Last news in Fakti

5 Август, 2020 06:34 3 552 32

Пуснаха движението по АМ "Марица"

  • блокада-
  • магистрала-
  • марица-
  • протестиращи

Полицията успя да избута палатките на протестиращите

Пуснаха движението по АМ "Марица" - 1
Снимка: БГНЕС

Движението по автомагистрала "Марица" посока Турция, където беше блокадата край "Капитан Андреево", беше пуснато минути след 22:30 ч. снощи, предаде Българската национална телевизия.

Към 23:20 ч движението беше освободено от протестиращите и в другото платно на магистралата.

На тръгване, протестиращите раздадоха бутилки с минерална вода на полицаите, които охраняваха блокадата.

"Нямаше напрежение между нас и хората, които пътуваха. Пуснахме всички малки деца, имаше болни възрастни хора, пуснахме всички. Лично предложих на униформените да дръпнат колите назад, след като се разредиха достатъчно, но не го приеха. Сега ме избутаха от платното. Аз затова дойдох, да ме избутат, да ме набият и след това да ме задържат. В момента, в който си тръгнете, ще бъда задържан", заяви адвокат Николай Хаджигенов, организатор на протеста.

Движението беше пуснато след като полицията успя да избута палатките на протестиращите, а тировете и автомобилите ги заобикаляха и преминаваха с повишено внимание. Към 23 ч нямаше нито един задържан. Протестиращ се е оплакал, че по време на избутването от полицията е бил ударен в крака.

Палатковият лагер на магистралата бе разпънат около 20 ч. вечерта, след което се образуваха километрични колони. Движението беше отбивано още от Харманли.

Акцията не беше публично обявена, но според свидетели, полицията е знаела за нея, тъй като още в ранния следобед полицейското присъствие е било засилено с патрулни коли.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мислещ трол

    67 36 Отговор
    Еничарите избутаха палатките и освободиха пътя за своите господари - турците.

    Коментиран от #3

  • 3 Мислещ

    15 26 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ трол":

    Е да де, а протестиращите какво правят? Раздават им минерална вода и образуват живи вериги около тях да ги пазят.
  • 4 Абе

    24 27 Отговор
    Не законни протести. Хажигенов😃😃🙃
  • 5 Чочо

    19 29 Отговор
    Истината е малко по различна Полицията в 21 часа е казала че няма да ги пази.Отсреща са били десетина турски тираджии и пишман блокадажийте за да избегнат боя освобождават платното

    Коментиран от #31

  • 6 Коце Коцев Коцаков

    26 36 Отговор
    Няма ли кой да провери имотите на Хаджигенов!!??? До един са му от Цветан Василев . От 2004 год до 2015 г. Много истини ще станат явни

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Суджук гейт

    48 9 Отговор

    До коментар #6 от "Коце Коцев Коцаков":

    А кой ще провери имотите на мис Гащи и Севда ?
  • 8 Новини

    19 26 Отговор

    До коментар #6 от "Коце Коцев Коцаков":

    Тоя наи корумпирания мафиот адвокат ще дойде и неговия ред
  • 9 тодор

    18 20 Отговор
    Избягали са за да не ги тъпанят тираджиите.Отървали са гевреците.
  • 10 Ю Кортес

    20 28 Отговор
    Последни конвулсии на превратаджиите.
  • 11 оня с коня

    14 24 Отговор
    Със Адвокати и Арменци тип Бабикян и Кеворкян Протести НЕ СЕ ПРАВЯТ!Дошла била Полицията и им Избутала Палатките...Ако АЗ бях Организатора на Мероприятието,щях да съставя План за Действие,според който:1/Концентрира се Жива маса Протестъри в дадена Точка на Магистралата,където с присъствието си на Платното привличат вниманието на Полицията.2/На около 4-5 км по-надолу пристигат Неопределен брой Самосвали с хоросан,Тухли,Скелета и всякакви др. Строит. материали и Пълчища от Дюлгери ЗАПОЧВАТ МАСИВЕН СТРОЕЖ на Жил. Кооперация.И всичко това със светкавична скорост ,така че като дойде Полицията Строежа ще има дори Акт-16.Да видим тогава Как ще избутат Униформените Масивна постройка от Магистралата!

    Коментиран от #18

  • 12 тодор

    17 23 Отговор
    Тираджиите са щели да им пръснат гевреците.
  • 13 Камион

    22 21 Отговор
    Малко се бие, в тая държава...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Doni Brasko

    10 18 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    Празна ти е кратуната. Гледай копанката да ти е пълничка. Че децата ти ще израснат дебилчета няма значение за теб. Каквото си засееш това ще жънеш. Пускай им по- честичко записите на Винету, той е вашият идол

    Коментиран от #19

  • 16 констататор

    18 10 Отговор
    Една част от българите обясняват как за България е по-добре да излезе от ЕС и да се присъедини към Евразийския съюз. Но самите те лично не отиват да работят, или живеят в Русия. Веднага щом някой български патриот развее руското знаме тези същите българи хукват след него. Те мечтаят за революции, граждански неподчинения, анархия, незаконно блокиране на кръстовища и магистрали, спират тока в метрото и нападат баби с бастуни защото ги критикували. Но в същото време те не искат да получават като руските заплати, които в момента са по-малки от българските, а искат европейски заплати. Само, че европейците получават европейски заплати защото са създали фирми като Мерцедес, БМВ, Ауди, Фолксваген, Ферари, Пежо, Рено, Ситроен, Сеат, Волво, Бош, Сименс и т. н. и там никой не е над закона. А в България всеки гледа да укрие данъци, осигуровки, да направи някоя далавера за да внесе по-малко пари в бюджета на държавата. А после се оплакваме, че бюджета ни давал ниски пенсии и заплати.
  • 17 Майна

    11 16 Отговор
    БРАВО НА ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ ДОСТОЙНСТВОТОИ СМЕЛОСТТА ДА ЗАСТАНАТ СРЕЩУ ДИКТАТУРАТА !!
  • 18 Ха ха

    9 6 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Като на Алепу.Подпорни стени за магистралите(но напреки).Личи си герберастската школа.
  • 19 Мислещ

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "Doni Brasko":

    Ти май си от феновете на учиндолския, че на тях навсякъде сред анти-тиквените постъри им се привиждаг тиквени фенове. Да ти преведа като за първосигнални немислещи зомбита (Да, за съжаление не само тиквите са такива): Проблемът ми е не, че има протестиращи, а че НЕ протестират сериозно.
  • 20 Панов

    11 8 Отговор
    БСП изтеглиха хората си.Все пак са сериозна и системна партия,профсъюзите ги отрязаха.Останаха им соросоиди джендари криминали и лузъри,също и платените
  • 21 БСП за България и Радев

    4 6 Отговор
    Напротив. Тия се оказаха меки китки. Нямат нищо общо с БСП. Трябва да намерим по-корави за да блокираме сериозна магистрала. Няма ли 5 човека с топки да се опълчат на куките на #хунтата??? Митко Паузов би се срамуваш от вас!!!! Ако не бе той още щеше да има фашизъм. Щяхме да сме като Гърция
  • 22 Панов

    7 7 Отговор
    Фашисткият преврат на пурата и фигуранта се провали.
  • 23 Пацо

    6 6 Отговор
    Избягали са щото щели да ядат бахура на турските тираджии.Само полицията ги е пазила и им е отървала гевреците.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 варненец от габрово

    7 8 Отговор
    Така наречения адвокат е пълен идиот и боклук.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тессс

    11 4 Отговор
    Срам ме е от вас българи.Вчера вечерта гледах за протеста на АМ Тракия колко малко хора излезнаха защо никой от тоя край не се присъедини към протестиращите.По късно дойдоха заптиетата на мутрата наричащи се полицаи най добре организираната престъпна група в България и унищожиха протеста.Това ли искате цял живот да сте роби.Срам ме от вас.

    Коментиран от #28, #29, #32

  • 28 ЛОРА

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "Тессс":

    Подкрепям. Даже един докараха и два големи паяка , шофьорът на единия / белокос плешив гепаджия вероятно / посегна и удари момче което снимаше докато полицията гледаше, върна се на камиона и взе щанга и чак тогава полицията се намеси.Пуснете видиото добре да се види.
  • 29 Абе сбъркани,

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "Тессс":

    вие самите не знаете защо се лигавите по кръстовищата. Дигайте си парцалите кой откъдето е дошъл.Накрая вие ще отнесете боя.
  • 30 Наслука

    0 1 Отговор
    Пъдпадъците изядоха зайците, казвахме едно време. Имаше Зайци, които можеха да летят и докато разбереме какво лети, някой го гръмне! Трябва да има още"летящи" зайци!!! Наслука!!!
  • 31 Лъжат.... И в Германия яко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Чочо":

    https://m.fakti.bg/mnenia/498045-kovidioti-v-germania-sa-ujaseni-sled-hiladnia-protest-v-berlin
  • 32 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Тессс":

    ! В Наказателния кодекс е ясно посочено, че "Който с цел да отслаби властта или да й създаде затруднения, блокира пътища и ТРАНСПОРТА, се наказва за вредителство с лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи - с лишаване от свобода от пет до петнадесет години
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове