Last news in Fakti

4 Септември, 2020 10:21 8 619 69

Стана ясно колко струват жълтите павета

  • жълти павета-
  • цена

Общината води преговори за купуване на технологията на производство на паветата от фабриката в Будапеща

Стана ясно колко струват жълтите павета - 1

Направен бе оглед, констатирани са множество щети, като най-сериозно е положението с жълтите павета, които са били извадени от оригиналните им места и вероятно хвърлени по полицията. Освен че са културни старини и трудни за поддръжка, те може да причинят наранявания и смърт, ако бъдат захвърлени по човек, коментира пред Нова телевизия заместник-кметът на София Тодор Чобанов.

Той обяви, че Столичната община има на склад 350 кв. м от жълтите павета.

Общината води преговори за купуване на технологията на производство на паветата от фабриката в Будапеща, наследник на оригиналната, произвела навремето паветата, посочи Чобанов.

Зам.-кметът на столицата увери, че площадът пред БНБ ще бъде основно почистен, като за целта най-вероятно ще бъдат използвани и водоструйки. "Около 700 лв. на кв/м е цената на паветата от оригиналния европейски завод. Затова и правим опити да възстановим и да запазим нашите павета", коментира доц. Тодор Чобанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Крадем

    58 15 Отговор
    Хубави но опасни при дъжд и сняг се пързаля ужасно но ние ще купим технологията :)
  • 3 ааааа

    73 16 Отговор
    хайде сега 10 милиона за павета и те така....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фандъкова

    51 15 Отговор
    Ще ги купи на 1700 лева квадрата , споко има и тука далавера на нея.

    Коментиран от #13

  • 6 Хахаха

    58 10 Отговор
    Абе пишете ги като ремонта на залата за 20 милиона. Едно паве - 10 хилки, че и от това да откраднете достатъчно, да има зимнина! Гнус ме е от вас!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 сериозно?

    45 9 Отговор
    Не може да бъде!Сто годишна технология все още неизвестна на българино!На гол г*з чифт пищови дет се вика!Или просто едни пачки треба да усвоим по пътя на внедряване на стогодишната технология!
  • 9 Трезво мислещ българин

    38 15 Отговор
    Ами хората са казали "Който чупи купи". Ето ги на снимката нарисувани ."Одрусайте " ги и вече ще мислят.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 да де

    20 26 Отговор
    Пълна глупост е да се възстановяват жълтите павета през зимата и при мокро време са ужасни за трафика. Като символ на София трябва да бъдат запазени пред стъпалата на старата сграда на народното събрание и пред президенството, а всичко останало да се асфалтира като в белите държави.

    Коментиран от #27

  • 12 бисмарк

    37 11 Отговор
    А стана ли ясно колко струват на Българския Народ, тиквака и плазмодиите около него - ммм
  • 13 бай Мирчо

    9 19 Отговор

    До коментар #5 от "Фандъкова":

    Дрогирани ибрици които са тръгнали да троша павета и инфраструктура,наместо главите на кастата заграбила власта преди 30 години,си заслужават съдбата.
  • 14 Гост

    20 10 Отговор
    Можем да пуснем обществен поръчка за 10 кв на цена 500 милиона лева. Едно паве струва повече от златото.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Нет и тв

    9 10 Отговор
    Народ, който си даде всички права и свободи и работата, за която се е борил с години да получи и задържи в името на това да не го хване грип. Не ме учудва, че същия пренебрегва всеки шанс да живее достойно и да не го крадат понеже трябва да заобиколи от съседна улица или са му изкъртили няколко от и без това безумните за движение павета. Сега лелки и чичаци държавни труженици ще цъкат с език и ще са съгласни и милиони да се дадат за тях без да мислят колко аджеба може да струва един криво издялан камък.
  • 18 Дельо Хайдутин

    19 6 Отговор
    Тия павета златни бе.!Те затова са жълти.
  • 19 Актуална Антена

    18 7 Отговор
    Бою да подмени паветата. У шкафа му е пълно с жълти павета.
  • 20 Диверсант

    15 7 Отговор
    Сметката да се представи на трима Г....ци
  • 21 Ооо

    18 8 Отговор
    Хората купуват технологии за производство на техника, лекарства, автомобили... ние ще купуваме технология от каменната ера - производство на павета. Да може някой тука да ги прави по 700 лв на квадрат! Хората гранитогрес продават по 20 лв на квадрат - оцветен, полиран, формирован и т.н - ние павета по 700....
    Нали сте снимали тия дето ги вадиха - да си ги платят като са ги разрушили, заедно с такса за пренареждане около тях!
  • 22 Коментатор

    17 7 Отговор
    Като гледам снимката, не мога да не отбележа, че профила на тези младежи съвпада с този на "умните, красивите и интелигентните". А защо тогава вадят жълти павета, които са хвърляни срещу полицията. Значи не става въпрос само за ултраси и провокатори, както защитаващите протеста упорито обясняват.

    Коментиран от #28, #35

  • 23 Борислав

    13 6 Отговор
    Пълни глупости 700лв.кв.м. Няма такава цена

    Коментиран от #32

  • 24 тъй ли?

    7 9 Отговор
    Че то тия павета са сменени по времето на бай ви Тошо бря.Баш оригиналните са по дворовете на хората.Изкарайте го гроба да ви каже технологията.Тургайте асфалта,че на Боко му се изпразни чекмеджето след поредния превод до офшорната банка!
  • 25 Актуална Антена

    7 7 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    С таз твоя крайна мярка че фалираш държавата бе. :):) От цената на всяко едно нещо което купиш 20% са за Бою шкафа. Най много данък плащаш там. Ти ко ся ще спреш и да ядеш ли? :):)

    Коментиран от #33

  • 26 Кой68

    3 4 Отговор
    Запазване на статуквото!Справедливост! "Силни" думи от Сивия кардинал на ГЕРБ/бивши няма/.Бързо забрави че бе в основата при създаването на това статукво.Забрави бързо как издаваше присъди/без съд/от трибуната на НС.Бързо забрави унищожените човешки съдби от теб.Помним и знаем това........
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 тъй де

    7 8 Отговор

    До коментар #22 от "Коментатор":

    Умните и красивите не беха ли гербаджийките бря и специално широко рекламираната председателка на Парламента като такава,а после се оказа,че била само една ПКП!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 адв Хаджигено

    5 3 Отговор
    Блюдолизецът на белчинската ромска баронеса Фон Дупкова, си мисли, че краде, но всъщност зарежда склада. Впрочем, когато ние като дойдеме на власт с кумонистите и тротинейшъните, ще направиме Витощка от пешеходна обратно на автомобилна и ще направим Цариградското – велоалея. Дионисий е донесъл от най-хубавата ракия от винпрома и бонбони – наздраве и довечера амин дай Боже, още може!
  • 31 456

    12 6 Отговор
    Подкрепям протеста, за ОСТАВКА съм, за блокади и протести, НО СЪМ ПРОТИВ ДА СЕ РУШИ.
    Това е тъпо, та нали за да се поправи парите ще излязат от нашите джобове!
    Да не мислите, че някой друг ще плати. Пазете за да имаме и да ни е хубаво.
  • 32 адв Хаджигено

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Борислав":

    Много на дребно играеш, колега, щом няма такава цена! Ние имаме дрон, ако се запишеш десятник и ти зачислиме още девет мазола да ги хвърлиш на кучетата, Арман ще ви събере десятниците на мазолите в кафенето до автогарата и ще ви направи прожекция как изглежда куполът за десет милиона на партийния дом отгоре с дрон и СРС в което кърджалиийската Караянчева обяснява, че стъклата са от заводите на Порше!!!
  • 33 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #25 от "Актуална Антена":

    Не се грижи за мен, а се грижи за опазването на живота ти, ако се намираш в незаконен палатков лагер, разположен върху пътното платно на кръстовищата на Орлов мост, Ректората, МС. Погрижи се също така да отровеното трио да привлече добри ИТ специалисти, защото когато внезапно се окаже, че нямате интернет връзка и нямате интернет банкиране, дооооста ще гладувате и ще се молите на родителите си да ви издържат. Тогава онези, които сега тероризирате, ще започнем да изолираме и тероризираме вашите родители, и вие пак няма да имате какво да ядете... На терора ви ще се отговори с такъв терор, който ще засегне всичките ви живи роднини...

    Коментиран от #38, #39, #53

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 мдаааа

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "Коментатор":

    На туй момченце посредата ми се чини,че емблемата на ръкава му е като тия пришитите на некои милиционери пришитите такива по униформите.Да не би тате му да е милиционер?При положение,че има клип и тези младежи са достатъчно разпознаваеми,нищо не се е чуло за тях.Некво разследване?Гешев де си?Аааа,верно...ловиш кокошкарите по селата!

    Коментиран от #47

  • 36 бай Мирчо

    9 5 Отговор
    Eдвa ли някoй слабоумец oт прoтecтитe и кoнтрaпрoтecтитe мoжe дa ocъзнae кaквa тъпaщинa cътвoрихa.Пaвeтa,Инфрacтруктурa,Aвтoмoбили...унищoжeни,рaзбити,cъcипaни.Cмeткaтa щe ce пoлaщa oт зaкъcaлия ни нaрoд,a кoнтрaктитe щe oтидaт при cвoй(нa влacтa хoрa) хoрa и aкo cумaтa cимвoличнo e 1лв,нaкрaя щe ce зaкръгли нa милиoн.В cъщoтo врeмe,Бaрaбa Гaньoc,eкипa му,кръвопийците в жълтaтa cгрaдa,изпраженнията нa прeхoдa (кaтo кaтo мaнгaлa кocтoфф примeрнo)...aпaрaтчицитe им ...вcички cи ca живи,здрaви и пoтривaт ръчички глeдaийки рушaщитe главанаци,кaтo cи викaт дa aкълa: "Трoшeтe,тo нa вас ви ви ce пишe празноумци". Eфeктa oт прoтecтa e кaтo eфeктa и oт вcички ocтaнaли прoтecти прeди нeгo,тoecт гoлям ... зa рaятa.

    Коментиран от #46

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Актуална Антена

    3 5 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    В момента съм в Антверпен спокойса. И съм спрел да плащам данъци на Бою

    Коментиран от #44

  • 39 Актуална Антена

    2 5 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Хапчетата, хапчетата
  • 40 Rado

    3 3 Отговор
    Сега някой да снима изкъртените павета както снимат една крива плочка и да говорят за ремонт на ремонта.
  • 41 Гост

    5 2 Отговор
    Има една къща в Бояна срещу цирква, с паркинг от жълти павета ако искат още резервни
  • 42 Лумпените

    9 1 Отговор
    Които агресират срещу длъжностни лица с павета и други предмети да им се сложат гривни за проследяване и да им се съставят глоби по 500лв
  • 43 ЯЯЯЯ

    4 4 Отговор
    А,бе направо давай 7000 лв на квадрат.Като санирането...е нема такива лъжи...
  • 44 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #38 от "Актуална Антена":

    Тогава- защо не си гледаш мигрантите от арабия, гетата от мароканци и имигранти, в които не влиза полицията на града ви, а си се вторачил в българската действителност? Гледай си живота в Антверпен, а аз ще се постарая да си решавам проблемите в България! Нали за това си в Антверпен- за да НЕ плащаш данъци в България- е, нямаш правен интерес, за да коментираш отстрани каквото и да е било тук, в София, намясто....
  • 45 Гошо

    2 2 Отговор
    Технологията се възстанови от БАН преди председателството на ЕУ през 2018. Нещо обаче общината не се сработи с учените. По късно казаха от БАН , че с тях се свързали от Унгария да им искат технологията ;-)
  • 46 Бачо Киро

    3 3 Отговор

    До коментар #36 от "бай Мирчо":

    Че ти с каква цел мислиш се пращат провокатори при протест, които да се смесят с тълпата и да ескалират ситуацията? В помощ на протестиращите? Или за да дадат повод на другата страна за действия? Да не мислиш, че хлапето от видеото ще го арестуват, макар че той така и не извади павето до края на видеото. Колкото провокатора има арестувани, всички ще са навън. Нито е нова практиката, нито нищо...
  • 47 456

    4 4 Отговор

    До коментар #35 от "мдаааа":

    Според мен тези с измислените емблеми не са полицай. По-скоро са хора от ИПОН и други охранителни фирми облечени в полицейски униформи.
    Няма как полицай да ти сложи друга емблема когато е на работа. Няма. Знам го.

    Коментиран от #56

  • 48 Не съм прост селендур

    7 0 Отговор
    За да имат протестите стойност и ефект първото и най важното действие да се потърси сметка и затвор на крадливите милионери от мутренския комунистически уж преход към уж пазарна икономика които фалираха и разрушиха работещи фабрики и заводи,разграбиха ТКЗС оборудването и ги разпродадоха като имоти ,БКП,БСП и всякакви про руски болшевишки организации извън закона и лустрация,Ако щете и на кръст да го разпънете Бойко полза никаква.За пръв път започнаха дела и разследване на едни от големите крадци ,приватизатори,контрабандисти,мародери от мутренския преход и започнаха размирици платени червени протести толкова пошло и очевадно че ме срам да да гледам как се излагаме пред цял свят,Борисов че е изчерпан е ясно но като алтернатива организаторите на платените протести красивите мутри на БСП е позор и непоправима щета следва подмяна пълно доразграбване и заличаване от картата потъване в руската губерния и идиотия
  • 49 Next

    2 5 Отговор
    Мазните мастити крадат ли крадат. Младите и умни българи ще ви натикат на точното място.
  • 50 Да плащат

    6 1 Отговор
    паветата, Бабикяна и другите двама от организаторите !!!
  • 51 На нападателите

    5 0 Отговор
    С павета и други предмети върху длъжностни лица да им се сложат гривни за проследяване и глоба в размер на гривната+500лв наказателна.
  • 52 На нападателите

    4 0 Отговор
    С гривничката и да ги видим тия хубавци,къде ходят,с кой се срещат и какво правят по цял ден.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Пламен

    1 2 Отговор
    То при тия всичко е сто пъти по скъпо. Като има много пари и за тях остава със сигурност. Освен това нали харчат чужди пари.

    Коментиран от #57

  • 56 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "456":

    НАРЕДБА № 8121з-1010 ОТ 24 АВГУСТ 2015 Г. ЗА УНИФОРМЕНОТО ОБЛЕКЛО И РАБОТНОТО ОБЛЕКЛО ЗА СЛУЖЕБНО ПОЛЗВАНЕ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ изм. и доп. ДВ. бр.77 от 1 Октомври 2019г.
    Чл. 3.(3) Елементите на видовете униформено и работно облекло се определят съгласно приложение № 1.
    https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2136602217
    Естествено, че сте прав, но... за протестърите и подкрепящият ги плебс нямат никакво значение нито наредби, нито закони, нищо- има значение само реализиране на техния профит...Е- като е така- ще им се наложи челен сблъсък с хората, създаващи истинския бизнес профит.
  • 57 САНКЦИИ

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "Пламен":

    ЗА ВСИЧКИ НАРУШИТЕЛИ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД!
    ФАНДЪКОВА СПИ!
  • 58 Ранко

    4 2 Отговор
    Ще накарате онова прасе Лиляна Павлова,да върне паветата от къщата си,и нещата ще се покрият.Тя дали ги е плащала???
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Гост

    3 1 Отговор
    Това ли са младите и красивите т.панари вадещи павета с нежните ръчички,клавиятурни.
  • 61 Стара София

    1 2 Отговор
    Най-добре е да се затвори центъра за коли, така тези дето се оплакват, че се пързаляли като вали да си намерят друга тема за негодувание!
  • 62 Напомням

    0 0 Отговор
    Ако няма жълти павета, да извадят от двора на Лиляна Павлова, която незнайно как се е сдобила с оригинални павета от центъра?
  • 63 българка

    0 0 Отговор
    Стига с тия смешки - първо: Има на склад купища павета и второ: Каква е тази "космическа" технология, която не може да се разработи?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 незнайко

    1 0 Отговор
    Като хвърлиш едно паве какво става с него ? Да не би всички извадени павета да са ИЗЧЕЗНАЛИ ??? НЕ ПРАВЕТЕ ОТ МУХАТА СЛОН !!! Защо съборихте МАВЗОЛЕЯ ??? На кого пречеше ??? Сега извадете всички павета защото "НА МЕНЕ МИ ПРЕЧАТ" !!! Напомнят ми за БАЙ ТОШО !!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове