Last news in Fakti

13 Август, 2020 06:43 4 111 44

България продължава да иска оставки

  • оставки-
  • гешев-
  • мутри-
  • протести

Призивите "Мутри - вън" и "Гешев е позор" отново огласиха площадите в страната

България продължава да иска оставки - 1
Снимка: bntnews.bg

Протестите в страната не стихват. Във Варна протестиращи срещу правителството и главния продължават блокадата пред кръстовището на Общината, предаде БНР. Проведе се и станалото традиционно шествие по централни улици в града.

Във Велико Търново се проведе протестно автошествие до крепостта Царевец и обратно.

В Бургас близо 20 души се събраха пред сградата на общината. Исканията им остават непроменени вече 33-ти ден - оставка на правителството и на главния прокурор. Протестно шествие нямаше.

Автошествие в Хасково блокира поетапно движението по централните булеварди в града. Автомобилите спряха пред Съдебната палата, където демонстрантите за пореден път поискаха оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев. До конфликти между протестиращи и граждани не се стигна. Шофьорите от блокираните автомобили дори ги подкрепиха. Хората споделиха, че не очакват Борисов да подаде оставка утре. Те обаче го призоваха да не следва примера на бившия премиер Пламен Орешарски, който управлява над 300 дни в условията на постоянни протести.

Със скандирания „Оставка!“ и „Гешев-позор!“ за 34-та поредна вечер започна антиправителствения протест в Русе, информира БНТ.

Недоволните от управлението отново настояха за оставките на премиера и на главния прокурор.

Те преминаха в протестно шествие по главната търговска улица на Русе и приключиха демонстрацията си пред Вазата в Парка на младежта, където се хванаха на хоро.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    29 24 Отговор
    Обръщам се към всички подкрепящи Борисов и правителството му.Според думите ви,не може 50 протестиращи да избират кога да бъдат изборите,защото,виждаш ли,те били лумпени,джендъри,пияници и още какво ли не.Щом в лицето на премиера виждате своя еталон за честност и безкористност,просто излезте вечер пред МС/понеже само вие работите в тази държава/,на МИРЕН контрапротест и изкажете мнението и доводите си.Все пак срещу вас ще има само 50 платени безработни лузъри,а вие сте милиони.Ако ви стиска,сте добре дошли.Елате с имената си и лицата си,както протестиращите,а ако 30 дни не ви чуят,блокирайте и кръстовища,магистрали в знак на подкрепа,нали това е демокрацията,всеки да има право на глас,иначе си е обикновен слугинаж,или както аз го наричам,абразурни клавиатурни мишки.Така ще помогнете и на себе си и на протестиращите,да има бързи и предсрочни честни избори,а щом сте милиони,ще победите безапелационно.
    Призовавам и тези,които са против Борисов,но се чувстват некомфортно от блокадите,излезте и помогнете всичко да се свърши и няма да имате повод за недоволство.
    Ще ви приканям непрекъснато,докато не осъзнаете,че краят на диктатурата е неизбежен!Няма да водя клавиатурни войни,изказах мнението си и призива като един свободен гражданин,заставайки зад името и фамилията си. Аз не се страхувам,а вие?

    Коментиран от #6, #9, #19, #21, #30, #32, #38, #43

  • 2 СусБе

    10 20 Отговор
    Днес може и да има изнеинадааааааааа.... Волен Сидеров за министър-председател а Валерката за вътрешен министър... ЯКО ВИ ДУПЕ!

    Коментиран от #12

  • 3 КОТарАК

    23 11 Отговор
    ОСТАВКА
  • 4 ГЕШЕФТАРА И БОКО ТИКВАТА

    21 15 Отговор
    В ЗАТВОРА. ...
  • 5 Maf1ata BG

    21 10 Отговор
    С тези смешни антиковид мерки и без протести ще падне на следващите избори хихи :D
  • 6 The Guest

    21 30 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    А лицето на президента и комунистите вие какаво виждате? Като гледам по телевизията каква сган ходи по протестите, тя ли ще ми казва какво да викам, за кого да гласувам? А отровното триа просто са тримата глупаци. Арменеца като не му харесва защо не се върне в Армения, ми адвоката да си плати данъците и после да се напъва, а третия е просто идиот? Смотаняка Радев толкова ли можа да изкара от напъна си? Пръскайте палатките и панаира и не пречете на нормалните хора. А можете да се хванете да работите и ще откриете, че не правителството, а вие сте си виновни, че живеете смотано.
  • 7 неразбрал

    20 17 Отговор
    200--300 неориентирани метежници скитащи от град в град ли са България????

    Коментиран от #8, #17

  • 8 любопитен

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "неразбрал":

    А един не разбрал как 30 години кой го хвани все го разцъква изодзадзе това ли е България? П.П. И не разбрал се пише, както аз съм го написал а не, както е ника ти! Виж неразбран се пише слято!
  • 9 Гост

    18 20 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Чиста проба провокация,това,че не сме по улиците,не значи,че ни няма,просто знаем,че ако излезнем,което вие искате,ще доведе до сблъсак и агресия,което ние не искаме,но ако тези безчинства продължат,най-вероятно ще ни се наложи да се съберем и излезнем и да се срещнем с вас.

    Коментиран от #11

  • 10 Протестите са позор

    16 22 Отговор
    Тaйнитe cлужби нa Руcия си работят тихо и подривно в България за интересите на Москва и изпoлзвaт прeзидeнтa Рaдeв, мафиота Божков и Eлeнa Йoнчeвa при организирането на протестите целящи cвaлянeтo нa проевропейския Бoриcoв, като първа стъпка за планираното бъдещо излизане на България от ЕС и НАТО и за установяването на ново руско влияние в БЪЛГАРИЯ...!!!

    Коментиран от #13

  • 11 Петьо Петров

    14 7 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Кое от ярко подчертаната дума МИРЕН не ви стана ясна? Няма провокации,само свободни мнения!

    Коментиран от #15

  • 12 А защо не -обратно?

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "СусБе":

    Валери - министър- председател? Принцип на Б. Борисов е да поставя на високи постове по-прости от него- в този смисъл е спорно коя е следващата " проста пу-ка", която ще бъде осенена от Неговата държавническа мъдрост.
  • 13 Че тайните служби

    10 6 Отговор

    До коментар #10 от "Протестите са позор":

    на Москва са еталон за ефективност, е безспорно. Я вижте как преди десетина години поставиха на власт човек, който да дискредитира европейските принципи, превръщайки европейска България в посмешище ...
  • 14 Ще подаде оставка

    6 6 Отговор
    Само вижте как опразва хазната! Раздава пари купува линейки и др. неща! След себеси ще остави нищо на наследника си! И до година ще духа ме супата! Няма да има пари за увеличени на звплати и пенсии!

    Коментиран от #23

  • 15 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Петьо Петров":

    От думата МИРЕН,не ми стана ясно,вашата агресия и невъзпитано поведение по улиците.
  • 16 Антон Петков 75

    9 2 Отговор
    Когато цвета на нацията напусна Родината си в това число и моите деца се попитах какво са хората с мечти и хъс, които пък останаха. Това беше до "протестите" . Сега им гледам облика от екрана и ги съжалявам...Да са живи и здрави.на родителите си и на тези, които ги водят
    Таях надежда но децата ми най няма да се върнат...

    Коментиран от #18

  • 17 И към тези

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "неразбрал":

    200-300 неориентирани и скитащи бих прибавил поне още толкова от СУ, НБУ, БАН - все лесно манипулируеми особи... Не разбрахте ли, че мантрата на самозадоволяването ви чрез внушения за малозначимост на протеста е изтъркана?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Днес си Петъо Петров, след малко ще си смениш ника, ти имаш много,. Но стилът и речника ти е един и същ. Призивите също. Колкото и да се пънеш, няма да ти се получи. Вчера на обяд минах през Ректората и що да видя? Три малки палатки и една тента, под която стояха мъж и жена! На Орлов мост баха малко повече. Ей това сте Вие, 50 мах 100 човека (в София)., в страната и по-малко. Аз, и много приятели и познати, ни се иска да минем и да ви разкараме, но сме Нормални хора, и не исксме да слизаме на вашето ниво. Във всяка една държава в Европа, такива като вас щяха да вземат джакпота на НК! При нас призовава за законност, чрез беззаконие, щото сме свободния, а не демокрация.

    Коментиран от #20

  • 20 Хасан Адемов

    5 9 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Ела на орлов мост да те направя жена

    Коментиран от #24, #26

  • 21 ММ586

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Г-н Петров!
    Знаеш ли какво е демокрация?
    Правиш ли разлика между Свобода и свободия?
    А недей да ми даваш съвети.

    Коментиран от #28

  • 22 Rrrrrrrr

    11 3 Отговор
    Тихомире смешен си вече!!!!! Според теб в Бургас 20 човека ли живеят???? 100 платени лумпена на Орлов мост ли са за теб България???? Разбирам защо на снимките ви, под статиите сте с тъмни очила. Срам ви е от това, което ви карат да пишете в уж независимата ви медия.
  • 23 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ще подаде оставка":

    Да се върнеш на училище и да се понаучиш как се пише правилно,като начало?
  • 24 Гост

    9 3 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан Адемов":

    Защо ти не дойдеш на слънчака,че съм на почивка тук,а аз трябва да идвам в катуна ви,където сте много"силни" ?Ела тук да ме направиш щастлив,хасанчо.
  • 25 Аве Адолф Хайлллл

    9 2 Отговор
    Трупата на комедиантите на дубайска издръжка,чувствително взе да намалява , да не свършват парите на комарджията, или вие не може да си ги заработите с изтърканите ви рефренчета ......
  • 26 Аве Адолф Хайлллл

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан Адемов":

    И теб така ли те направиха блондинка - под дъгата на "Орлов мост" .....?????
  • 27 Тъжно

    7 6 Отговор
    Чета коментарите и ми става все по-страшно за бъдещето на страната ни. Уважаеми сънародници! Къде виждате лумпени сред младите хора на протестите? Това е новото, образовано и знаещо какво иска поколение. Те не ви харесват, а не казвате с какво ви харесват Б.Борисов, министрите му, шефката на Народното събрание, Гешев. Би трябвало всеки нормален българин да се срамува от това, че безропотно си живурка в най-бедната, най-болната, най-корумпираната и най-страхливата държава! Ако вие сте безсилни, смачкани, оставете поне младите умни хора да направят това, което вие отдавна трябваше да свършите!
  • 28 Петьо Петров

    4 8 Отговор

    До коментар #21 от "ММ586":

    Да,знам какво е Демокрация,а именно правото на всеки на глас и мнение. Тук не става реч за Свобода или слободия,защото в България Свобода няма,а слободията е повсеместна из върхушката на самозабравилите се политици.Нормално е след 30-дневен безрезултатен мирен протест,да се премине към гражданско неподчинение.Записано е във върховния закон на Република България като конституционно право на всеки гражданин,а това е над всичко.Всички други закони,като Правилника за движение по пътищата и подобни са под него.
    Дано сте разбрал какво е Демокрация и какво е слободия!
    Бъдете здрав!
  • 29 Скубиду

    6 4 Отговор
    1000 кукута не са България. Не стигат и за една махала електорат.
  • 30 Неутрален

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    И кой е алтернативата.?
    Мая Maнолова?
    Корнелия Нинова?
    Румен Радев?
    Отровното Трио,дирижирано от Божков и Василев?

    Коментиран от #31

  • 31 Петьо Петров

    1 5 Отговор

    До коментар #30 от "Неутрален":

    Алтернативата ще я предложат хората,всеки със своя вот,стига да знае,че този вот ще е зачетен,а не манипулиран от такива като Мишо Константинов и ЦИК. Единственият и най-сигурен начин за това е машинно гласуване и дистанционно по пощата...на първо време,после идва ред и на електронното гласуване.Това трябва да се разбере,изборите чрез бюлетини както досега не действа,винаги се манипулира,които и да са на власт.Само така може да се избегнат манипулациите с мъртви души и недействителни бюлетини,а корпоративния и купен вот ще се обезцени.

    Коментиран от #33

  • 32 перничанин

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Уважавам, мнението ти. Явно си младеж. Продължавам мисълта ти. Ако наистина дойдем (повечето наистина работим), какво ще стане? Има достатъчно "луди" глави и в двата лагера. Гражданска война . Бащи срещу деца, кой политик заслужава кръвта на някой човек?!!? За да не се случват такива работи са измислени изборите. Има 2 варианта , при първия след оставката идва служебен кабинет , не можещ да взима решения. Следват избори в най - добрия случай, някъде около датата на редовните, ако се закучи с короната, може и повече време . Втория вариант е на редовни избори да отидете всички. Предимствата на голямата изборна активност са известни. ДПС ще намали с 50% присъствието си, БСП също. Ти за кой вариант си, аз за втория. Отидете масово на избори и не се сърдете на резултата, вие си ги избирате(не ходенето на избори пак е избор).

    Коментиран от #34

  • 33 перничанин

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "Петьо Петров":

    Протестирайте за това, за машинно гласуване. Служебен кабинет няма право (не може да променя закони) да го реши това. Протестирайте за промяна на изборния ЗАКОН, ако трябва и това НС ,може да го промени.

    Коментиран от #35

  • 34 Петьо Петров

    2 5 Отговор

    До коментар #32 от "перничанин":

    Отдавна съм побелял,но това не е от значение.Написах с главни букви МИРЕН.Досега видяхте ли агресия от протестиращи?Ако има провокатори,те сами ги предават на полицията.Никой не говори за гражданска война,а за разбиране .Искаме да има справедлив вот,а той без машинно гласуване няма как да стане. Това го знаят и децата.Нима ще отречете мъртвите души и баснословните цифри на недействителни бюлетини в райони с образовано население,а в тези с купения вот всички са редовни.Смешно е г-не.Нима сега имаме парламент и правителство?Стига,това е несериозно.за 2 месеца всичко може да се промени,ако ли не,не знам,Ескалации ще има,защото нетърпимостта вече е голяма,всичко зависи от Борисов,ако иска да се пролива кръв,нека да стои напук на обществото.Ако е политик и има милиони поддръжници,няма от какво да се страхува.Лесно и ясно е за разбиране.

    Коментиран от #37

  • 35 Петьо Петров

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "перничанин":

    Но това го има прието в НС,няма нужда нищо да прави Служебното правителство,само да докарат машините.Разсмяхте ме!:))

    Коментиран от #36

  • 36 перничанин

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Петьо Петров":

    Искайте го тогава.
  • 37 перничанин

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "Петьо Петров":

    Хората казват, "язък ти за белите коси". Разсъждаваш утопично. Мирен протест дори Ганди не е постигнал. Всичко се решава на избори. Там ще се види кой колко последователи има. Ще останеш изненадан, на редовни избори "триото", БОЕЦ, Христо,Мая и др. мечтаещи за кокала, нямат шанс. За това драпат, за да ги забележат и евентуално поканят в някоя коалиция. Пак ти казвам, много хора не искат служебен кабинет, особенно съставен от фатмако и с участие на БСП .
  • 38 БАЦЕТО-КОШМАРА НА БСП И НА....... РАДЕВ

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    БАЦЕТО ГО ИЗБИРА НАРОДА ЗА ПРЕМИЕР, А НЕ НЯКАКВИ ПРОТЕСТИРАЩИ.....ПРОТЕСТИТЕ СТАНАХА ДОСАДНИ...ЗА ВСИЧКИ....И МАХНЕТЕ ТИЯ КАТУНИ ОТ КРЪСТОВИЩАТА
  • 39 Абе

    3 1 Отговор
    България не е 1000 платени и 100 заблудени ,сменете си платеното заглавие.
  • 40 Тошко

    2 3 Отговор
    Заглавието: Не смесвайте България с групи пияндета и хулигани хвърлящи яйца, домати и терористи от софийското метро!
  • 41 Нане

    2 1 Отговор
    Оставка и в затвора! С тези хора България няма да пребъде! ВЪН!
  • 42 Пъндиш

    0 0 Отговор
    Забелязвам че коментари, За Бойко се пишат през работно време а тези, против Бойко, веч
    чер. Интересно! Едните нямат време от работа а другите пишат повреме на работа.Тогава едните са работници,, 610-1000лв. Другите, умните, знае щите и можещите държ.служители,галеници на с ъдбата:Дс,сик,вис,мвр,мвнр,бан,нап,от комисии от комисари и мн. Други. Дано да сте разбрали кой с/у кого е.
  • 43 Говедо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Е, аз свободно и мирно ти казвам да спреш да ме блокираше. Нито знаеш какво е протест, нито блокада. За барикада ич не говорим
  • 44 Говедо

    0 0 Отговор
    Колко сте мирни ви видях - нагли сте. И страхливи, ченгета ви пазят, да тормозите хората- ходи се репчи на Боко. Честно- със сестра Галева и Нинова, с Летеца и Христето ли ще сваляш Тиква? И се мислиш за свободен...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове