Last news in Fakti

30 Август, 2020 20:11 5 280 43

Румен Петков: Анонсите от ЕП ще катализират протеста

  • румен петков-
  • еп-
  • протести

Румен Петков прогнозира изключително интересна следваща седмица, предвид и първия парламентарен ден на 2 септември и заявките за масов граждански протест

Румен Петков: Анонсите от ЕП ще катализират протеста - 1
Снимка: АБВ

Председателят на ПП АБВ Румен Петков прогнозира изключително интересна следваща седмица, предвид и първия парламентарен ден на 2 септември и направените заявки за масов граждански протест.

Той подчерта участието на ПП АБВ в демонстрацията на обществено недоволство срещу управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов, както и разбирането на партията, че спокойствието в България зависи от оставките на премиера и главния прокурор. 

Според Петков, в настоящата ситуация на гражданско недоволство и в търсене на изход от нея, налице са спекулативни действия от страна на премиера, като, например, инициативата за нова Конституция на Р България. Председателят на ПП АБВ е на мнение, че липсва какъвто и да е сериозен проект за ремонт на основния държавен закон, а просто се търси протакане във времето, предвид характера на самата процедура и времето, което тя отнема.

Вторият изход, който Борисов търси, е в близките дни да обяви оставката на правителството и формиране на експертен кабинет, който да довърши мандата на това правителство. Петков определи и двете намерения като неприемливи, като добави, че единственото решение е оставка на правителството и главния прокурор, разпускане на Народното събрание и насрочване на избори за обикновено Народно събрание, както и формиране на служебен кабинет от страна на президента. Всичко останало е прах в очите на хората, заключи Румен Петков. 

„Вярвам, че с анонсите, които бяха направени от представителите на ЕП ще бъде катализиран протеста и духът на тези, които бяха първия, втория, третия ден на площада, ще се върне там с цялата си мощ“.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    56 24 Отговор
    И румбата се готви да Краде!
  • 2 Дельо Хайдутин

    47 21 Отговор
    Интересно как ще дойдат депутатите на работа.Сигурно през тайните тунели на Тодор Живков.

    Коментиран от #6

  • 3 Емил

    12 22 Отговор
    Така е - ще изгорите по-бързо!
  • 4 Хайде,и тоя

    54 12 Отговор
    се залепи на опашката за власт. Не се надявай, бита карта си
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Не бе

    35 13 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо Хайдутин":

    Ще пикат
    във фонтаните кат Румбата Галев

    Коментиран от #7

  • 7 Дельо Хайдутин

    18 12 Отговор

    До коментар #6 от "Не бе":

    Няма да успеем да ги удавим всички във фонтана . Много са.
  • 8 ТЕЖКО ИМ ЩОМ МИСЛЯТ ДА НЕ ПОДАВАТ

    34 25 Отговор
    ОСТАВКИ БОРИСОВ И ГЕШЕФТА....НАРОДА ЩЕ ГИ ИЗБИЕ! И СТО ГАВАЗИНА ДА ГИ ПАЗЯТ....ВСЕ ТАЯ!!!

    Коментиран от #19

  • 9 гост

    31 13 Отговор
    Хе,тариката нареден вече. Оставки,служебно правителство и избори за Народно Събрание. Ааа, нема нужда, толкова години ви гледаме Народните събрания. Сега едно Велико ще ви се отрази много добре, Всичките ще отидете в киреча и повече политика ще гледате само по телевизията.

    Коментиран от #39

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 малиййй

    13 10 Отговор
    Срам! Ще привикат Бойко Борисов за обяснения пред целия Европарламент.....
    https://narod.bg/2020/08/30/%d1%81%d1%80%d0%b0%d0%bc-%d1%89%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82-%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%b7%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%8f%d1%81/
    ++++
    А Европа ги търси мишците!!!!!!!! ....
    https://www.segabg.com/touche/tush-08-28-2020

    Коментиран от #21

  • 13 Юрист

    35 27 Отговор
    Духът на тези, които излизаха на улиците в първите две седмици, няма да се върне. Тези хора бяха наистина интелигентни и бързо разбраха, че ги употребяват едни мутри, които искат да седнат в креслата на сега управляващите мутри. Бутафорното трио, Маяма, Ниновица и разбира се Радев, съсипаха протеста. То не бяха вдигнати юмруци, то не бяха ковчези, паханиди, бесилки, мърлящина с домати, яйца и клозетна хартия, то не бяха черни чували, катуни с палатки, смрад. И за капак, ония глупак от Дубай се хвана като лапни- шаран на въдицата на Гешев. Толкова е умен, че взел да се фука по телефона колко е велик, та "управлявал" тълпата чрез фейса. Голям мозък, няма що! Доматено-яйчената-тоалетно-хартиена "революцийка" ритна камбаната. Имате си ковчег, пъхайте я там и си обирайте крушите от кръстовищата. На втори септември няма да се повтори 9.9.1944 г. Сверете си часовниците!
  • 14 месара

    25 13 Отговор
    според руменчо на 02 09 ше протестират 10-20 милиона , най малко ! канна рачева ше потвърди !😂🤣😂🤣🍻🍻🍻🍻
  • 15 Жалък си, пикльо

    30 19 Отговор
    Пикаещото момченце - да чакаме да видим резила на 2.09 - преживяхме палатките ви с по трима картаджии, спящи и дрогипани. Сега чакаме да убиете някоя майка с две деца. Жалко, грозно, долно, но явно затова е имало Белене по влеме на комунизма. Хиляди съдби унищожени, хиляди интелектуалци избити. А, ти като се напиеш се изпикай.

    Коментиран от #22, #28

  • 16 Бай Кольо

    25 8 Отговор
    Абе пиянка,теб пък кой те брои за жив, та се опитваш да махнеш протеста
  • 17 народен юмрук

    14 17 Отговор
    Те тези гербетастки депутати с дронове трябва да идват на работа и да си отиват...или и те като троловете да се крият като мишки,да заработват дистанционно и да се надяват птотестиращите да не ги прибарат...
  • 18 дърта комуняга

    22 5 Отговор
    тоя се активизира,огладнял е яко, иска да се намърда пак в парламента, ама хората ги знаят такива и им писна от едни и същи продажници !!!
  • 19 гладна кокошка просо сънува

    21 4 Отговор

    До коментар #8 от "ТЕЖКО ИМ ЩОМ МИСЛЯТ ДА НЕ ПОДАВАТ":

    Брей, много станаха гладните кокошки и все по-златни сънища сънуват!Ама нещо жълтата река не идва.... Затова - всеки да си гледа работата и семейството и да не хвърчи из наркотичните и алкохолни облаци! Тогава и добре ще живее!
  • 20 Божков

    22 4 Отговор
    Жалко пикаещо момченце. Дано България не се управлява от пикльо. Нещастен юмрук, сестра галева, конярката и онова жалко творение балик.. И христо.. Ужас
  • 21 да бе все едно ти вярват

    12 4 Отговор

    До коментар #12 от "малиййй":

    Ако слушаш Ленчето - да, ама иначе има да чакате ! Меркел няма да се изяви в ролята на лошата класна! Все още държат на него като посредник с Турция и мигрантите!
  • 22 хе хе

    18 0 Отговор

    До коментар #15 от "Жалък си, пикльо":

    Как пък все такива провалени вовеки политици се напъват пак да изплуват - като че ли хората са забравили какви ги вършеше в алкохолно опиянение и как тормозеше хората, а сега изведнъж стана борец за правда и демокрация!
  • 23 Курнелия

    19 3 Отговор
    Румене когато и да влезеш в затвора ще е късно.
  • 24 ФАКТИ

    11 10 Отговор
    СТЕ РУСКИ ШПИОНИ!
  • 25 констипация

    16 14 Отговор
    Това ще се случи на 2-ри! Ще докарат изтощени от жегата в бусовете хорица да клечат пред НС и с последни силици да врещят и размахват знаменца като на едновремешните манифестации! Ама не могат да докарат някогашната масовост щото вече няма списъци на партийни секретари и заплахи за уволнения при отсъствие! Наред с тях ще има и дрогирани членове на агитки, предварително надрусани от водачите си и крещящи заплахи за кръв под благия поглед на Юмрука!Ама той едва ли ще подаде оставка, за да стане официален водач на народния удавен в алкохолни изпарения гняв - не му стиска да си загуби имунитета! Ще поживеем, ще видим! Ако някой постигне масовостта на митингите на СДС, ще си заслужи властта - ама я няма вече тази мотивация и не се купува и за много пари!
  • 26 Динозавър Карабаджаков

    7 2 Отговор
    МИСЛЯ, ЧЕ КОИТО ПИЕ, ЗЛО НЕ МИСЛИ, КОИТО Е КРАЙ НЕГО ДА МУ МИСЛИ...
  • 27 Тодор

    15 12 Отговор
    Протести,да бе да,метеж сътворен от вас пс-та гладни за власт и пари.Бок-уци
  • 28 да бе

    16 5 Отговор

    До коментар #15 от "Жалък си, пикльо":

    Че той пък да не би да изпадне дотам,че да се курдиса в палатка с вонящите пияници на протестите! Стои си в някое от хубавите си жилища, пийва си и дава акъл!
  • 29 ДЖИБРА

    13 4 Отговор
    ТИ СИ БИЛ КОАЛИЦИЯ И С БСП И С ДАЙ БГ И С МАЯ И С БОЙКО ,ЗАЩО НЕ СЕ СКРИЕШ ЗАВИНАГИ..
  • 30 РУСЛАНЧО

    0 5 Отговор
    АЗ ,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЛИ ТРЯБВА ДА ХОДЯ???
  • 31 1944

    2 6 Отговор
    коя ли руска секта ще надделее - премиерската или резидентската? най добре да окаушим всички предатели.
  • 32 КОКО ДРИЛО

    9 2 Отговор
    АИБЕ НА ТЕБ КОЙ ТИ ДАВА ДУМАТА .....ТЪПАК ...............
  • 33 Умен по цялата глава

    7 2 Отговор
    Защо зад него се мъдри логото на Партия Възраждане..Нали сте ПП АБВ ..Какво общо имат АБВ и Възраждане....Някоя Руска банка ли...
  • 34 Руменчо Петков

    8 0 Отговор
    Аз съм следващия премиер и ви обещавам, че първото нещо, което ще направя е да се построят фонтани/шадравани на всяко кръстовище и магистрала Хемус да мине през Плевен!
  • 35 Светльо Витков

    7 0 Отговор
    Такива като гусин Петков карат всеки истински българин да направи протест, не срещу Тиквата и Каскета, а такива като тоя да работят без пари до края на живота си по строежа или ремонтиране на болници или детски градини
  • 36 jorj

    9 0 Отговор
    Ще катализират пикоча у шадраваните !!!!!!!!!
  • 37 Издухана Флигорна

    3 3 Отговор
    Румбата Шадрафана е господин никой Политически труп ако ще и всеки ден да си плаща да говори по медиите
  • 38 РепОбликанец

    0 0 Отговор
    Всеки трезвомислещ/адекватен гражданин в трудоспособна възраст с повече от 2 мозъчни клетки, му е пределно ясно, че в този си формат протестите са 100% платени ! Само като видите какви хора са долу по палатките, особено вечерно време ! Споко, 15-ти септември идва, всичко ще бъде изметено, защото 1.5млн граждани няма да търпят простотията на 46 лумпена които вече се познават поименно. Скари, бири, пънкария, анархо-комуняги .... колкото и да ви се даде като пари и блага, всичкото ще го изпапкате и из@кате, защото сте само консуматори ! И Америка се тресе от протести на черни болшевики, ама истината рано или късно излиза наяве !
  • 39 Кьовеши

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    А бре ,,Гост"-е....и ти папагалиш-,,Велико НС"-това е ,,манната небесна",това е ,,мантрата" на избавлението...!Все едно,че разбираш що е то...?!Просто твоят партиен вожд-Боко-Тиквунов-Чекмеджеков го каза и всички папагали взехте като овце да му пригласяте...!
  • 40 адаша

    1 0 Отговор
    Защо не направят статуя на тоя? Пред шадравана на НДК . Като на момченцето в Брюксел.
  • 41 тц тц

    0 2 Отговор
    Поредният Румен. От Европа питат защо се нарушават граждански права на хиляди от шепа протестъри без последствия
  • 42 попето

    0 0 Отговор
    румене помниш ли ка се бехме напили на мотики двамата вечерта и пикахме у шадравня
  • 43 вили

    0 0 Отговор
    В КАНАЛА СИ РУМЕНЕ СКРИЙ СЕ НЕКЪДЕ И ГОЦЕ СЪЩИЯ УУИИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове