Last news in Fakti

5 Август, 2020 19:40 6 978 72

Береану: Безсмисленото сборище на ГЕРБ показа, че Борисов не знае какво да направи

  • владо береану-
  • герб-
  • конференция

Реално той просто нищо не каза, смята анализаторът

Единственото положително нещо, което произтече от цялото това безсмислено сборище на ГЕРБ днес бе, че стана ясно, че Борисов не знае какво да направи. Според мен, много скоро, по един или друг начин, той ще се оттегли от сцената. Поне за малко. Това подготвя. Той подготви вариант да подаде и оставка, въпреки че осъзнава ясно, че ако подаде оставката си ГЕРБ се разпада. Радостно е, че самия Борисов е страхлив.

Това каза пред Фрог Нюз журналистът и анализатор Владимир Береану. Той коментира оттеглянето на Севда Арнаудова, спешно свиканата Национална конференция на ГЕРБ и протестите в страната. Ето какво каза още той пред екипа ни:

Премиерът говори пред огромен брой членове на ГЕРБ днес. Речта му как ви прозвуча?

Основното е, че не съм чувал напоследък по слаба реч и по-слаба изява на Борисов от тази. Той наистина в момента е много изплашен. Няколко елемента се забелязват. Първо, той започна да се дистанцира от главния прокурор. Опита се да обясни, че той няма нищо общо с главния прокурор и неговото назначаване, че подписът бил на президента Румен Радев, въпреки че това е изпълняване на Конституцията. Дистанцира се от Иван Гешев, т.е. започва да разбира, че исканията за оставката на обвинител №1 очевидно са оправдани. Този опит за разграничаване за първи път го виждаме.

Второ – имаше едно много интересно изказване, че той бил най-проверявания от НАП за личните му доходи, за средствата, които той има или няма, което изразява негов страх от това да бъде разследван. Естествено, че никой не знае за тези проверки, дали са верни или не, но той държеше да подскаже, че той не е корумпиран. От това, че твърди, че е подлаган на много проверки се вижда, че очевидно го е страх от евентуално започване независими проверки на личните му финанси и личните ми авоари.

Реално той просто нищо не каза. „Аз съм готов, ама сега ще обсъждаме… Дали ще остане някакво правителство без мене, аз съм готов да се оттегля, ама коалиционните ми партньори не искат…“. То е очевидно, че не искат, защото всякакви социологически проучвания показват, че нито един от двамата, нито Красимир Каракачанов, нито Валери Симеонов, и обединени и по отделно, при евентуални нови избори, няма да влязат в управлението. Така че, това при тях е за последно. Същевременно Борисов изясни, че ГЕРБ няма никакво бъдеще при евентуални нови избори, защото единствените, с които би могъл да се коалира са Патриотите, които няма да влязат и СДС, което пък изобщо не съществува. Това, че там някакъв ръководител ходи и се прави на ръководител на нещо, което не съществува, не означава нищо.

Беше ли необходима цяла Национална конференция на ПП ГЕРБ за да бъдат казани тези неща?

Абсолютно безсмислено беше. Това беше един акт на паника. Събра едни хора набързо. Повечето от тези хора нямаха представа защо са събрани там. Това бяха работници по магистрали, собственици на разни дребни строителни фирмички, които получават пари благодарение на някакви обществени поръчки, които са подготвени от сегашното правителство. Изобщо тези хора не знаеха много-много защо са там.

Изключително вяла беше и тяхната изява с възгласите „Бойко, Бойко“. Опитваха се някои да предизвикат някакви викове, които изчезваха точно след 10-тина секунди и не бяха подети от цялата тази тълпа, която беше събрана там. Много лошо беше, че бяха събрани точно на слънце. Тези хора как са издържали изобщо. Заради това беше и толкова кратко събитието. За Борисов, който говори поне час, час и 15 минути, свикнахме с това на брифингите от извънредното положение, тук беше много кратък, понеже наистина не знаеше какво да каже. Така де се каже, остави всички врати отворени – ама може да се махна, ама може да остане правителство без мене, ама може това, може онова – очевидно е, че не знае какво да прави. Цялата тази изява е поредна проява на паника.

За първи път виждаме подобна агресия срещу журналисти и граждани. Имаше блъскане, чупене на телефони и камери, късане на дрехи. Не сме виждали подобно нещо на такива политически сбирки. Това как може да се коментира?

Това вече е изблик на отчаянието в управляващите. Очевидно е, че има част от тези, които съветват Борисов, които искат той да използва сила срещу протестиращите, срещу блокадите. Той самия го е страх от подобно нещо, защото такава ескалация ще изкара наистина много повече хора на улицата.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чаушеско

    143 16 Отговор
    Ние знаем какво да го правим

    Коментиран от #27

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 илия

    29 134 Отговор
    Днешната конференция беше историческа и предреши съдбата на България за десетилетия напред!

    Коментиран от #22, #23, #61

  • 4 chi

    167 16 Отговор
    Ма той Борисов наистина много зле, да не еслънчасал?

    Коментиран от #19

  • 5 КОТарАК

    155 15 Отговор
    БМБ-,,бе не ми е проблем да си тръгна''-НЕЕЕЕЕЕ-мъжки глас от тълпата и после десетина-,,БОЙКО , БОЙКО'' , голямо шоу беше-стил 90-те
  • 6 ДОН КОРЛЕОНЕ

    143 12 Отговор
    ДА ИМПИКАМ НА МАФИОТСКОТО СБОРИЩЕ
  • 7 Румен Радев

    136 14 Отговор
    Аз ли укрих 700 милиона данъци на Божков и опг ГЕРБ "случайно" не ги видя ?
  • 8 Повече

    90 15 Отговор
    от това , което е направил за България и народа ѝ , ко май и дявола не е направил !
  • 9 Активист на БКП

    146 22 Отговор
    Повече от половината бяха платени хулигани! Репортажите го показаха! ГЕРБ си отива !!! Затвор за БорисоФФ!?!

    Коментиран от #48

  • 10 Герн

    100 14 Отговор
    Крадци мафия
  • 11 Браво

    116 15 Отговор
    Владо...! Оказва се, че фашизма е жив,...Гешев-също!!!
  • 12 АМОН

    96 8 Отговор
    ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ И ГО ПРАВИ!!

    Знаеш ли с колко са скочили задълженията към банки отразени в управление емисионно на БНБ.

    От началото на годината до сега ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ БАНКИ са нарастнали от 11,5 млрд. лв. до 17,5 млрд.лв.

    СКОЧИЛИ СА С 50 % !!!!!!

    ПОЗНАЙТЕ КАКВО СТАВА В ДЪРЖАВАТА И КАКВО ПРЕДСТОИ?!!
  • 13 Behemoth

    61 11 Отговор
    Нервно кажи за Чаушеску....до стената и......по телевизора...
  • 14 ало факти

    54 9 Отговор
    Тъй и тъй препечатвате статии,в сайта Гласове има една относно поне десет лъжи или тотално непознаване на Конституцията ни от БМБ,че служебно правителство не можело туй онуй...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Петьо Петров

    92 14 Отговор
    Някой спомня ли си "Кръстникът"на Марио Пузо? Помните ли сватбата на Кони,дъщерята на Дон Корлеоне?Помните ли сбирката на всички главни мафиоти на едно място? Помните ли как се отнесоха към пресата,която искаше да снима?
    А сега си спомнете днешният ден и пресконференцията на ГЕРБ и открийте разликите!

    Коментиран от #26, #29

  • 17 Чери и Цецо

    52 11 Отговор
    Боко, чекаме те!
  • 18 Родолюбец

    74 12 Отговор
    Борисов няма мозък, какво да каже, все повтаря едно и също. Днес на поляната ги слънчаса на герберите. Те горките не искаха изобщо да идват в София от страх, ама ВОЖДА им наредил. Поне да ви черпише по една лимонада, но е МНОГО стиснат.
  • 19 Мунчо (орГинал)

    44 15 Отговор

    До коментар #4 от "chi":

    бетер тодор живков-циганина копанар
  • 20 James

    43 14 Отговор
    Eдна голяма гроздова за "анализатора"!
  • 21 Нова Конституция

    62 7 Отговор
    Политик - максимум 5 години. След това мозъка им се обърква и губят представа за реалността.
  • 22 Репресиран от герб

    55 12 Отговор

    До коментар #3 от "илия":

    А бе смешко кое и е историческото на тази конференция?
  • 23 Не за десетилетия

    47 7 Отговор

    До коментар #3 от "илия":

    а за векове. Тази историческа конференция ще остане в аналите на историята заедно с 12 тия конгрес на БКП, с Декларацията на независимостта, с Магна Карта и с превземането на Бастилията. Велика дата и в нейна чест Билла ще пусне нова брошура с промоции.
  • 24 Кадилак мачка зазка

    30 12 Отговор
    Негодник затова изчезна от всички ефири, назначаван по партийна линия
  • 25 Още един

    24 23 Отговор
    Още един доносник на ДС на сцената!
    От 1986 година е сътрудник на Държавна сигурност – агент под псевдонима „Георгиев“ към VI управление, 4 отдел, 3 отделение.

    Коментиран от #36

  • 26 Аааа рабрах

    38 7 Отговор

    До коментар #16 от "Петьо Петров":

    вместо Кони имаме тъпа кърджалийска кутка.
  • 27 Zodiac

    15 45 Отговор

    До коментар #1 от "Чаушеско":

    Този луд и фиркан румънец пак гледа да изкара някой лев.
  • 28 Беренау какъв?

    13 35 Отговор
    Тоя дето като коментира нашите волейболисти винаги подкрепя противниковия отбор ли се изказа?Няма такъв предател като тоя
  • 29 Петре

    2 16 Отговор

    До коментар #16 от "Петьо Петров":

    спри се с таз простотия, излагаш се тотално!

    Коментиран от #31

  • 30 Матей

    31 3 Отговор
    Какво искаше да направи ли,една спявка,проба за поддръжката от средния ешелон.Липсваше обичайния ентусиазъм,може би усещат разколебаването и несигурността на бойко,а може би не го усещат вече като бащицата,а като заплаха за плячкосаното от тях имане.Малко ли такива бяха овъртолени и се лишиха от феодалните си имоти и богатства,кой е следващия?Имало вариант да направи като Доган,да се оттегли като шеф на герб ,а правителството да оглави друг и да изкара мандата.Това нищо не решава на терен,хората си остават бедни и няма да се примирят.
  • 31 Петьо Петров

    17 5 Отговор

    До коментар #29 от "Петре":

    Съжалявам,че те затруднявам,но въпросът ми беше риторичен...към прочелите повече от една книга.Ако можеш ме опровергай,ако не ,поне не обиждай,изказът ти говори за интелекта!
  • 32 Дедо Пенс

    37 5 Отговор
    Един психичнболен човек 11години тормози народ и държава!!! Видяхме го колко жалък беше в Брюксел...
  • 33 Мария

    2 5 Отговор
    Браво Илия -страхотно чувстмо за хумор ! Поздравления !
  • 34 Мария

    2 6 Отговор
    Поздравленията са към пост № 3 от Илия !
  • 35 Диверсант

    36 6 Отговор
    И журналисти и политолози и коментатори и анализатори са се втренчили в обувките си и не виждат по далече. После се чудите защо сте на 111 -то място. Пиша за пети и последен път. Пожарникара беше любимец на пияницата Юнкер, най големия финансов мошеник на Европа. Борисов му беше идеална партия. Музиката в Европа се смени. Меркел, Лагард, Фондерлайен ще му духнат под опашката. Ще го смени фуста колкото и да ви е мъчно. Той ще си остане в сянка като Доган да си почива до чекмеджето. Партията владее тотално икономическата власт. на държавата. Тия дни са увеличили заплатите на държавната администрация. Давате ли си сметка каква гаранция за власт е това
  • 36 среднощен

    17 8 Отговор

    До коментар #25 от "Още един":

    Днес им казват "анализатори", колега, а не "сътрудници"...? "Ако не беше тъжно щеше да е смешно" - какъв е тоя зор няколко месеца преди изборите..? И на "протестърите" много им личи, че са "в сценарий", ама и на управляващите много им личи, че всъщност цялата власт е в ръцете на "задкулисието"...? Ако така я караме - нищо добро няма да оставим на децата си...?
  • 37 ANONIMEN

    38 8 Отговор
    От Велинград съм фирмата която прави пътя до сърница има 150 работници днес те не бяха на работа бяха в софиа ако утре неси в софиа ве4е не си на Работа трябва да поткретим герб лесно може да се провери
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 1234

    12 29 Отговор
    В едната статия , акъл ми дава арменец, тук румънец !
    Да взема една голяма сопа , та да ви бухам по главите докато си спомните майчиния език и да не ми давате наклон на РОДИНАТА

    Коментиран от #49

  • 40 Българин

    7 27 Отговор
    Румънците да ходят да си оправят техната държава, а арменците техната.
  • 41 наму

    8 21 Отговор
    Как да видиш такова нещо?За първи път в новата ни история настъпиха дявола за опашката!Комунистическите олигарси са поставени до стената , банките са защитени от Европа ,забиха телефонните измамници в ъгала,все неща които доведоха грабителите на България до открита паника!Единственият им шанс служебно правителство и ограничаване правомощията на главния прокурор!За жалост сигурно точно това ще стане и пак ще плуем на дъното!

    Коментиран от #45, #46, #52

  • 42 кккккккк

    7 6 Отговор
    До протестиращите:Искайте , НЕЩАТА СЕ СЛУЧВАТ КОГАТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ДО СТЕНАТА .Навсеки протест по нещо ,по някой закон или нещо друго да се променя !Който и да се докопа до власта притискане и искане му е майката не сменяне през няколко месеца ! Хората борещи се за влласт обикновено са лакоми ,алчни, та който и да се възкачи все тая!
  • 43 Какво видях на това плаж

    11 6 Отговор
    Видях 1000 ,5000,10000, ...................$,евро,лева. Инвестицията на герб . ТРАГЕДИЯ изпразнени от духовно съдържание и МОРАЛ създания . 😂🤭🌡️🤬 Извинявам се ама това не е БГ която искам . Всичко е пари ,БГ е обречена 👍 .Браво ГЕРБ 🥵
  • 44 Голямото плажуване в Тех парк

    18 2 Отговор
    Верно си е Баце организира плажа, но не осигури басейн да се изплицикат и не му се получи "Ох баня, ох кеф, герберастията голям кеф" ! А и теляците много грубо действаха под вещото ръководство на ПР-те МУ!
  • 45 Ха ха ха ха ха

    11 4 Отговор

    До коментар #41 от "наму":

    Освен назначения комунистически олигарх Домусчиев, аз друг не виждам. Другите са все бивши съратници на Бойко от Магурата. А пък не знам Домус ага да е поставен до стената?
  • 46 Така е

    19 5 Отговор

    До коментар #41 от "наму":

    За първи път в новата ни история всички световни медии пишат за мафията, която е превзела страната. Всички световни медии наричат българския премиер мафиот. Всички световни медии пишат, че България е най - корумпираната страна в ЕС! И това го пишат всекидневно

    Коментиран от #53

  • 47 Пешо

    8 9 Отговор
    Ама това ченге от ДС още ли е жив?!?
  • 48 синя барета

    7 24 Отговор

    До коментар #9 от "Активист на БКП":

    Честита победа 'Борисов 4' на 28. 03 .2021г.Ревете комундета, рИветИ !
  • 49 Енсуър

    0 7 Отговор

    До коментар #39 от "1234":

    Знаеш къде да си завреш" сопата".
  • 50 Чики-Рики

    0 4 Отговор
    Ми кажи им го!
  • 51 Кочо Честименски

    7 17 Отговор
    Береаноглу, какъв анаЛлизатор си ти бе мамалигароглу?Глей си роменище и си прай симултантните преводи на МАЙМАЛУНСКИ , не се бъркай с мъжете!
  • 52 Фюри

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "наму":

    Ти в коя държава живееш?
  • 53 синя барета

    3 8 Отговор

    До коментар #46 от "Така е":

    Предполагам четеш лявата преса, нали?Не бе , не ми отговаряй!

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Дааа

    5 15 Отговор
    Нормалните хора в България са повече от шепа протестиращи, които ще гласуват отново за Герб.
  • 56 ха ха ха ха

    8 0 Отговор

    До коментар #53 от "синя барета":

    Ха ха ха ,лявата преса на Сорос....Да, глобалистите са левичари.Така е.
    Оооо,забравих и "Свободна Европа",която се финансира директно от Белия дом..
    Не отговарям на теб,защото така или иначе не разбираш.. Пиша го за другите.
  • 57 ИНТЕРЕСНО

    7 9 Отговор
    КАКВО ЩЕ СТАНЕ КОГАТО ТОВА НЕДУРАЗУМЕНИЕ СЛАВЧО УЧИНДОЛСКИ ВЛЕЗЕ ВЪВ ВЛАСТА ? НЯМАЛИ БОКО ДА НИ СЕ ВИДИ ГЕНИЙ НА ФОНА НА ЧАЛГАРЯ КОЙТО БЕЗ СЛУШАЛКА В УХОТО НЕ МОЖЕ ДВЕ ДУМИ НА КРЪСТ ДА КАЖЕ ? ВНИМАВАЙТЕ ХОРА, СТИГА КЛОУНИ МУТРИ !!!

    Коментиран от #63

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Манги

    4 3 Отговор
    Ква родина бе братчед?
    То Родина не остана.
    Как разпознаваш Родината?
    И територия скоро няма да остане.
  • 60 Манги

    1 3 Отговор

    До коментар #58 от "Бай Кольо":

    Щот от българи хаир сме видели
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Пордим

    2 4 Отговор
    Сега съжалява, че изгони Цветанов. Цеко е стратег. Щеше да измисли правилния ход.

    Коментиран от #70

  • 63 xa xa xa

    2 5 Отговор

    До коментар #57 от "ИНТЕРЕСНО":

    само той липсва, с неговите простотии..
    ами Мая-кречеталото?
    и тя с партия - надупи се..
  • 64 щур

    6 1 Отговор
    Няма го верния другар Цветанов, затова не знае какво да прави.
  • 65 ДоктоРО

    4 0 Отговор
    ДА ОТИВА ДОБРОВОЛНО В ПАНДЕЛАТА ...
  • 66 марони

    1 11 Отговор
    Береану,хептен си изперкал!Льотчика ще оплеска всичко,и на изборите ГЕРБ ще е недостижим!
  • 67 bobi bec

    0 7 Отговор
    румънски мамалигар (копанарин)
  • 68 Васил

    1 0 Отговор
    Че той и преди не е знаел какво да прави да вика сценаристите на Ердоган и да му спретнат един метеж.
  • 69 Сидеров

    4 0 Отговор
    Той Баце в момента е наистина много изплашен oт прoтecтитe и затова рeши да си пoдcигури cпoкoйcтвиe за Национална конференция на ПП ГЕРБ c пoмoщa нa плaтeнитe биячи oт ММA клубa нa нeбeзизвecтeн кoтaрaк.
  • 70 Бойко съм

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Пордим":

    Ами аз съм простоват бе, и на простовати хора, прости речи държа, тая конференция ако нямаше да се състои ако един с акъла си беше дошъл, ама нали са всичките зависими, касички, и омотани като свински черва, та добре се получи, малко екшън и театро им разиграх даже хвърчаха репортерски телефони и плесници като плескавици ама нали затова има толкова млади и енергични спортисти, моя верен булдог Кралев лично ги е подбирал.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Васил

    0 0 Отговор
    Който се хванал с биячи на бабички и дебелаци дето викат че са патриоти нищо хубаво не го чака.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове