служили там казват, че бил "певеца" на поделението!
  • 30 мазниш ли мазниш ли деда патриоте

    5 1 Отговор
    Карабилата има най-мазната трътка от всичкото политик.
  • 31 Заеби

    5 1 Отговор
    Моето 300-килограмово тяло...
  • 32 Летец

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Георги":

    Ей ей ей!;! Най-после една умна приказка от Шкембе войводата!! Остава да даде оценка на пожарникаря Боко Простака!!
  • 33 Долен измекяр...,,патриот"..ЛОЕНА ТОРБА!

    6 2 Отговор
    Каракачан ти можеш ли лесно да си намериш работа в чужбина?Аз съм сигурен ,че от тебе нищо не става!В чужбина няма тиквена дюза за лизане и гладен ще си умреш в чужбината....Лижи,Лижи ,че ще ти пратят обекта за лизане в затвора....
  • 34 1727

    9 1 Отговор
    Каракачанка, това за простия и сложния летецда го кажеш на Винету- твоят вожд, че онзи ден такива ги наговори...........
    Колкото до нашите летци (без да обиждам момчетата), днес, след 30 години демокрация, по повод на дипломирането на тези момчета в небето над Плевен летяха показно 2 бр. (два броя) самолети L39 (самолети стари като първата страница на Библията), които са купени от "лошите" комунисти. Къде са вашите бе, демократи? Дайте да видим за какво платихме милиардите ? Къде ви е бойната сила? Къде са ви танковете и пехотата?
    Как не ви е срам бе?!
    Ох, що ли питам ми не взема гьостерицата ?!
  • 35 До Радо

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Радо":

    Колега,трябва ги пишеш тия неща по-точно и ясно,без да му спестяваш!
    Но простият, алчен ,крадлив и кух пожарниКЯРин си остава,за Цял живот прост, нагъл и лъжлив пожарниКЯРин!
  • 36 Гост

    4 1 Отговор
    Тоа па, ти ли ще говориш за защита на Отечеството бе, продажник? Тая защита започва от вас бе, продажник. А вие какво правите? Продавате, всеки ден, националния интерес! Лицемер д.лен! Нямаш право да говориш това, ти си си продал душата, за пари, после ще ми говориш патриотични приказки. Който ти вярва е п.ост, ама никой не ти вярва лицемерино
  • 37 Боко Простака

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Румба!! Аз съм прост,ама ти не си прост!! Кво праим?? Страх ме е да не би да ми набият един к..р та да ми дойде акълът???!
  • 38 Боко Простака

    7 1 Отговор
    Румба!! Аз съм прост,ама ти не си прост!! Кво праим?? Страх ме е да не би да ми набият един к..р та да ми дойде акълът???!
  • 39 Криеш името си страхливец

    4 1 Отговор
    Министре, не видях цифри? Кажи на простия българин колко на брой имаме изправни и летящи военни самолети и вертолети в България? В момента колко са по щат пилотите в България? Колко на брой са военните обучаеми в това Военно Въздушно КОСМУЧЕСКО училище? Уточни Долна митрополия село ли е или град? И последно не разбрах колко човека са се дипломирали - 10 или 12?
  • 40 Ненужно беше,

    4 0 Отговор
    Да се възстановява статута на самостоятелно ВВУ. Но за по-големи заплати на персонала му, всичко се прави! Лесно се харчат пари на данъкоплатеца. Та кажете, колко са курсистите и колко са АУП?
  • 41 Искам моментален отговор

    4 5 Отговор
    Може, може виждаме циганин летец какви ги дроби!
  • 42 Комуниста

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Радо":

    ТИ ПЪК СИ МНОГО УМЕН,ШИШАРКА!
  • 43 От факултет,

    0 2 Отговор
    Го направиха , отново самостоятелно висше училище? Защо, г-н Президент Радев?
  • 44 Бачо Киро

    2 0 Отговор
    Гламавия Тиквун откъде да знае, че много от пилотите в цивилната авиация са бивши бойни пилоти. Преди ,като летяха често, бързо събираха часове за пенсиониране от армията и минаваха в цивилната авиация...
  • 45 Активист на БКП

    3 1 Отговор
    За разлика от военният министър,който е тъп та вдлъбнат!!!
  • 46 чичо

    2 0 Отговор
    Принципно за никого не можеш да кажеш,че е прост.Айнщайн е бил от най-слабите ученици.
  • 47 Sssr

    1 0 Отговор
    Може,може според завеждащия катедра въздухоплаване ББорисов
  • 48 Ти да видиш

    1 1 Отговор
    А може, може. Имаме пример в президентството.
  • 49 Питащ

    4 0 Отговор
    Какви са тия циркаджии? От министъра до сержанта. Колко самолета имаме, че трябва цял випуск. И всяка година нов. По 50 летци на самолет ли искаме. И колко летателни часа имат тия момченца? Смях.
  • 50 Дали

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "да де":

    Tой Тулупа ще разбере какво е казал Каракачанов, явно заради записа на Борисовия разговор за президента. Дали обаче ще посмее да се скара на Каракачанов?

    Коментиран от #51

  • 51 Какво каза Тулупа

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Дали":

    "Бoйният лeтeц имa eднo вaжнo дocтoйнcтвo: тoй зaщитaвa държaвaтa cи. И e избрaл дa рaбoти тaзи тeжкa прoфecия при пo-ниcкo зaплaщaнe oткoлкoтo в грaждaнcкaтa aвиaция. Тoй нe мoжe дa бъдe прocт лeтeц, нeзaвиcимo кoй e, нeзaвиcимo дaли e тoку-щo зaвършил, или някoй, кoйтo e зaeл пo-виcoк пocт" - тези думи на Каракачанов са в отговорна бръщолевенето на Борисов за Радев. Ето изказването към Т.Дончев на Тулупа: "Във Финлaдния зaбрaнявaт вeчe в грaдa Хeлзинки дa ce движaт кoли oт дoгoдинa… Caмo грaдcкия трaнcпoрт…eлeктрo… Нo тoвa ca финлaндци, нe ca БГ, нe ca cи избрaли eдин прocт лeтeц! Бил лeтeц… Ми ниe имaмe хиляди лeтци! Тoя къдe вoзи пo двecтa и пeтдece пътникa в caмoлeтa e cтo пъти пoвeчe лeтeц у грaждaнcкaтa aвиaция… Пи*кa им мaйчинa!"
  • 52 Керкенез

    3 0 Отговор
    Прост летец не може да има, просто защото в това училище не приемаха и не приемат тъпаци, но виж ПРОСТ пожарникар е друга работа...
  • 53 заката

    1 0 Отговор
    БОКО КАЗА ЧЕ Е СА ПРОСТИ И ПО УМНИТЕ СА В ГРАЖДАНСКАТА АВИЯЦИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове