Last news in Fakti

21 Септември, 2020 06:21 7 116 58

Готвят изненада в 75-ия ден на протеста

  • протест-
  • оставки-
  • въстание-
  • изненади

Третото издание на Великото народно въстание е утре

Готвят изненада в 75-ия ден на протеста - 1
Снимка: БГНЕС

Малко хора се събраха снощи на традиционния, вече 74-и ден на протест с искане за оставки на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, предаде Българското национално радио. Камионът с озвучителната техника на т.нар. Отровно трио бе паркиран на площада пред БНБ, а в останалата част на булевард "Дондуков" автомобилното движение бе нормално.

Малко преди 22 часа протестиращите традиционно блокираха движението на Орлов мост, като двайсетина души застанаха на платното, но скоро след това трафикът беше нормализиран.

Някои от протестиращите заявиха, че са на протестите от 15 май и ще останат до оставката на Борисов, без значение дали ще има дъжд, сняг и студ, понеже "той на практика няма никакви качества, а в България има доста хора, които имат повече качества от него".

"Ще стоим до края, до победата, докато не подаде оставка. Независимо от дъжд, слънце...На него му се иска да няма алтернатива, но има десетки хора, които имат повече качества, той на практика няма никакви качества", каза една от протестиращите пред репортера на БНР.

По традиция върху сградата на народното събрание бяха прожектирани кадри от предишните дни на протести, както и изказвания на премиера Борисов и на други представители на управлението.

Протестът вчера започна с прожекция на филма на Антикорупционния фонд "Маската невъзможна", след което адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" показа новия дом на главния прокурор Иван Гешев в столичния квартал "Бояна" - Дом номер 5. Хаджигенов заяви, че явно така се бори корупцията в България.

Той призовава ДПС и БСП да напуснат пленарната зала, след като вече нямат причина да са в нея, тъй като управляващото мнозинство миналата седмица прие и на второ четене промените в Изборния кодекс.

Хаджигенов заяви, че за днес подготвят изненада по време на протеста и ще отведат протестиращите на място, на което досега не са били.

Арман Бабикян от "Отровното трио" заяви, че правителството е в позиция на кръгова отбрана и за да избегне срещата с хората на протеста, Борисов днес /б.р. вчера/ се е разходил до родопските села от избирателния район на депутата от ДПС Делян Пеевски. Бабикян цитира изказването на Борисов от велинградското село, че има само две партии - ГЕРБ и ДПС, а "другото било меродия" и коментира, че това не е новина за хората на протеста. Бабикян посочи, че ГЕРБ и ДПС са като сътрудници, които си поделят печалбата.

Той посочи, че в Родопите Борисов се похвалил с няколко километра междуселски път, построен с нашите пари. Разбира се, хората трябваше да му ръкопляскат като на концерт на Лили Иванова, но за разлика от Борисов, тя печели ръкопляскания с таланта си, а той с нашите пари, посочи Бабикян. Има още една голяма разлика между тях и тя е, че за разлика от нея той няма да остане толкова време на българската сцена, защото сме събрали тук преди повече от 70 дни, за да поискаме неговата оставка, посочи Бабикян.

Последваха възгласи за оставка и освирквания от страна на участниците в протеста. Бабикян бе категоричен, че за 74 дни протестиращите са постигнали много - постигнахте оправдателен режим на властта, рухване на рейтинга на управляващата коалиция, постигнахте световната реакция, реакция на Европейския парламент.

Арман Бабикян заяви, че българите в момента са в състояние не на независимост, а на зависимост. Той призова всички да се включат в третия голям антиправителствен протест, който ще съвпадне с Деня на независимостта - 22 септември. След призива прозвуча химна на България, след което участниците в протеста се отправиха към кръстовището на "Орлов мост".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Готвят

    39 15 Отговор
    баница с 🎃.

    Коментиран от #5

  • 2 оценка

    29 4 Отговор
    - Защо козелът ви е без рога?
    - Козата ни е порядъчна!
  • 3 Osman

    65 45 Отговор
    Арменец,ти какво си произвел в живота си че говориш за нашите пари.
  • 4 Активист на БКП

    31 23 Отговор
    Ще има торта и от нея ще излезе гол двойник на Братиньо.
  • 5 Уууууууууу

    39 12 Отговор

    До коментар #1 от "Готвят":

    Баница с тиква се нарича тиквеник и е много вкусна!
  • 6 Osman

    7 61 Отговор
    Само ДПС
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван

    79 48 Отговор
    Протеста умря вече. Едвам се събират 50 човека. На хората им омръзна да слушат празните приказки на тримата шушумиги всяка вечер и да си правят разходки.

    Коментиран от #11

  • 10 Да да

    56 7 Отговор
    Бедни сме защото сме прости. Не си отстояваме правата и чакаме някои да ни оправи. 35-40 % избирателна активност. .... ?
  • 11 Да да

    14 9 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Иване, Иване и ти ли Иване ?
  • 12 Месут

    63 26 Отговор
    Арменското знаме било два метра уста върху едун метър плат. Така че арменец да води протест означава самоедин вагон приказки без нищо свършено. Същите нещастници са и другите двама.
  • 13 Все още няма коментари

    26 34 Отговор
    България влиза в дългова спирала водовъртеж след вземането на поредния заем от бб следва финансова криза с летален изход и колапс.

    Коментиран от #17

  • 14 номад

    44 19 Отговор
    Чери спря парите и се оказа че има 40-50 човека дето се прозяват реални ББ няма алтернатива куки бенд или Мая или Чери кой е по добре кажете КОЙ
  • 15 Радо

    44 22 Отговор
    Тримата глупаци от Триото убиха протеста с изявленията си веднага след 2.09 . Много хора се отдръпнаха като видяха колко са меки.
  • 16 да бе

    34 10 Отговор
    "той на практика няма никакви качества, а в България има доста хора, които имат повече качества от него".Ами добре, така е - но доказването им не става с протести, а на избори и с конкурси! Да си направят партия, да спечелят изборите, щом са толкова кадърни и да управляват! И кой определя иначе кой кадърен да управлява - тълпата ли? На литър бира илафче на площада? Не разбрахте ли, че дипломата нищоне значи още - тя може да отвори някоя врата, но липсата на други качества веднага ще я затвори! Първо се докажете! Това, което правите, показва само едно -СЛАБОСТ И НЕСИГУРНОСТ В КАЧЕСТВАТА, щом не търсите изява по нормалния демократичен начин! Ситуацията в момента е токова трудна и несигурна, че не е време за експерименти с нови "управленци", а повечето от старите, особено дефилиращите на протеста, са ДОКАЗАНО ПРОВАЛЕНИ!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Последния Софиянец

    9 32 Отговор
    Ще протестираме до оставката на мутрите Борисов и Радев!

    Коментиран от #30, #34

  • 19 Изненада

    32 15 Отговор
    ще бъде ако платят двойна надница!! С простотиите им свикна народа.....А приятна изненада-ако полицията най-накрая ги постави там където им е мястото..На кучето в ...а.
  • 20 Карадайъ

    35 14 Отговор
    Баламурници, пращайте още пари по сметката на Триото. За 100 хиляди лева събрани до сега тези индивиди купиха 100 фланелкии 10 палатки.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 AБВ

    32 8 Отговор
    какъв протест вече 50 -100 човека има ли , какво само ги броите дните , дайте да видим колко хора има всяка вечер на протестите
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ФАКТ

    34 13 Отговор
    "Протеста" на Хфърчилото - УМРЯ ! Импийчмънт и затвор за подбудителство на размирици.
  • 25 Цигънска работа

    23 3 Отговор
    Моли ли те цигънин за работа значи ще те обере
  • 26 Бедния

    17 6 Отговор
    Двама трима протестират по добре да емигрират в тая държава няма смисъл.
  • 27 оня с коня

    26 17 Отговор
    Протестите ЗАКОНОМЕРНО залязват,Кой протестирал- протестирал.На "Триото" обаче ГАРАНТИРАНО ше бъдат предявени Обвинения за Нарушаване на Обществения Мир и Порядки "В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ" и Организиране на "ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ".Та Паживьом,увидим!

    Коментиран от #36, #40

  • 28 Ми дааа изненадата е

    16 12 Отговор
    за тях, още по малко лумпени на протест!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 1234

    25 13 Отговор
    Аман от комуноиди ! България не може да се отърве от демагогията и пропагандата на пропутиновите слуги! Фалшиви новини, фалшиви сайтове, фалшиви снимки и записи! И баламурниците им вярват! С тези "умни и образовани", които собствения живот не са подредили, до никъде няма да стигнем! Съд и затвор за превратаджиите!
  • 33 1234

    18 9 Отговор
    Аман от комуноиди ! България не може да се отърве от демагогията и пропагандата на пропутиновите слуги! Фалшиви новини, фалшиви сайтове, фалшиви снимки и записи! И баламурниците им вярват! С тези "умни и образовани", които собствения живот не са подредили, до никъде няма да стигнем! Съд и затвор за превратаджиите!
  • 34 Доообре

    11 4 Отговор

    До коментар #18 от "Последния Софиянец":

    ама отидете на околовръстното.. свод... опа "водачи"си имате!
  • 35 Арсенова ВЕЦ

    22 3 Отговор
    Не знам докога ще прикриват кражбите и на НДСВ, от чийто инкубатор е и Борисов.
    Вижте автопарка на Долорес Арсенова и отрочето й, свържете го с ВЕЦ-ца, който притежава със Сербезова и подставените лица - имотно състояние на тези 2 каки, нещо подобно на Кирил Добрев, Чаушев Барца, Христов - младоженеца. ПИК - офшорки милиони.
    Гигантска схема за пране на пари.
  • 36 Мафия

    19 1 Отговор

    До коментар #27 от "оня с коня":

    Викам да почнем от пране на пари. И ако мислите, че поредната ви мафиотска схема - Барца ще ви се размине, не сте познали.
    Италия ви разнищи вноса на боклуци в съдружие с италианска мафия.
    Следват кражбите на Костов, милионерите от БСП - задругата Гергов, Кирил Добрев - ГЕРБ - ТОК, Долорес Арсенова и Сербезова - ВЕЦ със съдружници поставени лица - перящи парите им.
    Доган и васалите му ВЕЦ-ове, ТЕЦ-ове.
  • 37 Аве Адолф Хайл

    23 10 Отговор
    Така е , последователите на дубайската шайка стават все по малобройни . А изненадата явно ще бъде отслужването на официална панахида за протестчето ......
  • 38 Лили

    26 12 Отговор
    Стига сте ни занимавали с тази сбирка от наркомани ,замърсявате сайта си
  • 39 5282

    20 5 Отговор
    Оф! Техните изненади ги знаем- ще замерят със сливи или ще изкарат капаците от тоалетните... или ще прожектират нов филм на екрана...
  • 40 5282

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "оня с коня":

    Изтърка се тая опорка с "държавен преврат". Понятие си нямаш що е то "държавен преврат", ама го пишеш от 70 дена като папагал.

    Коментиран от #41

  • 41 оня с коня

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "5282":

    Верно че го пиша това за "Държ. преврат" като Папагал,ама само КАТО ЕДИН.А трябва КАТО 2 Папагала/единия за през деня,другият за през нощта/,щото явно Некои неща трудно влизат в Главите ви и ти си пресен Пример
  • 42 Дрън дрън

    17 4 Отговор
    И зaщo дa ca нужни прeдcрoчни избoри и кoй щe ги плaщa, кoгaтo зaкoннитe избoри ca caмo cлeд 5 мeceцa...???
    Кaквo ли нe измиcля ЧEРВEНAТA ХУНТA зa дa мoжe дa ce дoмoгнe пo бързo дo влacттa, НO ИCТИНAТA e чe прeз пocлeднитe ceдмици прoтecтът рязкo ce cтoпи и интeрecът към нeгo умря и ceгa oргaнизaтoритe му cи измиcлят вceвъзмoжни нaчини дa зaдържaт и дa нaбeрaт пoвeчe хoрa зa плoщaдa...!! Вcякa вeчeр прeд 100-200 чoвeкa ce издeклaмирaт рeчитe c фeйк лъжи и кoмпрoмaти, прoжeктирaт ce филмчeтa нa фacaдaтa нa пaрлaмeнтa и зa oкoлo чac вcичкo приключвa. Зa дa ce зaдържи интeрeca oбaчe ceгa e oбявeнa Гoлямa изнeнaдa зa Дeня нa Нeзaвиcимocттa и зa 3- тo "cупeр вeликo нaрoднo въcтaниe"...!!!
  • 43 Досадници

    11 6 Отговор
    Бързо изчезвайте, тулупи, че идвам с голямата гьостерица! И съвсем не съм добър като полицаите!
  • 44 Безмислени протести

    16 5 Отговор
    След няколко месеца ще има редовни избори.
    Ще излезе по евтино за държавата.
    Извънредните избори и те струват пари и то доста.
    Защо тези хора не мислят за това.
  • 45 Кандидат

    5 6 Отговор
    Кога ще е 33-тото издание? Искам да участвам!
  • 46 джендъри

    7 5 Отговор
    И ДА КВИЧИТЕ И ДА ГРУХТИТЕ ...ФАЙДА НЯМА ...
  • 47 Баце

    7 6 Отговор
    Водката пак е била повече от таратора...
  • 48 Фен

    6 6 Отговор
    Е изненада ще е, ако съберет над 100 човека!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Да обрулим бостана

    2 1 Отговор
    До последната тиква неприбрана!
  • 53 Ами простотията

    2 4 Отговор
    Е повече в това голямо село
    Селяндури,гербери, милиционери
    И пак така,в обратен ред!
  • 54 Аве Адолф Хайл

    2 2 Отговор
    Не знам с какво си мислят че могат да ни изненадат утаечните слоеве на обществото , освен с още простотия и щизофренни изпълненийца в името на превратаджийчето .......
  • 55 Евгени

    3 1 Отговор
    Не очаквах да дойде ден пореден на протеста, в който неговия номер ще е по голям от броя на протестиращите. Смяха се на анти протестърите, че са две шепи хора, а от утре ще им завиждат. Но да бъдем честни, протестът накара много хора да вдигнат глави нагоре и да си съставят мнение за политиците и резултата от тяхната работа. Народа напомни, че е тук, както против, така и в подкрепа. Интересна политическа интрига се заформя в цял свят. Няма да ни е скучно без футбол и под карантина. Ще гледаме международната политика. Всякакви отбори и най-различни вътрешни и международни първенства се заформиха. За сокър Америка не става, но там ще е политическия мач на сезона, според всички анализатори. Нешето първенство пак ще е най-безинтересно. Борисов води на Радев с 19:3, а с наставник като Живков, всички ходове на червения отбор са му ясни. Бойко не по селата а по махалите в селата да тупка топката, Радев да му мисли. Той изостава с 16 години неприсъствие в рейтинговите проучвания.
  • 56 Ива

    2 1 Отговор
    Закономерно и смислено това безумие
    наречено "спонтанен протест" приключва...
  • 57 xaxa

    1 0 Отговор
    Велико народно възстание - да не стане само съпунка , че е поредния срам за думите които се употребяват.... ! негодници !
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове