Last news in Fakti

30 Август, 2020 21:30 1 886 33

82% от родителите искат присъствено начало на учебната година

  • красимир вълчев-
  • учебна година

Ще се отпуснат още европейски средства за осигуряване на допълнителни мерки за безопасност

82% от родителите искат присъствено начало на учебната година - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

82 процента от родителите са за присъствено начало на новата учебна година, 16 процента са за дистанционно обучение, като цяло и учители, и родители са готови за този старт - това заяви в курорта "Камчия" край Варна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той участва в работна среща на Синдиката на българските учители.

Вълчев уточни, че ще се отпуснат още европейски средства за осигуряване на допълнителни мерки за безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    12 13 Отговор
    Искат ама няма.
  • 2 ТаУмВзе

    31 2 Отговор
    Никой не може да си представи каква Идиотия ще направят.
  • 3 А колко % от хората искат:

    31 2 Отговор
    Една мутра/шофьор да управлява бъдещото и парите на децата им?
  • 4 Свобода

    12 17 Отговор
    Обучението трябва да бъде присъствено през цялата година, но когато има носител на вируса се минава дистанционно, толкова е просто
  • 5 Гошо

    25 2 Отговор
    Не е просто, а сложно и непредвидими какъв ще е резултатът.
  • 6 Активист на БКП

    36 2 Отговор
    Ще накарат децата да им изкупят учебниците и пособията за да не са на загуба и след три седмици ще обявят дистанционно обучение! Това са мародери ,не са хора ...
  • 7 Лъже министърчето

    29 7 Отговор
    Кой е този родител който иска детето му да стои десет часа с маска и да си докара туберкулоза?
  • 8 Ха на бас

    29 1 Отговор
    Допълнителните мерки ще са мръсно шише с фалшив дезинфектант, сложен на счупена маса до входа. И две шишета със съмнителна белина допълнително, която чистачките ще откраднат още на първия ден. Бъдете здрави!
  • 9 1944

    13 2 Отговор
    а тиквата ще дочете ли втората половина на винету? да ви имам образованието.
  • 10 Така

    16 5 Отговор
    След започването на първия срок, ще казват след две седмици ще стане страшно, трети Великден, четвърти Гергьовден. След две седмици ще казват, чакайте още две седмици да видите как ще се търкалят трупове. Поле ще мине първият срок. Децата ще излязат във ваканция, а поклонниците на НОЩ ще гризат нокти.
  • 11 Ха ха ха ха ха ха

    16 10 Отговор
    На 82% от родителите не им дреме въобще какво се случва с техните келе*ши в училище или извън него.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Луди ли сте

    12 3 Отговор
    Гербаджийска лъжа!
  • 14 Казус

    14 1 Отговор
    Боко ни убеждава,че ни чака страшна есен и зима и само ТОЙ може да ни "оправи".В същото време се оказва,че децата ще ходят на училище.
    А помислете кое от двете е вярно!

    Коментиран от #20

  • 15 Ако си позволят,

    17 1 Отговор
    Без знанието на родител да тестват деца и всякакви др.манипулации по тях,не знам какво ще се случи!Трябва ли чрез декларации да се предотвратят подобни издевателства!?Чрез цялата ситуация ,поддържат информационно напрежение,което създава тотален стрес, при който учениците са в невъзможност да учат нормално ,а това е най-долен цинизъм,защо за това никой не протестира!
  • 16 Докога

    8 1 Отговор
    министерството на образованието ще робува на родителските "желания"? Няма ли в тази държава компетентен и просветЕн просвЕтедеец, който да реши, но небазата на разни политически или лични предпочитания, един такъв важен въпрос? И не само този! Впрочем - допитването да "масата" е удобна форма за прокарване на НАШЕТО мнение и желание - "Ами те така казаха..." Жалкото е, че до този способ - допитванията -не се прибягва по далеч по-важни и значими въпроси... Защо ли?
  • 17 Клети български деца

    9 0 Отговор
    Какво е това ново издателство"КЛЕТ",поредното,което култивира неграмотност?!
  • 18 Ами като не искаш

    4 11 Отговор

    До коментар #12 от "Иво":

    прочети Закона и Наредбата - и си мини на индивидуално неприсъствено обучение, няма да имаш проблеми, имаш право. Но да обявяваш ТВОЕТО "Аз искам" за меродавно... Впрочем - какъв специалист си?
  • 19 Намерихте

    9 0 Отговор
    И за децата да се ядете,те това и чакат,самоизяждане,вместо обединение-разделяй и унищожавайки.Сами се подреждаме в колони,1,2,3...
  • 20 Умен по цялата глава

    1 8 Отговор

    До коментар #14 от "Казус":

    И двете са верни,пич...Тежка есен и деца в училище...Приемаш го или не това е положението...

    Коментиран от #21

  • 21 Явно,

    7 4 Отговор

    До коментар #20 от "Умен по цялата глава":

    Ти лесно би приел и да боцнат теб и децата ти с незнайно какво,а по-късно ,ако още шаваш и мааалка трепанация за монтаж на антенка.
  • 22 Гост

    12 1 Отговор
    То и 80% от народа иска оставка на кабинета, ама......
  • 23 карандаш

    9 1 Отговор
    Тоя молив у главата с тънката костна структура нема как да определя - хора вие го сложихте да ръси глупости съкратете го и да го удари ковид кризата както обикновения човек!!!
  • 24 Ицо

    10 7 Отговор
    Абе хора, от месец май по-малките деца ходят на детска градина. Не съм чул до сега да е имало някъде сериозни последици. Стига сте се побърквали. Нищо няма да им стане на децата, като ходят на училище. В градините децата дори спят в едно помещение и повярвайте не спазват дистанция от 1,5 м.

    Коментиран от #30

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Чики-Рики

    10 2 Отговор
    Абе Вълчев,това проучване коя агенция го направи?Алфа Рисърч или Маркет Линкс?Ти май също, като вашия ,,Гуру,, изобщо не си в час!Като се изпозаразят цели класове, какво ще правиш?!Ще стичаш, като ,, първолак,, на празника на буквите,май!Но като се замисля,може до тогава ти вече да не си на този пост,дааа!?
  • 28 Щом СТЪКИ и Андролова определят

    10 0 Отговор
    Кой е Мутра в държавата, означава че копаеме все по - надолу, държавата е само като Име останала, Счупена е отдавна, ОКРАДЕНА, сега е Оглозгват!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 На малките

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ицо":

    Още не са посегнали,щото е болезнено и за родителите им,но на големите,чакай да видим...И овцете си преживят и за какво блеят не се разбра,а агнетата им са вече в друга кошара...
  • 31 ***

    5 0 Отговор
    Тези проценти са поредната герберска лъжа!! Няма разумен родител, който да иска да рискува здравето и живота на децата и семейството си! А с присъствено обучение, целта е отново усвояването на "едни пари" и периодично задължително тестване на деца, родители и учители при всяка хрема и кашлица. Този министър едно разумно решение не е в състояние да вземе, от 6 месеца ден през ден ни мънка, "можело така, а можело и иначе.." Побърка деца и учители и родители! ОСТАВКА!
  • 32 Баи

    2 0 Отговор
    Жалко за родителите които ще лепнат ковида , тези деца имат нужда и от родители
  • 33 Добри

    0 0 Отговор
    Я кажете колко допълнителни пари ще се отпуснат и за какво защото за момента и за дезифектанти не се отпуска нищо на училищата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове