ФАКТИ.БГ

Как да разберем качествено ли е сиренето

Съветите на експертите от Асоциацията на млекопреработвателите в България и „Активни потребители”

Публикувана: 9 Август, 2020 11:46
80 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5454
Как да разберем качествено ли е сиренето
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 37 гласа.

След прекъсване заради пандемията държавата поднови проверките на млечните продукти в супермаркетите. 

„Това, което статистиката показва, е, че сухото мляко и палмовите мазнини, които се внасят, са повече, в сравнение с предходните години. Това не може да бъде единственият индикатор, който да показва, че те са вложени изцяло в млечните продукти”, обясни председателят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров, цитиран от Нова ТВ.

Той даде съвети как потребителите да разпознаят истинския продукт от имитацията. „Цената е един от водещите индикатори. Тя обаче не е единственият – консистенцията и твърдостта на сиренето също са фактор - то не трябва да е меко. На продукт, който е опакован, е много трудно да се направи визуализация. В магазините сиренето не трябва да е на цена под 12-13 лева в магазините, за кашкавала цената е около 18 лв.”, каза Зоров.

Според д-р Сергей Иванов от Асоциация „Активни потребители” цената също е важна, защото показва дали сиренето е произведено от мляко. Тя обаче не винаги е определяща. 

Иванов обясни защо консумацията на продукти с палмова мазнина не е препоръчителна. „Консумацията на подобен род мазнини води до развитие на сърдечно-съдови заболявания. Връзката е доказана и има консенсус между производители на храни и кардиолози.  Затова влагането на този род мазнини е забранено в много страни по света. Ние настояваме и у нас това да стане факт”, каза още той. 

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 37 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ГЕП
1 Отговор
ЗОРОВ КАЖИ КАКВИ КОЛИ КАРАТ ДЕЦАТА ТИ И КАК СТАВА ТОВА, ЗАЩО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ. ДАЛИ ОТ ЖИВОТНИТЕ ИЛИ ОТ СИРЕНЕТО И КАШКАВАЛА С КОСМИЧНИТЕ ЦЕНИ И НЕЩО ЗА СУБСИДИИТЕ.

Оценка:
-3 +114

Баба Цоцолана
2 Отговор
Като си го направиш САМ и знаеш, колко е качествено! Наивно е да си мислиш, че цената е фактор за качество и отсъствие на палмово масло! отов съм да ви продавам мартеници по 20лв, вместо по 2 - елате на качествените мартеници!

Коментиран от #26


Оценка:
-2 +86

Правиш менте сирене
3 Отговор
Слагаш 15лв кг и става истинско...

Оценка:
-0 +87

Няма гаранция
4 Отговор
В ДАЛАВЕРИСТАН важна е пелачбата а кво се влага вътре никой не знае

Оценка:
-0 +79

Зоров е феодал монополист
5 Отговор
на северозапада.

Оценка:
-2 +56

Гларус
6 Отговор
Сиренето е с по- лошо качество от когато и да е било, а уж има стриктни проверки от БАБХ.
Тровят ни без никакви скруполи и за това нараства броя на раковоболните и хората с имунни заболявания като Урцелозен Колит и Болест на Крон.
Вече не е въпрос на това да ли ще те хване рак, а кога?

Коментиран от #18


Оценка:
-0 +71

8486
7 Отговор
Корупцията е навсякъде - дребни производители, проверяващи, магазини, потребителски организациии, всичко е навързано. Държавата ако я има, а не беше поверена на дребни душици в администрация и управление щеше да гарантира елементарни неща, като истиско мляко, плодове и зеленчуци, месо, хляб.

Оценка:
-0 +57

Лост
8 Отговор
Да каже за колко се изкупува 1л мляко от производителите, каква масленост им дават, колко мляко трябва за 1 кг сирене? За колко се продава 1л мляко, 1кофичка к. мляко,за маслото да не говорим?

Коментиран от #13, #75


Оценка:
-0 +59

ИСТИНАТА
9 Отговор
Когато инспекторите открият фалшиво сирене, навсякъде, по всички търговски обекти да се информират потребителите, КОЯ Е ФИРМАТА ПРОИЗВОДИТЕЛ. И да се пише: НЕ КУПУВАЙТЕ СТОКИТЕ.....МЕНТЕ СА.

Коментиран от #16


Оценка:
-0 +62

Този коментар е изтрит от
10 Отговор
Баба ми, навремето казваше така - хляб с дупки и сирене без дупки.

Оценка:
-0 +39

Кратко и ясно
11 Отговор
Като не могат да контролират качеството - да сложат високи мита/данък на суровините, от които се правят фалшивите продукти (и не само млечни). Така печелят няколко страни - здравето на потребителите, държавната хазна, проверяващите за качеството. А глобите ще са по-солени.

Оценка:
-2 +41

www
12 Отговор
Аз ще ви кажа - не е!

Оценка:
-0 +12

Де Факто
13 Отговор

До коментар #8 от "Лост":


Това в кочината ни е "фирмена тайна".Администрацията и цялата държава начело с ТИКВАТА спят.

Оценка:
-3 +34

РЕАЛИСТ
14 Отговор
Качествена храна ядяхме, когато имаше БДС/ Български Държавен Стандарт за младите/. Цеховете работят сега без технолози, като едно време, въпреки хилядите кадри, завършили ВИХВП Пловдив. Нито сиренето е сирене, нито кашкавала, нито колбасите. Само спомени са ми останали, какъв бе вкусът на истинската луканка. Сега всички да пълен боклук.

Коментиран от #20, #58


Оценка:
-2 +53

ПАЛМОВО МАСЛО
15 Отговор
Хубаво ще е ако е домашно

Оценка:
-1 +16

Лобистки закони
16 Отговор

До коментар #9 от "ИСТИНАТА":


Прокараха закон преди няколко години, който им забранява да оповестяват имената за сгафилите фирми... затова си ползваме 2ро качество продукти на световни марки, ама не знаем.

Оценка:
-0 +40

БКП
17 Отговор
Ако в годините на НРБ някой се беше опитвал да продава "имитиращи продукти" щеше да се сдобие с истинска присъда.Сега хората се хранят само с боклуци а онкологичните,сърдечните и неврологичните заболявания са нараснали в стотици проценти за последните 30 години.Зачестиха и случаите в които снимки с дечица на по няколко месеца страдащи от тежки болести стоят залепени върху прозрачни кутии в някой търговски център с надеждата минувачите да пуснат рестото от покупките на китайските стоки за да спасят живота им.

Оценка:
-3 +37

пъдпъдък
18 Отговор

До коментар #6 от "Гларус":


Имайте доверие на институциите. Нашите институции работят само и единствено за народа. Затова сега ще дадем на нашите институциии записите където уж е гласът на премиера. Нашите институциии, към които народа има над 1000 % доверие ще кажат истината за записите.

Коментиран от #40


Оценка:
-1 +9

333
19 Отговор
Не яжте кисело мляко и сирене! Много хора не знаят, че киселото мляко подкиселява кръвта и урината.При консумация на кисело мляко и сирене се образува молекула,която се прикрепва към здравите клетки и ги бойкотира като разрушава мембраната. Колкото повече ядете кисело мляко или сирене, толкова повече тази допълнителна молекула се прикрепва към здравата клетка. Така се образува първата ракова клетка.Тя започва да се храни при кисела среда и бойкотира другите съседни клетки Така се образува тумора.Така , че не се поддавайте на рекламите , че киселото мляко и сиренето са здравословна храна! Точно обратното е! Те причиняват рак!

Коментиран от #23


Оценка:
-21 +6

Да добавя
20 Отговор

До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":


Основанието да го променят бе, че е много строг и не могат да внасят от другите страни, а пък трябвало да сме солидарни в развитието на частната инициатива... само дето никой не каза, че не сме задължени. Затова сега като се чуе TÜV, всички благоухаят, а не са чували за БДС.

Оценка:
-0 +15

Хм Хм
21 Отговор
1 кг сирене се прави от 6-7 л мляко. Изкупната цена на млякото е 0.60 лв. Грубата сметка е 4 лв./кг., ток, сол и други консумативи - още 0.50 лв./ кг.
Ще кажете, че има заплати, осигуровки и т.н. В задачата се пита колко е разбивката "заплата на килограм" при положение, че двама души днес спокойно могат да направят 5-6 тона сирене.
Нормално е мандрата да печели 30%. Цената става 6 лв.
Складът на едро трябва да работи на 10-15%. О.К. - 7 лв.
Магазинът трябва да работи на 30%. Станаха 9 лв. в магазина.
Защо, по дяволите, "сиренето не трябва да е на цена под 12-13 лева в магазините"!?

Коментиран от #25, #31


Оценка:
-1 +45

111
22 Отговор
Докато няма осъдени така ще е. Някой трябва да следи и проверяващите хранителните продукти. Съдържанието на продукта да се пише на етикета. Ако се докаже че има други съставки - съд. Всеки има право да консумира каквото си иска, но не искам да ме лъжат в съдържанието.

Оценка:
-0 +24

Така е
23 Отговор

До коментар #19 от "333":


Предназначението на млякото е за кърмене на съответния животински вид.Всичко друго за което се използва носи вреди.Същото е положението и с термично обработеното месо.В него се образуват съединения които имат пагубно влияние върху ДНК-то на клетките.

Оценка:
-5 +5

Мимч
24 Отговор
Трябва със стриктен закон,веднъж и завинаги да се забрани използването
на тези ментета и който ги използва ,да му се затвори мандрата и отнеме лиценза,а който ги продава също.Само така може да се вкара контрол...

Коментиран от #77


Оценка:
-0 +21

Лост
25 Отговор

До коментар #21 от "Хм Хм":


Прав си. Виж и при киселото и прясното мляко пък каква е печалбата, че там от 1 л става 1 литър, а даже и маслеността я няма.

Коментиран от #35


Оценка:
-0 +19

голям далавераджия
26 Отговор

До коментар #2 от "Баба Цоцолана":


Да, тоя май има голяма далавера от фалшивите продукти, щом ни препоръчва да се ориентираме по цената. Че даже е и завишил цената на уж качествените сирена и кашкавали.
И тоя ли е от гербаджийските гепаджии, които се грижат за народа?

Оценка:
-0 +19

Циганин
27 Отговор
Истинското сирене или както казваме по нашия край - сиренье , е това което сами си произведем.

Оценка:
-0 +16

Ако
28 Отговор
не е от магазина значи е качествено. Щом е от магазина значи е менте.

Оценка:
-0 +17

Този
29 Отговор
Защо има огромна разлика от сирене в БГ и в турция, макар и на същата цена??? В Турция е жълто с друга консистенция и много различно на вкус(чудесно)

Оценка:
-2 +21

Велизар
30 Отговор
В държавата на мафията само корупцията е качествена.

Оценка:
-0 +26

запознат
31 Отговор

До коментар #21 от "Хм Хм":


Личи си че нямаш частен бизнес по начина по който смяташ разходите!

Коментиран от #48


Оценка:
-10 +4

сила
32 Отговор
зоров кажи нещо за радиоактивното мляко на прах което внасяш от украйна

Оценка:
-0 +19

БАРС
33 Отговор
То има лесно да вдигнат митото на палмовото масло с 400% и всичко щте си дойде на местото

Коментиран от #47


Оценка:
-2 +15

Много е просто
34 Отговор
Ако идва от Сърбия или Турция значи е качествено ако не не е

Оценка:
-1 +15

гост
35 Отговор

До коментар #25 от "Лост":


Лесно става, спира се вноса на палмова мазнина и готово. Някой има ли дупце,да извади списък кои производители внасят и използват палма? А, в списъка лъсва някой дето се кълне че всичко му е само от мляко, струвало скъпо и т.н. И ти решаваш дали ще купуваш от такъв производител, или не.

Коментиран от #37, #41


Оценка:
-0 +21

Кириос
36 Отговор
Отивам в магазина, вземам едно парче сирене, в пликче с етикет с баркод и отивам на касата, питам до кога е годно, а от там ми казват ами то на тенекията от която е извадено пише, е да де ама аз не знам нито мога да видя нито те могат да ми кажат от коя тенекия е, а на етикета не пише, какво правим? Тия органи къде са дето проверяват БАБХ къде са, хрантутници.

Оценка:
-1 +22

Лост
37 Отговор

До коментар #35 от "гост":


Ами то скоро и в морето беше изплувало.

Оценка:
-1 +13

Българина
38 Отговор
Ако имахме държава и държавници, а не ТИКВИ, щяхме да си имаме държавни мандри и всички, искат или не, ще се равняват по тях.В противен случай отиват на бунището.Същото се отнася и до държавни кланици и колбасарски цехове.Тогава няма да има необходимост от "стандарта" Стара планина.

Коментиран от #43


Оценка:
-2 +18

39
Този коментар е премахнат от модератор
Гларус
40 Отговор

До коментар #18 от "пъдпъдък":


Ха ха ха ха - Да! - Така е прав си! :-)

Оценка:
-0 +2

един от стадото
41 Отговор

До коментар #35 от "гост":


лесно е на думи, а спри го. А спри маргарина. В Турция закон няма, ама ще обесят с главата надолу ако позваш, и то не потребителите, а производителите конкуренти. Тука пак ще висиш на дървото, ама по обратната причина

Оценка:
-1 +10

В е л и к и я
42 Отговор
С риск много тук да ме намразят , но не търсете по магазините сирене от мляко , проверете в другите страни колко струва истинското саламурено сирене .. тук някакъв ми прави сметки , изкупни цени и това онова .. Животните са много малко и млякото също .. с философии не става .. Ако искаш да ядеш истинско сирене ще си купиш крава или кози и ще си правиш ..Аз отдавна го знам това и си подържам малка ферма от 30 години , в началото имах две крави, но от 10 години имам 3-4 кози , швейцарски саански , като бели сърни , шампиони ..Сам си правя сиренето което е като кашкавала от преди 40 години .. Да филосовствате тук няма смисъл , никой няма да ти продаде истинско сирене за под 20 лв ако е твърдо и узряло , даже и това е малко , аз моето го продавам по 27 лв и ми е малка цената .. твърдо е като камък , не мога да го режа .. ! Ако дойдат френски специалисти ще го оценят на трицифрена сума за килограм .. С истинските сирена от истинско качествено мляко така стоят нещата .Вие искате някой да ви храни с качествени храни ама да си плащате като при бай Тошо , е нема вече .. тогава е имало животни и ТКЗС ама сега няма ... ! Има малко и се гледат трудно и скъпо .. ! Намерете начин да си гледате животни , поне кози .. иначе няма да ядете никога истинско сирене , дори частници които продават сирене по 8-10 лв съм сигурен че не е само от мляко а бъркат разни бъркочи със сухо мляко и суроватка там .. и сират !

Коментиран от #44, #45


Оценка:
-6 +14

един от стадото
43 Отговор

До коментар #38 от "Българина":


щот в Швейцария има държавни мандри, щото шоколада и часовниците са държавни. Референдум се казва, дори за кривите краставици. Правителството е за парлама. А кажи кой е премиера на Швейцария на прима виста, ще кажеш другия път. То да не е Борисов цяла европа да го знае

Оценка:
-3 +15

Чук Ундуров
44 Отговор

До коментар #42 от "В е л и к и я":


Да. Нормална цена за истинско саламурено сирене е около 20 лева за килограм. Но на тази цена малко хора ще го купят. Затова производителите, съобразявайки се с българския основен купувач, го пълнят с палмово масло и креда, за да могат да намалят цената.

Оценка:
-6 +9

един от стадото
45 Отговор

До коментар #42 от "В е л и к и я":


виж ти, към натурално стоковото ли минаваме пак. Къде остана еволюцията. Мисля, че е нормално аз да правя това което умея, ти да правиш което умееш и да се срещнем на пазара. Не е ли така. Пурко живя преди 100години, пак ли отиваме там. Или не сме мръднали от там..

Коментиран от #49


Оценка:
-1 +8

фен
46 Отговор
Пробвайте гръцкото сирене.Има го по големите вериги супермаркети.

Оценка:
-1 +10

Бай Стою касапина
47 Отговор

До коментар #33 от "БАРС":


Здрасти БАРС. Удивително си прав и те подкрепям за идеята ти. Само че нали знаеш, че това няма как да стане. И да те питам наля ли си биричка?Доста е горещо и организмът се обезбирява. Наздраве!

Коментиран от #59, #60, #61, #65


Оценка:
-1 +5

Хм Хм
48 Отговор

До коментар #31 от "запознат":


Извинявай, но в 30+ годишният ми стаж имам 6 месеца държавна работа, 2 год. казарма и останалото е като частник-собственик. В София, ако е важно.

Оценка:
-1 +2

49
Този коментар е премахнат от модератор
Феникс
50 Отговор
В началото на май месец си купих 230 литра овче мляко по 1,30 лв. литра. Съпругата го подсири и то теглих накрая калема че килограм перфектно домашно сирене ми струва 4,60 лв. Без труда два дни разбира се. плюс 6 кг. извара и цвик за двете ми прасенца. Сега можете да сметнете колко килограма сирене съм си направил и колко печелят Зоровци и манраджий при изкупна цена на млякото(краве) около 60 ст. за литър плюс палма. нишесте и други боклуци за цена 12-15 лв. за килограм.

Оценка:
-0 +15

Минчев
51 Отговор
Зоров в най големия мошенник сред мандраджиите... Измамник и перач н пари... 12 лева сирене, ако искаш да печелиш 300% тъпако. Така, че не го слушайте тоя мошеник, ако има повече водно съдържание, естествено че ще е по евтино, но не е и вредно или некачествено

Оценка:
-0 +10

един от стадото
52 Отговор

До коментар #49 от "В е л и к и я":


ти говориш за козе, ми не ям козе, ако ще и подарък да е. А ти умееш ли да правиш това, което аз правя. Не вярвам. И не е вярно, че кило краве сирене трябва да гони 30лв, истинското. Така почва спекулата, с надценяване. Не може сирене, саламурено, поело вода и сол за стотинки, вдигнало грамажа още, да е малко под цената на един истински швецарски ементал. Стоял, узрял, свалил грамажа на влагата във него. Не искам сол и вода за трийсе лева.

Коментиран от #74


Оценка:
-0 +7

Бай Шиле
53 Отговор
То както и да го правете сиренето, ако не го оставите да зрее в саламура ⁴⁵ - ⁶⁰ дни. Ще има як сюргюн.Масово не се спазват технологиите

Коментиран от #57


Оценка:
-0 +8

Бай Шиле
54 Отговор
За се произведе 1кг. Сирни е нужно до 5литра мляко без вода за разреждане.5капки мая за сирене калциев хлорид .... Хигиена ..

Оценка:
-0 +7

Behemoth
55 Отговор
Кой купува сирене на дванайсет лева бе?

Оценка:
-0 +1

Феникс
56 Отговор
И накрая какво излиза,че 1 кг. сирене от мляко струва 4-5 лева себестойност. А го продават от палма и нишесте нашите алхимици за 12-15 лв.

Оценка:
-0 +8

един от стадото
57 Отговор

До коментар #53 от "Бай Шиле":


прав си бе. Ще изкарат сиренето деликатес, основната храна на бедния българин векове назад. На хляб и сирене я караме, така се казваше на времето при нямане. При все, че сиренето беше сирене.

Оценка:
-0 +9

К.К.
58 Отговор

До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":


Прадядо не е имал никакво образование, 56та година комунистите го свалят от планината и го забиват в една мандра да прави кашкавал. Качествено мляко и добра хигиена, и сиренето е идеално!

Коментиран от #78


Оценка:
-0 +7

59
Този коментар е премахнат от модератор
60
Този коментар е премахнат от модератор
61
Този коментар е премахнат от модератор
Реалист
62 Отговор
В магазините сиренето не трябва да е на цена под 12-13 лева в магазините, за кашкавала цената е около 18 лв.”, каза Зоров."
И защо не трябва бе Зоров ?
За да можете да реализирате 5-600% надценки при изкопна цена на млякото,0,50ст.за литър.
Гад мръсна.
Ей заради такива престъпници като теб абсурдистан е в топ 5 по цени на хран.продукти в Европа.

Коментиран от #64


Оценка:
-1 +9

63
Този коментар е премахнат от модератор
Бай Шиле
64 Отговор

До коментар #62 от "Реалист":


Защото има посредници, по старо му бирници, мутри и рекет и юмноооого парлазити

Оценка:
-1 +4

БАРС
65 Отговор

До коментар #47 от "Бай Стою касапина":


Може и да е така.А за бирата затова че си съгласен с мене си отворих още една бира БЕКС СДЕЛАНА В БАЙРЕН МЮНХЕН.Обикновенно пия по една на ден но днес имам повод отварям още една.ХАЙДЕ НА ЗДРАВЕ ДА СИ МИ ЖИВ И ЗДРАВ И БОГАТ!

Оценка:
-2 +3

66
Този коментар е премахнат от модератор
Странджата
67 Отговор
В Бургас задръстиха плажа това лято с тая гадост.Отдавна нормалните държави са се отказали от палмовото масло защото е най-вредно.

Коментиран от #68, #69


Оценка:
-0 +3

ами
68 Отговор

До коментар #67 от "Странджата":


В щатите, е разрешно производството му, но е забранена продажбата в страната - т.е. само за износ.

Оценка:
-0 +2

ИМПЕРИАЛИСТ
69 Отговор

До коментар #67 от "Странджата":


Вредно е за МАНДРАДЖИИТЕ....Смешки-Растителното палмово масло било вредно, а пък това извлечено от животинската кърма , НЕ...

Оценка:
-6 +0

70
Този коментар е премахнат от модератор
71
Този коментар е премахнат от модератор
Хлъц
72 Отговор
Проблема,изобщо ще изчезне с две елементарни решения,през закон.Налага се 300% данъчна ставка за внос на сухо мляко,и пълна забрана за внос на палмови масла.Без изключение за никого! Ама прави вафли,бонбони,млека,- не може! Това е! Ако искаш- купувай местни суровини! Ако не-..е,ва л съм те!! Закона за здравето на първо място. Това ще доведе и до рязък ръст в животновъдството.От там- освен много наше млеко( краве и овче) ще тръгне и месопрреработка.Която ще повлече и свиневъдство,птиче производство, яйца.Точно по същата система, за периода- 1960-1985 България създаде мощно селско стопанство с милиони глави едър и дребен добитък.Но тогава му казваха" планова икономика, през ТКЗС и АПК( аграрно промишлен комплекс) Сега ще маате палма и сурогати не само в млеч.продукти,но в колбасите също.

Оценка:
-0 +8

бай Тошо
73 Отговор
По мое време сиренето беше истинско и 5 пъти по евтино. За неспазване на технологията се отиваше в Белене.

Оценка:
-0 +9

В е л и к и я
74 Отговор

До коментар #52 от "един от стадото":


В този швейцарски Ементал ако има толко истинско мляко колко и в шоколадите Милка ..човека ви каза където е купил овче мляко и си е подсирил и така знае че яде сирене от мляко .. аз точно това се опитвам да ви обясня , че системата е такава че ако не си направиш сам а си купиш готово винаги ще те излъжат защото ти не знаеш от къкво е направено .. ! Ето ви линк към моето сирене , къквото и в Бевърли Хилс не ядат .. св. шампион , млякото ми е козе но от швейцарски кози а то не мерише на коза а на сметанов сладолед от Татово време оня .. резултат е ...

https://www.youtube.com/watch?v=WzSSub2wGi4

Коментиран от #76


Оценка:
-2 +1

goni
75 Отговор

До коментар #8 от "Лост":


За производството на 1 кг. сирене трябва поне 6 л. мляко. Изкупните цени варират според сезона. Разбира се качеството на млякото е едно през зимата и есента и съвсем друго през другите два сезона!:) Ще стане дълго, но не е най-важното маслеността. Важно е съдържанието на протеини! Ако, ти е интересно пиши!:) Не искам да досаждам!:)

Оценка:
-1 +0

един от стадото
76 Отговор

До коментар #74 от "В е л и к и я":


милка не е швейцарска. А точно в швейцарското сирене има по- вече мляко от френското и италианското. И ако искаш все още хубав шоколад на месния пазар, швейцарски, все още се намира, макар и трудно. Казваш козичките швейцарска порода били, ми ето..

Оценка:
-0 +1

Не става
77 Отговор

До коментар #24 от "Мимч":


Ще оставиш без силикон ,екстейшъни ,бижута ,минижупи и лъскави превозни средства красавиците дъщери ,женички и любовници на управляващи от общините. Как ще живеят само на заплата от 1500 лв ? ще натоварят много издържащите ги и ще ги отдрежат. Вземе та се наложи и да работят честно ,направо не ги виждам. Тея са по -зле и от КАТ-НАП. Няма добър ден ,направо "кво прайм сега ?"

Оценка:
-0 +1

един от стадото
78 Отговор

До коментар #58 от "К.К.":


иначе комунягите разбираха от качествен кашкавал и сирене. Бяха свикнали с него още преди девети по мандрите. Сердика Варна- 30 тона мляко, всеки ден. Да се къпеш в него

Оценка:
-0 +1

1944
79 Отговор
абсолютно безполезна статия.

Оценка:
-0 +1

muzis
80 Отговор
хората изнемогват, те знаят какво е хубавото ама няма да стигнат паричките, Вдигнете пенсии и заплати да видим ще взима ли някой от евтините и дали ще внасят толкоз палмова мазнина

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Петър Москов
Членът на ръководството на ДСБ Петър Москов коментира предложенията на правителството на ГЕРБ за бюджет 2013 г.
Това е бюджет на правителство в будна кома!"

Още бисери
ТОП 5