Last news in Fakti

11 Август, 2020 09:18 2 738 28

Учебната година започва присъствено

  • учебна година-
  • красимир вълчев

Стартът на новата учебна година ще е в реална училищна среда

Учебната година започва присъствено - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

До септември всяко училище трябва да има екшън план за превключване към дистанционно обучение. Това стана ясно след работна среща на експерти от образователното и здравното министерство, предаде БНТ.

Стартът на новата учебна година ще е в реална училищна среда. До 25 август на училищата ще бъдат предложени два протокола - един за организацията на учебната дейност и един за медицинската страна на проблема.

От Асоциация "Родители" пък поискаха с писмо до социалния министър допълнителен платен отпуск, изплащане на болнични при карантина в училище и ваучери за детегледачи в условията на продължаваща епидемия.
 


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    23 4 Отговор
    Октомври или ноември ще разпуснат децата на онлайн обучение.

    Коментиран от #24

  • 2 Всички учебници

    16 5 Отговор
    Трябва да бъдат изгорени и всичко да започне отначало! Стига еничари!!

    Коментиран от #17

  • 3 Реалист

    22 4 Отговор
    Жалки некадърници.
    Така или иначе пушечно месо от децата ни няма да правите.
  • 4 Демократ

    24 2 Отговор
    Започва присъствено и с викове Оставка!
  • 5 3369

    23 6 Отговор
    На тоя като му видиш физиономията и може да се досетиш на какво ниво ние образованието :)))))))))))

    Коментиран от #6

  • 6 майко мила

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "3369":

    А като му чуеш и диалекта..
  • 7 Тото Котуньо

    12 1 Отговор
    ... да имат екшън план за превключване към дистанционно обучение. За всеки случай могат да се консултират и с батко Арни, Дуейн Джонсън Скалата, Слай, Долф Лундгрен - те ги разбират тия работи с екшъните.
  • 8 ммм

    13 1 Отговор
    екшъна - ще го видите септември месец
  • 9 Петров

    16 5 Отговор
    Нещо не се връзва: какво стана с дистанцията, дисциплината и дезинфекцията. Ако в един учебен корпус има един болен (дете, учител, чистачка), то за 3 дни ще пламне цялото училище, заедно с всички контактни на децата. Как ще ограничават най-малките? Какво правиме тогава?

    Коментиран от #10, #12, #13, #15

  • 10 др Гей Билтс

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "Петров":

    Затваряме ви по къщурите и ще ви бодем наред.
  • 11 Последния Софиянец

    11 5 Отговор
    Кого лъжат.Вече са раздали хиляда КПП та на областните МВР та.Септември затварят Германия и България.Каквото каже Меркел това прави Тулупа.

    Коментиран от #19

  • 12 Актуална Антена

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Петров":

    Е как ко? Почваме да доим родителите с Тестове за Ковид.
  • 13 Жената на Петров

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Петров":

    Господин Петров,
    Излизате в отпуск, ако имате такъв, или напускате работа да си гледате детето. След това ще ядете асфалт.
  • 14 Актуална Антена

    10 0 Отговор
    Абе боят е неизбежен.
  • 15 Жената на Петров

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Петров":

    Явно сте човек на възраст. Престанете да мЕкате като вожда си, в разговор както и да е, но в писмена форма идва в повече. Граматиката се учи в училище, а не на телефона.

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    3 8 Отговор

    До коментар #15 от "Жената на Петров":

    Може да мека, но казва истината. Аман от грамотни и начетени лъжци.
  • 17 Че те всяка

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Всички учебници":

    година почти нови печатат.Нови като съдържание, а учениците стават все по-неграмотни. И защо да се горят?Пожарите не са ли достатъчни? За вторични суровини чувал ли си? То и без друго тонове книги и учебници отиват там всяка година. Четящите са все по-малко и личи по неграмотните коментари. Само горене, чупене и трошене са ви в главите. Посадете дърво и си почистете кочинката пред блока или кварталната градинка вместо да блокирате кръстовища.
  • 18 св гъзис бг иконата

    1 1 Отговор
    тююю най-после ше са запиша за 6-ти клас та белким изкарам до 7-ми за основно - откога са каня
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Дако

    12 0 Отговор
    А за студентите нищо не се говори.. Как ще започне учебната година за тях? Ще могат ли ако решат да се приберат по родните места, ако обучението е дистанционно? Никой не говори за това, тоя Вълчев за нищо не става...

    Коментиран от #22, #23, #25

  • 21 Е, как така?

    5 2 Отговор
    Нали уж Короната расте и ни притиска отвсякъде, според Боко и НОЩ? Лъжи!

    Коментиран от #26

  • 22 Студентите

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Дако":

    ще окупират ВУЗ-овете с искания за оставка на Боко и Каскета, затова се мълчи.
  • 23 Хаджиментов

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Дако":

    Така е, те са дори много по-рискови от дечурлигата, защото купонясват, съвкупляват се, ходят по клубове и дискотеки, събират се огромни зали и разнасят всичко, което успеят да хванат.
  • 24 опомнете се

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русенец":

    И защо е необходимо това, като учителите и болни родители ще задръстят напълно болниците за половин месец? И да ги пуснат тогава, полза няма да има. Като се вдигне веднъж броят на заразените, стои си и не пада, по-често се вдига много. Голяма глупост е това. Нека първо да направят тестове на деца и учители и така да ги пускат. Ама не им стиска. на това отгоре без маски, шлемове. Още втората седмица ще е бумът. какво пречеше поне шлемове да имат, да не плюят в лицето на учителите като викат.
  • 25 Че кой може да

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Дако":

    каже каква ще е ситуацията в началото на октомври. Дали въобще ще дойдат и чуждестранните студенти и дали нашите в чужбина няма да са под карантина по 14 дни. Това Вълчев няма как да го предскаже. Как ще расте броят на заразените с коронавирус след като почнат занятията има ли кой да предскаже, че да се вземат решения предварително. И тъпите протести какво променят? Световната икономика ли, мащабите на пандемията ли?А нашата мижава икономика е свързана със световната. Абсолютно зависими сме. Да не говорим, че стотици хиляди гастърбайтери си изхранват семействата с работа зад граница и ако там няма ще се приберат изгладнели и ще се редят за помощи. А в Кеймбридж и Оксфорд отдавна казаха, че ще разчитат предимно на дистанционна форма на обучение.
  • 26 Ами расте

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "Е, как така?":

    достатъчно. Ако не си забелязал. А освен някоя и друга публикация на Кунчев никакви други изяви на НОЩ не виждам. Освен едни маски на закрито други мерки няма тук. В това се изразява удължената епидемиологична обстановка. Която е до 31 август в сила и най-вероятно пак ще я удължат. В някои държави връщат маски и на открито, а тук Ганьовците роптаят и срещу тези в градския транспорт. А като се натъпчат като сардели учениците по автобусите...

    Коментиран от #27

  • 27 Расте

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ами расте":

    ти г*за от тъпоумие.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове