Last news in Fakti

3 Август, 2020 10:30 14 988 34

Черна новина след влакова катастрофа край Разград

  • загинал-
  • удар-
  • влак

Не е имало бариера, но по думите на свидетели сигнализацията, че приближава влак е работила и е индикирала на водача на превозното средство

Черна новина след влакова катастрофа край Разград - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Мъж, пострадал при влаков инцидент край Разград е починал, а неговата спътничка е в кома, информира Нова телевизия. 

Двамата са брат и сестра, а инцидентът е станал в неделя вечер. Малко преди 22 часа снощи влак се е забил в лек автомобил на разклона за село Дянково, между гарите Самуил и Разград. 

Композицията е била пътническа от Варна за Русе. Пострадалите са транспортирани към русенската болница в тежко състояние. Там по-късно мъжът е издъхнал, а спътничката му е в кома. 

Не е имало бариера, но по думите на свидетели сигнализацията, че приближава влак е работила и е индикирала на водача на превозното средство. Колата обаче потеглила и се озовала на релсите, където била ударена от влака. 

От силата на удара автомобилът се е преобърнал.

На мястото на инцидента са пристигнали пожарна и полиция, а влакът е стоял на мястото на инцидента повече от два часа. 

Пътниците са усетили придърпване при спирането. 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    54 4 Отговор
    Напълно нормално който не знае как се минава през жп прелез, или си мисли че ще мине преди влака. Изобщо никаква новина.
  • 2 Правилник

    49 1 Отговор
    Учи се правилника за движение по пътищата, а не се тълкува от дебила в негова полза !
  • 3 Анонимен 123

    69 22 Отговор
    А не е имало бариера, през "лошия" социализъм имаше на всякъде бариери,но старата е изгнила и не е сложена нова, то и влакове нямаше да има, ако не беше соца. Впрочем, ако хипотетично предположим, че имаше още соц, влаковете да са сменени отдавна с нови, тези са за музей и сигурно едва дърпат комп. или изкачват наклон.

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 4 Ехе еее

    42 7 Отговор
    На всеки ЖП прелез трябва да има бариери при приближаване на власт тя автоматично да се задейства в кой век живееме

    Коментиран от #12

  • 5 Ники

    31 16 Отговор
    В Европа няма прелези без бариери .. освен това ... звуковата сигнализация и визуалната е под всякаква критика .. и освен това често се случва да работи без да има влак .. като вкараме и факта че някой път влака минава 30 мин след пускане на тия светлини .. е нормално хората да спрат да се съобразяват с нея .. Ник

    Коментиран от #13

  • 6 Като ми видиш прелеза

    48 1 Отговор
    "Спри, огледай се, ослушай се и ако ме няма, премини."

    Влакът
  • 7 Гост

    34 1 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен 123":

    Съгласен съм с теб, само с едно нещо няма как. И това е че навсякъде е имало бариери по ЖП прелезите.Имаше и много ,,неохраняеми,, по него време. Но пък шофьорските курсове бяха на ниво,както и възпитанието ни. На неохраняемите съм виждал ,а и на охраняемите,табели със следния надпис: ОГЛЕДАЙ СЕ , ОСЛУШАЙ СЕ И АКО НЕ ИДВА ВЛАК ,ПРЕМИНИ ! Почти никой не си позволяваше самонадеяно пресичане на жп прелез.
  • 8 Ковачев

    19 3 Отговор
    Ако предположим,че има все още соц,то сега за добро или лошо нямаше да е пълно с много и много стари коли от автоморгите,само новите лади,камаз и автобуси, в блока само двама-трима с книжка и МПС,Такива катастрофи през соца ставаха на две години веднъж и се обсъждаха петилетка

    Коментиран от #11

  • 9 Партизанин

    12 8 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен 123":

    Андрешко, влакове има и в страни, където са се опазили от социализма. Иди да ги видиш тези страни как са, когато нямат комунистическо наследство.
  • 10 Не лъжи

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен 123":

    Не е вярно, че при социализма е имало навсякъде бариери! Но келешите със самочувствие бяха по-малко. Много лошо биеха за преминаване на жп прелез БЕЗ ДА СПРЕШ - "Спри, огледай, ослушай се - и аконе иде влак, премини" беше знак със силата на днешния "Стоп". Нерядко наоколо се навъртаха милиционери от КАТ - и ако не спреш...
  • 11 Гост

    20 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ковачев":

    А и дали някой помни навремето, по соца, какво беше основното правило при преминаване на ЖП прелез,относно шофирането. ПРЕМИНАВА СЕ ЕДИНСТВЕНО НА ПЪРВА ПРЕДАВКА И Е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ПРЕВКЛЮЧВА НА ДРУГА СКОРОСТ ! Да, стари правила,сега не знам дали съществуват въобще.Би трябвало,ама много неща се промениха.Кои за добро,кои за лошо..
  • 12 Охо

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ехе еее":

    Във всеки автомобил трябва да има правоспособен водач, който да се съобразява с пътните условия.
    Да не искаш и на всяко кръстовище да се сложи по една бариера, щом светофарната уредба не е достатъчна за да спре автомобила ?
  • 13 И това не е вярно

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ники":

    Има бариери, но има и прелези с много ниска интензивност - примерно 2-3 влака дневно. Ти имат звукова и светлинна сигнализация и спирането при включването на тази сигнализация Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - както на светофар. /Такъв е конкретният случай!/

    Коментиран от #21

  • 14 Шекспир

    4 0 Отговор
    Работата е На кривата ракета космоса и виновен
  • 15 21-и век

    13 0 Отговор
    Едно време шофьорските курсове бяха от три до шест месеца.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ФеноМен Атилка

    7 1 Отговор
    То много влакове останаха в България ,тоя селинджър текезесар нарочно е вардил влак ,да се пробва.
    Мина ,а ?
  • 18 Герб Победа Завинаги

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "Ахмед":

    Този е бил от вашите дъртаци червените бабугери
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ОбикновенЖител

    14 3 Отговор
    Във въпросния участък прелеза е потънал с 50 ст спрямо надупчения асвалт. Счупената бариера и затъмнелия светлинен сигнал са под всякаква критика. Допълнително храсталаците ограничават видимоста до нищожни метри. За да си сигурен, че идва влак трябва някой с теб да слезе и пеша да отиде да види. Ние вече не сме държава, а сбирщина народ!

    Коментиран от #28

  • 21 Ники

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "И това не е вярно":

    аз спрях веднъж така и след около 45 мин чакане реших да мина ..
  • 22 зор

    3 1 Отговор
    Сигурно се е кефил как е пре.....л влака. Тук от десет, деветимата са тарикати.
  • 23 Komapak

    3 0 Отговор
    За всеобща изненада не е БМВ!!!! Това ме учуди наистина.
  • 24 ares

    0 2 Отговор
    Тъпи селяндури.
  • 25 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    На № 4 "Ехе еее" Точно защото сме в 21 век и "хомо сапиенса" е станал още по-сапиенс / предполага се - много по-добре е информиран/, аз мисля. че трябва да се премахнат всякакви бариери навсякъде. Достатъчни са бализите, надписите, звуковата сигнализация и червената премигваща светлина !! Нали има автоматични бариери? Те са къси и падат само пред автомобилите от дясната страна на пътя, т.е. до половината на платното. Е-е-е, и какво ? Хомо булгарикум преминава от ляво, пресича ж.п. линията по диагонал и продължава, ако влакът не го е намачкал, разбира се Нашенецът не може да проумее, че качи ли се в автомобила, той вече не е оня същият: веселият, безгрижният бонвиван знаещ по-вече от хиляда вица или обратното - обхванат и треперещ от гняв по колеги, по подчинени, по съпруга и тъща. Всичко това трябва да се забрави, да се измие от съзнанието. ТИ СИ ВЕЧЕ ОТГОВОРЕН ВОДАЧ НА СМЪРТОНОСНА МАШИНА -- СПАЗВАЙ ПРАВИЛАТА !!! После друго ми е непонятно. Като си сам в колата, на косъм е само твоя живот!! Ами като имаш спътник - който ще да е. Не си ли отговорен и за неговия живот ? И най-накрая .... На всеки Ж.П.прелез от двете страни, от направата на железния път има надпис, който и магаретата знаят, само българският гражданин дори и да знае, не спазва: СПРИ! оГЛЕДАЙ СЕ, ОСЛУШАЙ СЕ И ПРЕМИНИ, АКО НЕ ИДВА ВЛАК !!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пътник

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "ОбикновенЖител":

    Онзи ден като минах от там бе точно както го описваш, при преминаването ми яко издруса, спътника ми даже направи коментар, че тия от БДЖ трябва да ни плащат окачването. Освен това и от двете страни видимостта е ограничена и си е риск преминаването особено като няма бариера.
  • 29 Шекспир

    3 4 Отговор
    Тоя тъпанар повече няма да прави така! А като отиде Там горе ще го пратят в Ада, защото е убил и сестра си! Ще се пържи в Ада да му дойде акъла!
  • 30 Анонимен

    3 0 Отговор
    Пътувам често с влак и съм свидетел как шофьорите нямат търпение да изчакат влака да премине, дори там където има бариера. Мислят си, че няма да се случи на тях. Никой не е застрахован за нищо. Докато мисленето на хората не се промени, нищо в държавата няма да се промени.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Българин

    0 0 Отговор
    Бариери трябва да има на всеки прелез, разбира се автоматични.Другото , вижте светофарите ни на какъв хал, особено в провинцията, мъждукат, а не светят, при по-ярка светлина не се вижда какво свети.Ама на никой не му пука и така си върви.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове