Last news in Fakti

4 Август, 2020 12:45 6 970 43

Румен Овчаров: Борисов може да спи спокойно

  • румен овчаров-
  • присъда

Прокуратурата се наема като говорител от последна инстанция. Аз съм осъден, че като министър не съм упражнил контрол над наемите. Присъдата ми е абсурдна и поръчкова

Румен Овчаров: Борисов може да спи спокойно - 1
Снимка: БГНЕС

Нямам 16 млн. лв. да платя присъдата. Затова съм в студиото, защото не само прокуратурата е права. От 100 заека кон няма да се получи, от 100 обвинения - също. Прокуратурата се наема като говорител от последна инстанция. Аз съм осъден, че като министър не съм упражнил контрол над наемите. Присъдата ми е абсурдна и поръчкова. Това заяви пред бТВ бившият енергиен министър Румен Овчаров.

"Присъдата ми е поръчкова и абсурдна. Съдията през цялото време, докато върви процесът, е кандидат за шеф на Специализираната апелативна прокуратура. Моят адвокат на всяко заседание му иска оставката", подчерта той.

"Като министър, аз нямам право на контрол. Абсурдното е, че наемът, за който ме търсят, е платен. 100% съдът изпълнява поръчки. Всички министри могат да бъдат поръчани.

БСП е ключът за решаването на ситуацията в България. Жан Виденов се опита да овладее партията, след това Сергей Станишев я подари. Бойко Борисов може да спи спокойно. Кирил Добрев е малък, за да ме поръча. Делян Пеевски стои зад него, както и Георги Гергов", каза още Овчаров и сподели, че атаката срещу него идва от Иван Гешев.

Специализираният наказателен съд наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 3-годишен изпитателен срок на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

Той бе признат за виновен за умишлена безстопанственост за това, че в качеството си на висш държавен служител и принципал на "Мини Бобов дол" нарушил задълженията си и умишлено не упражнил контрол върху дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Стефанов. С договор за наем били прехвърлени изключителните права за добив на въглища на частната фирма „Ораново“ . От това са настъпили вреди за държавата в особено големи размери – 16 556 344,68 лева.

Съдът уважи предявения към Овчаров граждански иск в размер на 16 556 344,68 лева. Постанови и лишаването му от правото да заема държавна и обществена длъжност за срок от 3 години.

 


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрътия Виденов

    89 19 Отговор
    Ако тоя получи ефективна присъда, то гербаджийските министри трябва директно в Хага в съда за правата на човека да ги водят.

    Коментиран от #38

  • 2 Активист на БКП

    28 50 Отговор
    Р Овч е невинен!!!

    Коментиран от #39

  • 3 Iván

    42 3 Отговор
    Всички вън БОКЛУЦИ
  • 4 месара

    55 36 Отговор
    тоя вместо да се скрие се опитва да надига глава , абе комунист !

    Коментиран от #6, #33

  • 5 16 млн лв

    36 9 Отговор
    Са няколко партийни гощавки на Шайката.
  • 6 Той не

    20 7 Отговор

    До коментар #4 от "месара":

    ... е комунист, а социал-демократ (или опортюнист)
  • 7 КАК ДА НЕ ГО СЪЖАЛИШ

    48 20 Отговор
    НЯМАЛ 16 МИЛИОНА, ИМАЛ САМО 15 МИЛИОНА. ТОЛКОВА МОГЪЛ ДА ОТКРАДНЕ.
  • 8 Дръвчо

    63 8 Отговор
    Присъдата на Р.Овч. Е много правилна но закъсняла. За милионите не се и съмнявам, че ги има и то в пъти над присъдата. Но щом него осъдиха за 16 млн. Надявам се и Горанов да осъдят поне за 700 млн.
  • 9 дърта комуняга

    43 16 Отговор
    много са му малко тия 2 години, те разни кокошкари получават по 5 и нагоре, това е тъмно червен продажник, корумпиран защитник на руските интереси в бг,.....
  • 10 НЯМА МИЛИОНИ А КЪЩИ В МОНАКО

    33 24 Отговор
    ДРУГАРЯ Р. ОВЧ. Е ДЯСНАТА РЪКА НА КАКА КУРНИ, ДАЖЕ Й Е ПОЛОВИНАТА ОТ МОЗЪКА Й. КОЙ МИСЛИТЕ Я НАУЧИ ДА КРАДЕ И Я НАЗНАЧИ ЗА СВОЙ ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР ПРИ СТАНИШЕВ?

    Коментиран от #34

  • 11 Виваком

    59 6 Отговор
    А Прокуратурата какво казва за източения 1 милиард от Виваком и разпределен между братя Велчеви, Спас Русев, Шиши, Борисов и евентуално някой от прокуратурата.
  • 12 ДДД

    27 26 Отговор
    Лъжци, крадци и убийци това сте вие камунистите.
  • 13 Обективно

    43 1 Отговор
    Абе нещо не ми се връзва.Уж виновен,вреди нанесъл за незнам колко си милиона пък условна присъда?
  • 14 МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН

    19 5 Отговор
    ТОЙ БОКО С ГЕШЕ Е КОМБИНА
  • 15 До живот

    23 7 Отговор
    За едно Овчаров е прав. Ако челвената буржоазия в лицето на Станушко,Свинаря,Бургиева,Хамстера.... успеят да завладеят БСП, Боку-Тиквоку ще е владелец на тая територия .... до живот.
  • 16 В България

    19 22 Отговор
    Всичко се определя все още от мнозинството! Така че, вие от малцинствата ако не харесвате бате Бойко ние българите го харесваме и ще ни бъде шеф и шеф на България докато ние решим! На който не му харесва това, двата куфара, терминал 2 и посока Дубай при бате Божков! Лек ви път и приятен полет 😀😀😀 Който не обича Бойко да стане красив като Христо Иванов 😀😀😀

    Коментиран от #18

  • 17 Пенсионер

    24 9 Отговор
    На всички крадци преди, по време и след прехода, все Борисов ли им виновен? На тоя в гена му е заложено да е ехиден охилен крадец.

    Коментиран от #23

  • 18 Behemoth

    8 7 Отговор

    До коментар #16 от "В България":

    Просто животно!
  • 19 Бе, що не ти ...

    22 8 Отговор
    "Като министър, аз нямам право на контрол.'' А, туй то?! Вместо, вече да е излежал половината от 20 годишна присъда и да чака Баце и Гешев, като 'старо куче' , той обикаля телевизиите.
  • 20 чичо

    14 2 Отговор
    Пеевски стоял зад Добрев,а Добрев е БСП.
  • 21 Вместо да

    17 5 Отговор
    си трайка, че мина тънко, тоя взел да се репчи.
    Червена утайка
  • 22 Наблюдател

    18 8 Отговор
    Този много отдавна трябваше да е в затвора и далеч не само за този случай ! Най-големите далавери са в Енергетиката и тоя има много сериозна "заслуги" за тях когато бе министър ! Независимо от това сегашното му осъждане /доколкото ще стане факт/ определено е с политически цели да се притиска " А отбора" комунисти БСП!
  • 23 тнт

    10 4 Отговор

    До коментар #17 от "Пенсионер":

    Ти да прочете нещо за Борисов в статията?Освен ,че му пожелава спокоен сън! А, Р.Овч. по това безумно обвинение ще бъде оправдан!
  • 24 Главен ПроКУРор

    10 0 Отговор
    Явно не дели с правилните хора и го подсещат....Скоро ще ги уважи
    и ще бъде осъден на 2 г. условно 5г. да не става министър
    да не пътува до БАНГЛАДЕЖ и да не яде шкембе чорба;
    Той ще обжалва и всичко ще отпадне . САдАт ще има само една
    препоръка да не сърба шумно шкембето, с което да дразни гладните хора.
  • 25 Абе,Р.Овч.

    18 6 Отговор
    Помним всичко. "От твоето време" Ти си най наглия мушенгар от старата кохорта в бесепе.Гласувал съм за тях,но не за теб и подпбните на теб.Който развявайки червеното знаме на социализма( милеели за народа) направихте осемцифрени сметки.Ако ви изреждам- цял чаршаф.Това погнуси хиляди обикновени хора от БСП.Нямал тези милиони.Колкото ги няма и пловдивскио свинар! Точно Вие е,хте мамцата на Държава и народ през 89. Не милионите бачкатори- членували в БКП.Точно Вашатата Върхушка видя възможност,през Горбачовата" Перестройка" да се превърне от социалисти,във капиталисти от най чист вид.Прилагайки най уродливата му форма! Да плащате по социалистически,но да печелите по капиталистически.Капитализма е много сладко нещо.Но за Вас! Днес- чиновник със фиксирана заплата- утре собственик на завод,фирми за ел.енергия,газови и петролни доставки.Прави са и съд и прокуратура.Ти какво си мислеше? Че Там не знаят,къде и колко милки си скътал? Че ще посочат такива числа,просто така? Ще ти ги дръпнат,като стой та гледай!
  • 26 на сите у дирнико

    1 2 Отговор
    писарушки
  • 27 кккккккк

    12 0 Отговор
    Много нагъл много !И той не е крадец!Няма късмет изстрадала България!500 години робство от най злото и безчовечно племе и сега вече 75 години комунисти вилнеят и крадат на воля !Спри ги господи тия адски изчадия комунистически!

    Коментиран от #31

  • 28 Хаджиментов

    9 0 Отговор
    В затвора всички казват, че са невинни и неправилно осъдени.
    Сега е време да започнат да го разследват и за далаверите в енергетиката. Там са потънали милиарди.

    Коментиран от #30

  • 29 българин

    6 5 Отговор
    по същата логика, всеки един министър от сегашното и предишно правителство на борисов са за съд'
  • 30 тука има-тука нема

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хаджиментов":

    Само преди година В.Симеонов, шест месеца подготвя доклад за злоупотребите в енергетиката. Такива ''страхотии'' открил, че сън не го хващало. Е, и? Явно, който трябваше да си плати, го направи, защото Валерката си спи спокойно като пор.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 това добре

    4 3 Отговор
    Ама Горанов кога? А с БТК какво става?
  • 33 вярно казваш

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "месара":

    Така са всички комунисти. Виж и Баце, напъчил се , надигнал глава, а ние навеждаме глави от срам като го видим по Европата.
  • 34 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "НЯМА МИЛИОНИ А КЪЩИ В МОНАКО":

    Много точен коментар! Само, че хората много бързо забравят!
  • 35 Гост

    6 2 Отговор
    ГЕРБ краде, но и строй! Комунистите само лапаха и нищо не оставаше! Народа гладуваше! Протест трите да питат майките и бащите си как са ги изхранвали с 4 долара заплата!
  • 36 Свинчо

    2 0 Отговор
    Комунис виновен няма.тия само краднат пари не връщат България им е бащиния от 1945 .Затова не остана читав човек в тая държава
  • 37 КРАДЦИ ДОЛНИ

    2 2 Отговор
    МУТРИСОВ ЩЕ МАЧКА ЧАРШАФИТЕ НА БАЙ СТАВРИ ЗАРАДИ КОЗЛОДУЙ И БЕЛЕНЕ ОТДЕЛНО ДРУГИТЕ ПРИСЪДИ
  • 38 антикомунист

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дрътия Виденов":

    Този трябваше да е с ефективна присъда още след 10 ноември 1989г!
  • 39 Иван4о И

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Активист на БКП":

    Невинен? Съдът реши друго:ВИНОВЕН
  • 40 Червен милионер

    1 0 Отговор
    По различни данни в РБ има около десет хиляди червени милионери, кога прокуратурата ще им потърси сметка.3682
  • 41 Червен милионер

    1 0 Отговор
    По различни данни в РБ има около десет хиляди червени милионери, кога прокуратурата ще им потърси сметка.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 теглича

    0 0 Отговор
    да умре малко му е, тая отрова червена ще ни трови години
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове