Last news in Fakti

7 Септември, 2020 21:18 24 196 65

Тома Томов: Борисов е уплашен, вече няма да чуе "Конграчулейшънс"

  • тома томов-
  • борисов

Тези, които сега учат в Европа, на които още не им знаем имената, ще вземат властта - смята депутатът от "БСП за България"

Тома Томов: Борисов е уплашен, вече няма да чуе  "Конграчулейшънс" - 1
Снимка: БГНЕС

"Тези записи, мисля, че няма човек - и тези, които уважава министър-председателя и тези, които не го харесват, да не вярва, че са истински. Разбира се, че са истинсти. Това е като татуировка. Тези снимки и записи ще останат в историята ни и след 30-40 години. Като за филм на Скорсезе са. Но идва ново поколение. Това е класическа битка на синовете на мрака със синовете на светлината. Статуквото няма шанс".

Това заяви в коментар за протестите в България журналистът и анализатор Тома Томов в предаването "Студио Хъ" по телевизия 7/8, цитиран от Фрогнюз.

"Това което мен ме порази е страхът, който Борисов очевидно показва. Това е видим страх. Това с Конституцията е видим фарс.

Тези, които сега учат в Европа, на които още не им знаем имената, ще вземат властта. Убеден съм, че няма да има „Конграчулейшънс“ и такива неща. Ще има друга държава с друго реноме и позиция.

Има хора, на които не им стига да имат работа, къща, заплата и любовница. Има хора, които искат да правят история, имат хъс за това", каза депутатът.

"Да се надяваме, че ще имаме елит, който няма да е лакейски. Ние никога не сме имали аристокрация. България сега е страна без достойнство, други взимат решенията. Ако има едни силно, интелектуално ядро, то ще взима решенията. Това ще отнеме години. Не може с калинки да правиш политика. Тези хора неизменно ще дойдат. Не мисля, че 80% са дебили. Има интелигенти хора и България има бъдеще. Тези хора имат бъдеще, това е исторически процес, ще излязат техните лидери и те ще изведат страната", допълни Томов.

"Забелязваш ли колко хора са клакьори на властта сега? Нашата професия страхотно се срина качеството. Никога не съм предполагал, че ще има толкова много лакеи, толкова много бездарие. Но има и няколко души, които не са такива. Аз ги чета и се радвам, че съм с тях в това съвремие.

Гледай какво става в София. Само преди няколко месеца мислите ли, че това можеше да си го представим. Има прекрасни пера, има артисти, режисьори, художници. Излизаш и се възхищаваш на тези хора. Това е бъдещето", продължи гостът.

"Не е вярно, че обществото някога е било обединено. Не е било, веднъж – след 94 –та година, когато победихме на футбол. Едно човешко общество е арена на конфликти", смята Тома Томов.

Журналистът коментира и случващото се САЩ.

Не бих прогнозирал какво ще се случи в САЩ. Има един куп хора, които вече казват, че Америка е в гражданска война, личността на Тръмп е Франкенщайн, а срещу него е един човек, който е като изгоряла цигара. Ако използваме фразата „съзидателно разрушение“ – нещо което се случва няколко пъти в САЩ. Това са цикли, които са на около 80 години. Има повторение на промяната.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 159 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рубльовка

    29 145 Отговор
    Той заради това усилено учи руски.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    51 161 Отговор

    До коментар #1 от "Рубльовка":

    Без съмнение, "АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ" на руските петоколонници...

    Коментиран от #53

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Asdfg

    230 43 Отговор
    ПОЖАРНИКАРЯ Е СТРАХЛИВ ДЕБИЛ-КРАДЕЦ! ПРОСТАК, който няма смелост да застане пред хората, които НЕ одобряват простотиите които сътворява!

    Коментиран от #34, #43, #58

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чук и Гек

    87 23 Отговор
    Американски разсъждения в българска глава! Интересни помисли има тоз човек...!

    Коментиран от #9

  • 9 Глупости

    37 48 Отговор

    До коментар #8 от "Чук и Гек":

    ... този е от нашите. Хубаво ще е да поведе "наблюдател" по БСТВ.
  • 10 Рони

    194 39 Отговор
    Т ТОМОВ ЕМНОГО ИНТЕЛИГЕНТЕН ЖУРНАРИСТ ЦЯЛА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ КЕВОРК ПАСТИ ДА ЯДЕ.ВИНАГИ Е УДОВОЛСТВИЕ ДА ГО СЛУШАШ.ДАНО ДА Е ПРАВ

    Коментиран от #15

  • 11 Точно

    146 21 Отговор
    Който може си го може, браво!

    "Публикувано във факти.бг: Има хора, на които не им стига да имат работа, къща, заплата и любовница. Има хора, които искат да правят история, имат хъс за това", каза депутатът.
  • 12 Истина.

    129 30 Отговор
    Толкова глупав самолюбец като тиквата няма .задмина дори и чехлЮ
  • 13 Истина.

    76 26 Отговор
    Толкова глупав самолюбец като тиквата няма .задмина дори и чехлЮ

    Коментиран от #39

  • 14 Све

    90 15 Отговор
    Вече 4 месеца си мисля че България е точно както преди 100 години ... СЛЕД НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ , АРМИЯТА НИ Е В РАМКИТЕ НА НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР ..... НАЕСЕН ИДВА ГЛАД И МИЗЕРИЯ ......
  • 15 един от стадото

    149 22 Отговор

    До коментар #10 от "Рони":

    Томов е вземал интервюта от личности на времето, за които някои журналисти са чакали по списък. При тях те избират кой да ги интервюира, явно съветниците им са го препоръчали. А анализите му просто беше удоволствие да ги слушаш. И то по онова време, при оная цензура умееше да прокара тезата си на ръба на бръснача.

    Коментиран от #57

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 В Минск

    85 21 Отговор
    На Лукашенко му викат Таракан /хлебарка/, защото се крие. И ние си имаме Таракан.
  • 18 ама верно ли

    36 23 Отговор
    Копелетата на тези които ограбиха Народа и се учат и да са некадърни за негова сметка ще оправят нещата?Полюции ли имаш?
  • 19 На 6 ти септември

    44 29 Отговор
    ПЛОВДИВСКИЯТ ПОП СЕ ИЗТАПАНИ НА ПЛОЩАДА С УЛТРА МОДЕРНОТО АУДИ S8 ЗА 300 000 ЛЕВА СЪС СИНИТЕ СВЕТЛИНИ. КРАЧЕНЦАТА ДА ИЗСЪХНАТ НА ВСЕКИ, КОЙТО ВЛЕЗЕ В БГ ЦЪРКВА.
  • 20 стоян

    8 9 Отговор

    До коментар #16 от "Абв":

    До 16 ком -Ти как прецени че си толкова умен- и сигурно си от единия процент

    Коментиран от #28

  • 21 св гъзис бг иконата

    25 65 Отговор
    бе вий борисов ша го махнити ма гледайти тоз след него да ни ва изкомандува къмто приднестровието, абхазия и южна осетия тугаз наш ква димукрация ша настани
  • 22 Анонимен

    20 63 Отговор
    Томов, ако бб си отиде и ти заедно с него, а на кого ще оставиш любовниците. Сега ум не требе, ум бе по тж, сега се иска яко да се работи. Много номенклатура, малко работещи няма ги торбите с компюля и те вече са градски другари и другарки директори.
  • 23 Анонимен

    18 28 Отговор
    Слави да го вземе при шкумбара
  • 24 Дедо ви

    87 19 Отговор
    Браво, г-н Томов! Както се казва от Вашата уста в божиите уши! Дано младите надделят в тази борба смафията! И страната ни да има бъдеще, дано младите да започнат да се "завръщат в бащините къщи"! Но това ще се случи само когато мутрите не са на власт!

    Коментиран от #36

  • 25 дърта комуняга

    33 74 Отговор
    Етио го, комунист, сътрудник на ДС, за такива лустрация !!!!! който им дава трибуна да бъде рзследван от прокуратурата за тероризъм !!!

    Коментиран от #27, #29, #49

  • 26 Борисов

    23 40 Отговор
    Тома Томов е много не образован мъж казва се Конграшчушлечшанс!!!
  • 27 КОНТРАТА

    92 16 Отговор

    До коментар #25 от "дърта комуняга":

    Тома Томов има повече акъл от парламентарните групи на ГЕРБ, НФСБ, Воля, ДПС общо!

    Коментиран от #35, #41

  • 28 ABV

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "стоян":

    Поисках мнение на специалисти. И що ме броиш в 1 процент? И аз съм от 99 те, щом съм тук все още. Обаче за цииганите в чужбина са лични наблюдения, както и за масата в бг.
  • 29 един от стадото

    56 5 Отговор

    До коментар #25 от "дърта комуняга":

    и кой не беше от ДС тогава. Няма как да не си, и да си на екран. Бочаров, Кеворк, Гарелов, Конакчиев. Добри оратори, но винаги с едно наум в приказките. Да не говорим за някои дето почваха с партията и завършваха с нея плеядите си. При Томата не знам как го правеше, явно му е дарба, да ти направи анализ на световната политика, военна обстановка, мнение за президент или политик сигурно Тошо и Брежнев ще се съгласни с него. Лари Кинг е вятър и мъгла, еднотипни въпроси и на Дона Търнар и на Бжежински..

    Коментиран от #31

  • 30 Зизитоп

    28 41 Отговор
    Питайте го баща му какво е работил ...началник на затвора в Белене !
  • 31 един от стадото

    1 8 Отговор

    До коментар #29 от "един от стадото":

    пардон, ТИНА Търнър
  • 32 Димитър

    41 53 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Старото ченге от бившата тоталитарна и репресивна Дс служба Т. Томов пак бръкна в торбата с лъжите. Всички ченгета от Дс изпълзяла и почнаха масово да оплюват Борисов. Мутрите от Бсп, Дс искат да подменят Борисов, а не истинска промяна. Кукловодите на тези протести от Бсп, Дс, президента Радев Решетников и руското посолство искат подмяна, а не истинска реформа. С казака Радев няма как да се извършат истински реформи, защото той защитава арестуваната червена олигархия начело с олигарсите братя Бобокови, Баневи, Арабаджиеви, алкохолния олигарх Миню Стайков, В. Божков черепа и избягалия банкер и крадец откраднал от банка Ктб няколко милиарда лева Цветан Василев. Както и арестуваните двама президентски съветници за търговия с влияние, корупция и шпионаж в полза на чуждата държава Русия. Оставка на токсичния президент Радев. Стоп на плащането на данък Русия от всички българи. Стоп на незаконните, комерсиални и мутренските протести.

    Коментиран от #60

  • 33 Иво

    36 45 Отговор
    Ало чувам глас от миналото. Това не е ли ченгето от ДС. Старче гледай си двора в Бояна не се бъркай в политиката.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ДЕДОТО С ЦЪРВУЛИТЕ

    30 22 Отговор

    До коментар #24 от "Дедо ви":

    1. Агентите доносници-милионери, не са господа/жи, а другсри/ки. 2. Томов ще лее кървави сълзи заради кървавите ръце на баща си. Хранен е от изцапаните с кръв ръце на баща си. Подобни хора си отиват в агония и мъки. 3. Мутрите бяха създадени от тъй наречените "соц."комунисти. Дори не знаят значението на думата социалист. А ти си за брак. За мен е очудващо, как живеят некадърните, неграмотните и простите паразити, като теб.
  • 37 ужас

    9 9 Отговор

    До коментар #34 от "ОТГОВОР":

    Колко плащаш, за да ти прочета фермана?
  • 38 непротестиращ

    35 27 Отговор

    До коментар #34 от "ОТГОВОР":

    Много си прав колега .Спомням си Томов по Бай Тошево време по телевизията само какви наколенки слагаше на власта,мазник от класа беше. От тези дъртите комунисти как младите ще дойдат да управляват.Само глупости като простия фатмак ръсят.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 йоан павел 8

    20 4 Отговор
    Томе ти си немаш ни най-малко НА предСтава колко папи са го галили по главичката...
  • 41 историка

    12 11 Отговор

    До коментар #27 от "КОНТРАТА":

    абе акъл има, ама промит !!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Дедо

    22 10 Отговор

    До коментар #34 от "ОТГОВОР":

    Ясен си на всички от разстояние - идеалът ти е Ал Йо. А щом величаеш една мутра, довела в мирно време страната ни до нац катастрофа., заграбил милиони в шкафове - мямам думи. Срамно е подобно поврдение, ако въобще знаеш какво е това срам.
  • 45 А бе

    14 11 Отговор
    Къде беше Томов толкова време? Нали депутат беше? Не сме го видяли там, жалко.
  • 46 Марта

    24 35 Отговор
    Едно е сигурно, че Бойко Борисов ще има заслужено място в политическата ни история. Никой от управляващите у нас не е направил толкова много за България колкото него. Лесно е да се хули и е позорно да не се уважи постигнатото. А то е твърде много!

    Коментиран от #65

  • 47 Аре

    9 7 Отговор

    До коментар #39 от "ХАХАХАХ ИСТИНА":

    Колата няма да се обърне приятел. А изборът ще бъде с Русия.
  • 48 Историк

    14 13 Отговор
    Дано, дано и да бъдат депутати в Народното събрание, не като тебе другарю Т.Томов, старо ченге от ДС
  • 49 Киро от баиро

    19 12 Отговор

    До коментар #25 от "дърта комуняга":

    А от герб кои не е за лустрация гошо марков Хитлера гърневски пръдневски и темподобни ХАМЕЛИОНИ бивши седрсари и тем подобни
  • 50 Гост

    17 17 Отговор
    Тома Томов има тежка фамилна обремененост. Неговият баща е бил шеф на концлагера на остров Белене. Най- добре да се скрие някъде до края на дните си....Но той е гьонсурат , като всички комунисти-нагли и прости.
  • 51 1122

    7 10 Отговор
    ОТ ТВОЙТЕ УСТА В БОЖИИТЕ УШИ !
  • 52 Гост

    15 25 Отговор
    Няма друг управник в най- новата ни история ,който да направил повече за народа ни от него.....магистрали, Метрополитен, пречистватедни станции, спортни бази, детски градини и издигане ролята на учители и лекари.Господ здраве да му дава до дълбоки старини!

    Коментиран от #62

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Тити

    13 21 Отговор
    Борисов е ЧОВЕК.Затова го избират 10години.Злобата която се излива от опонентите му Радев ,Триото,Манолова,Слави(който за разлика от Бойко говори перфектно английски)Нинова,рано или късно ще ги удави.
  • 55 Динозавър Карабаджаков

    7 8 Отговор
    НЕ БОЙКОХУЛСТВАЙТЕ !?!
  • 56 Сталин

    9 6 Отговор
    Томов,Томов много знаеш и разбираш,ако това беше истина,нямаше да се появи в жалки Български подобия на медии,такава информация струва много,запознатите знаят как да я осребрят,и друго,защо автора не излезе и не каже Аз бях,а ти специалисти,какво направи като депутат,просто питам
  • 57 Абе

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "един от стадото":

    Томов си е чиста номенклатур ка и щатен шпионин,каквито бяха всички толерирани журналисти по комунистическо време!Нека поредния ДС сътрудник да не дава морални оценки и да не нарича платените "протестиращи" свели и умни и не знам какви небивалици още!То е ясно,че комунетата разчитат на липсата на памет у младите!И винаги са действали с лъжи ,компромати промиване на мозъци в интерес на чужда държава!Е, все някога ще останете на бунището на историята,където ви е мястото!
  • 58 Дънов

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Asdfg":

    То навремето се надявахме на човека със синя кръв,който повече от 60 г.живя на запад,че той ще ни оправи за 800 дни!
    Но се видя,че не е лесна работа,!И не е достатъчно да си живял на запад!
    Но той откри едно явление в политическия ни живот!
    Политиката не е за всеки!И не е достатъчно да си добър в дадена област!Трябва да имаш комплексни качества и нюх да управляваш!
  • 59 Цоньо

    8 6 Отговор
    Този жив ли е още. Дърт комуняга и доносник на ДС. И той взел да ни учи как да живее и се явява оракул като оня ингьоз Ал.Райчев, червен Кольо и онзи пияница доносник Дайнов.
  • 60 Джими

    5 5 Отговор

    До коментар #32 от "Димитър":

    Стоп на всички Бокови клакьори, стоп на ГЕРБавата мафия опоскала де що може и обсебила и за целта раздула административния апарат до почти милион калинки! ДимитЪре, ти за къща в Барселона ли се дупиш, или за някой откраднат бизнес?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Голата истина

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Гост":

    А ако не беше крал и кътал в долапите пачки, можеше още толкова да се направи и и то с немско качество.
  • 63 Димитров

    2 1 Отговор
    Удоволствие е да четеш и слушаш такъв човек!
    Мъдър,ерудиран,точен в изказа и винаги научаваш нещо ново!
  • 64 дургаря

    1 3 Отговор
    Метаморфозата на г-н Томов от стадий "Дипломацията" на Кисинджър до състояние "Позитано 20", показва една жалка картинка на псевдо-ценности пробутвани дълго време като идеал за начетеност и елитарност, която днес разядена прозира нейната фалшива, гнила и обречена комунистическа природа.
  • 65 Д.ИВАНОВА

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Марта":

    ЗАГРОБИ БЪЛГАРИЯ и децата и внуците ни ! Направил е за себе си! Може би магистралите-ОСМОТО ЧУДО НА СВЕТА ! БЪЛГАРИЯ е в ремонти,вечни разкопки и симулиране на "правим нещо" С това ще остане в историята-чалга,простотия,неграмотност,нарцисизма и мутренските си поведение....и талибаните ни се смеят
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове